sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #81

Retete de toamna:

Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina

1 November 2013
Plante_care_ridica_imunitateaIerburi de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă lipsească din casă! În lunile de iarnă, lupta pentru păstrarea sănătăţii este mai aprigă decât în orice alt anotimp. Viru­şii, bacteriile şi alte microorganisme dăunătoare atentează permanent la echilibrul organismului nostru, asaltul…
Read more »





Kulmbacher, bere germana

1 November 2013
Kulmbacher_bere_germanaProducator: Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare  dintre acestea producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii. DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte…
Read more »





Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate

1 November 2013
Ardei_copti_la_borcanPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »





HREANUL – Armoracia rusti­cana (totul despre hrean)

1 November 2013
Hrean3Este o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar pe de altă parte, că are o rezistenţă cu totul ieşită din comun, asemeni buruienilor. Chiar acum, când natura pare îngheţată sub stratul…
Read more »





Marca germana de bere Henninger

1 November 2013
Marca_germana_de_bere_HenningerProducator: Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate din Frankfurt, care merita vizitata mai cu seama pentru  enormul siloz cu turn, înalt de 110 metri, în care încap pâna la 16.000 de tone…
Read more »





Vinul este cel mai bun remediu antistres

1 November 2013
Vin_10In anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea depresiei a dus la o curba în U, cu alte cuvinte ca bautorii de apa (sau cei ce beau foarte putin) si bautorii excesivi sunt mai sensibili la stres. Numai bautorii moderati…
Read more »





Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna ta

1 November 2013
Retete_de_castraveti_muratiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Castraveţi muraţi cu sos de soia Castraveţi muraţi cu sos de soia…
Read more »





Remedii populare – edeme şi ascită

1 November 2013
Remedii_populareEdemele sunt semnalele organismului despre defecţiunile apărute în anumite organe, cel mai des la nivelul rinichilor, inimii sau fica­tului. Dacă inima are probleme, iniţial se umflă picioa­rele, apoi edemul începe să urce. Dacă sunt afectaţi ri­nichii, edemul apare pe faţă, apoi se extinde pe tot corpul. Patologiile ficatului provoacă ascită, când lichi­dul se adună în…
Read more »





Actiunea benefica a vinului asupra sistemului vascular cerebral

1 November 2013
Vin_17Accidentele vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va suferi temporar (sau definitiv) si nu va mai functiona. Acest tip de afectiune poate genera paralizii, hemiplegii sau tulburari de vorbire. Mecanismul leziunilor este destul…
Read more »





Berea germana EKU 28

1 November 2013
Berea_germana_EKU_28Producator: EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica, „Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua…
Read more »





Astazi, vinetele sunt vedetele meselor tale

1 November 2013
Vinete4Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Pachetele cu vinete Pachetele cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper,…
Read more »





Retete de toamna cu pere pe alese

1 November 2013
perePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu cremă de şofran Pere cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei…
Read more »





Papadia (curata organismul de toxine)

1 November 2013
PapadiaAcţiune terapeutică De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Datorită princi­piilor amare, tonifică ficatul obosit, stimulează activi­tatea rinichilor şi a intestinelor. Prin aceste calităţi, are un rol esenţial în eliminarea toxinelor. Este indicată în toate afecţiunile în care există dereglări glan­dulare. Creşte diureza, măreşte secreţia glan­dulară şi norma­lizează circulaţia…
Read more »





Vinul, cel mai bun protector împotriva riscului cardiovascular

1 November 2013
Vin_06In vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la dispozitie hrana din abundenta, locuitorii sunt victime ale asa-numitelor „boli ale civilizatiei”. Cu fiecare zi care trece, suntem mai constienti ca aceste grave probleme de sanatate sunt imputabile obiceiurilor alimentare…
Read more »





Campbeltown, orasul whisky-ului

1 November 2013
Whisky9In secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30 de distilerii (în afara de cele 200 ilegale), în care se produceau bauturi spirtoase cu caracteristici unice. Acest lucm a facut ca oraselul sa devina o adevarata „capitala” a whisky-ului.…
Read more »





Vitamina C

1 November 2013
Vitamina_CPrimele semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o stare de astenie, de obo­seală persistentă, apoi sistemul imuni­tar nu mai func­ţio­nează cum trebuie şi apar răcelile frecvente, dar pu­tem descoperi şi sensibilităţi alergice, pe care nu ştiam să le avem. Şi nici nu e de mirare, câtă vreme vitamina C organică,…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata delicioasa de caramel

1 November 2013
Inghetata_delicioasa_de_caramel_08Inghetata delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat, zahar vanilat. Ingrediente: 500 de gr de smantana 130 de gr de zahar 120 ml de lapte 2 linguri de lapte condensat zahar vanilat     Mod de preparare: Se amesteca smantana cu 2 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se topeste restul de zahar.…
Read more »





Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel

1 November 2013
Dovleci_umpluti_cu_tocanita_de_purcelDovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru, supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei mici hokkaido (a 500 g) sare 300 g cartofi fierti in coaja 1 fir praz 50 g rosii uscate, conservate in ulei 500 g…
Read more »





Peşte cu sos si salata

1 November 2013
Peste_cu_sos_si_salataPeşte cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia, rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin alb sec, seminte de susan. Ingrediente: 4 trunchiuri de peste 200 g salata rucola doi ardei capia 200 g rosii cherry 50 g seminte de…
Read more »





Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto

1 November 2013
Ciuperci_cu_mamaliguta_si_sos_pestoCiuperci cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon mari 100 g parmezan sau cascaval 250 g rosii cherry 150 ml sos pesto din comert 2 ardei capia 120 g malai grisat…
Read more »





Zacuscă cu mere

1 November 2013
Zacusca_de_mereZacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete. Ingrediente: 2 kg mere 1 kg ceapa 18 gogosari rosii 1 kg suc de rosii sau 3 kg de rosii 8 ardei grasi rosii 380 ml ulei piper boabe sare foi de dafin…
Read more »





Pasta de dovleac cu sunca si parmezan

1 November 2013
Pasta_de_dovleac_cu_sunca_si_parmezanPasta de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de seminte) 1 ceapa 100 g sunca de Parma 2 linguri margarina 150 ml supa sare piper 600 g paste proaspete (taitei…
Read more »





Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Occidentale

1 November 2013
Whisky17Highlands-urile Occidentale, care se întind de la Oban la Fort William, adapostesc distilerii renumite. Plasate într-un decor natural spectaculos, acestea produc bauturile distilate cu cel mai pronuntat gust de turba din Highlands, asemanatoare, din anumite puncte de vedere, cu alte bauturi distilate din Insule. Aceste tipuri de whisky au caracteristici organoleptice foarte complexe si adeseori…
Read more »





Consumul de vin in timpul dietelor de slabit

1 November 2013
Vin_03Barbatii care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti — au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un surplus ponderal) imediat ce încep sa bea numai apa. Si totusi, multi reprezentanti ai lumii masculine pretind ca au obtinut rezultate impresionante în faza I a metodei Montignac,…
Read more »





Mille-feuille cu cremă de pere

1 November 2013
Mille_feuille_cu_crema_de_pereMille-feuille cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua, amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac, gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 4 pere 500 ml lapte 100 g zahar tos 3 oua 50 g amidon alimentar zahar vanilinat sare 100…
Read more »





Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi

1 November 2013
Peste_pane_cu_sos_de_maioneza_cu_usturoiPeşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei, sare, maioneza, smantana, oregano. Ingrediente: 1 kg sport proaspat 2 oua 1 ceasca iaurt 1 ceasca lapte 1 ceapa apa minerala cimbru sare piper 1/2 legatura patrunjel faina 200 ml ulei pentru…
Read more »





Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară

1 November 2013
Galuste_cu_dovleac_spanac_si_nucsoaraGăluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare, piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac (decojit si curatat de seminte) 2 galbenusuri 250 g faina sare piper nucsoara rasa 300 g spanac tanar curatat 100 g unt 80 g parmezan ras   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C.…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de porc si vita marinate

1 November 2013
Chiftelute_de_porc_si_vita_marinate_11Chiftelute de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii.   Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg carne de vitel, tocata ½ kg carne de porc, tocata 2 oua 1 cana branza rasa…
Read more »





Pachetele cu salată de mere

1 November 2013
Pachetele_cu_salata_de_merePachetele cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos, oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos 3 oua 150 g unt 3 mere o portocala…
Read more »





Muschi afumat cu dovleac si hrean

1 November 2013
Muschi_afumat_cu_dovleac_si_hreanMuschi afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei, dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean, sare. Ingrediente: 1 kg muschi impanat afumat piper 2 linguri ulei 600 g dovleac 200 g ceapa frantuzeasca 2-3 frunze de dafin 200 ml suc de mere 200 ml supa verdeata proaspata…
Read more »





Chutney picant de mango

1 November 2013
Chutney_picant_de_mangoChutney picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango, ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, otet de vin alb, zahar brun. Ingrediente: 1 lingurita chimen 1 lingura seminte de mustar negru 1 lingurita turmeric 6 bucati mango, curatate de coaja si sambure si tocate 3 cepe…
Read more »





Chiftelute in manta de ardei copti

1 November 2013
Chiftelute_in_manta_de_ardei_coptiChiftelute in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde, oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia copti, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, oregano, salvie, patrunjel, zahar, vin rosu. Ingrediente: 700 g carne tocata de porc 300 g carne tocata pentru carnati…
Read more »





Sos de vin rosu

1 November 2013
Sos_de_vin_rosuSos de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu sec 30 g unt sare     Mod de preparare: Se căleşte în unt, 10 minute, ceapa tăiată foarte mărunt, iar concentratul se desface în puţină apă.…
Read more »

Reteta zilei: Sos Harissa

1 November 2013
Sos_Harissa_07Sos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.   Ingrediente: 1 ardei iute mare 2 ardei grasi 12 catei de usturoi , cojit 1/2 ceasca coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita de sare 1 lingura de…
Read more »





Fursecuri însiropate

1 November 2013
Fursecuri_însiropateFursecuri însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de copt, suc de lamaie, fistic. Ingrediente: 250 g faina un ou 75 g zahar pudra 75 g pudra de migdale 125 g unt 1/2 lingurita praf de copt pentru sirop: 600 g zahar 300 ml apa sucul unei jumatati de lamaie pentru…
Read more »





Pacheţele dulci cu fructe uscate

1 November 2013
Pachetele_dulci_cu_fructe_uscatePacheţele dulci cu fructe uscate din: amestec cu fructe uscate, foi de aluat de orez, apa, ulei, miere, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g amestec de fructe uscate (caise, prune, pere, mere) 8 foi de aluat de orez rotunde apa calduta ulei sos: 5 linguri miere 1 lingura suc de lamaie 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »





Fursecuri cu migdale

1 November 2013
Fursecuri_cu_migdaleFursecuri cu migdale din: faina, scortisoara, unt, zahar pudra, curmale, ou, lapte, migdale. Ingrediente: 230 g faina o lingurita scortisoara 80 g unt 100 g zahar pudra 150 g curmale un ou 3 linguri lapte pentru decor: 100 g migdale   Mod de preparare: Se amestecă făina, scorţişoara, untul, zahărul şi curmalele mărunt tăiate. Cu…
Read more »





Taitei cu sos de curry

1 November 2013
Taitei_cu_sos_de_curryTaitei cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry, smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingredinete: o punga taitei lati 100 g telemea de vaca pentru sos: 2 lingurite praf de curry 200 ml smantana de gatit un cub concetrat vita o lingura cu suc de…
Read more »





Macrou cu legume în sos tomat

1 November 2013
Macrou_cu_legume_în_sos_tomatMacrou cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg macrou 100 ml ulei 100 ml otet 3 cepe mari 1 morcov 2 cani sos de rosii 500 ml apa sare piper 2 foi de dafin 2 crengute de cimbru…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac

31 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_carne_de_porc_si_spanac_08Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac din: carnati, carne de porc, carne de vita, spanac, parmezan, ou, busuioc, patrunjel, praf de usturoi, sare, fulgi de ardei rosu, pesmet.   Ingrediente: ½ kg carnați tocati (doar carnea) 1/2 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita ½ kg spanac tocat…
Read more »





Tipuri de whisky din Highlands-urile Meridionale ale Scotiei

31 October 2013
Tipuri de whiskyBauturile distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens decât acela al whisky-ului produs în Highlands-ul de Nord, facându-le mai degraba sa semene cu bauturile din Lowlands, fara a atinge însa dulceata celor din…
Read more »





Dieta de 14 zile

31 October 2013
Dieta4Iti propunem doua diete, una de post si alta de dulce, ca sa ai de unde alege. Regulile de baza: Aceste diete te vor ajuta sa slabesti uşor cam 4 kg daca le respecţi cu sfintenie. Pacatul lor este monotonia: trebuie sa consumi acelasi tip de mancare timp de doua saptamani. Asta poate fi totusi…
Read more »





Dieta cu iaurt

31 October 2013
Dieta_cu_iaurtDieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consumă cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile. Dieta cu iaurt te ajuta la pierderea de grasime, pastrand totusi masa musculara. Vedeta acestei diete e evident iaurtul, cel dietetic,…
Read more »





Berea belgiana LEFFE

31 October 2013
Berea_belgiana_LEFFE_1Producator: Abbaye de Leffe (InBev) Localitate: Dinant Tip: abdijbier(bere de abatie) Concentratie de alcool: 6,6% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Fabrica Abbaye de Leffe, care face parte din colosul InBev, reprezinta una dintre firmele istorice de pe piata de bere, nu doar belgiana, ci si internationala. Retetele sale au fost transmise…
Read more »





Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Orientale

31 October 2013
Whisky12Bauturile alcoolice tari realizate în zona din jurul orasului Aberdeen, în regiunea Highlands-urilor  Orientale, au un corp mediu si ofera note placute dulci si de malt, cu un iz de prajit. Câteodata,  la degustare se dezvaluie arome de cereale si iz de caramel, chiar daca sunt niste whisky-uri mai  degraba seci si usor afumate. ROYAL…
Read more »





Berea belgiana LINDEMANS

31 October 2013
Berea_belgiana_LINDEMANSProducator: Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek) Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic In Belgia, fabrica Lindemans Brouwerij N.V. este considerata unul dintre liderii sectorului vast si  profitabil, al berilor Iambic aromate cu fructe. Într-adevar, experienta sa în domeniu dateaza inca din anul  1816,…
Read more »





Gateste retete delicioase de ardei umpluti!

31 October 2013
Gateste_retete_delicioase_de_ardei_umplutiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei umpluţi, în sos de roşii Ardei umpluţi, în sos de roşii din:…
Read more »





Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna

31 October 2013
Castraveti_murati_in_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »





Invata cum sa prepari vinete pane!

31 October 2013
Vinete1Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan Vinete pane cu sos…
Read more »





Tipuri de whisky scotian din tinuturile nordice Highlands

31 October 2013
Whisky17In partea cea mai nordica a Scotiei, de la comitatul Wick pâna la Inver-ness, whisky-urile sunt medii ca tarie, sunt mai degraba seci si sunt mai blânde. Aroma lor nu este niciodata prea puternica, desi uneori aminteste de pamânt si are un iz de fenol. Aceste bauturi distilate ofera si o gama de arome proaspete…
Read more »





La Gauloise, marca belgiana de bere

31 October 2013
La_Gauloise_marca_belgiana_de_bereProducator: Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa care se închide   Fabrica Du Bocq Brasserie îsi are sediul în localitatea Purnode, în provincia Namur. Aceasta fabrica de bere a fost întemeiata în anul 1858 de catre Martin Belot si de atunci…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de casa

31 October 2013
Inghetata_de_casa_07Inghetata de casa din: iaurt, smantana, lapte, zahar, galbenus de ou, zahar vanilat.   Ingrediente: 250 grame de iaurt 200 de grame de smantana 150 ml de lapte 110 gr de zahar 2 galbenusuri de ou zahar vanilat   Mod de preparare: Se amesteca 50 de gr de zahar cu galbenusurile pana cand zaharul este…
Read more »





Pilaf cu piept de pui si ardei gras

31 October 2013
Pilaf_cu_piept_de_pu_cu_ardei_grasPilaf cu piept de pui cu ardei gras din: piept de pui, orez, apa, unt, ardei gras, concentrat de pui, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 400 g orez 600 ml apa o lingura unt plus 25 g unt un ardei gras rosu un cub concentrat pui sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »





Supa crema de midii

31 October 2013
Supa_crema_de_midiiSupa crema de midii din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri…
Read more »





Chiftelute delicioase de curcan cu sos

31 October 2013
Chiftelute_delicioase_de_curcan_cu_sosChiftelute delicioase de curcan cu sos din: carne tocata de curcan, dovlecei, usturoi, marar, ceapa, cartofi, sare, ou, piper, cimbru, ulei, rosii, pasta de ardei, busuioc, piper, miere, maghiran, iaurt, smantana. Ingrediente: 600 g carne tocata de curcan 1 dovlecei 4-5 catei de usturoi 1/2 legatura marar 1 ceapa mare 2 cartofi sare 1 ou…
Read more »





Piept de pui în sos gorgonzola

31 October 2013
Piept_de_pui_în_sos_gorgonzolaPiept de pui în sos gorgonzola din: piept de pui, mozzarella, conopida, unt, sare, piper, boia, gorgonzola, smantana, vin alb, ceapa chives, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mozzarella 1/2 conopida 75 g unt sare piper boia pentru sos: 125 g gorgonzola 100 ml smantana de gatit 25 ml vin alb demidulce 2-3…
Read more »





Cel mai bun gem de prune

31 October 2013
Cel_mai_bun_gem_de_pruneGem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi 1 plic mirodenii pentru vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa fierbere 1 baton scortisoara coaja si zeama de…
Read more »





Pui cu legume si sos de smantana

31 October 2013
Pui_cu_legume_si_sos_de_smantanaPui cu legume si sos de smantana din: piepturi de pui, cartofi, dovlecel, vanata, broccoli, lamai, usturoi, chimen, cimbru, scortisoara, sumac, ulei, smantana, castarveti verzi, menta. Ingrediente: 3 piepturi de pui 2 cartofi un dovlecel o vanata 500 g broccoli doua lamai 4 catei de usturoi 5 g chimen 5 g cimbru o jumatate de…
Read more »





Gogoşi cu ciocolată şi fructe

31 October 2013
Gogosi_cu_ciocolata_si_fructeGogoşi cu ciocolată şi fructe din: faina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, frisca, ciocolata alba, sos de fructe de padure, fructe de padure, sare, ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 550 g faina 3 oua 20 g drojdie 150 ml lapte dulce 100 g zahar pudra 300 ml frisca 300 g ciocolata alba 200 ml sos…
Read more »





Taitei cu legume si prune murate

31 October 2013
Taitei_cu_legume_si_prune_murateTaitei cu legume si prune murate din: praz, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de arahide, taitei de orez, prune murate, sos de soia, ulei de susan. Umeboshi sunt fructe care provin din China, dar au consacrate de bucătăria japoneză. Europenii le-au numit impropriu „prune”, ele fiind de fapt un soi de caise. Fructele sunt…
Read more »





Pavlova cu fructe

31 October 2013
Pavlova_cu_fructePavlova cu fructe din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, amidon, migdale, fulgi de migdale, visine, pere, prune, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, coniac. Ingrediente: pentru bezea: 4 albusuri mari la temperatura camerei 225 g zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite amidon 100 g migdale macinate 2 linguri fulgi…
Read more »





Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza

31 October 2013
Hot_dog_cu_carnati_si_salata_de_varza_07Hot dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa, varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de masline, mustar, sare, piper.   Ingrediente : 4 carnati 4 chifle 3/4 cana de bere 1 ceapa , feliata 1 varza , tocata 2 mere verzi , taiate fasii 8 fire…
Read more »





Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci

31 October 2013
Cotlete_de_porc_cu_garnitura_de_ciuperciCotlete de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara os 500 g ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri bulion 3-4 catei de usturoi sare piper ulei 20 ml vin alb 50 ml…
Read more »





Desert cu mere şi mure

31 October 2013
Desert_cu_mere_si_mureDesert cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura: 2 mere acrisoare, curatate si taiate felii 3 mere ionatan, necuratate si taiate felii 60 g unt nesarat 70 g zahar – de preferinta brun…
Read more »





Broccoli cu migdale rumenite

31 October 2013
Broccoli_cu_migdale_rumeniteBroccoli cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline, coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1 portocala   Mod de preparare: Fierbe broccoli în apă cu sare 3-4 min, scurge de lichid…
Read more »





Iepure cu fructe de pădure

31 October 2013
Iepure_cu_fructe_de_padureIepure cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure, ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne de iepure 4 cuisoare 300 g fructe de padure doua cepe rosii un fir de praz un ardei iute doi catei de usturoi 500 ml…
Read more »

Blinii cu anşoa

31 October 2013
Blinii_cu_ansoaBlinii cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea soarelui, limeta. Ingrediente: 500 g cartofi 100 ml lapte dulce 150 g faina 3 oua 50 ml smantana o ceapa rosie 200 g crema de branza 300 g fileuri de ansoa sare…
Read more »





Ardei umpluţi, în sos de roşii

31 October 2013
Ardei_umpluti_în_sos_de_rosii_05Ardei umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa, orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina, apa, bulion de tomate, piper, sare.     Ingrediente: 500 g carne tocata amestec (porc si vita) 1 kg ardei grasi 1 ou 1 ceapa mare 100 g orez marar, patrunjel, oregano, dupa…
Read more »





Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas

31 October 2013
Taco_cu_carne_de_porc_si_sos_de_ananas_11Taco cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa, portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare, taco, sos de ananas.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 3 cani de apa 1 ceapa, feliata 1/2 portocala , taiata bucati 2 linguri de untura de porc sau…
Read more »





Galuste de cartofi cu afumatura si varza

31 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_afumatura_si_varzaGaluste de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de o zi sare 1 lingura amidon 4 felii muschi de porc afumat garnitura: 2 cepe 2 linguri untura 500 g varza murata tocata chimen zahar…
Read more »





Fursecuri umplute

31 October 2013
Fursecuri_umpluteFursecuri umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g faina 100 g unt 60 g zahar pudra 1/2 lingurita praf de copt apa de flori de portocal pentru umplutura: 200 g caise uscate pentru servit: zahar pudra…
Read more »





Legume cu spanac

31 October 2013
Legume_cu_spanacLegume cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel, sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g spanac 500 g amestec de ciuperci 3 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 50 g unt 100 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »





Desert cu ciocolată si migdale

31 October 2013
Desert_cu_ciocolata_si_migdaleDesert cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie, miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon 500 ml lapte 120 g zahar tos 100 g ciocolata neagra 100 g migdale 100 g ciocolata alba 5 pistile sofran 30 g decor colorat…
Read more »





Cartofi umpluti cu carne tocata

31 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_carne_tocata_02O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:chifla, carne tocata, ceapa, cascaval, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8-10 cartofi 1 chiflă 250 g carne tocată 1 ceapă potrivită 100 g caşcaval 1 ou 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce s-au fiert şi s-au răcit,…
Read more »





Biscuiti deliciosi pentru ceai

31 October 2013
Biscuiti_deliciosi_pentru_ceaiBiscuiti deliciosi pentru ceai din: unt, zahar, vanilie, oua, alune, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 160 g unt 160 g zahar 1/2 fiola subtire de vanilie 2 oua 60 g alune macinate 360 g faina 2 lingurite bicarbonat un praf sare   Mod de preparare: Alunele se mărunţesc întâi cu sucitorul şi apoi se pun în…
Read more »





Dovlecei umpluti cu urda si marar

31 October 2013
Dovlecei_umpluti_cu_urda_si_marar_04O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu:urda, marar, sare, piper, ou.   Ingrediente: 8 dovlecei 700 g urdă dulce 1 legătură mărar sare piper 1 ou       Mod de preparare: Tai dovleceii în 2 pe lat şi cu o linguriţă scobeşti miezul fără să spargi tubul care tre­buie să rămână intact. Separat, frămânţi…
Read more »





Ficat cu ciuperci

31 October 2013
Ficat_cu_ciuperci_03O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de vită 400 g ciuperci 20 g ghimbir 100 ml vin 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 20 g sare 2 g piper   Mod de preparare: Speli ficatul, îl ştergi şi îl…
Read more »





Prajitura cu blat si spuma de cocos

31 October 2013
Prajitura_cu_blat_si_spuma_de_cocos.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, zahar pudra, praf de copt, smantana, cacao, faina, ou, nuca de cocos, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g margarină 150 g zahăr  pudră 1 praf de copt 1 lingură bu­nă de smântână 2 linguri cacao 300 g făină 1 ou Ingrediente spuma de cocos: 6…
Read more »





Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna

31 October 2013
Mix_de_legume_verzi_pentru_iarna_06Mix de legume verzi  pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi, ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 catel usturoi 3 fire ceapa verde ½ cana coriandru 1 lingura ulei de masline sare 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: Se…
Read more »





Supa de morcovi cu galuste si coriandru

31 October 2013
Supa_de_morcovi_cu_galuste_si_coriandruSupa de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei, supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte, praf de copt. Ingrediente: 1 kg morcovi 340 g ceapa 1 lingurita chimen macinat 2 linguri ulei 1,5 l supa de legume 250 ml smantana 1 legatura coriandru verde sare piper galuste: 200…
Read more »





Pui cu vin si usturoi

31 October 2013
Pui_cu_vin_si_usturoi_03O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper, bulion, faina, untura. Ingrediente: 1 pui 1 căciulie de usturoi 1 pahar vin alb 1 praf cimbru sare piper 2 linguri bulion 2 linguri făină 4 linguri untură Mod de preparare: Usuci cu un şervet puiul curăţat şi spălat. Il sărezi şi îl…
Read more »





Cremă de ciocolată albă si lămaie

31 October 2013
Crema_de_ciocolata_alba_si_lamaie_03O reteta delicioasa de crema de ciocolata alba cu:lamaie, sare, smantana, oua. Ongrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 1 praf de sare 150 ml smântână 4 albuşuri  de ou   Mod de preparare: Topeşti ciocolata albă în bain-marie, apoi o amesteci cu smântână. Razi coaja de lămâie şi o adaugi în crema de ciocolată.…
Read more »





Rulouri cu surimi şi ananas

31 October 2013
Rulouri_cu_surimi_si_ananasRulouri cu surimi şi ananas din: foi de alge nori, ceapa verde, batoane de surimi, orez, avocado, castravete, limeta, ghimbir, sofran, otet de orez, zahar, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi de alge nori ceapa verde 400 g batoane de surimi 300 g orez pentru sushi un avocado un castravete o conserva de ananas o…
Read more »





Rulada delicioasa cu frisca si capsuni

31 October 2013
Rulada_cu_frisca_si_capsuni.pngO reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca. Ingrediente blat: 3 ouă 80 g miere 30 g zahăr 1 praf sare 101 g făină de grâu 20 g făină de hrişcă Ingrediente cremă şi decor: 500 g căpşuni 500 ml frişcă 2 plicuri praf întăritor…
Read more »





Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc

30 October 2013
Galuste_umplute_cu_carne_de_porc_05Galuste umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, piper alb, vin, albus de ou, faina de porumb, galusti, sos de chili.   Ingrediente: 500 g de carne de porc tocata 250 g creveti, decojiti, tocati 8 castane, tocate 2 cepe verzi, tocata…
Read more »





Arta unei bune invechiri a whisky-ului

30 October 2013
Whisky17In industria whisky-ului, un rol important este jucat de asa-zisii îmbuteliatori independenti. Este vorba despre întreprinderi – care îsi bazeaza uneori succesul pe initiativa micilor comercianti sau negustori – care cumpara en gros de la distilerii cantitati de whisky înca nematurat, pentru a face mai departe îmbutelierea si distributia sub marca proprie. Pasionatii vor putea…
Read more »





Dieta impotriva celulitei

30 October 2013
Dieta3Studiile indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate industrial sunt mai predispuse la aparitia celulitei. Alege alimente naturale, pe cat posibil. Dieta ideala pentru prevenirea sau ameliorarea celulitei ar trebui sa contina 4-5 mese…
Read more »





Berea germana Beck’s

30 October 2013
BecksBerea pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May, firma fondata cu trei ani mai devreme de mesterul berar Heinrich Beck si de negustorul Thomas May, la Bremen. Pe eticheta firmei, alaturi de cheie, simbol al orasului Bremen, se gasesc…
Read more »





Dieta cu suc de rosii

30 October 2013
Dieta_cu_suc_de_rosiiDaca doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume savuroase si sanatoase sunt ideale pentru slabit, aşa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste-te de dieta! Rosiile sunt vedetele verii, o sursa de sanatate si vitalitate si un…
Read more »





DIEBELS, bere germana

30 October 2013
DIEBELS_bere_germanaProducator: Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în localitatea Issum, lânga Dusseldorf, de catre Josef Diebels. Familia sa a continuat sa gestioneze fabrica pâna în 2001, când aceasta companie a intrat pe orbita companiei…
Read more »





Culesul frunzelor de ceai

30 October 2013
Ceai5Când vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna, deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte tari se folosesc masini de cules, însa din cauza ca ele nu pot identifica si sorta frunzele diferite, prin aceasta metoda se produce numai un ceai de calitate medie. Culesul…
Read more »





Scotia, patria whisky-ului

30 October 2013
Whisky8CALITATE INCONFUNDABILA A vizita Scotia înseamna a patrunde în istoria sa magica, evocata de vestigii graitoare, si a te cufunda în locuri pline de farmec, dominate de o natura adesea salbatica si neatinsa, în care marea reprezinta o constanta spectaculoasa. Pamânt al clanurilor si castelelor, Scotia este si natiunea care produce tipurile de whisky cele…
Read more »





EDEL PREMIUM, marca germana de bere

30 October 2013
Bere_04Producator: Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost întemeiata în 1879 la Kaufbeuren (centru agricol în apropiereA orasului Munchen, în Bavaria), pe ruinele unei foste fabrici de bere, una dintre cele mai vechi din toata Germania, ale…
Read more »





Plantele de ceai si varietatile lor

30 October 2013
Ceai6Plantele de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu nu sunt diferentiate, ambele  fiind catalogate ceai verde. Cu toate ca în acest capitol se dau informatii generale cu privire la culoarea, aroma si gustul…
Read more »





Gustul raritatii, colectionarea whisky-ului

30 October 2013
Whisky9Degustatorii de whisky nu îsi limiteaza întotdeauna atentia la pretioasa bautura: cum se întâmpla în mod frecvent prin­tre pasionatii unui domeniu, pasul catre colectionism poate fi scurt. Obiect de cult devin sticlele de epoca sau rare, sticlele comemorative, mignone, de cantoarele, vasele de ceramica sau paharele pretioase. In afara de a satisface orgoliul legitim al…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu mere

30 October 2013
Rulouri_cu_mere_10Rulouri cu mere din: faina, iaurt, ulei, mere, zahar, oua, scotisoara, sare.   Ingrediente: 420 de gr de faina 125 de gr de iaurt 11 linguri de ulei 3 mere 2 linguri de zahar 2 oua scortisoara sare   Mod de preparare: Se amesteca 300 g de faina cu oua, 5 linguri de ulei, iaurt…
Read more »





Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte

30 October 2013
Tocanita_de_vitel_cu_ciuperci_si_galuste_02Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei, supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet, unt, faina, lapte, oua, patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare piper 80 ml ulei 200 ml supa de pasare 3 cepe frantuzesti tocate 250 g ciuperci Champignon 200 ml frisca…
Read more »





Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru

30 October 2013
Dovlecel_umplut_cu_brânza_ciuperci_si_cimbruDovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru din: dovlecei, cas, piept de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, ou, cimbru, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g cas proaspat 200 g piept de pui 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 100 g ciuperci 1 ou 1 crenguta cimbru verde 3 linguri sos de…
Read more »





Ciorbă cu perişoare şi legume coapte

30 October 2013
Ciorba_cu_perisoare_si_legume_coapteCiorbă cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi, orez, ou, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, pasta de ardei, morcov, rosii, ardei capia, cimbru. Ingrediente: 600-700 g coasta afumata si oase de porc 400…
Read more »

Galuste de cartofi cu piept de pui

30 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_piept_de_puiGaluste de cartofi cu piept de pui din: cartofi, fileuri de pui, ricotta, cimbru, salvie, rozmarin, ou, ulei de masline, smantana, ceapa, lapte, usturoi, spanac, capere, sare, masline negre, amidon, parmezan. Ingrediente: 4 cartofi 4 fileuri de piept de pui 200 g ricotta 3 linguri verdeata asortata (cimbru, salvie, rozmarin) 1 ou ulei de masline…
Read more »





Fursecuri asortate

30 October 2013
Fursecuri_asortateFursecuri asortate din: unt, galbenusuri, zahar, praf de copt, amidon, faina, ciocolata alba, ciocolata neagra, fructe uscate. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 3 galbenusuri 150 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 70 g amidon 400 g faina pentru umplutura: 200 g ciocolata alba 200 g ciocolata neagra 200 g fructe uscate amestecate  …
Read more »





Cartofi rumeniti cu mac si parmezan

30 October 2013
Roasted potatoes with rosemary in a bowlCartofi rumeniti cu mac si parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan, mac. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja alba, taiati in doua sau in bucati egale 5 linguri ulei de masline 30 g parmezan razuit 1 lingura mac   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Fierbe cartofii în apă cu sare 8…
Read more »





Galuste cu slaninuta

30 October 2013
Galuste_cu_slaninutaGaluste cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua, slaninuta, sare. Ingrediente: 240 g telemea de oaie 100 g gris 2 chifle vechi de-o zi 4 linguri patrunjel 2 oua 200 g slaninuta sare   Mod de preparare: Se rad chiflele. Se rade brânza şi se amestecă împreună cu grişul, 2 linguri pesmet,…
Read more »





Muschiulet de porc cu sos si ganitura

30 October 2013
Muschiulet_de_porc_cu_sos_si_ganituraMuschiulet de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere, morcovi, mazare, fasole pastai, ardei, conopida, broccoli, unt. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 1 lingura amestec plante aromatice uscate (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin) 1 lingura amestec de piper negru macinat, boia dulce…
Read more »





Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie

30 October 2013
Salata_cu_rosii_castravete_si_ceapa_rosieSalata cu rosii, castravete si ceapa rosie din: rosii, castravete, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, lipii, sumac, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 rosii tocate in bucati mari 1/4 castravete, curatat de seminte si feliat 1/2 ceapa rosie, feliata 1 salata verde mica,…
Read more »





Gulas de mistret in sos de vin rosu

30 October 2013
Gulas_de_mistret_in_sos_de_vin_rosuGulas de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon, chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare, piper, compot de merisoare, suc de lamaie, boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de ienupar, foi de dafin, apa, sare. Ingrediente: 700 g pulpa de mistret 3 cepe…
Read more »





Reteta zilei: Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume

30 October 2013
Orez_prajit_cu_ou_carne_de_porc_creveti_si_legume_07Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume din: ulei, oua, usturoi, ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia, ulei de susan, piper alb.   Ingrediente: 3 linguri de ulei 3 oua, batute 3 catei de usturoi , tocat 3 fire de ceapa verde , tocata (doar partea…
Read more »





Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari

30 October 2013
Ciorba_de_rosii_si_conopida_cu_ceapa_verde_si_gogosariCiorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari 1 ardei capia sare piper macinat 1 lingura boia dulce 3-4 linguri ulei 1 l…
Read more »





Pulpe de pui cu ardei, telina si bame

30 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_ardei_telina_si_bamePulpe de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata, chimion, frunza de dafin, faina, rosii, supa de pui, bame, salvie, paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g pulpe de pui dezosate, taiate in cuburi 1 ceapa, tocata…
Read more »





Bomboane din morcovi

30 October 2013
Bomboane_din_morcoviBomboane din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara, nuci, unt. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 125 g zahar 100 ml apa un pachet zahar vanilinat o lingurita scortisoara 100 g nuci macinate grosier 10 g unt pentru servit: nuca de cocos   Mod de preparare: Morcovii se spală şi se trec prin răzătoarea cu…
Read more »





Piept de fazan cu ficat

30 October 2013
Piept_de_fazan_cu_ficatPiept de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare, piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200 g slaninuta 500 g piept de faza sare piper asortat cuisoare macinate nucsoara macinata 100 ml supa 150 g ficat de vitel 2 chifle 150…
Read more »





Ardei copţi umpluţi cu carne de pui

30 October 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_carne_de_puiArdei copţi umpluţi cu carne de pui din: ardei grasi, carne de pasare, morcovi, telina, pastarnac, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 2 ardei grasi mari 2 linguri de carne de pasare fiarta 1 lingura de zarzavat fiert, taiat cuburi (morcovi, telina, pastarnac) 1 rosie 1/2 lingura zeama de lamaie…
Read more »





Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor

30 October 2013
Alimente_1Peste 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de oameni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se vor dubla, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza

30 October 2013
Sandwich_uri_cu_chiftele_de_porc_si_sos_de_maioneza_16Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza din: maioneza, ceapa, sos sriracha, carne de porc, busuioc, usturoi, praz, sos de peste, zahar, amidon, piper, sare, morcovi, ridiche alba, otet de orez, ulei de susan, baghete, ardei iute, coriandru.   Ingrediente sos de maioneza picanta: 2/3 ceasca maioneza 2 cepe, tocate 1 lingura sos…
Read more »





Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină

30 October 2013
Supa_crema_de_legume_cu_crutoane_de_telinaSupă-cremă de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina, zahar, sare. Ingrediente: 1 telina de 300 g 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 150 g smantana sau iaurt 2 linguri unt sau margarina 1 legatura patrunjel si frunze de…
Read more »





Friptura de mistret in sos de macese

30 October 2013
Friptura_de_mistret_in_sos_de_maceseFriptura de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, boabe de ienupar, otet, ulei de floare soarelui, gem de macese, coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente: (se tine la…
Read more »





Fursecuri cu arahide

30 October 2013
Fursecuri_cu_arahideFursecuri cu arahide din: faina, zahar brun, unt, oua, arahide, praf de copt, apa de flori de portocal. Ingrediente: 360 g faina 200 g zahar brun 120 g unt 2 oua 200 g arahide un plic praf de copt 2-3 lingurite apa de flori de portocal   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă untul…
Read more »





Piept de raţă cu ardei

30 October 2013
Piept_de_rata_cu_ardei_05Piept de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.   Ingrediente: 1 piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt ulei de masline sare grunjoasa piper cimbru verde tocat 2 linguri miere zeama de la o…
Read more »





Coaste de vita cu muştar

30 October 2013
Coaste_de_vita_cu_mustarCoaste de vita cu muştar din: coaste de vita, ulei de masline, sare grunjoasa, ceapa, mustar, cimbru, rozmarin, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg coaste de vita 3 linguri ulei de masline 1 lingura sare grunjoasa 2 cepe mari, taiate inele 1 lingura mustar 2 linguri cimbru, tocat 1 lingura rozmarin 300 ml vin rosu  …
Read more »





Pulpe de iepure cu ceapa

30 October 2013
Pulpe_de_iepure_cu_ceapaPulpe de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin rosu sec, sare. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 linguri mustar cu boabe 1 lingura mustar cremos piper pisat 8 cepe mici 4 fructe de ienupar zdrobite 100 g unt topit…
Read more »





Zacuscă delicioasa de bureţi

30 October 2013
Zacusca_delicioasa_de_buretiZacuscă delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari, morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg ardei capia 3 kg gogosari 4 morcovi mari 1 l ulei 650 g pasta de rosii, de casa sare mare piper…
Read more »





Supa cu ardei copti, naut si cuscus

30 October 2013
Supa_cu_ardei_copti_naut_si_cuscusSupa cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti, rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie conservate, miere, cuscus. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si…
Read more »





Reteta zilei: Oua umplute cu pasta de usturoi

30 October 2013
Oua_umplute_cu_pasta_de_usturoi_05Oua umplute cu pasta de usturoi din: oua fierte, iaurt, usturoi, sare, boia.   Ingrediente: 4 oua fierte 2 linguri iaurt 1-2 catei de usturoi sare boia de ardei     Mod de preparare: Curatati oualele de coaja si taiati in jumatati. Scoateti galbenusurile si puneti intr-o farfurie. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu iaurt, 1…
Read more »





Dovlecei cu lămâie

30 October 2013
Dovlecei_cu_lamaieDovlecei cu lămâie din: ulei de masline, dovlecei, coaja de lamaie, pesmet, condimente. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 750 g dovlecei, taiati felii in diagonala coaja rasa de la 1 lamaie 40 g pesmet  condimentat cu verdeata si usturoi   Mod de preparare: Incinge uleiul într-un vas neaderent şi prăjeşte dovleceii 5-6 min, întorcând…
Read more »





Baclava cu sirop

30 October 2013
Baclava_cu_siropBaclava cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt, zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca. Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g fistic 150 g nuci 100 g alune de padure 180 g unt 3 linguri zahar o lingura apa de flori de…
Read more »





Sărmăluţe în foi de vită cu sos

30 October 2013
Sarmalute_în_foi_de_vita_cu_sosSărmăluţe în foi de vită cu sos din: carne tocata, foi de vita de vie, ceapa, orez, cimbru uscat, boia, sare, piper, macris, faina, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec (porc si vita) 40 foi de vita de vie 2 cepe 70 g orez 1/2 lingura cimbru uscat 1/2 lingura boia sare piper…
Read more »





Cartofi feliati si rumeniti

30 October 2013
Cartofi_feliati_si_rumenitiCartofi feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt, ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi de marime potrivita 3 catei de usturoi, taiat felii 6 foi de dafin, rupte pe jumatate 175 ml vin alb sec 50 g unt, taiat bucati 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Incinge…
Read more »





Prăjitură cu firimituri si mere

30 October 2013
Prajitura_cu_firimituri_si_merePrăjitură cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri, zahar brun, faina, unt, mere. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 20 ml ulei un ou un praf sare 100 ml apa pentru firimituri 225 g zahar brun 225 g faina 120 g unt pentru umplutura: 8 mere 20 g unt…
Read more »





Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac

29 October 2013
Biscuiti_in_forma_de_dovleac_09Pentru ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de Halloween, dovleacul nu trebuie sa lipseasca, biscuitii nostri au aroma si forma de dovleac si sunt acoperiti cu o glazura de zahar de culoare portocalie.   Ingrediente: 300g faina 100g…
Read more »





Berea belgiana Hoegaarden

29 October 2013
Berea_belgiana_Hoegaarden_2Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a reluat producţia la mijlocul anilor 1960,…
Read more »





Dieta cu supe reci

29 October 2013
Supa si ciorbeCum vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se bazeaza pe supe racoroase, pline de vitamine. Nimic nu e mai greu pe canicula decat sa gatesti tot felul de mancaruri. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti…
Read more »





Arta degustarii whisky-ului

29 October 2013
Whisky9Nu este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume. Cunoasterea tipului de batura ales si o degustare corecta sunt în mod sigur garantiile unei experiente placute. Momentul degustarii necesita o abordare diferita în functie de tipul de whisky, de provenienta lui,…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu