miercuri, 13 noiembrie 2013

Retete de toamna #16

Retete de toamna:

Reteta zilei: Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni

13 November 2013
Negresa_cu_inghetata_de_cocos_si_felii_de_capsuni_05Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni din: unt ne nuci, sirop de artar, ou, unt topit, bicarbonat, cacao, esenta de vanilie, apa, inghetata de nuca de cocos, capsuni.   Ingrediente: 230 gr unt de nuci ½ ceasca sirop de artar 1 ou 2 linguri unt topit ¼ lingurita bicarbonat de sodiu 6…
Read more »





Macrou cu fidea si legume

13 November 2013
Macrou_cu_fidea_si_legumeMacrou cu fidea si legume din: macrou, morcovi baby, fidea de orez, ciuperci, sfecla murata, capere, ulei, lamaie, ardei capia, fulgi de chili, cimbru, smantana, busuioc, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua bucati macrou 200 g morcovi baby 150 g fidea de orez 200 g ciuperci…
Read more »





Supa de dovleac cu smantana si parmezan

13 November 2013
Supa_de_dovleac_cu_smantana_si_parmezanSupa de dovleac cu smantana si parmezan din: dovleac, smantana, parmezan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg dovleac 4 linguri smantana 100 g parmezan sau cascaval ras sare piper cateva fire patrunjel   Mod de preparare: Se spală dovleacul întreg, apoi se taie în două,…
Read more »





Ruladă de carne de porc cu sparanghel

13 November 2013
Rulada_de_carne_de_porc_cu_sparanghelRuladă de carne de porc cu sparanghel din: carne de porc cu sorici, carne tocata de porc, paine, boia dulce, ceapa, oua, sparanghel, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar dulce, oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 300 g…
Read more »





Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor

13 November 2013
Crap_cu_fenicul_si_ardei_capia_la_cuptorCrap cu fenicul si ardei capia la cuptor din: crapi, fenicul, usturoi, rosii, ardei capia, ardei iute, telina, ciuperci, ulei de floarea soarelui, vin alb sec, smantana, malai. Ingrediente: doi crapi mai mari 3 bucati de fenicul 3 catei de usturoi 6 rosii doia ardei…
Read more »





Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara

13 November 2013
Pastrama_de_vita_cu_ghimbir_si_scortisoaraPastrama de vita cu ghimbir si scortisoara din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, usturoi, boabe de piper negru, boabe de mustar, coriandru, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: un kg piept de vita pentru saramura: 500 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar…
Read more »





Chiftelute de naut

13 November 2013
Chiftelute_de_nautChiftelute de naut din: naut, fasole boabe, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, chimen, coriandru, boia dulce, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 500 g fasole boabe o ceapa 3 catei de usturoi o legatura patrunjel 3 linguri faina o lingurita chimen macinat o lingurita coriandru…
Read more »





Cuscus cu mazare, morcovi si conopida

13 November 2013
Cuscus_cu_mazare_morcovi_si_conopidaCuscus cu mazare, morcovi si conopida din: cuscus, radacina de patrunjel, telina, mazare, morcovi, dovlecel, conopida, cartofi, ceapa verde, curry, ulei de masline, sare, piper, marar, naut, linte. Ingrediente: 150 g cuscus prefiert doua radacini de patrunjel o telina mica 200 g mazare doi morcovi…
Read more »





Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi

13 November 2013
Ceafa_de_porc_cu_garnitura_de_orez_si_morcoviCeafa de porc cu garnitura de orez si morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, ulei de masline, orez. Ingrediente: 800 g ceafă de porc  sare cimbru verz si uscat ulei de masline  piper 100 ml vin…
Read more »





Salata de spanac cu branza feta

13 November 2013
Salata_de_spanac_cu_branza_fetaSalata de spanac cu branza feta din: frunze de spanac, feta, ceapa verde, piept de pui, zeama de lamaie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 20 g frunze de spanac 100 g feta 3 fire de ceapa verde 1 piept de pui zeama de la 1…
Read more »





Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline

13 November 2013
Pizza_cu_ardei_gras_dovlecel_si_maslinePizza cu ardei gras, dovlecel si masline din: faina, drojdie, apa, sare, ulei, suc de rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa, ciuperci, masline, frunze de spanac, ulei, sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 220 ml apa calduta 10 g drojdie proaspata o lingurita sare 2…
Read more »





Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume

13 November 2013
Paste_integrale_cu_sos_de_pui_si_legume_16Paste integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia, seminte de susan, sos de peste, ardei iute, usturoi, caju, coriandru.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat 20 pastai mazare…
Read more »





Tocanita cu carne de porc

13 November 2013
Tocanita_cu_carne_de_porcTocanita cu carne de porc din: carne de porc, dovlecel, ardei capia, vanata, ciuperci, ceapa, morcov, broccoli, praz, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei, sare, piper, sfecla rosie. Ingrediente: 700 g carne de porc un dovlecel doi ardei capia o vanata 200 g ciuperci o ceapa…
Read more »





Scrumbie cu lamaie si cartofi

13 November 2013
Scrumbie_cu_lamaie_si_cartofiScrumbie cu lamaie si cartofi din: scrumbii, cartofi, ceapa, usturoi, pudra de curry, lamai, vin alb sec, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana. Ingrediente: 4 scrumbii 800 g cartofi doua cepe 4 catei de usturoi o lingurita cu pudra de curry 4 lamai 150 g…
Read more »





Ciorba cu legume si smantana

13 November 2013
Ciorba_cu_legume_si_smantanaCiorba cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt. Ingrediente: doi cartofi 500 g conopida un ardei gras un ardei capia un dovlecel doua…
Read more »





Salata cu fasole si conopida

13 November 2013
Salata_cu_fasole_si_conopidaSalata cu fasole si conopida din: fasole pastai, conopida, morcovi, telina, ardei gras, ciuperci, mustar, ulei, sare, frunze de salata verde, rosii, dovlecei, castraveti. Ingrediente: 100 g fasole pastai 1 conopida mica 2 morcovi 1 telina 1 ardei rgas rosu 200 g ciuperci 1 lingura…
Read more »





Pizza cu salam, ciuperci si ou

13 November 2013
Pizza_cu_salam_ciuperci_si_ouPizza cu salam, ciuperci si ou din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, sos de rosii, salam, ciuperci, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 500 gfaina 250 ml apa calduta o lingurita drojdie uscata o lingurita zahar o lingurita sare pentru umplutura: sos de rosii salam…
Read more »





Corn cu migdale si caise

13 November 2013
Corn_cu_migdale_si_caiseCorn cu migdale si caise din: aluat de foitaj, caise, migdale, albusuri, zahar pudra, fistic, zahar vanilinat, ou, frunze de menta, miere, esenta de vanilie, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 600 g caise 200 g migdale doua albusuri 100 g zahar pudra 50…
Read more »





Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata

13 November 2013
Salata_de_sfecla_cu_branza_de_capra_si_verdeata_05Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata din: sfecla, salata verde, rucola, ceapa verde, coriandru, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, ulei de masline, otet balsamic, branza de capra.   Ingrediente: 6 buc sfecla 1 salata verde sau rucola 1 fir ceapa…
Read more »





Depresia de toamna

13 November 2013
AlimenteTermenul “depresie” pare oarecum ambiguu, fiind vorba despre un fenomen foarte individualizat, care se manifesta diferit de la o persoana la alta. In principiu, este vorba de o tulburare mintala, caracterizata prin stari de disconfort, tristete sau amaraciune, care persista uneori timp indelungat. Multa lume…
Read more »





Pui cu ciuperci si broccoli

13 November 2013
Pui_cu_ciuperci_si_broccoliPui cu ciuperci si broccoli din: piept de pui, ciuperci, ceapa verde, ardei grasi, usturoi, miere, sos de soia, vin alb sec, sare, piper, broccoli. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 300 g ciuperci proaspete tăiate felii  o ceapă verde tocată fin 2 ardei grași 4 căței usturoi 2 lingurite…
Read more »





Meniu #20

13 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros…
Read more »





Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc

13 November 2013
Musaca_de_cartofi_cu_ardei_si_carne_tocata_de_porcMusaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, iaurt, patrunjel verde, ulei. Ingrediente: 8-9 ardei capia 10 cartofi de dimensiune mijlocie 1 kg carne tocata de porc 3-4 cepe 400 g iaurt 1 legatura…
Read more »





Iepure cu fasole păstăi

13 November 2013
Iepure_cu_fasole_pastaiIepure cu fasole păstăi din: iepure, fasole alba pastai, ceapa verde, suc de rosii, rosii, sos de soia, ghimbir, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un iepure 500 g fasole alba pastai doua legaturi de ceapa verde 250 ml suc…
Read more »





Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper

13 November 2013
Pastrama_de_pui_cu_boabe_de_ienupar_si_boabe_de_piperPastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper din: piept de pui, boabe de ienupar, piper boabe negru, apa, zahar, sare grunjoasa, foi de dafin. Ingrediente: un kg piept de pui 2 linguri boabe ienupar lingura piper boabe negru 750 m apa…
Read more »





Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir

13 November 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_usturoi_si_ghimbirPlacinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir din: ulei, carne de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, boabe de piper, faina, piure de rosii, morcovi, anason, baton de scortisoara, sos de soia, ardei iute, aluat, ou. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 kg carne de vita,…
Read more »





Mujdeiul si siropul de soc

13 November 2013
Mujdeiul_si_siropul_de_socOdata cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi riscului de a face gripa sau alte afectiuni ale tractului respirator. Ne putem intari insa sistemul imunitar si putem tine la distanta numeroase boli cu ajutorul unor remedii naturale. Usturoiul Usturoiul are proprietati antibacteriene si antifungice,…
Read more »





Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata

13 November 2013
Supa_de_porc_cu_varza_chinezeasca_murata_05Supa de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde.   Ingrediente: ½ kg carne de porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita…
Read more »





Macrou cu sfela rosie si busuioc

13 November 2013
Macrou_cu_sfela_rosie_si_busuiocMacrou cu sfela rosie si busuioc din: macrou, sfecla rosie, ceapa, lamai, boabe d epiper, boabe de mustar,dafin, apa, otet, smantana, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bcuati de macrou 800 g sfecla rosie 4 cepe 3 lamai boabe de piper dafin…
Read more »





Prajitura delicioasa cu stafide

13 November 2013
Prajitura_delicioasa_cu_stafidePrajitura delicioasa cu stafide din: faina, praf de copt, zahar, ulei, lapte, cacao, oua, sare, urda, zahar, stafide aurii, esenta de rom, zahar vanilinat, galbenusuri, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 370 g faina 1 plic praf de copt 180 g zahar 125 ml ulei…
Read more »





Alimente care reduc apetitul

13 November 2013
Alimente_11. Iaurtul grecesc menţine senzaţia de saţietate Ceea ce face iaurtul grecesc ideal în curele de slăbire este conţinutul mare de proteine. Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în…
Read more »





Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru

13 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_si_cimbruCiorba de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina, piper negru, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g afumatura cate 1…
Read more »





Placinta delicioasa cu legume si cascaval

13 November 2013
Placinta_delicioasa_cu_legume_si_cascavalPlacinta delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie, zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei, smantana, branza, gris, oua. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g margarina 1 ou 20 g drojdie 1 lingurita zahar pentru umplutu

Dieta care combate cancerul

12 November 2013
Dieta3Cele mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor noastre în materie de alimentaţie şi stil de viaţă. Vindecarea este posibilă, indiferent de afecţiune, dacă tratăm cauza şi nu efectul. Teoria îi aparţine nutriţionistului american Robert Young, autorul mai multor cărţi de medicină alternativă. Specialistul este de părere că organismul se îmbolnăveşte şi…
Read more »





Consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas

12 November 2013
Nuca1Cel putin in cazul femeilor, consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent. Consumate de doua ori pe saptamana, fructele uscate – nucile, migdalele, arahidele, fisticul si caju – ofera o protectie semnificativa contra cancerului pancreatic, este concluzia unei cercetari citate de The Telegraph.…
Read more »





Metode simple si eficienta sa scapi de durerea de cap

12 November 2013
SanatateTe-a luat brusc durerea de cap? Înainte să apelezi la medicamente încearcă următoarele metode: 1. Lasă telefonul din mână Atunci când scrii mesaje sau stai pe internet pe mobil îți obosești ochii, de aceea apar durerile de cap. 2. Bea apă Deshidratarea cauzează dureri de cap, potrivit unui studiu din 2012 publicat în Journal of…
Read more »





Reteta zilei: Tarta rece cu pere

12 November 2013
Tarta_rece_cu_pere_07Tarta rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi de cocos, sirop de artar, suc de lamaie. Ingrediente umplutura: 600 gr de tofu 2 pere coapte , taiate cubulete 1/4 ceasca de zahar de nuca de cocos 1 lingurita…
Read more »





Supă de legume cu smantana si ardei verde

12 November 2013
Supa_de_legume_cu_smantana_si_ardei_verdeSupă de legume cu smantana si ardei verde din: morcovi baby, ceapa rosie, paste, telina, ardei capia, varza alba, mazare, dovlecel, conopida, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana, suc de lamaie. Ingrediente: 150 g morcovi baby doua cepe rosii 150 g paste mici o telina mica doi ardei capia 200 g…
Read more »





Vita cu legume si salata de gogonele

12 November 2013
Vita_cu_legume_si_salata_de_gogoneleVita cu legume si salata de gogonele din: carne de vita, ceapa, telina, ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, vin alb, bicarbonat de sodiu, ulei, sare, piper, paine, gogonele. Ingrediente: 600 g carne de vita 500 g ceapa mica o telina mare cu frunze 4 ardei capia 4 ardei grasi un ardei iute 4…
Read more »





Pui in sos delicios de smantana

12 November 2013
Pui_in_sos_delicios_de_smantanaPui in sos delicios de smantana din: pulpe de pui, smantana, faina, lapte, sare, unt, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g smântână pentru gătit 2 linguri făină 250 ml lapte  sare 1 lingura unt 1 legatura pătrunjel   Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se taie în două și se pun la fiert în apă cu puțină…
Read more »





Cartofi la cuptor cu sunca si branza topita

12 November 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_sunca_si_branza_topitaCartofi la cuptor cu sunca si branza topita din: cartofi, sunca, smantana, branza topita. Ingrediente: 8 cartofi mari 150 g sunca 100 ml smantana 4 tiunghiuri branza topita     Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă. Se fierb acoperiţi aproximativ 30 de minute. Intre timp, smântână…
Read more »





Placinta cu mure si pere

12 November 2013
Placinta_cu_mure_si_perePlacinta cu mure si pere din: aluat fraged, gem de mure, mure, pere, zahar pudra. Ingrediente: 500 g de aluat fraged 4 linguri gem de mure 140 g mure 4 pere coapte, curatate de coaja, de cotor si feliate zahar pudra, pentru presarat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C şi pune o…
Read more »





Aripioare de pui in sos de bere neagra

12 November 2013
Aripioare_de_pui_in_sos_de_bere_neagraAripioare de pui in sos de bere neagra din: aripi de pui, bere neagra, ulei, boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o caserola aripi de pui 2 cutii bere neagra 2 linguri ulei boia iute sau dulce patrunjel sare   Mod de preparare: Aripile se curăţă bine, eventual se pârlesc la flacăra aragazului si se spală foarte…
Read more »





Crap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi

12 November 2013
Crap_la_cuptor_cu_cartofi_ardei_gras_si_morcoviCrap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi dn: untdelemn, unt, vin alb sec, cartofi, rosii, ardei gras, morcovi, ceapa alba, ceapa verde, usturoi, piper, sare, boia, marar, patrunjel, crap. Ingrediente: 100 ml untdelemn 50 g unt 500 ml vin alb sec 2 kg cartofi 1 kg roşii 5 ardei graşi 5 morcovi potriviţi…
Read more »





Pui la cuptor cu mere coapte si rozmarin

12 November 2013
Pui_la_cuptor_cu_mere_coapte_si_rozmarinPui la cuptor cu mere coapte si rozmarin din: pui, mere, sare, boia dulce, piper alb, zahar, usturoi verde, lamai, rozmarin, unt. Ingrediente: un pui 500 g mere sare boia dulce piper alb 2 linguri zahăr 1 legatura usturoi verde 2 lămâi 2-3 rozmarin 150 g unt   Mod de preparare: Se spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în…
Read more »





Salata cu varza, telina si mere

12 November 2013
Salata_cu_varza_telina_si_mereSalata cu varza, telina si mere din: varza, telina apio, mere verzi, boabe de strugure, maioneza light, otet din vin alb, miez de nuca. Ingrediente: 1 varza mica alba, tocata 4 tulpii de telina Apio, feliate 2 mere verzi, curatate de coaja si taiate in cubulete 1 mana boabe de strugure, taiate in jumatati 6…
Read more »





Blinii cu sos si ton

12 November 2013
Blinii_cu_sos_si_tonBlinii cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia, ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 250 ml lapte dulce un ou 5 g drojdie 500 g rosii 3 ardei capia doua cepe un dovlecel doua conserve de ton…
Read more »





Sfecla cu smantana si branza de vaci

12 November 2013
Sfecla_cu_smantana_si_branza_de_vaciSfecla cu smantana si branza de vaci din: sfecla rosie, branza de vaci, smantana, chimen, sare, ulei. Ingrediente: 4 sfecle medii 2 pachete de branza de vaci 2-3 linguri smantana un pic chimen macinat sare putin ulei   Mod de preparare: Sfeclele se spală foarte bine si se pun la copt înţepate cu furculiţa. Brânza…
Read more »





Reteta zilei: Placinta de legume

12 November 2013
Placinta_de_legume_04Placinta de legume din: vinete, rosii, sos de rosii, branza telemea, mozzarella, oregano.   Ingrediente: 2 vinete, feliate 6-9 rosii, feliate 1 cutie sos de rosii 200-300gr branza telemea, maruntita 200-300 gr mozzarella , maruntita 1 lingurita oregano     Mod de preparare: Aduceti o oala mare de apa cu sare la fiert , se…
Read more »





Tagliatelle cu legume si sos

12 November 2013
Tagliatelle_cu_legume_si_sosTagliatelle cu legume si sos din: paste tagliatelle, ardei capia, ciuperci, praz, ardei grasi, dovlecel, ardei iute, rosii, pasta de tomate, sos de soia, ghimbir, sare, piper, rozmarin, menta, masline. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle doi ardei capia 400 g ciuperci un fir de praz doi ardei grasi un dovlecel un ardei iute 600 g…
Read more »





Muschiulet de vita in sos

12 November 2013
Muschiulet_de_vita_in_sosMuschiulet de vita in sos din: muschi file de vita, unt, ulei de masline, zahar tos, salvie, sare, piper, smantana, ceapa rosie, vin rosu sec, cartofi, pesmet, ulei, fasole verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi file de vită 200 g unt 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zahăr tos 2-3 frunze salvie  sare  piper roşu şi negru măcinat şi…
Read more »





Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi

12 November 2013
Linte_cu_zeama_de_lamaie_rozmarin_si_usturoiLinte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi din: ulei de masline, frunze de rozmarin, usturoi, linte, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura frunze de rozmarin, tocate fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 conserve a cate 400 g de linte, scursa zeama de la 1/2 lamaie      …
Read more »





Mamaliga in straturi cu carnati si costita

12 November 2013
Mamaliga in straturi cu carnati si costitaMamaliga in straturi cu carnati si costita din: carnati, costita afumata, branza de oaie, malai grisat, unt, untdelemn, sare. Ingrediente: cate 200 g carnati, costita afumata, branza sarata de oaie si malai grisat 1 lingura unt 2 linguri untdelemn sare   Mod de preparare: Tai cârnatui şi costiţa în felii subţiri şi le prăjeşti în…
Read more »





Fursecuri cu mălai şi afine

12 November 2013
Fursecuri_cu_malai_si_afineFursecuri cu mălai şi afine din: malai, faina, unt, zahar tos, oua, praf de copt, branza de vaci, frisca, zahar vanilinat, zahar pudra, sare, lamaie, afine, esenta de lamaie. Ingrediente: 300 g malai 300 g faina 300 g unt 200 g zahar tos 4 oua un pliculet praf de copt 300 g branza de vaci…
Read more »





Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci

12 November 2013
Piept_de_pui_cu_sos_bechamel_si_ciuperciPiept de pui cu sos bechamel si ciuperci din: piept de pui, boia dulce, ciuperci, cimbru verde, ceapa verde, patrunjel, sare, ulei, piper, unt, lapte, faina. Ingrediente: 800 g piept de pui boia dulce 600 g ciuperci cimbru verde 1-2 legaturi ceapă verde 1 legatura pătrunjel sare 50 ml ulei piper boabe şi măcinat Pentru sosul bechamel 75 g unt 250 ml…
Read more »





Reteta zilei: Supa minestrone cu penne

12 November 2013
Supa_minestrone_cu_penne_09Supa minestrone cu penne din: supa de vita, apa, ulei de masline, usturoi, boabe de porumb, mazare, morcovi, cartofi, carne de vaca, spanac, busuioc, branza, sare, piper, penne.   Ingrediente : 10 cani supa de vita 8 cani de apa 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi , tocat 3/4 cana boabe de…
Read more »





Spanac cu crema de branza si nucsoara

12 November 2013
Spanac_cu_crema_de_branza_si_nucsoaraSpanac cu crema de branza si nucsoara din: crema de branza, spanac, nucsoara. Ingrediente: 200 g crema de branza light cu usturoi si ierburi 1 kg spanac congelat, dezghetat si bine scurs 1 varf de nucsoara       Mod de preparare: Topeşte brânza la foc mic, îrrtr-o cratiţă medie. Adaugă apoi spanacul şi amestecă…
Read more »





Tacos cu carne de porc si salsa

12 November 2013
Tacos_cu_carne_de_porc_si_salsaTacos cu carne de porc si salsa din: carne tocata de porc, ceapa, chimion, zahar brun, otet de mere, passata, ananas, coriandru, foi taco, salsa, smantana, sos tabasco. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc, fara grasime 1 ceapa mica, tocata cate 2 lingurite de chimion macinat si paprika afumata 2 linguri de zahar brun…
Read more »





Tocana cu piept de pui

12 November 2013
Tocana_cu_piept_de_puiTocana cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa alba, ceapa verde, usturoi verde, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare grunjoasa, piper alb, piper negru, boia dulce, rozmarin. Ingrediente: 1 kg piept de pui 50 g unt 4-5 dovlecei cu coajă verde 400 g roșii cherry 2 cepe albe sau 2 legături de ceapă verde…
Read more »





Curcan cu sos de mac

12 November 2013
Curcan_cu_sos_de_macCurcan cu sos de mac din: piept de curcan, lapte, usturoi, ulei de masline, ardei iute, salata verde, morcov, ceapa, faina, mustar, seminte de mac, seminte de in, sare, piper, lamaie, portocale. Ingrediente: 600 g piept de curcan 300 ml lapte un catel de usturoi 150 ml ulei de masline un ardei iute o salata…
Read more »





Tocanita cu carne de vita si legume

12 November 2013
Tocanita_cu_carne_de_vita_si_legumeTocanita cu carne de vita si legume din: ulei, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, cartof, morcovi, piure de rosii, supa de legume, orez basmati, coriandru. Ingrediente: 1 lingura de ulei 500 g carne tocata de vita, fara grasime 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura de ghimbir tocat…
Read more »





Aripioare picante cu garnitura

12 November 2013
Aripioare_picante_cu_garnituraAripioare picante cu garnitura din: aripioare de pui, suc de rosii, ulei, boia iute, boia dulce, sare, chili, miere, cimbru, salata verde, zeama de lamaie, ulei, piper, busuioc, ardei capia. Ingrediente: 12 aripioare de pui 100 ml suc de roşii ulei pentru prăjit boia iute boia dulce 1 lingurite chili sare 2 lingurite miere 1…
Read more »





Supa cu chiftele din carne de curcan

12 November 2013
Supa_cu_chiftele_din_carne_de_curcanSupa cu chiftele din carne de curcan din: coriandru, usturoi, carne tocata de curcan, sos de peste, pasta rosie de curry, supa de pui, zeama de limes, legume, taitei cu ou. Ingrediente: 1/2 pachetele mic de coriandru, firele tocate, iar frunzele puse deoparte 1 catel de usturoi 250 g carne tocata de curcan 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri cu fasole neagra si migdale

12 November 2013
Burgeri_cu_fasole_neagra_si_migdale_05Burgeri cu fasole neagra si migdale din: fasole neagra, ceapa, usturoi, migdale, porumb, coriandru, ardei, ou, branza, chifle, verdeturi mixte, avocado, sare, felii de limeta.   Ingrediente: 1 cutie de fasole neagra 2 linguri ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1/4 ceasca migdale tocate ½ cana porumb 1/3 cana coriandru tocat 4 linguri ardei…
Read more »





Paste cu carne tocata de miel si rozmarin

12 November 2013
Paste_cu_carne_tocata_de_miel_si_rozmarinPaste cu carne tocata de miel si rozmarin din: ulei de masline, carne tocata de miel, bulbi de fenicul, usturoi, rozmarin, rosii decojite, masline, spaghete, parmezan, salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata de miel, fara grasime 2 bulbi de fenicul, tocati dupa indepartarea cotorului 3 catei de usturoi, tocati…
Read more »





Praz umplut cu carne de vita si porc

12 November 2013
Praz_umplut_cu_carne_de_vita_si_porcPraz umplut cu carne de vita si porc din: praz, carne de vita si porc, vin alb sec, supa de vita, pasta de rosii, pasta picanta de ardei, unt, oua, sare, piper. Ingrediente: 5 fire de praz mai groase cate 250 g carne de vita si de porc 150 ml vin alb sec 500 ml…
Read more »


Vita cu ciuperci si ceapa verde in aluat

12 November 2013
Vita_cu_ciuperci_si_ceapa_verde_in_aluatVita cu ciuperci si ceapa verde in aluat din: muschi de vita, ciuperci, ceapa verde, usturoi, patrunjel, aluat. Ingrediente: 800 g muşchi de vita 400 g ciuperci 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi 1 legatura pătrunjel 500 g aluat franţuzesc       Mod de preparare: Se condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei şi…
Read more »





Sandwich cu branza si ciuperci

12 November 2013
Sandwich_cu_branza_si_ciuperciSandwich cu branza si ciuperci din: ulei de masline, ardei, ciuperca champignon, usturoi, frunze de cimbru, paine, branza camemebrt. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 1/2 ardei rosu, feliat 1 ciuperca cahmpignon mare, taiata in felii groase 1 catel de usturoi, tocat fin 1 lingurita frunze de cimbru 1-2 fleii de paine 75 g branza…
Read more »





Crevete cu orez brun

12 November 2013
Crevete_cu_orez_brunCrevete cu orez brun din: crevete decorticate, orez brun, ardei gras, usturoi, ceapa alba, ghimbir, ulei de masline, broccoli, rosii galbene, sos de soia, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 300 g crevete decorticate 130 g orez brun un ardei gras 3 catei de usturoi o ceapa alba o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei…
Read more »





Tocăniţă de pui cu ardei copţi

11 November 2013
Tocanita_de_pui_cu_ardei_coptiTocăniţă de pui cu ardei copţi din: aripioare de pui, ceapa, rosii, ulei, ardei grasi, ardei iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 8-10 aripioare de pui 500 g ceapa 1 kg rosii 50 ml ulei 10 ardei grasi 1 ardei iute sare piper 3-4 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Coci ardeii, îi…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu zmeura si fistic

11 November 2013
Prajitura_cu_zmeura_si_fistic_06Prajitura cu zmeura si fistic din: faina, praf de copt, zahar pudra, sare, unt, oua, fulgi de ciocolata, zmeura, fistic, coaja de portocale, suc de portocale.   Ingrediente: 225 g de faina 1,5 lingurita de praf de copt 225 g de zahar pudra un varf de cutit de sare 225 g de unt nesarat 4…
Read more »





Orez cu naut

11 November 2013
Orez_cu_nautOrez cu naut din: naut, orez, ulei, ceapa, supa de legume, sare, ceapa rosie. Ingrediente: 250 g naut 150 g orez cu bob rotund o lingura ulei o ceapa alba 175 ml supa de legume din concentrat sare pentru servit: ceapa rosie   Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat în apă rece de…
Read more »





Tocăniţă de legume cu menta

11 November 2013
Tocanita_de_legume_cu_mentaTocăniţă de legume cu menta din: ardei gras, ardei capia, morcovi, telina, ceapa verde, vanata, ceapa rosie, dovlecel, mazare, ciuperci, rosii cherry, marar, ulei, sare, piper, castraveti verzi, menta. Ingrediente: doi ardei grasi doia ardei capia doi morcovi o telina mare o legatura de ceapa verde o ceapa rosie o vanata un dovlecel 300 g…
Read more »





Aspic de legume

11 November 2013
Aspic_de_legumeAspic de legume din: morcovi, mazare, fasole pastai, ton, concentrat de legume, gelatina. Ingrediente: 2 morcovi o conserva mica de mazare o conserva fasole pastai o cutie ton in suc propriu un cub concentrat legume un plic gelatina     Mod de preparare: Morcovii se taie rondele si se pun la fiert. Mazărea si fasolea…
Read more »





Clătite cu cremă si smochine

11 November 2013
Clatite_cu_crema_si_smochineClătite cu cremă si smochine din: oua, faina, lapte, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilinat, esenta de lamaie, lamaie, smochine, frisca, ciocolata neagra, sare, ulei, nuci caramelizate. Ingrediente: doua oua 200 g faina 400 ml lapte 300 g branza de vaci 75 g zahar pudra doua pliculete cu zahar vanilinat o lingura cu esenta…
Read more »





Plăcintă cu carne tocată

11 November 2013
Placinta_cu_carne_tocataPlăcintă cu carne tocată din: carne de vita, carne de porc, aluat de foitaj, parmezan, oua, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, rozmarin, ulei, sare, piper, muraturi, morcovi. Ingrediente: 500 g carne de vita 400 g carne de porc doua foi de aluat de foitaj 100 g parmezan 4 oua doua rosii doua cepe 5 catei…
Read more »





Paste cu carne tocata si suc de rosii

11 November 2013
Paste_cu_carne_tocata_si_suc_de_rosiiPaste cu carne tocata si suc de rosii din: paste fusilli, carne tocata, ulei, suc de rosii, cascaval, sare. Ingrediente: o punga paste fusilli 250 g carne tocata o lingura ulei 250 ml suc de rosii o lingura cascaval sare   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pune carnea la calit si se…
Read more »





Tarta cu salata

11 November 2013
Tarta_cu_salataTarta cu salata din: aluat foitaj, ceapa, salata, piept de porc neafumat, telemea, oua, lapte, mustar, piper, unt. Ingrediente: un pachet aluat foitaj o ceapa medie o salata 200 g piept de porc neafumat 200 g telemea 4 oua 400 ml lapte o lingurita mustar fin piper 20 g unt   Mod de preparare: Aluatul…
Read more »





Mancare de midii

11 November 2013
Mancare_de_midiiMancare de midii din: midii, ardei capia, praz, ceapa alba, rosii, cartofi, lamai, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, smantana, sos de lamaie. Ingrediente: 500 g midii doia ardei capia un fir de praz doua cepe albe 3 rosii 3 cartofi doua lamai un ardei iute o legatura de patrunjel…
Read more »





Ciuperci umplute cu sos alb

11 November 2013
Ciuperci_umplute_cu_sos_albCiuperci umplute cu sos alb din: ciuperci, orez, ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecei, sos de soia, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, varza alba, varza rosie, gulie. Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g orez o ceapa 4 catei de usturoi un ardei gras doi dovlecei doua linguri cu sos de soia 300 ml…
Read more »





Tarta delicioasa cu portocale

11 November 2013
Tarta_delicioasa_cu_portocaleTarta delicioasa cu portocale din: aluat foitaj, crema de ciocolata, smantana, galbenusuri, portocale, ciocolata. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 3 linguri crema de ciocolata un pahar mare smantana 3 galbenusuri 2 portocale 50 g ciocolata rasa sau 2 linguri fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Intr-o tavă de tartă se aşază aluatul de foitaj…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu legume proaspete

11 November 2013
Salata_de_pui_cu_legume_proaspete_13Salata de pui cu legume proaspete din: piept de pui, limeta, sos worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu, coriandru, ulei de masline, salata, spanac, varza rosie, morcovi, boabe de porumb, ardei rosu, ceapa rosie.   Ingrediente pentru sos: 2 bucati piept de pui, dezosat 1 limeta ½ lingurita sos Worcestershire 1…
Read more »





Melcişori cu magiun

11 November 2013
Melcisori_cu_magiunMelcişori cu magiun din: faina, lapte dulce, drojdie, sare, zahar tos, oua, unt, zahar vanilinat, portocala, magiun, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 160 ml lapte dulce 20 g drojdie o lingurita cu sare 120 g zahar tos 3 oua 100 g unt doua pliculete zahar vanilinat o…
Read more »





Iepure cu legume picante

11 November 2013
Iepure_cu_legume_picanteIepure cu legume picante din: carne de iepure, cartofi, usturoi verde, ardei iute, ceapa verde, ardei capia, patrunjel, ardei grasi, vin alb, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei de masline, iaurt. Ingrediente: 4 bucati carne de iepure 800 g cartofi o legatura usturoi verde un ardei iute o legatura de ceapa verde 3 ardei capia patrunjel…
Read more »





Sardine cu legume şi sos

11 November 2013
Sardine_cu_legume_si_sosSardine cu legume şi sos din: sardine, fasole verde, vinete, usturoi, rosie uscata, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, paine cu malai, salata de sfecla rosie. Ingrediente: 4 sardine 500 g fasole verde doua vinete o capatana de usturoi o rosie uscata in ulei 400 ml smantana 200ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »





Dovlecei şi conopidă la cuptor

11 November 2013
Dovlecei_si_conopida_la_cuptorDovlecei şi conopidă la cuptor din: dovlecei, conopida, branza telemea, faina, rosii, ardei capia, ceapa, praz, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, morcovi, gulii. Ingrediente: doua dovlecei un kilogram conopida 400 g branza telemea doua lingura cu faina 600 g rosii un ardei capia o ceapa un fir de praz ulei de floarea soarelui…
Read more »





Budinca de tapioca cu miere

11 November 2013
Budinca_de_tapioca_cu_miereBudinca de tapioca cu miere din: tapioca, apa, lapte dulce, zahar tos, zahar vanilinat, limeta, fistic, miere, crengute de menta, sare, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g tapioca 500 ml apa 400 ml lapte dulce 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat o limeta 100 g fistic 50 ml miere doua crengute de…
Read more »





Ce alimente iti pot da alergii

11 November 2013
Alimente_1Alergiile alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose alimente, dar în funcțile de specificul alimentar al unei țări pot  domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la ouă, soia, alune, arahide sau lapte. „Terenul alergic” și problemele…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de vita cu legume si pesmet

11 November 2013
Mancare_de_vita_cu_legume_si_pesmet_04Mancare de vita cu legume si pesmet din: ceapa, morcov, usturoi, carne de vita, sos de rosii, fasole boabe, piept de pui, cimbru, sare, piper, pemest, ulei de masline.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 morcov, ras 1 catel de usturoi , tocat 500gr carne de vita, bucatele 1 cutie sos de rosii 1 cutie…
Read more »





Puişori cu sos şi ardei

11 November 2013
Puisori_cu_sos_si_ardeiPuişori cu sos şi ardei din: puisori, ceapa, mustar, smantana, vin alb sec, ulei de masline, boia dulce, lamai, ardei murati, cuisoare, cimbru, sare, piper, telina, broccoli, morcovi. Ingrediente: 4 puisori doua cepe doua linguri cu mustar 300 ml smantana 100 ml vin alb sec 100 ml ulei de masline o lingura cu boia dulce…
Read more »





Ciorba de perisoare de peste cu verdeata

11 November 2013
Ciorba_de_perisoare_de_peste_cu_verdeataCiorba de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa, oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare. Ingrediente: perisoare: 200 g miez de paine alba o ceapa rasa 4 oua mari 100 g faina piper macinat (dupa gust) o…
Read more »





Scrumbie cu cuscus

11 November 2013
Scrumbie_cu_cuscusScrumbie cu cuscus din: scrumbii, cuscus, ceapa, masline feliate, usturoi, ardei capia, ardei iute, curry, boia dulce, lamaie, ulei, oregao verde, sare, piper, sos de ardei dulce, sfecla rosie. Ingrediente: 4 scrumbii 150 g cuscus o ceapa 100 g masline feliate o capatana de usturoi doia ardei capia un ardei iute 5 g curry o…
Read more »





Bărcuţe de vinete cu spanac

11 November 2013
Barcute_de_vinete_cu_spanacBărcuţe de vinete cu spanac din: vinete, spanac, ceapa, usturoi, parmezan, rosii uscate, linte, broccoli, suc de rosii, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete 600 g spanac congelat doua cepe 3 catei de usturoi 200 g parmezan 4 rosii uscate in ulei 100 g linte 200 g broccoli…
Read more »





Briose cu fructe si scortisoara

11 November 2013
Briose_cu_fructe_si_scortisoaraBriose cu fructe si scortisoara din: oua, zahar tos, stafide, fructe confiate, migdale, ceapa de menta, ulei, lapte dulce, faina, sare, praf de copt, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar tos 30 g stafide 100 g fructe confiate 50 g migdale doua plicuri de ceai de menta 100 ml ulei 250 ml…
Read more »





Salata cu piept de cucan, nuca si ardei iute

11 November 2013
Salata_cu_piept_de_cucan_nuca_si_ardei_iuteSalata cu piept de cucan, nuca si ardei iute din: piept de curcan, salata verde, nuca, cirese, ardei iute, cascaval, rosii cherry, castraveti verzi, ardei capia, cartofi, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, cimbru, iaurt. Ingrediente: 500 g piept de curcan o salata verde 100 g nuca 250 g cirese un ardei iute…
Read more »





Dovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca

11 November 2013
Dovlecei_la_cuptor_cu_masline_rosii_si_miez_de_nucaDovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca din: dovlecei, parmezan, masline, rosii, ceapa, usturoi, miez de nuca, boia dulce, migdale, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, salata de ardei copti. Ingrediente: 500 g dovlecei 100 g parmezan 200 g masline feliate 500 g rosii o ceapa 2 catei de usturoi 50…
Read more »





Ficat in lapte

11 November 2013
Ficat_in_lapteFicat in lapte din: ficat de porc, lapte, faina, sare, ulei, cartofi, sare, smantana, unt, compot de visine. Ingrediente: 1-1/2 kg ficat de porc 1 l lapte 100 g faina sare 70 ml ulei sau untura topita pentru garnitura: 5-6 cartofi sare 100 g smantana 50 g unt 1 borcan (400 g) compot de visine,…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de curcan cu legume si branza

11 November 2013
Burgeri_de_curcan_cu_legume_si_branza_15Burgeri de curcan cu legume si branza din: carne tocata de curcan, ardei gras, ceapa rosie, bacon, branza albastra, piper, praf de usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza, busuioc.   Ingrediente: ¾ kg carne tocata de curcan 1 ardei gras roșu 2 felii groase de ceapa rosie 2 linguri bacon maruntit 4 linguri branza…
Read more »





Batoane cu afine si stafide

11 November 2013
Batoane_cu_afine_si_stafideBatoane cu afine si stafide din: unt, oua, zahar tos, praf de copt, faina, sare, lapte dulce, zahar vanilinat, afine, stafide, ciocolata neagra, frisca, sos de menta, migdale. Ingrediente: 100 g unt doua oua 180 g zahar tos un pliculet praf de copt 350 g faina sare 200 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat…
Read more »


Miel cu ciuperci si salata

11 November 2013
Miel_cu_ciuperci_si_salataMiel cu ciuperci si salata din: carne de miel, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de alune, ghimbir, ardei iute, seminte de chimen, rosii, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru, gulii, varza rosie. Ingrediente: 800 g carne de miel 600 g ciuperci doua cepe 4 catei de usturoi 3 linguri cu ulei de alune o lingurita cu ghimbir…
Read more »





Gulii umplute, cu sos de mărar

11 November 2013
Gulii_umplute_cu_sos_de_mararGulii umplute, cu sos de mărar din: gulii, pulpa de porc, orez, marar, sare, piper, ceapa, untdelemn, faina alba de grau, marar, sare, piper. Ingrediente: 5 gulii tinere, de dimensiunea unui mar 200 g pulpa de porc 4 lingurite orez 1 legatura mare de marar sare piper 1 ceapa pentru sosul de marar: 2 linguri…
Read more »





Mamaliga cu carnati

11 November 2013
Mamaliga_cu_carnatiMamaliga cu carnati din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati de porc, rosii, supa de pui, pasta de rosii, rozmarin, mamaliga, branza afumata. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat marunt 6 carnati de porc, cu carnea scoasa din piele 1 conserva de 400 g de rosii tocate…
Read more »





Papara cu carnati

11 November 2013
Papara_cu_carnatiPapara cu carnati din: oua, ceapa rosie, ceapa alba, carnati de casa, rosii, smantana, untura, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 4 oua proaspete 2 cepe rosii 1 ceapa alba 300 g carnati de casa, din carne de porc si oaie 4 rosii bine coapte 4 linguri smantana grasa 2 linguri untura sare piper negru macinat…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu dovleac si nuci

10 November 2013
Placinta_cu_dovleac_si_nuci_08Placinta cu dovleac si nuci din: dovleac, zahar brun, condimente, nuci pecan, unt topit, ou, aluat de placinta, frisca.   Ingrediente: 1 dovleac , cojit si feliat ¼- ½ cana de zahar brun 1/2 lingurita condimente pentru dovleac 1/4 ceasca nuci pecan , faramitate 3 linguri de unt, topit 1 ou 1 aluat de placinta…
Read more »





Cosulete cu creveti

10 November 2013
Cosulete_cu_crevetiCosulete cu creveti din: aluat de foitaj, spanac, creveti, ceapa verde, usturoi, lamaie, vin alb sec, curry, ou, sare, piper, ulei de floarea soarelui, castraveti verzi, iaurt, menta. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 500 g spanac 300 g creveti o legatura ceapa verde 2 catei de usturoi o lamaie 200 ml vin alb sec…
Read more »





Mâncare de ciuperci cu ficăţei

10 November 2013
Mâncare_de_ciuperci_cu_ficateiMâncare de ciuperci cu ficăţei din: ciuperci, ficatei de pui, ceapa, unt, orez, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g ficatei de pui 1 ceapa 50 g unt 200 g orez sare piper optional, 100 g cascaval   Mod de preparare: Cureţi şi speli ciupercile şi ceapa. Tai ciupercile în felioare, iar ceapa…
Read more »





Piept de pui umplut cu rucola si cascaval

10 November 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_rucola_si_cascavalPiept de pui umplut cu rucola si cascaval din: piept de pui, rucola, cascaval, oua, sare, piper, unt. Ingrediente: 4 felii piept de pui 4 linguri rucola taiata marunt 4 linguri cascaval ras 2 oua sare piper 25 g unt   Mod de preparare: Feliile de carne se aşază între două foi de folie alimentară…
Read more »





Taitei cu adei gras si morcovi

10 November 2013
Taitei_cu_adei_gras_si_morcoviTaitei cu adei gras si morcovi din: taitei de orez, ardei gras, morcov, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: o punga de taitei de orez sau fidea fara ou 2 ardei grasi un morcov 2 linguri ulei 1/2 lingura marar sare piper   Mod de preparare: Moorcovul se trece prin razatoarea cu ochiuri mari şi se…
Read more »





Somon cu sos de ciocolată

10 November 2013
Somon_cu_sos_de_ciocolataSomon cu sos de ciocolată din: somon, ciocolata neagra, smantana, cuscus, fasole verde, ardei capia, morcov, mazare, ceapa, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, patrunjel, ciocolata cu chili. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 g ciocolata neagra 150 ml smantana 150 g cuscus 200 g fasole verde un ardei capia un morcov 150 g mazare…
Read more »





Frigarui cu piept de pui

10 November 2013
Frigarui_cu_piept_de_puiFrigarui cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ridichi, sare, piper, cimbru, boia, salata, ridichi, rosii, ceapa, usturoi, castarvei, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 cepe 1 legatura ridichi sare piper cimbru uscat boia dulce şi iute beţe pentru frigărui pentru salată o salată mare…
Read more »





Melcisori cu brânză feta

10 November 2013
Melcisori_cu_brânza_fetaMelcisori cu brânză feta din: foi de placinta, spanac, branza feta, ceapa verde, patrunjel, marar, oua, miez de nuca, migdale, masline, rosii, busuioc verde, sare, piper, iaurt. Ingrediente: un pachet foi de palcinta 400 g spanac congelat 300 g branza feta doua legaturi ceapa verde o legatura patrunjel o legatura marar doua oua 100 g…
Read more »





Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari

10 November 2013
Cotlete_la_gratar_cu_ceapa_rosie_dovlecel_si_gogosariCotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari din: cotlet, rozmarin, unt, sare, piper, sos de rosii, ceapa rosie, dovlecel, ulei de masline, vanata, gogosari. Ingrediente: 4 bucati cotlet rozmarin unt topit sare piper alb sos de roşii 1 ceapă roşie 1 dovlecel 2-3 linguri ulei de măsline 1 vânătă coaptă ardei roşii sau…
Read more »





Bezele cu cremă de portocale

10 November 2013
Bezele_cu_crema_de_portocaleBezele cu cremă de portocale din: albusuri, zahar tos, esenta de portocala, gelatina, portocale, frisca, sare, sos de ciocolata, sos de visine, fistic. Ingrediente: 5 albusuri 350 g zahar tos o lingurita cu esenta de portocala 10 g gelatina alimentara 4 portocale 400 ml frisca un sfert de lingurita cu sare sos de ciocolata sos…
Read more »





Iepure cu sos de legume

10 November 2013
Iepure_cu_sos_de_legumeIepure cu sos de legume din: carne de iepure, orez, ardei capia, ardei gras, usturoi, praz, ciuperci, telina, rosii, ardei iute, sos de soia, ulei, sare, piper, busuioc, sfeca rosie. Ingrediente: 600 g carne de iepure 150 g orez doi ardei capia un ardei gras 4 catei de usturoi un fir de praz 200 g…
Read more »





Reteta zilei: Omleta cu rosii, ciuperci si spanac

10 November 2013
Omleta_cu_rosii_ciuperci_si_spanac_06Omleta cu rosii, ciuperci si spanac din: oua, ciuperci, spanac, rosie, branza feta, piper, usturoi, ulei.   Ingrediente: 2 – 3 oua batute 200gr ciuperci feliate 150 gr spanac 1 rosie 1-2 felii branza feta, maruntita piper usturoi ulei   Mod de preparare: Rumeniti usor ciupercile intr-un pic de ulei. Se adauga rosiile si spanac,…
Read more »





Supa de broccoli cu crutoane

10 November 2013
Supa_de_broccoli_cu_crutoaneSupa de broccoli cu crutoane din: broccoli, ceapa, unt, concentrat de pasare, smantana, sare, piper. Ingrediente: un kg broccoli 2 cepe 25 g unt 3 cuburi concentrat de pasare 250 ml smantana sare piper   Mod de preparare: Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi si 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă…
Read more »





Carne de vita marinata

10 November 2013
Carne_de_vita_marinataCarne de vita marinata din: carne de vita, unt, lamaie, smantana, faina, ceapa, radacina de patrunjel, radacina de telina, morcov, otet, piper boabe, foaie de dafin, sare. Ingrediente: 600 g carne de vita (macra) 80 g unt topit o lamaie 1/2 zeama in care a fiert carnea 50 g smantana o lingurita faina de grau…
Read more »





Pulpe de pui cu linte si rosii cherry

10 November 2013
Pulpe_de_pui_cu_linte_si_rosii_cherryPulpe de pui cu linte si rosii cherry din: pulpe de pui, ceapa rosie, ulei de masline, rosii cherry, seminte de chimen, linte verde, otet din vin rosu, patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele, taiate in bucati 1 ceapa rosie, taiata in sferturi 1 lingura ulei de masline 200 g rosii…
Read more »





Rulada de pui cu morcovi si sunculita

10 November 2013
Rulada_de_pui_cu_morcovi_si_sunculitaRulada de pui cu morcovi si sunculita din: piept de pui, ceapa verde, usturoi, ou, unt, chimen, morcovi, cartofi, patrunjel verde, sunculita, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 cepe verzi 2-3 căţei de usturoi 1 ou 50 g unt 1 lingura chimen 2 morcovi 2 cartofi 1 legatura pătrunjel verde 200 g…
Read more »





Paste cu andive si creveti

10 November 2013
Paste_cu_andive_si_crevetiPaste cu andive si creveti din: creveti decorticati, lamaie, ghimbir, usturoi, smantana, andive, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ardei iute, capere. Ingrediente: 500 g creveti decorticati o lamaie o lingurita cu ghimbir ras doi catei de usturoi 150 ml smantana doua andive 400 g tagliatelle 50 ml ulei de masline sare piper patrunjel…
Read more »





Orez cu legume şi mere

10 November 2013
Orez_cu_legume_si_mereOrez cu legume şi mere din: orez, ciuperci, ceapa, praz, ardei capia, mere, stafide, ghimbir, rozmarin, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, gulii, sfecla rosie, castraveti verzi. Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci o ceapa un fir de praz doi ardei capia 4 mere 20 g stafide o lingurita cu ghimbir o crenguta…
Read more »





Reteta zilei: Sos picant cu rosii si coriandru

10 November 2013
Sos_picant_cu_rosii_si_coriandru_05Sos picant cu rosii si coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, usturoi, sare.   Ingrediente: 1 cutie rosii ¼ ceapa 1/2 buchet coriandru, proaspat 3 ardei iuti 1 catel de usturoi ¾- 1 lingurita de sare     Mod de preparare: Adaugati toate ingredientele intr-un blender . Procesati aproximativ 1 minut. Adaugati sare dupa…
Read more »





Ciorba de dovlecei cu verdeata

10 November 2013
Ciorba_de_dovlecei_cu_verdeataCiorba de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ardei verde, ceapa verde, ulei, rosii, morcovi, sare, piper, marar, patrunjel verde. Ingrediente: 3 dovlecei  un ardei verde  un ardei capia 1 legatura ceapă verde 1-2 lingurite ulei 6 roşii 3 morcovi  sare 1 praf piper  mărar  pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe,…
Read more »





Carne de vita cu orez

10 November 2013
Carne_de_vita_cu_orezCarne de vita cu orez din: ulei de masline, ceapa, carne de vita, sos teriyaki, usturoi, orez, ceapa verde, ghimbir murat. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata in felii groase 250 g carne de vita 4 linguri sos teriyaki 1 lingura de ghimbir ras fin 1 catel de usturoi, ras fin 250…
Read more »





Gulas de porc cu prune

10 November 2013
Gulas_de_porc_cu_pruneGulas de porc cu prune din: carne de porc, prune uscate, ceapa rosie, ulei, faina, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper, rosii, zahar, miere, chimen, patrunjel verde. Ingrediente: 800 g carne de porc pentru gulas 400 g prune uscate 1 ceapa rosie mare 4 linguri ulei 3 linguri faina 500 ml supa 120…
Read more »





Budinca de paine cu usturoi si branza Cheddar

10 November 2013
Budinca_de_paine_cu_usturoi_si_branza_CheddarBudinca de paine cu usturoi si branza Cheddar din: unt, paine alba, praz, rosii cherry, oua, lapte, branza cheddar, ketchup. Ingrediente: 25 g unt, plus extra pentru uns vasul de copt 200 g de paine alba cu coaja, rupta in bucati 2 fire de praz, feliate subtire, 2 catei de usturoi, tocati fin 100 g…
Read more »





Chiftele de pui cu sos picant

10 November 2013
Chiftele_de_pui_cu_sos_picantChiftele de pui cu sos picant din: carne tocata de pui, patrunjel, marar, ceapa, usturoi, cartof, ou, rosii, ardei rosii, sare, piper, ulei, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 legatura pătrunjel 1 legatura mărar 2 cepe mijlocii 2-3 căţei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 roşii mari 2 ardei roşii…
Read more »





Mazare cu carnaciori

10 November 2013
Mazare_cu_carnacioriMazare cu carnaciori din: boabe de mazare uscata, cartofi, ulei, zahar, sare, boia, patrunjel, branza topita, chimen, carnaciori, ardei iute. Ingrediente: 250 g boabe de mazare uscata 500 g cartofi 4 linguri ulei 1 lingurita zahar sare boia 1 legatura patrunjel 1 lingura branza topita 1 lingurita chimen macinat 4 carnaciori 4 ardei iuti in…
Read more »





Sandwich de vinete

10 November 2013
Sandwich_de_vineteSandwich de vinete din: vinete, mustar, smantana, sos de rosii, cascaval, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete 2 linguri mustar 200 ml smantana 4-5 lingui sos de rosii 100 g cascaval 4-5 frunze busuioc   Mod de preparare: Vinetele se taie rondele late de 2 cm şi se aşază în tava de copt în care…
Read more »





Pui cu ciuperci si smantana

10 November 2013
Pui_cu_ciuperci_si_smantanaPui cu ciuperci si smantana din: carne de pui, ciuperci, smantana, unt, ceapa verde, usturoi, costita afumata, vin, galbenusuri, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 500 g carne de pui cate 300 g ciuperci si smantana 50 g unt 3 fire de ceapa verde 3 catei de usturoi 200 g costita afumata 200 ml vin alb 3…
Read more »





Reteta zilei: Salata de somon cu legume si seminte de susan

10 November 2013
Salata_de_somon_cu_legume_si_seminte_de_susan_07Salata de somon cu legume si seminte de susan din: somon, castraveti, ceapa verde, ardei chili, ceapa, seminte de susan, sos de soia, mirin, suc de lamaie, ulei de susan.   Ingrediente: 2 buc de somon, feliat 2 castraveti, curatati si feliati pe lungime 2 fire ceapa verde, tocata 1 ardei chili rosu, fara seminte,…
Read more »





Salata cu piept de pui, porumb si alune

10 November 2013
Salata cu piept de pui, porumb si aluneSalata cu piept de pui, porumb si alune din: piept de pui, boabe de porumb, salata verde, alune, sare, piper alb, cascaval, zeama de lamaie, ulei de masline, castraveti. Ingrediente: 300 g piept de pui 250 g boabe de porumb 1 salată verde 50 g alune prăjite  sare  piper alb 50 g caşcaval  zeama de la o lămâie 2 linguri ulei…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu