miercuri, 20 noiembrie 2013

Retete de toamna #25

Retete de toamna:

Reteta zilei: Fursecuri cu crema de dovleac

20 November 2013
Fursecuri_cu_crema_de_dovleac_04Fursecuri cu crema de dovleac din: unt, zahar brun, ou, melasa, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, crema de branza, unt, dovleac, zahar pudra.   Ingrediente aluat: 12 linguri unt nesarat , la temperatura camerei 1 cana zahar brun 1 ou 1/3 cana melasa 2 cani faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »





Friptura de porc cu salata de legume si piper rosu

20 November 2013
Friptura_de_porc_cu_salata_de_legumeFriptura de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g…
Read more »





Supa de os cu clatite

20 November 2013
Supa_de_os_cu_clatiteSupa de os cu clatite din: rasol de vita, morcov, ceapa, patrunjel verde si boabe de piper. Ingrediente: 1 rasol de vita cu maduca 1 morcov 2 cepe patrunjel verde 5-6 boabe de piper negru   Mod de preparare: Se spală bine rasolul şi se pune…
Read more »





Cosulet cu pere si nuci

20 November 2013
Cosulet_cu_pere_si_nuciCosulet cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 150 g nuci 1 lingurita cu margarina 2 linguri cu zahar pentru aluat: 250 g margarina 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu…
Read more »





Pachetele gustoase cu legume

20 November 2013
Pachetele_gustoase_cu_legumePachetele gustoase cu legume din: smantana, vin, marar, carnaciori picanti, cascaval, morcov, ceapa, dovlecel, ardei grasi si ulei. Ingrediente: pentru clatite: 2 linguri cu smantana 1 ceasca de vin alb sec sau sampanie 1 legatura de marar pentru umpltura: 100 g carnaciori picanti 50 g cascaval…
Read more »





Midii în stil provensal

20 November 2013
Midii_în_stil_provensalMidii în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi, patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi 200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3…
Read more »





Retete de post: Tocanita de ciuperci

20 November 2013
Tocanita_de_ciuperciO reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru. Ingrediente: 1kg de ciuperci proaspete 1 ceapa 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 rosii oparite sare piper…
Read more »





Ghiveci de dovlecei

20 November 2013
Ghiveci_de_dovleceiGhiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel 1 ramura de cimbru sare piper ardei iute…
Read more »





Retete culinare: Supă cremă de sfeclă

20 November 2013
Supa_crema_de_sfeclaSupă cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana, galbenus, sare si piper. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie zarzavat de supa 2 cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper   Mod de preparare: Faci o supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie,…
Read more »





Cozonac argesean

20 November 2013
Cozonac_argeseanCozonac argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao, zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g cacao 1 lingurita zahar vanilat 1…
Read more »





Borş tradiţional de spanac

20 November 2013
Bors_traditional_de_spanacBorş tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2 cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei…
Read more »





Reteta zilei: Rissoto cu dovleac

20 November 2013
Rissoto_cu_dovleac_09O reteta delicioasa de Rissoto cu dovleac din: supa, dovleac, carne de pui, orez, ceapa, usturoi, ardei, unt, cascaval, crema de branza, oregano, piper si sare.   Ingrediente: 500ml supa 200g dovleac fiert 200g carne de pui tocata 100g orez 1/2 ceapa 3 catei de…
Read more »





Ghiveci pentru iarna

20 November 2013
Ghiveci_pentru_iarnaGhiveci pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de usturoi 1 l ulei zahar piper sare…
Read more »





Scutecele Domnului (Turte)

20 November 2013
Scutecele_DomnuluiScutecele Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg faina 200-250 ml apa calda 500 g nuci prajite si macinate sau alune de padure 500 g zahar 50 ml esenta de rom sau 2 linguri rachiu…
Read more »





Gustare românească pe pat de mămăligă

20 November 2013
Gustare_româneasca_pe_pat_de_mamaligaGustare românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua, kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt, zahar, boia, sare si piper. Ingrediente: 150 g malai 1 cub concentat de legume 4 oua 6 felii de kaizer 1 carnat semiafumat sau cabanos…
Read more »





Cozonac savuros cu mac

20 November 2013
Cozonac_savuros_cu_macCozonac savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale, galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g…
Read more »





Ratatouille pentru zile reci

20 November 2013
Ratatouille_pentru_zile_reciRatatouille pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde, galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba 300 ml ulei cimbru sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Bezele — retetă de bază

20 November 2013
bezeaBezele — retetă de bază din: albusuri, zahar tos si sare. Ingrediente: albuşurile de la 6 ouă mari 300 g zahăr tos un praf de sare   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Tapetaţi o tavă pentru cuptor cu hârtie cerată. Puneţi albuşurile…
Read more »





Reteta zilei: Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale

20 November 2013
Carne_cu_curcan_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_portocale_05Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare, piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.   Ingrediente: 2/3 cana faina Sare si piper proaspat macinat ,…
Read more »





Despre raci

20 November 2013
Despre_raciDeşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce…
Read more »





Tăiţei cu brânză de oaie

20 November 2013
Taitei_cu_brânza_de_oiTăiţei cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt, gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua. Ingrediente: pentru taiteii de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putina sare pentru umplutura: 500 g telemea de oi 2-3 linguri de smantana…
Read more »





Vinete marinate

20 November 2013
Vinete_marinateVinete marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare 500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura cimbru verde   Mod de preparare: Alege…
Read more »





Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine

20 November 2013
Colaci_de_Craciun_cu_stafide_curmale_si_smochineColaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei, lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie, ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar vanilat 100 g caise…
Read more »





Calcan de Dover

20 November 2013
Calcan_de_DoverCalcanul de Dover era considerat unul dintre cei mai buni peşti cu corpul plat, tocmai de aceea a ajuns să fie pescuit în exces. Acest calcan are o formă ovală, pe partea superioară a corpului fiind de culoare maro-gri, iar pe cea inferioară alb. Numele i se trage…
Read more »





Chec cu miere si fructe uscate

20 November 2013
Chec_cu_miere_si_fructe_uscateChec cu miere si fructe uscate din: faina, cacao, oua, miere, zahar, zahar praf, lapte, ulei, bicarbonat, lamaie, stafide, alune de padure si nuci. Ingrediente: 350 g faina 2 linguri cacao 6 oua 200 ml miere 6 linguri zahar 4-5 linguri zahar praf 400 ml lapte…
Read more »





Ciorbă de perişoare ca in Moldova

20 November 2013
Supa si ciorbeCiorbă de perişoare ca in Moldova din: carne de porc, orez, oua, smantana, morcovi, telina, bulion, ceapa, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc tocata 2 linguri orez 2 oua 2 linguri smantana 2 morcovi 1 telina mica bulion 1 ceapa piper patrunjel…
Read more »





Cocktail Davis Cup

20 November 2013
Cocktail_Davis_CupCocktail Davis Cup din: suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lime juice, bitter lemon, portocala, ananas si cirese. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portoale 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 cl sirop de grenadine 1 cl…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati

20 November 2013
Sandwich_cu_carne_de_curcan_si_salata_de_cruditati_14Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati din: nap, ridichi, castravete, otet de mere, maioneza, sare, piper, baghete, mustar dijon, carne de curcan, sunca, rosii, branza.   Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nap ras ½ ceasca ridichi rase ½ cana castravete ras 2…
Read more »





Fasole batuta cu costita si mamaliguta

20 November 2013
Retete_5Fasole batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat. Ingrediente: 250 g fasole boabe alba 100 ml ulei 200 g costita afumata 100 g ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina 7 catei de usturoi…
Read more »





Dovlecei cu verdeata

20 November 2013
Dovlecei_cu_verdeataDovlecei cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in cateva clocote impreuna cu un praf de sare si…
Read more »





Retete tv Paprika #10

20 November 2013
Retete_1TV Paprika: Fursecuri cu ciocolată albă și merișoare Ingrediente: 150 g unt 150 g făină albă 1/2 linguriță bicarbonat 50 g migdale 50 g terci de ovăz 50 g merișoare uscate sau stafide 50 g zahăr brun 50 g zahăr pudră 100 g ciocolată albă…
Read more »





Cum se prepara gustare cu peste (video)

20 November 2013
Retete_3O reteta video despre Cum se prepara gustare cu peste:   Cum se prepara gustare cu peste
Read more »





Ciorba savuroasa de varza acra

20 November 2013
Ciorba_savuroasa_de_varza-acraCiorba savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente:  150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1 l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță…

Reteta zilei: Burta de porc la cuptor cu legume

19 November 2013
Burta_de_porc_la_cuptor_cu_legume_04O reteta savuroasa de Burta de porc la cuptor cu legume din: burta de porc, sare, fenicul, morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de vin alb si rozmarin.   Ingrediente: 500 g burta de porc sare fenicul, taiat felii 3 morcovi, taiati jumatati 1 ceapa alba 3 cepe rosii, taiate in…
Read more »





Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii

19 November 2013
Prajitura_cu_crema_de_zahar_ars_si_mirodeniiPrăjitură cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani faina 1 praf de copt mirodenii pentru crema: 3 cani lapte 4 linguri faina 1/4 pachet unt sau margarina 1 cana de zahar 3-4…
Read more »





Chiftelute de porc si ansoa

19 November 2013
Chiftelute_de_porc_si_ansoaChiftelute de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6 fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »





Totul despre sare si sodiu

19 November 2013
Totul_despre_sareAvertismentele publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in…
Read more »





Bicarbonatul de sodiu: Sanatate si frumusete

19 November 2013
Bicarbonatul_de_sodiu_Sanatate_si_frumuseteBicarbonatul de sodiu a fost folosit cu multi ani in urma pentru curatarea si albirea dintilor sau tratarea unora dintre problemele gastrice. In prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple intrebuintari si poate fi folosit atat in scopuri estetice cat si pentru mentinerea sanatatii. Poate fi utilizat pentru pastrarea frumusetii atat a femeii cat si a…
Read more »





Chiftelute de dovleac

19 November 2013
Chiftelute_de_dovleacChiftelute de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi roșii 400 g pulpă de dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare piper nucșoară 75 g semințe de dovleac 2 linguri unt 2 linguri ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Cocktail Mowgli

19 November 2013
Cocktail_MowgliCocktail Mowgli din: guava, suc de coacaze negre si bitter grepfrut. Este un cocktial non alcoolic. Ingrediente: 1 guava (fruct tropical), din conserva 1/8 l suc de coacaze negre Bitter grepfrut     Mod de preparare: Taiem in patru bucati guava si o punem intr-un pahar inalt. Adaugam 2 linguri de suc de guave si de…
Read more »





Prajitura gustoasa cu mandarine

19 November 2013
Prajitura_cu_mandarine.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, rom, faina, praf de copt, cacao, gelatina, compot de mandarine, kefir, frisca, lamaita. Ingrediente blat: 125g unt 100gzahăr 4 ouă 1 linguriţă rom 200 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură cacao Ingrediente umplutură: 15 g gelatină 630 ml com­pot de mandarine 500 ml kefir…
Read more »





Cum să mănânci ca să nu te îngraşi?

19 November 2013
Alimente_1Dacă nu ţi-ai dat încă seama din ce motive te îngraşi află că tocmai combinaţiile alimentare pe care le faci sunt responsabile de kilogramele care se lipesc de tine. Află cum să mănânci pe săturate, dar fără să te îngraşi, doar învăţând cum să combini diverse alimente! Tot mai multe studii scot la iveală asocierea…
Read more »





5 cocktailuri celebre

19 November 2013
Cocktails_1Cocktailuri celebre: Pina Colada Cocktail Pina Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida   Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul de ananas, siropul de…
Read more »





Carbohidraţi care te ajută să scapi de kilogramele în plus

19 November 2013
MazareMulte femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă. Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Orice produs care are la bază făina albă rafinată intră în categoria carbohidraţilor răi. Pâinea albă, orezul alb, pastele din făină rafinată,…
Read more »





Reteta zilei: Cornulete cu mere si afine

19 November 2013
Cornulete_cu_mere_si_afine_12Cornulete cu mere si afine din: zahar brun, scortisoara, nucsoara, mar, unt topit, afine, aluat de patiserie, zahar pudra, lapte.   Ingrediente: 1/4 ceasca de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita nucsoara 1 mar, decojit , taiat cubulete 2 linguri de unt nesarat, topit 1/4 ceasca afine 1 cutie aluat de patiserie Ingrediente…
Read more »





Supa crema de dovleac cu smantana si seminte

19 November 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_smantana_si_seminteSupa crema de dovleac cu smantana si seminte din: dovleac, ceapa, cartofi, mar, supa de legume, smantana, vin, ulei de masline, nucsoara, sare, piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 1 dovleac (din soiul Butternut, care seama cu o para) 2 cepe 2 cartofi 1 mar (sau para) 1 l supa de legume sau de pui 200…
Read more »





Budinca cu sunca si dovleac

19 November 2013
Budinca_cu_sunca_si_dovleacBudinca cu sunca si dovleac din: pulpa de dovleac, supa de legume, praz, sunca, cascaval, oua, smantana, piper, sare, nucsoara si patrunjel verde. Ingrediente: 700 g pulpa dovleac 500 ml supa de legume 150 g praz 200 g sunca 150 g cascaval 3 oua 200 ml smantana (12% grasime) piper sare 1 varf de cutit nucsoara…
Read more »





Şniţel de legume

19 November 2013
Snitel_de_legumeŞniţel de legume din: telina, morcovi, castraveti, varza, gulii, unt, ou, faina si lapte. Ingrediente: 40 g telina 40 g morcovi 40 g castraveti 75 g varza dulce 50 g gulii 20 g unt 1/2 ou 10 g faina 20 ml lapte   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le dai pe răzătoarea…
Read more »





Pasta de macrou

19 November 2013
Pasta_de_macrouPasta de macrou din: macrou, ceapa, sare, branza topita, oua, unt, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 bucata macrou afumat 1 ceapa sare 150 g branza topita 2 oua fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lamaie piper   Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi foarte bine de oase, îl pui…
Read more »





Muschi de porc cu sos de caise si mustar

19 November 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_caise_si_mustarMuschid e porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar. Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite 1/4 cana de mustar       Mod de preparare: Carnea se sareaza si se pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se pune la…
Read more »





Salata gustoasa cu pere

19 November 2013
Salata_gustoasa_cu_pereSalata gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de…
Read more »





Prune uscate umplute

19 November 2013
Prune_uscate_umplutePrune uscate umplute din: prune, zahar, rom, marmelada de caise, miez de nuca si zahar vanilat. Ingrediente: 24 prune uscate 8 linguri zahar 2 linguri rom 3 linguri marmelada de caise 200 miez de nuca 1 lingurita zahar vanilat   Mod de preparare: Puneţi prunele în apă de pe o zi pe alta, apoi tăiaţi-le şi…
Read more »





Salata de hering

19 November 2013
Salata_de_heringSalata de hering din: hering marinat, ardei gras, castraveciori murati, ceapa rsoie, marar verde, salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering marinat 1 arde gras galben 1 ardei gras rosu 2 castraveciori murati 1 ceapa rosie 1/2 legatura marar verde 2 frunze de salata verde pentru dressing: 2…
Read more »





Retete gustoase: Păstrăvi rasol

19 November 2013
Pastravi_rasolPăstrăvi rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei. Ingrediente:  800 g pastravi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1-2 foi de dafin cateva boabe de piper patrunjel verde sare otet 1 lamaie cativa cartofi 50 ml ulei sau unt   Mod…
Read more »





Cocktail de sampanie cu inghetata de vanilie

19 November 2013
Cocktail_de_sampanie_cu_inghetata_de_vanilieCocktail de sampanie cu inghetata de vanilie din: zmeura, inghetata de vanilie si sampanie. Ingrediente: 250 g zmeura (proaspata sau congelata) 4 cupe de inghetata de vanilie 200 ml sampanie     Mod de preparare: Se mixeaza zmeura in blender (se pastreaza 12 fructe de zmeura pentru decorare). Pasta astfel obtinuta se imparte in 4 pahare…
Read more »





Sufleu de dovlecei cu branza de oaie

19 November 2013
Sufleu_de_dovlecei_cu_branza_de_oaieSufleu de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde, lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tineri 1 ceapa 2 catei usturoi 2 cartofi 2 linguri ulei marar verde patrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smantana 150 g branza de oaie rasa 4 oua 2…
Read more »





Reteta zilei: Pui aromat la gratar

19 November 2013
Pui_aromat_la_gratar_05Pui aromat la gratar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar, sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia, chimen, chili, pui.   Ingrediente: sucul de la 2 lamai 2 linguri de oțet de mere 1 lingura de sirop de arțar 2 lingurite de sare 4 catei de usturoi , zdrobit 1…
Read more »





Specialitate nemţească

19 November 2013
Specialitate_nemteascaSpecialitate nemţească din: varza murata, cartofi, rosii, oua, cascaval, lapte, margarina, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 captana varza murata (circa 1kg) 1/2 kg cartofi 3-4 rosii 2 oua 100 g cascaval 200 ml lapte degresat 1 lingura margarina pentru uns vasul 1 legatura marar sare piper chimen   Mod de preparare: Toci varza fin,…
Read more »





Ciorba de vitel cu legume

19 November 2013
Ciorba_de_vitel_cu_legumeCiorba de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina, ardei gras, pulpa rosie, pastai de fasole verde, ardei iute, leustean, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de vitel (piept) 1 ceapa mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de telina 1 ardei gras 500 ml pulpa de rosie 5-6…
Read more »





Strudel cu crema de branza

19 November 2013
Strudel_cu_crema_de_branzaStrudel cu crema de branza din: faina, oua, ulei, sare, lapte batut, branza dulce, galbenusuri, zahar vanilat, unt, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 2 oua 1 lingura de ulei sare lapte batut pentru umplutura: 300 g branza dulce 2 galbenusuri 2 linguri zahar 1 plic de zahar vanilat circa 20 2 unt (1…
Read more »





Cartofi la tigaie cu legume

19 November 2013
Cartofi_la_tigaie_cu_legumeCartofi la tigaie cu legume din: cartofi, morcovi, ardei grasi, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 2 ardei grasi 3 cepe 50 ml ulei 1 lingura rasa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi celelal­te legume, spălaţi-le, apoi tăiaţi cartofii în sferturi, ceapa tocati-o mărunt iar…
Read more »





Paste cu urechiuse

19 November 2013
Paste_cu_urechiusePaste cu urechiuse din: urechi, paste, unt, sunca, masline, ketchup, oua, smantana, branza, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 200 g urechiuse proaspete 400 g paste cu busuioc sau simple 1 lingura de unt 200 g sunca 100 g masline negre 100 ml ketchup 4 oua 100 ml smantana 100 g branza 1/2 lingurita busuioc sare piper…
Read more »





Legume gustoase cu taitei de orez

19 November 2013
Legume_gustoase_cu_taitei_de_orezLegume gustoase cu taitei de orez din: morcovi, fenicul, ceapa verde, ardei gras, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de condimente, ananas, amidon, taitei de orez, ulei de arahide, ananas si nuci caju. Ingrediente:  2 morcovi 1 bulb de fenicul 3 cepe verzi 1 ardei gras roșu 200 g tofu afumat 1 bucățică…
Read more »





Reteta zilei: Tocana de legume cu carne de porc si rosii

19 November 2013
Tocana_de_legume_cu_carne_de_porc_si_rosii_06Tocana de legume cu carne de porc si rosii din: carne de porc, apa, sos de peste, usturoi, ceapa, fasole verde, vanata, mar, rosii, ulei, orez fiert.   Ingrediente: ½ kg carne de porc, cuburi ½ cana de apa 3 linguri sos de peste 2 catei de usturoi, tocat ½ ceapa, tocata ½ kg fasole…
Read more »





Retete de post: Sarmale din praz

19 November 2013
Sarmale_din_prazSarmale din praz din: praz, ciuperci, orez, ceapa, pasta de ardei, pasta de rosii, miere, vin, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg praz 500 g ciuperci 100 g orez 1 ceapa 1 lingura pasta de ardei 1 lingura pasta de rosii 1 lingura miere de albine 250 ml vin alb 250 ml apa 4…
Read more »





Terina cu sfecla si nuca

19 November 2013
Terina_cu_sfecla_si_nucaTerina cu sfecla si nuca din: sfecla, ulei de masline, patrunjel, marar, nuci, usturoi, cascaval, ulei de masline, branza telemea, sare, piper, usturoi, mustar, otet de mere si salata verde. Ingrediente: 3 sfecle (750 g) 2 linguri ulei de masline crema de branza: 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 2 linguri nuci zdrobite 3…
Read more »

Supa de curcan cu cartofi

19 November 2013
Supa_de_curcan_cu_cartofiSupa de curcan cu cartofi din: carne de curcan, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, cartofi, suc de rosii, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de curcan 2 morcovi  radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ceapa mare 1 telina mica 5 cartofi portiviti ca marime 200 ml suc de rosii patrunjel si marar verde…
Read more »





Frigărui gustoase de pui cu ciuperci

19 November 2013
Frigarui_gustoase_de_pui_cu_ciuperciFrigărui gustoase de pui cu ciuperci  din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare busuioc   Mod de preparare: Tai fileurile în cuburi potrivite şi le pui într-un…
Read more »





Sos de ierburi aromate

19 November 2013
Sos_de_ierburi_aromateSos de ierburi aromate din: ceapa verde, telina, patrunjel, marar, cimbru, hasmatuchi, coriandru, oreano, smantana, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 codite de ceapa verde cateva frunze de telina cateva frunze de patrunjel verde cateva frunze de marar verde cateva frunze de cimbru verde cateva frunze de hasmatuchi cateva frunze…
Read more »





Portofele de pui umplute cu ficat

19 November 2013
Portofele_de_pui_umplute_cu_ficatPortofele de pui umplute cu ficat din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa verde, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare busuioc   Mod de preparare: Fierbi înăbuşit ficatul de pui şi îl mărunţeşti cu…
Read more »





Cocktail Exotica

19 November 2013
Cocktail_ExoticaCocktail Exotica din: suc de ananas, sirop de zahar, zeama de limeta, apa, limeta, zeama de lamaie si zahar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de ananas (fara indulcitori) 1 cl siropd e zahar zeama unei limete apa carbogazoasa sau plata o felie de limeta pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar…
Read more »





Retete de post: Telina umpluta

19 November 2013
Telina_umplutaTelina umpluta din: telina, ceapa, ulei, usturoi, cartofi, nuci, cimbru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 teline, cam de aceeasi dimensiune 2 cepe 150 ml ulei 4 catei de usturoi 2 cartofi 4 linguri nuci macinate 1 lingurita cimbru uscate sare piper nucsoara   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii cu coajă cu tot. Curăţaţi ţelinele şi…
Read more »





Reteta zilei: Supa de mazare cu rasol de porc

19 November 2013
Supa_de_mazare_cu_rasol_de_porc_04Supa de mazare cu rasol de porc din: mazare, rasol de porc, morcov, ceapa, telina, usturoi, foi de dafin, sare, piper, supa de pui, apa.   Ingrediente: 1 /2 kg mazare 1 rasol de porc 1 morcov , ras 1 ceapa , cuburi 2 tulpini de telina cu frunze ,cuburi 2 catei de usturoi ,…
Read more »





Bors aromat

19 November 2013
Bors_aromatBors aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1 lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie 600 ml bors de casa leustean…
Read more »





Bezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel

19 November 2013
Bezea_cu_fructe_crema_de_vanilie_alune_si_caramelBezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel din: bezea, alune, frisca, zahar pudra, vanilie, zmeura, mure, zahar tos si menta. Ingrediente: bezea preparată după reţeta de bază 50 g alune decojite 400 ml frişcă nebătută 2 linguri zahăr pudră, cernut un baton de vanilie (crestaţi-l în lung şi scoateţi seminţele) un pahar de zmeură…
Read more »





Cosulete cu carne tocata

19 November 2013
Cosulete_cu_carne_tocataCosulete cu carne tocata din: carne tocata, oua, praz, ulei, usturoi, cartofi, ciuperci, mustar, cascaval, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (vita+porc) 2 oua 2 fire de praz 50 ml ulei 2 catei de usturoi 4 cartofi 200 g ciuperci 1 lingura mustar 100 g cascaval 1 lingurita cimbru uscat 1 legatura…
Read more »





Crema de telina cu mere

19 November 2013
Crema_de_telina_cu_mereCrema de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, crema de branza, unt, ceapa, smantana, patrunel, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2 mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele şi…
Read more »





Placinta rapida

19 November 2013
Placinta_rapidaPlacinta rapida din: carne de vita, oua, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei, sare, piper, ciuperci, ceapa verde, usturoi si cascaval afumat. Ingrediente: 700 g carne de vita tocata 2 oua 1 ceapa patrunjel verde tocat fin 2 linguri pesmet ulei sare piper pentru umpltura: 300 g ciuperci champignon 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi 100…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat

18 November 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_garnisite_cu_busuioc_proaspat_05O reteta savuroasa de Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat din: rosii, unt, ceapa, sare, paste si busuioc.   Ingrediente: 1 cutie rosii intregi decojite 5 linguri unt sărat 1 ceapa medie, curatata si taiata in jumatate Sare dupa gust 500 g paste busuioc proaspat   Mod de preparare: Pune rosiile, untul…
Read more »





Fasole verde cu suc de rosii

18 November 2013
Fasole_verde_cu_suc_de_rosiiFasole verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper, patrunjel, oregano, sare si aspirina. Ingrediente: 6 kg fasole 3 kg rosii 3 l apa frunze de telina patrunjel piper oregano verde sare aspirina   Mod de preparare: Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi rupe-leîn 2-3 bucăţi. Pune-le într-o crati­ţă, acoperă…
Read more »





Tort alb cu boabe de cafea si mascarpone

18 November 2013
Tort_alb_cu_boabe_de_cafea_si_mascarponeTort alb din: unt, biscuiti, crema de branza, mascarpone, mascarpone, oua, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca si boabe de cafea. Ingrediente: blaturi: 200 g unt 650 g biscuiti tip amaretto sau de ovaz umplutura: 500 g crema de branza 500 g mascarpone 4 oua 200 g zahar 50 g faina…
Read more »





Ciocolată caldă cu cognac

18 November 2013
Ciocolata_calda_cu_cognacCiocolată caldă cu cognac din: lapte, ciocolata neagra, cogna, frisca, cacao si scortisoara. Ingrediente: 1 litru lapte 120 g ciocolata neagra de manaj 4 linguri cognac ornare: 6 linguri frisca 4 lingurite cacao 1 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Puneţi laptele la fiert. In alt vas puneţi ciocolata ruptă în bucăţi, împreună cu 2 –…
Read more »





Ciorba de fasole cu afumatura

18 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumaturaCiorba de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 400 g costita afumata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 50 ml ulei 400 g rosii in bulion 1 legatura tarhon verde sau 1 lingura…
Read more »





Frigarui ca in Ardeal

18 November 2013
Retete_1Frigarui ca in Ardeal din: piept de pui, muschi de vitel, piept de curcan, bacon, ciuperci, ardei gras, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g piept de pui 200 g muschi de vitel 200 g piept de curcan 200 g bacon 8 ciuperci 1 ardei gras 1 ceapa mare 50 ml ulei sare piper  …
Read more »





Reteta zilei: Tacos cu legume si oua

18 November 2013
Tacos_cu_legume_si_oua_08O reteta savuroasa de Tacos cu legume si oua din: tortilla de porumb, ulei de masline, ceapa, rosii, ardei iute, oua, sare, piper, branza, coriandru si sos cholula.   Ingrediente: 2 tortilla de porumb 1 lingurită ulei de măsline 2 linguri ceapa alba tocata 2 linguri rosii cuburi 1/4 ardei iute, cuburi 2 oua batute…
Read more »





Chutney de vinete

18 November 2013
Chutney_de_vineteChutney de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic, stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, scortisoara, ardei iute si sare. Cand carnea este aproape facuta, unge-o la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza. Ingrediente: 1 kg vinete 2 lingurite cu turmeric (curcuma) 1 lingurita cu…
Read more »





Chiftele cu branza de oaie

18 November 2013
Chiftele_cu_branza_de_oaieChiftele cu branza de oaie din: dovleac, cartofi, ceapa, oua, faina, branza de oaie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g dovleac 250 g cartofi 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri faina 100 g branzade oaie rasa cateva fire de patrunjel verde tocat ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, ceapa…
Read more »





Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta

18 November 2013
Cocktail_cu_pepene_rosu_vodca_si_mentaCocktail cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de menta, vodca si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati mici 5 frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie     Mod de preparare: Se taie pepenele bucati. Acestea se pun la congelator timp de 1…
Read more »





Totul despre Bolile reumatismale

18 November 2013
MiereTopul medicamentelor Toamna aceasta este mai schimbătoare ca niciodată: ba ne pedepseşte cu ploi reci şi zile mohorâte, ba ne alintă cu raze de soare arzător, ridicând temperatura aerului la 25°C. După cum se ştie, aceste schimbări bruşte de temperatură pro­voacă un disconfort major persoanelor cu boli reu­matice. Un motiv întemeiat pentru a-i cere sfaturi…
Read more »





Inamicii nevazuti din mancarea noastra: aditivii alimentari

18 November 2013
Alimente_1Multi specialisti sunt de parere ca am fi mai sanatosi daca am manca precum bunicii nostri. Ce faci, insa, in viata de zi cu zi, cand trebuie sa cumperi alimentele de la magazin si nu le poti lua din gradina proprie? Cele mai multe produse din comert au tot felul de aditivi si reprezinta un…
Read more »





Tusea, strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. Remedii naturiste pentru răcelile de sezon

18 November 2013
AlimenteTusea, strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. În mod normal, boala se manifestă în primul rând în zona nasului şi a gâtului, însă răceala afectează toate părţile corpului. Acest tip de răceală este cea mai des întâlnită afecţiune, motiv pentru care mai poartă şi numele de “răceală comună”. Când întâmpinăm aceste disconforturi,…
Read more »





Pui cu otet balsamic, rozmarin si cartofi

18 November 2013
Pui_cu_otet_balsamic_rozmarin_si_cartofiPui cu otet balsamic, rozmarin si cartofi din: otet balsamic, mustar, usturoi, gem de caise, carne de pui, cartofi, ulei de masline, rozmarin, rosii cherry si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 cana de otet balsamic 1 1/2 lingurita de mustar cu boabe intregi 2 catei de usturoi o lingura de gem de caise sau de miere…
Read more »





Praz picant

18 November 2013
Praz_picantPraz picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, frunze de dafin si ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2 cani cu otet de vin 1 cana cu zahar 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa 1 lingurita cu coriandru (boabe) 1/2 lingurita cu piper (boabe) 1/2 lingurita cu ghimbir ras 2-3 frunze…
Read more »





Desert de ciocolata cu sos de cafea

18 November 2013
Terina_de_ciocolata_cu_sos_de_cafeaDesert de ciocolata cu sos de cafea din: unt, zahar, ciocolata neagra, oua, faina, frisca, albusuri, zahar, espreso, pulbere de cafea si cacao. Ingrediente: terina: 250 g unt 250 g zahar 250 g ciocolata neagra 70% 5 oua 1 lingura faina sosul: 500 ml frisca 5 albusuri 100 g zahar 30 ml espresso 1 lingurita…
Read more »





Ceai pentru colindatori

18 November 2013
Ceai_pentru_colindatoriCeai pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4 linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru   Mod de preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteş­te, adăugaţi plantele…
Read more »





Secretul unei inimi sănătoase – Micul dejun

18 November 2013
Alimente_1Cercetătorii din Marea Britanie recomandă cetăţenilor să nu sară peste micul dejun, dacă vor să îşi păstreze inima sănătoasă. Rezultatele unui studiu făcut pe 27.000 de mii de bărbaţi arată că aceia care sar peste micul dejun riscă să aibă mari probleme cu inima, informează BBC. Echipa de cercetători de la Institutul de Sănătate Publică…
Read more »





3 cocktailuri celebre

18 November 2013
Cocktailuri_6Cocktailuri celebre: Mojito Cocktail Mojito Cocktail din: lime, rom, apa mienrala, zahar, gheata, frunze de menta. Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa minerala 25 g zahar gheata frunze de menta   Mod de preparare: Turnăm în shaker romul, apa minerală, sucul de la lime şi frunze de mentă. Agităm bine. Punem cuburi…
Read more »





Retete internationale: Chiftele de peşte

18 November 2013
Chiftele_de_pesteIn multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze (tod muri) sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi. Iniţial, chiftelele erau considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peste proaspăt în perioadele când era mai greu de…
Read more »





Retete de cocktailuri cu vodka

18 November 2013
Cocktail_5Retete de cocktailuri cu vodka:   Cocktail răcoritor cu gin si votca Cocteil răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie. Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4 linguri zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă ginul, votca, li­chiorul de rodie…
Read more »

5 remedii care stopeaza pierderea podoabei capilare

18 November 2013
pierderea podoabei capilareToate femeile isi doresc un par frumos si sanatos, cu care sa atraga toate privirile. O podoaba capilara bogata si stralucitoare este un motiv de mandrie. Dar ce te faci cand parul tau este subtire, cade tot mai mult si si-a pierdut din vitalitatea de alta data? Cu siguranta, ceva din comportamentul tau sau din…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu susan

18 November 2013
Rulouri_cu_susan_09Rulouri cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare, praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb.   Ingrediente: 1 1/2 cani lapte 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit 4 1/2 lingurita drojdie uscata 4 cani faina 3 linguri zahar 1 lingura sare 1 1/2…
Read more »





Fasole boabe cu ciuperci

18 November 2013
Fasole_boabe_cu_ciuperciO reteta savuroasa de Fasole boabe cu ciuperci din: carne tocata de porc, ceapa, ulei, supa de oase, ardei iute, fasole, ciuperci, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1 ceapa 50 ml ulei 200-300 ml supa de oase 1 ardei iute 400 g fasole alba sau rosie (conserva)…
Read more »





Spirale savuroase cu pastrama

18 November 2013
Spirale_savuroase_cu_pastramaSpirale savuroase cu pastrama din: pastrama de porc, chilli, chimen, faina, apa, ulei si otet. Ingrediente: 400 g pastrama de porc pudra de chilli si chimen pentru aluat: 500 g faina 1 pahar de apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet   Mod de preparare: Cerni faina intr-un castron mare, adaugi uleiul, apa calduta si…
Read more »





Ciocolata alba fierbinte

18 November 2013
Ciocolata_alba_fierbinteCiocolata alba fierbinte din: frisca, unt, zahar praf, ciocolata alba, ghimbir si cognac. Ingrediente: 300 ml frisca proaspata din smantana 100 g unt 6 linguri zahar praf 350 g ciocolata alba de menaj 1 lingurita ghimbir ras 4 linguri cognac   Mod de preparare: Puneti frisca la fiet, la bain-marie. Adaugati untul taiat cubulete, zaharul, ghimbirul…
Read more »





Rulouri cu peste si ardei copti

18 November 2013
Rulouri_cu_peste_si_ardei_coptiRulouri cu peste si ardei copti din: oua, ardei capia, usturoi, ulei de masline, hrean, peste, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 4 ardei capia copti 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras 4 fileuri de peste – merluciu, cod, salau sare piper   Mod de preparare: Faceti 4 omlete…
Read more »





Salată de pui cu legume şi mere

18 November 2013
Salata_de_pui_cu_legume_si_mereSalată de pui cu legume şi mere din: piept de pui, mar, cartofi, morcovi, ardei gras, usturoi, ulei de masline, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 mar mai mare acrisor 6 cartofi rosii 4 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 catei de usturoi 4 linguri ulei…
Read more »





Turtite cu dovleac

18 November 2013
Turtite_cu_dovleacTurtite cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte, miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide. Ingrediente: 500 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara rasa fin 3 oua 50 g zahar 300 ml lapte 300 g miez fin de dovleac 3 linguri ulei sare ornare: 150…
Read more »





Rulada din piept de pui cu spanac

18 November 2013
Rulada_din_piept_de_pui_cu_spanacRulada din piept de pui cu spanac din: piept de pui, cascaval, morcov, oua, patrunjel verde, foietaj, spanac, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 100 g cascaval 100 g morcov 2 oua 1 legatura patrunjel verde 400 g foietaj 400 g spanac sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se crestează,…
Read more »





Trio Saint-Jacques

18 November 2013
Trio_Saint_JacquesTrio Siant-Jacques din: scoici, legume, fenicul, ciuperci, mazare, salam chorizo, sos de unt cu patrunjel si icre negre. Ingrediente: Scoici Saint Jasques proaspete – 3 bucati legume bunoise – cate 10 g fenicul ciuperci porcini manzare tanara salam chorizo sos de unt cu patrunjel icre negre     Mod de preparare: Se sotează feniculul, ciupercile şi…
Read more »





Cocktail Eastern Sour

18 November 2013
Cocktail_Eastern_SourCocktail Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime juice 20 ml orgeat syrup 3 dash-uri Angostura bitters   Mod…
Read more »





Supa crema de porumb cu bacon

18 November 2013
Supa_crema_de_porumb_cu_baconSupa crema de porumb cu bacon din: ceapa, smantana, ceapa verde, unt, lapte, curry, supa de legume, porumb si bacon. Ingrediente: 1 ceapa 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 50 g unt 200 ml lapte 1 lingura curry 40 g faina 800 ml supa de legume 600 g porumb congelat (sau conserva) 100 g bacon…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu sos de rosii si garnitura de orez fiert

18 November 2013
Pui_cu_sos_de_rosii_si_garnitura_de_orez_fiert_07Pui cu sos de rosii si garnitura de orez fiert din: ceapa, ceapa rosie, apa, unt, turmeric, condimente, rosii, sos de rosii, usturoi, pulpe de pui, orez fiert.   Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 ceapa rosie, cuburi 1 cana cu apa 2 linguri de unt 1 lingura tumeric 6 linguri condimente, dupa preferinta 2 rosii,…
Read more »





Budinca cu paine si ciuperci

18 November 2013
Budinca_cu_paine_si_ciuperciBudinca cu paine si ciuperci din: ulei, ciuperci, usturoi, oua, smantana, lapte, cascaval, sare, piper si o franzela. Ingrediente: 3 linguri ulei 8-10 ciuperci 4 caei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte gras 100 g cascaval sare piper 1 franzel aveche de o zi   Mod de preparare: Speli ciupercile bine…
Read more »





File de somon în crustă de ciuperci

18 November 2013
File_de_somon_în_crusta_de_ciuperciFile de somon în crustă de ciuperci din: file de somon, ciuperci, paine, smantana, albus, ulei de masline, patrunjel, marar, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 100 g ciuperci champignon 150 g paine 150 g smantana 1 albus 2 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel 1 fir de marar…
Read more »





Crema de spanac

18 November 2013
Crema_de_spanacCrema de spanac din: spanac, iaurt, seminte de dovleac, usturoi, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 250 ml iaurt 2 linguri seminte decojite de dovleac 2 catei de usturoi 1 legatura marar 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi căliţi-l în ulei. Când începe să…
Read more »





Foitaj umplut cu ciuperci

18 November 2013
Foitaj_umplut_cu_ciuperciFoitaj umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri 400 g bureti 2 bucati arpagic 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana 1 lingura patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Pulpe de pui cu legume

18 November 2013
Pulpe_de_pui_cu_legumePulpe de pui cu legume din: pulpe de pui, sare, pudra de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, morcovi, unt, ciuperci, mazare, ceapa verde si lapte de cocos. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare 1 lingura pudra de curry 1 ceapa 4 catei de usturoi 40 g ghimbir 300 g morcovi 2 linguri unt 250 g ciuperci champignon…
Read more »





Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin

18 November 2013
Tocanita_de_ciuperci_cu_galuste_în_sos_de_vinTocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin din: galuste de paine, sare, amestec de ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin, supa, smantana, crema de branza, patrunjel si piper. Ingrediente: 12 galuste de paine (pachet) sare 800 g amestec de ciuperci(champignon, bureti, manatarci) 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 2 linguri unt 150 ml vin…
Read more »





Reteta zilei: Noodles cu legume si alune

18 November 2013
Noodles_cu_legume_si_alune_05Noodles cu legume si alune din: noodles, usturoi, ceapa, varza, muguri de fasole, ceapa verde, arahide, ulei, limeta, corinadru, pasta de tamarind, apa, sos de soia, sos sriracha, zahar brun. Ingrediente: 1 pachet noodles 4 catei de usturoi , tocat 4 cepe, tocate 2 cani de varza , tocata 2 cesti de muguri de fasole…
Read more »





Cocktail de banane cu lamaie

18 November 2013
Cocktail_de_banane_cu_lamaieCocktail de babane cu lamaie din: banana, zeama de lamaie, siropd e zahar, apa mienrala, lamaita si cirese. Ingrediente: 1/2 de banana zeama de la un sfert de lamaie 2 cl sirop de zahar apa minerala carbogazoasa sau plata o felie de lamaie lamaita cirese de cocktail   Mod de preparare: Facem un pure din babana,…
Read more »





Broccoli cu somon

18 November 2013
Broccoli_cu_somonO reteta savuroasa de Broccoli cu somon din: cartofi, broccoli, somon afumat, branza de vaca, lapte, branza de oaie, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g branza de vaca proaspata 100 ml lapte 100 g branza de oaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »





Retete savuroase: Şniţel vănătoresc

18 November 2013
Snitel_vanatorescŞniţel vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare, piper, faina, unt, vin si smantana. Ingrediente: 10 manatarci uscate 2 cepe mici 400 g ciuperci champignon 8 snitele de porc (a 80g) sare piper 2 linguri faina 2 linguri unt topit 100 ml vin alb sec 150 g smantana   Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »





Peste cu hrean si mere

18 November 2013
Peste_cu_hrean_si_merePeste cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz, sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de peste 1 bucata hrean 2 mere 20 ml otet 1 ceapa 1 praz sare 5 boabe piper 1 frunze dafin 1 lamaie ulei pentru uns vasul   Mod de preparare:…
Read more »





Tarta gustoasa cu ciuperci

18 November 2013
Tarta_gustoasa_cu_ciuperciTarta gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie, oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri  smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, se…
Read more »





File de cod cu piure de morcovi

18 November 2013
Peste_6File de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru, ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi, smantana, unt, lapte si zahar. Ingrediente: 2 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline cimbru 1 ardei iute 1 ceapa 1 dovlecel busuioc 1 lamaie sare si piper pentru piureul de…
Read more »





Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză

18 November 2013
Retete_6Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză din: ardei, rosii, branza, unt, maioneza, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: ardei uniformi si rosii de aceeasi marime pentru pasta de branza: 200 g branza 1 lingura unt 2 linguri maioneza 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare   Mod de preparare: Speli ardeii şi roşiile.…
Read more »





Pui în sos de muştar

18 November 2013
Pui_în_sos_de_mustarPui în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de dijon, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele 2 linguri ulei 1 ceapa alba 100 ml vin alb sec sare pentru sosul de mustar: 2 linguri otet de vin alb 2…
Read more »





Reteta zilei: Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos

18 November 2013
Sote_de_legume_si_orez_cu_aroma_de_nuca_de_cocos_04Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos din: orez, lapte de nuca de cocs, corinadru, limeta, ulei de masline, ciuperci, dovlecei, ardei gras, usturoi, ghimbir, boabe de fasole, ceapa, sos de peste, sare si piper.   Ingrediente: 1 ceasca orez 1 cutie lapte de cocos 1 cana coriandru tocat 2 limete…
Read more »





Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR

18 November 2013
SosuriSosul Bechamel este unul dintre cele cinci so­suri de baza ale gastronomiei. Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lap­te. Sosul trebuie să fiarbă bine pentru a nu ră­mâne făina crudă, laptele folosit trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, so­sul trebuie trecut prin…
Read more »





Prajitura cu crema de vanilie

18 November 2013
Prajitura_cu_crema_de_vaniliePrajitura cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si fructe uscate. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri faina 2 linguri fulgi de nuca de cocos sare pentru crema: 4 galbenusuri 1 pastaie de vanilie 4 linguri…
Read more »





Ruladă de orez cu ficat

18 November 2013
Retete_5Ruladă de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: 250 g orez 500 g ficat de porc (sau pui) 6 felii paine 1 cana pesmet 8 oua 1 lingura untura de porc 1 legatura patrunjel 4-5 fire usturoi verde sare boia…
Read more »





Ciorbă savuroasa de peşte

18 November 2013
Ciorba_savuroasa_de_pesteCiorbă savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi, ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si cateva picaturi de ulei)   Mod…
Read more »

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu