vineri, 22 noiembrie 2013

Retete de toamna #38

Retete de toamna:

Reteta zilei: Mancare de fasole picanta cu carne tocata de curcan

23 November 2013
Mancare_de_fasole_picanta_cu_carne_tocata_de_curcan_10Mancare de fasole picanta cu carne tocata de curcan din: sos de chili, carne tocata de curcan, fasole neagra, rosii, apa, condimente, legume.   Ingrediente: 1 cutie de sos de chili ½ kg carne tocata de curcan 2 cutii de fasole neagra 1 cutie rosii, cuburi 1 ½ cana de apa Condimente, dupa gust Legume,…
Read more »





Somon cu fenicul

23 November 2013
Somon_cu_feniculSomon cu fenicul din: somon, fenicul, marar, ulei de masline, sare, piper si hartie cerata. Ingrediente: 4 felii de somon 40 g fenicul tocat 40 g marar tocat 40 g ulei de masline sare piper 4 bucati hartie cerata   Mod de preparare: Prăjeşti feniculul tocat…
Read more »





Gasca la cuptor cu galuste de cartofi

23 November 2013
Gasca_la_cuptor_cu_galuste_de_cartofiGasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute…
Read more »





Carnaciori crocanti

23 November 2013
Carnaciori_crocantiCarnaciori crocanti din: carnaciori de bere, porumb de lapte, ou, asre si piper. Ingrediente: 200 g carnaciori de bere 1 cutie cu porumb de lapte 1 ou sare piper macinat negru si rosu   Mod de preparare: Pune pe cate doua scobitori un porumb flancat de…
Read more »





Prăjiturele cu ciocolată

23 November 2013
Prajiturele_cu_ciocolataPrăjiturele cu ciocolată din: unt, ciocolata maruie, visine uscate, nuci, pudra de cacao, faina, praf de copt, zahar tos, coaja de portocala si frisca. Ingrediente: 250 g unt nesărat 200 g ciocolată amăruie de calitate foarte bină (cu 70% cacao), ruptă bucăţele opţional: 150 g vişine…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de fasole cu cimbru

23 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_cimbruCiorbă de fasole cu cimbru din: boabe de fasole, ceapa, morcovi, telina, cimbru, pulpa de rosii si sare. Ingrediente:  300 g boabe de fasole 1 ceapa 2 morcovi 2 frunze de telina 1 ramurica de cimbru 200 ml pulpa de rosii sare   Mod de preparare:…
Read more »





Carne de vita cu fasole si pasta de ardei iute

23 November 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_si_pasta_de_ardei_iuteCarne de vita cu fasole si pasta de ardei iute din: ulei de masline, ceapa, carne de vita, pasta de ardei iute, amestec de condimente cajun, rosii, supa de vita, ciocolata neagra, coriandru, orez brun, iaurt. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mare,…
Read more »





Fileuri de somon cu salata

23 November 2013
Fileuri_de_somon_cu_salataFileuri de somon cu salata din: fileuri de somon, miere, mix de seminte, minole, ulei de masline, otet de vin rosu, nasturel, sfecla rosie. Ingrediente: 2 fileuri de somon fara piele, de circa 140 g fiecare 2  lingurite miere 2-3 linguri mix de seminte pentru…
Read more »





Tocana cu carne de porc, vita si oaie

23 November 2013
Tocana_cu_carne_de_porc_vita_si_oaieTocana Karelian din: carne de porc, carne de vita, carne de vita, ceapa, ulei, castraveti murati, piper, boia de ardei iute si sare. Ingrediente:  250 g carne de porc 250 g carne de vita 250 g carne de oaie 3 cepe 100 ml ulei 1 kg…
Read more »





Cocktail Miami

23 November 2013
Cocktailuri_5Cokctail Miami din: suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de zahar, sirop de menta, lamaie si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 14 cl suc de ananas 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 cl sirop de menta o felie…
Read more »





Pasteles sau Tamales

23 November 2013
Pasteles_sau_TamalesPasteles sau Tamales din: carne de porc, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, pesmet, faina de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1,2 carne tocata de porc 250 g sunca de Praga 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate…
Read more »





Placinta cu peste si mirodenii

23 November 2013
Placinta_cu_peste_si_mirodeniiO reteta savuroasa de Placinta cu peste si mirodenii din: urda, coaja de lamaie, capere, hrean, marar, ceapa verde, peste alb afumat, foi de placinta, pesmet, file de peste si ou. Ingrediente: 250 g urda coaja de la 2 lamai 2 linguri capere in saramura,…
Read more »





Retete de post: Ruladă de gutui

23 November 2013
Deserturi_delicioaseRuladă de gutui din: gutui, zahar, stafide, nuci si esenta de rom. Ingrediente: 1/2 gutui 200 g zahar 100 g stafide 100 g nuci 1 esenta de rom   Mod de preparare: Cureţi gutuile şi le tai cubulete. Pui fruc­tele la fiert cu apă, atâta cât…
Read more »





Terina cu branza si somon

23 November 2013
Terina_cu_branza_si_somonTerina cu branza si somon din: branza de vaci, mascarpone, branza de burduf, crema de branza, lapte, vin, gelatina, marar, morcovi, somon, lamaie, salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g branza de vaci 200 g mascarpone 200 g branza de burduf 250 g cema de branza…
Read more »





Friptura cu crusta de mustar si cimbru

23 November 2013
Friptura_cu_crusta_de_mustar_si_cimbruFriptura cu crusta de mustar si cimbru din: fleica de vaca, mustar cu boabe, zahar brun, whisky si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg fleica de vaca, curatata putin de grasime 4 linguri mustar cu boabe 1⁄2 lingura zahar brun 2 linguri whisky 4 ramurele de cimbru  …
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de vitel la cuptor, ciuperci cu unt si mujdei de usturoi

23 November 2013
Pulpa_de_vitel_la_cuptor_ciuperci_cu_unt_si_mujdei_de_usturoi_14O reteta savuroasa de Pulpa de vitel la cuptor, ciuperci cu unt si mujdei de usturoi din: pulpa de vitel, ciuperci, unt, usturoi, ierburi de provence, sare, piper si sos de rosii.   Ingrediente: 1 kg pulpa vitel 1 kg ciuperci 50 g unt 3-4…
Read more »





Supa crema de legume cu iaurt si menta

23 November 2013
Supa_crema_de_legume_cu_iaurt_si_mentaSupa crema de legume cu iaurt si menta din: ceapa rosie, morcovi, pastarnac, dovleac, cartof, usturoi, mix de condimente ras el hanout, supa de legume, iaurt, menta, piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata in 8 cate 300 g de morcovi, pastarnac si dovleac curatat de…
Read more »





Retete gustoase: Şniţel vânătoresc

23 November 2013
Snitel_vânatorescŞniţel vânătoresc din: muschi de porc, faina, ou, praf de usturoi, boia, lapte, mustar, pesmet, bacon, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de carne, unt, sare, piper si ulei. Ingrediente:  800 g muschi de porc 4 linguri cu faina 1 ou 1 lingurita cu praf de usturoi…
Read more »





Gulas gustos de pasare

23 November 2013
Gulas_gustos_de_pasareGulas gustos de pasare din: ceapa, ciuperci, piept de curcan, usturoi, sare, piper, chili, ierburi de provence, ulei, piper verde, smantana, unt, faina si ketchup. Ingrediente: 150 g ceapă 170 g ciuperci Champignon (conservă) 800 g piept de curcan 4 căței de usturoi sare piper praf…
Read more »





Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice

23 November 2013
Jambon_la_cuptor_cu_glazura_de_ghimbir_si_citriceJambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon de porc de cca 2,5 kg, dezosat, eventual afumat…
Read more »





Supă savuroasa de conopidă

23 November 2013
Supa_savuroasa_de_conopidaSupă savuroasa de conopidă din: conopida, morcov, ceapa, cartofi, usturoi, unt, apa, sare, piper, patrunjel, ulei si crutoane. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 2 cartofi 3 catei de usturoi 1 cubulet de unt (cam 1 lingurita) circa 1 l apa sare piper patrunjel verde…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu caramel si aroma de cocos

22 November 2013
Prajiturele_cu_caramel_si_aroma_de_cocos_05Prajiturele cu caramel si aroma de cocos din: zahar de nuca de cocos, ulei de nuca de cocos, esenta de vanilie, lapte de cocos, sare, nuca de cocos, fulgi de nuca de cocos, ciocolata neagra, migdale, unt de caju.   Ingrediente: 1 ½ cani de…
Read more »





Chiftelute de curcan marinate

22 November 2013
Chiftelute_de_curcan_marinateChiftelute de curcan marinate din: ceapa, usturoi, carne de curcan, smantana, ketchup, ou, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, bulion, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 ceapă 1 cățel de usturoi 500 g carne de curcan tocată 50 ml smântâna 1 lingură ketchup 1 ou 2…
Read more »





Rulouri de pui cu legume

22 November 2013
Rulouri_de_pui_cu_legumeRulouri de pui cu legume din: piept de pui, telina, morcovi, cartofi, oua, faina si amestec crocant. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 tije de telina 2 morcovi mari 2 cartofi mari 2 oua 3 linguri cu faina amestec corcant cu mac, sare, piper negru…
Read more »





Salată de conopidă cu broccoli si porumb

22 November 2013
Salata_de_conopida_broccoli_si_porumbSalată de conopidă cu broccoli si porumb  din: broccoli, conopida, boabe de porumb, maioneza, limeta, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g broccoli 400 g conopida 400 g boabe de porumb conservat 4 linguri maioneza 1 limeta (lamaie verde) 1 ardei iute sare piper…
Read more »





Cotlet de porc umplut cu mirodenii

22 November 2013
Cotlet_de_porc_umplut_cu_mirodeniiCotlet de porc umplut cu mirodenii din: cotlet de porc, salvie, rozmarin, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, pesmet, ulei de masline, otet de mere si sare de mare. Ingrediente: un cotlet de porc de cca 1,8 kg dezosat, cu soriciul crestat 6 frunze de salvie, tocate…
Read more »





File de salau in prosciutto

22 November 2013
File_de_salau_in_prosciuttoFile de salau in prosciutto din: file de salau, prosciutto de vita, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, salvie, lamaie, vin, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau 300 g prosciutto de vita 600 g rosii cherry 100 ml ulei de masline…
Read more »





Colţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră

22 November 2013
Coltunasi_cu_sfecla_rosie_si_brânza_de_capraColţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră din: faina, oua, sare, apa, piureu, branza de capra, nucsoara si gris. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 2 oua 1/2 lingurita sare apa calda pireul obtinut de la o sfecla rosie coapta pentru umplutura: 250 g branza…
Read more »





Prajitura Pavlova cu visine si lichior

22 November 2013
Prajitura_Pavlova_cu_visine_si_lichiorPrajitura Pavlova cu visine si lichior din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, malai, esenta de vanilie, cacao, visine in alcool, frisca, zahar pudra, lichior amaretto si biscuiti amaretti. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite malai…
Read more »





Salata festiva de curcan

22 November 2013
Salata_festiva_de_curcanSalata festiva de curcan din: piept de curcan, avocado, maioneza, ardei rgasi, seminte de coriandru, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 1 avocado 4 linguri maioneza 4 ardei grasi copti 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurita otet balsamic sare piper…
Read more »





Friptura cu sos brun

22 November 2013
Friptura_cu_sos_brunFriptura cu sos brun din: spata de porc, cartofi, varza rosie murata, unt, sare grunjoasa, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spata de porc  de porc dezosata, cu sorici (bucata intreaga) 1,5 kg cartofi mici 1,5 kg varza rosie murata 200 g unt…
Read more »





Cocktail Moro Special

22 November 2013
Cocktail_Moro_SpecialCocktail Moro Special din: suc de protocale rosii, suc de visine si inghetata de visine. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 0,1 l suc de portocale rosii 0,1 l suc de visine 1 glob de inghetata de visine         Mod de preparare: Mixam…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si busuioc

22 November 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_busuioc_06Spaghete cu sos de rosii si busuioc din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, rosii, oregano, zahar, sare, piper negru, dafin, busuioc, pasta tomate, spaghete.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa , tocata 5 tulpini de telina, tocata 2 morcovi, to

Conopidă la cuptor cu caşcaval si smântână

22 November 2013
Conopida_la_cuptor_cu_cascaval_si_smântânaConopidă la cuptor cu caşcaval si smântână din: conopida, smantana, cascaval, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg conopida 250 g smantana 100 g cascaval ras 1 ou sare piper   Mod de preparare: Speli bine conopida şi o desfaci în bucheţele de mărime me­die. Apoi pui conopida la fiert în apă cu sare, iar când…
Read more »





Ceafa de porc in crusta

22 November 2013
Ceafa_de_porc_in_crustaCeafa de porc in crusta din: ceafa de porc, sare, piper, oua, faina si ulei. Ingrediente: 500 g ceafa de porc sare piper negru macinat 2 oua 3 linguri cu faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Amestec crocant cu rosii uscate: Amesteci bine urmatoarele ingrediente: 100 g pesmet, 2-3 rosii uscate tocate marunt si…
Read more »





Cum se prepara sos libanez de usturoi (video)

22 November 2013
Cum_se_prepara_sos_de_usturoi_libanezO reteta video despre Cum se prepara sos libanez de usturoi: Ingrediente: 1 garlic head 1 tbsp sea salt 1 cups (250ml) vegetable oil 1/2 cups (120ml) lemon juice Cum se prepara sos de usturoi libanez
Read more »





Crema de zahar ars cu sos de fructe

22 November 2013
Crema_de_zahar_ars_cu_sos_de_fructeCrema de zahar ars cu sos de fructe din: fructe uscate, vin rosu, zahar tos, scortisoara, coaja de portocala, frisca, lapte, esenta de vanilie, galbenusuri si zahar tos. Ingrediente: pentru amestecul de fructe: 150 g fructe uscate (stafide, caise, mere) 2 linguri vin rosu dulce 2 linguri zahar tos un varf de cutit cu scortisoara macinata…
Read more »





Vita cu ghimbir, usturoi si sofran

22 November 2013
Vita_cu_ghimbir_usturoi_si_sofranVita cu ghimbir, usturoi si sofran din: ulei de masline, pulpa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, sofran, coriandru, pasta de ardei iute, migdale, supa de vita, frunze de dafin, merisoare uscate. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 8 felii groase de pulpa de vita, 1 kg de carne in total 2 cepe mari, foarte fin…
Read more »





Retete de post: Vinete umplute cu anghinare

22 November 2013
Vinete_umpluteVinete umplute cu anghinare  din: vinete, sare, anghinare, oregano, boabe de piper, chimen, ceapa, usturoi, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 4 vinete sare 200 g funduri de anghinare (conservă) 400 g roșii cherry 1 linguriță oregano uscat 1/2 linguriță boabe de piper 1/2 linguriță chimen 2 cepe 3 căței de usturoi 5 linguri ulei…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de ou cu pesmet

22 November 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_ou_cu_pesmet_05Cotlete de porc in crusta de ou cu pesmet din: cotlete de porc, faina, sare, piper, oua, pesmet, fulgi de porumb, parmezan, ulei, suc de lamaie.   Ingrediente: 4-5 cotlete de porc Faina sare și piper negru Oua batuțe pesmet fulgi de porumb maruntiti parmezan ulei suc de lamaie   Mod de preparare: Intr-un bol…
Read more »





Desert cu frisca si fructe de padure

22 November 2013
Desert_cu_frisca_si_fructe_de_padureDesert cu frisca si fructe de padure din: chec, gem de coacaze, zmeura, afine, crema de afine, frisca si fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g chec gata preparat 5-6 linguri gem de coacaze 225 g zmeura congelata 150 g afine congelate 500ml crema de vanilie gata preparata 600 ml frisca batuta 2 linguri fulgi de migdale…
Read more »





Retete tv Paprika #9

22 November 2013
Retete_3 TV Paprika: Focaccia cu roșii Ingrediente: 600g de roșii cherry 10 linguri de ulei de măsline exravirgin Făină O mână de frunze de busuioc proaspăt Sare de mare și piper negru proapăt măcinat Mod de preparare: Faceți aluatul obișnuit pentru pâine și lăsați-l să se odihnească timp de 40 de minute. Înțepați roșiile cu un…
Read more »





Pui copt în bere

22 November 2013
Pui_copt_în_berePui copt în bere din: pulpe de pui, usturoi, bere, rozmarin, lamaie, boia iute, boia dulce, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4-5 catei de usturoi 1 doza de bere (330 ml) 1 lingurita cu rozmarin 1 lamaie 1 lingurita cu boia iute 1 lingurita cu boia dulce 1 varf…
Read more »





Prajitura mozaic cu fructe

22 November 2013
Prajitura_mozaic_cu_fructeO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, piersici, visine, amidon, suc de lamaie, mac, zahar vanilat, branza de vaci. Ingrediente blat: 250 g unt moale 200 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente umplutură: 4 piersici 250 g vişine…
Read more »





Supă de carne egipteană

22 November 2013
Supa_de_carne_egipteanaSupă de carne egipteană din: carne de vita, ceapa, unt, usturoi, otet, cardamom, orez, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vită (sau de miel) ceapă 3 linguri de unt 5 căţei de usturoi 1 lingură de oţet 1- 2 boabe de cardamom 2 pahare orez fiert crutoane sare si piper dupa gust  …
Read more »





Banane sub cupolă de ciocolată

22 November 2013
Banane_sub_cupola_de_ciocolataO reteta delicioasa de desert cu:oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao, sare, praf de copt, gelatina, banane, branza de vaci, ciocolata rasa, coaja de lamaie, frisca, suc de lamaie. Ingrediente blat: 4 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 140 g făină 10 g cacao sare 1 linguriţă praf de copt Ingrediente crema: 5…
Read more »





Tigaie in stil asiatic

22 November 2013
Tigaie_in_stil_asiaticO reteta delicioasa de tigaie in stil asiatic cu: ciuperci, morcovi, ceapa verde, bambus, arde iute rosu, arpagic, tofu, paste chinezesti, ulei de rapita, mazare, sos de soia, sherry, zahar, sare, mirodenii asiatice, supa, amidon. Ingrediente: 100 g ciuperci 2 mor­covi 1 legătură ceapă verde 100 g mlădiţe de bambus 1 ardei iute roşu 2…
Read more »





Prajitura cu ananas si cirese confiate

22 November 2013
Prajitura_cu_ananasO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, zahar, zahar vanilat, faina, nuci, praf de copt, zahar brun, ananas, cirese confiate. Ingrediente: 3 oua 100g unt 100 gjzahăr 1 plic zahăr vanilinat 250 g făină 50 g muci măcinate 1 lingiuriţă praf de copt Ingrediente umplutura: 30g unt 100 g zahăr brun 8 felii de…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi prajiti cu sos picant si sos de maioneza

22 November 2013
Cartofi_prajiti_cu_sos_picant_si_sos_de_maioneza_22Cartofi prajiti cu sos picant si sos de maioneza din: cartofi, ulei de canola, sare, ketchup, ardei iute, piper, sos adobo, maioneza, smantana, ceapa verde, branza albastra, lapte batut.   Ingrediente pentru cartofii prajiti: 5 cartofi taiati fasii 1 cana ulei de canola 1 lingurita sare Ingrediente sos picant: ½ ceasca ketchup ½ de ardei…
Read more »





Tort cu prune

22 November 2013
Tort_cu_pruneO reteta delicioasa de tort cu: aluat de foi congelate, oua, fulgi de migdale, prune, suc de prune, zahar, budinca de vanilie, gelatina, crema de branza, coaja de lamaie, zahar, frica. Ingrediente blat: 400 g aluat de foi congelat 2 gălbenuşuri 100 g fulgi de migdale Umplutura de fructe: 500 g prune 200 ml suc…
Read more »





Sote de varză de Bruxelles cu usturoi si nucsoara

22 November 2013
Sote_de_varza_de_Bruxelles_cu_usturoi_si_nucsoaraSote de varză de Bruxelles cu usturoi si nucsoara din: varza de Bruxelles, supa de legume, ulei, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles proaspătă 500 ml supă de legume 40 g ulei 20 g ceapă franțuzească 20 g usturoi nucșoară rasă sare piper   Mod de preparare: Se curăță varza…
Read more »





Surpriza crocanta

22 November 2013
Surpriza_crocantaO reteta delicioasa de desert cu:unt, faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, compot caise, gem zmeura, zahar pudra. Ingrediente blat: 125 g unt rece 250 g făină 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 1 gălbenuş Umplutură si bezea: 850 ml compot de caise 200 g gem de zmeură 3 albuşuri 100…
Read more »





Lasagna cu carne de crab si nucsoara

22 November 2013
Lasgna_cu_carne_de_crab_si_nucsoaraLasagna cu carne de crab si nucsoara din: lapte, nucsoara, unt, faina, smantana, parmezan, ou, carne de crab, praz, foi de lasagna, file de cod. Ingrediente: 600 ml de lapte 1/4 lingurita de nucsoara macinata 85 g de unt, plus extra pentru uns 50 g de faina 250 ml de smantana 100 g de parmezan,…
Read more »





Supă-cremă de dovleac copt cu usturoi

22 November 2013
Supa_crema_de_dovleac_copt_cu_usturoiSupă-cremă de dovleac copt cu usturoi din: dovleac, morcovi, smantana, usturoi, unt, supa de legume, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovleac 4 morcovi 4 linguri smantana 6 catei de usturoi 2 linguri de unt 2 l supa de legume 1 ceapa sare si piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi sâmburi,…
Read more »





Unde găsim reduceri de Black Friday la electronice şi electrocasnice

21 November 2013
Emag_black_fridayO parte dintre magazinele on-line au anuntat deja mega-reduceri de Black Friday pentru electronice si electrocasnice precum: frigidere, masini de spalat, masini de spalat vase, cuptoare cu microunde, plite si cuptoare, masini de facut paine, roboti de bucatarie, mixere sau friteuze.
Read more »





Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa

21 November 2013
Gogosi_delicioase_de_casaGogosi delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei   Mod de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se obisnuiasca cu temperature camerei. Cu degetul apasati usor mijlocul…
Read more »





Borş de salată verde

21 November 2013
Bors_de_salata_verdeO reteta delicioasa de bors cu: salata, carne afumata, ceapa, morcov, patrunjel, leustean, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 3 salate 100 g carne afumată 1 ceapă 1 morcov 500 ml borş 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean smântână ulei sare Mod de preparare: Spală salata, tai-o în fâşii sau rupe-o în bucăţi. Pune salata…
Read more »





Salată de pătrunjel cu menta

21 November 2013
Salata_de_patrunjel_cu_mentaO reteta delicioasa de salata cu: patrunjel, menta, rosii, ceapa rosie, bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 legături de pătrunjel 2 fire de mentă 3 roşii 1 cea­pă roşie 1 ceşcuţă cu bulgur 1 lămâie 4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Lasă bulgurul la înmuiat în apă…
Read more »





Friptura in cafea

21 November 2013
Friptura_in_cafeaO reteta delicioasa de friptura cu:carne de porc, rozmarin, telemea maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu, usturoi, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 8 cren­guţe de rozmarin 200 g telemea maturată 50 g cafea neagră mă­cinată 2 linguri cu muguri de pin piper roşu măcinat Ingrediente marinada: 1…
Read more »





Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie

21 November 2013
Peste_marinat_în_tomate_si_suc_de_lamaiePeşte marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline, suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa, ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente: 700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…
Read more »





Retete gustoase: Branzoaice

21 November 2013
BranzoaiceO reteta delicioasa de branzoaice cu: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, ulei, branza de vaci. Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 cub de drojdie 100 g zahăr 200 ml lapte 100 ml ulei Ingrediente umplutura: 700 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri cu zahăr Mod de preparare: Cerne făina într-un lighenaş.…
Read more »





Supa crema de broccoli cu frigarui de pui

21 November 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_frigarui_de_puiO reteta delicioasa de supa-crema cu:broccoli, apa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, smantana, ou, unt, sare, nucsoara. Ingrediente: 500 g broccoli 750 ml apă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 100 g smântână 2 gălbenuşuri 2 linguri cu unt sare nucşoară Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt. Adaugă bucheţele de broccoli. Stinge…
Read more »





Prăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde

21 November 2013
Prajitura_gustoasa_de_morcovi_cu_glazura_de_mascarpone_si_lamaie_verdePrăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde din: unt, zahar brun, oua, coaja si zeama de lamaie, faina, praf de copt, migdale, nuci, scortisoara, nucsoara, ghimbir, morcovi, sare de mare, mascarpone, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Această prăjitură cu morcovi este deosebit de gustoasă, iar…
Read more »





Pui cu bere neagra si stafide

21 November 2013
Pui_cu_bere_neagra_si_stafidePui cu bere neagra si stafide din: pulpe de pui, ceapa, stafide, bere neagra, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe 2 linguri cu stafide 1 l bere neagra 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Pune la încins ule­iul într-o tigaie încăpătoare şi rumeneşte pe…
Read more »





Salata cu dovleac si miez de nuca

21 November 2013
Salata_cu_dovleac_si_miez_de_nucaSalata cu dovleac si miez de nuca din: dovleac, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru, orz, miez de nuca, sirop de artar, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet balsamic, mustar dijon, spanac, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat in bucati mari, pune semitnele deoparte 2…
Read more »





Tort cu cafea, caramel si nuci

21 November 2013
Tort_cu_cafea_caramel_si_nuciTort cu cafea, caramel si nuci din: zahar tos, zahar brun, unt, nuci, oua, cafea instant, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, faina, praf de copt, branza, urda, miez de nuca si sirop caramel. Ingrediente: Pentru blat 100 g zahar tos 100 g zahar brun 200 g unt, la temperatura camerei 100 g nuci macinate 4 oua…
Read more »

Reteta zilei: Pui la cuptor in sos picant

21 November 2013
Pui_la_cuptor_in_sos_picant_04Pui la cuptor in sos picant din: ketchup, zahar brun, otet de mere, sos picant, mustar, sos worcestershire, usturoi.   Ingrediente: 1 ceasca ketchup 2 linguri zahar brun 2 linguri otet de mere 3 linguri sos picant 1 lingura mustar 1 lingura sos Worcestershire 1 catel de usturoi, tocat   Mod de preparare: Puneți toate…
Read more »





Supa savuroasa de ciuperci

21 November 2013
Supa_savuroasa_de_ciuperciO reteta simpla si gustoasa de Supa savuroasa de ciuperci din: ceapa, morcovi, lapte, ciuperci, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi lapte 1 kg ciuperci 4-5 linguri de faina sare piper   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei, după care adaugi morcovul, curăţat şi ras pe râzătoare. După ce s-a călit…
Read more »





Tartă cu somon

21 November 2013
Tarta_cu_somonSe lasă să se decongeleze 4 bucăți de aluat de foi congelat (à 75 g). Se taie rondele 1 fir mare de praz; se că­lește în 2 linguri ulei 5 min. Se rup bucăți  200 g somon afumat feliat. Se bat 3 ouă cu 150 ml smântână dulce și 300 ml smân­tână fermentată, sare, piper…
Read more »





Pateuri delicioase

21 November 2013
Pateuri_delicioasePateuri delicioase din: faina, pudra de mustar, unt, branza cheddar, salvie, ou, lapte batut. Ingrediente: 225 g faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 1 1/2 lingurita pudra de mustar 50 g unt rece, taiat in cuburi 100 g branza Cheddar, rasa 1 lingurita de salvie fin tocata, plus 8 frunze mici 1 ou,…
Read more »





Trufe delicioase de ciocolata

21 November 2013
Trufe_delicioase_de_ciocolataTrufe delicioase de ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, frisca, rom, fistic, fulgi de nuca de cocos si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolata cu lapte, rupta 100 g ciocolata amaruie, rupta 150 ml frisca 2 linguri rom, coniac, whisky sau lichiorul preferat (optional) 50 g fistic, maruntit 30 g fulgi de nuca de…
Read more »





Vita in sos aromat de bere

21 November 2013
Vita in sos aromat de bereVita in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru, nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1 lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…
Read more »





Negrese delicioase cu migdale

21 November 2013
Negrese_cu_migdaleNegrese cu migdale din: unt, ciocolata neagra de menaj, oua, zahar tos, pudra de cacao, faina, ciocolata cu lapte, ciocolata alba de menaj si migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g ciocolata neagra de menaj, rupta bucati mari 6 oua mari 300 g zahar tos 40 g pudra de cacao, cernuta 75 g faina, cernuta 100…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi cu castraveti proaspeti si ceapa

21 November 2013
Salata_de_cartofi_cu_castraveti_proaspeti_si_ceapa_10Salata de cartofi cu castraveti proaspeti si ceapa din: cartofi, castraveti, ceapa, otet de mere, ulei de rapita, sare, piper.   Ingrediente: 6 cartofi, curatati si feliati 2 castraveți 1 ceapa, tocata 5 linguri de otet de mere 5 linguri ulei de rapita Sare si piper       Mod de preparare: Fierbeti cartofii in…
Read more »





Piept de pui umplut cu branza de capra

21 November 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_de_capraPiept de pui umplut cu branza de capra din: branza de capra, coaja de lamaie, ardei iute, tarhon, piept de pui, prosciutto. Ingrediente: 140 g branza de capra oaja rasa de la 1/2 lamaie 1/2 ardei iute rosu, curatat si tocat fin 1 lingura de tarhon, tocat fin 4 bucati piept de pui fara piele…
Read more »





Prajitura cu branza de vaci si ciocolata

21 November 2013
Cocos_cuburi.pngO reteta delicioasa de desert: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, gelatina, banane, branza de vaci, iaurt, frisca, compot mandarine, cocos, ciocolata. Ingrediente blat: 200 g unt 150 g zahăr 2ouă 250gfăină 1/2 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente umplutură: 15 g gelatină 2 banane 300 g brânză de vaci 500…
Read more »





Ficatei cu smantana si boia

21 November 2013
Ficatei_belgieniFicatei cu smantana si boia din: ficatei de pui, ulei de masline extravirgin, boia, ceapa, faina, bere, lamaie, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita cu boia dulce 1 ceapa 1 lingura cu faina 1 doza de bere 1 lamaie 2 linguri cu smantana…
Read more »





Prăjitură cu caise şi fulgi de marţipan

21 November 2013
Prajitura_cu_caise_si_fulgi_de_martipan.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, martipan, scortisoara, faina, caise. Ingrediente blat: 250 g unt moale 200 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente fulgi: 80 g compoziţie de marţipan 100 g unt moale 100 g zahăr 1…
Read more »





Retete de post: Ciuperci umplute

21 November 2013
Ciuperci_umpluteCiuperci umplute din: ciuperci, margarina, patrunjel, rosii uscate, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 8-10 ciuperci cu palarii foarte mari 100 g margarina 1 legatura de patrunjel cateva rosii uscate boia dulce sare piper   Mod de preparare: Căleşte ceapa în două linguri cu ulei şi o lingură cu apă. Adaugă ciupercile, opărite în apă…
Read more »





Tartă gustoasa cu prune si migdale

21 November 2013
Tarta_cu_prune_si_migdale.pngO reteta delicioasa de tarta cu: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt, ou, prune, zahar vanilat, rom, scortidoara, smantana, migdale. Ingrediente blat: 1 cub drojdie 80 g zahăr 250 ml lapte călduţ 500 g  făină 1 praf sare 80 g unt topit 1 ou Ingrediente umplutură: 2 kg prune 2 plicuri zahăr vanilinat 70 g…
Read more »





Ciorbă vegetariană de perişoare

21 November 2013
Ciorba_vegetariana_de_perisoareCiorbă vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez, granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g…
Read more »





Tartă cu fulgi şi mure

21 November 2013
Tarta_cu_fulgi_si_mure.pngO reteta delicioasa de tarta cu:faina, drojdie, zahar, frisca, unt, ou, sare, lamaie, scortisoara, gelatina, mure, zahar vanilat. Ingrediente blat: 500 g făină 1 cub drojdie 100 g zahăr 200 ml frişcă 150 g unt 1 ou sare 1 lingură coajă rasă de lămâie Ingrediente fulgi: 100 g zahăr 200 g unt 100 g făină…
Read more »





Reteta zilei: Legume cu tofu pe pat de orez basmati

21 November 2013
Legume_cu_tofu_pe_pat_de_orez_basmati_10Legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, piper cayenne, scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, mazare, apa, orez basmati.   Ingrediente: 6 catei de usturoi , tocat 3 linguri de ghimbir , tocat 1 lingurita cardamom 1 lingurita…
Read more »





Tarta picanta cu dovleac

21 November 2013
Tarta_picanta_cu_dovleacO reteta savuroasa de tarta picanta cu dovleac din: faina, unt, sare, otet, apa, ou, piure de dovleac, cascaval, kaizer, telemea de capra, smantana, cimbru, piper, patrunjel, busuioc, nucsoara si mieji de  seminte de dovleac. Ingrediente:  280 g faina 250 g unt rece 1/2 lingurita sare 1 lingura otet 2 linguri apa foarte rece 1…
Read more »





Griş prăjit cu ciuperci

21 November 2013
Retete_9Griş prăjit cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, patrunjel, gris, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de patrunjel verde 1 ceasca de gris 3 linguri cu ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Caleste ceapa in doua linguri cu ulei si o…
Read more »





Curcan umplut cu legume

21 November 2013
Curcan_umplut_cu_legumeCurcan umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 curcan de circa 4-5 kg 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura patrunjel 1 catel de…
Read more »





Retete de post: Orez copt in dovleac

21 November 2013
Retete_5Orez copt in dovleac din: dovleac, orez, ardei grasi, ceapa, pastarnac, patrunjel, supa de legume, piper si sare. Ingrediente: un dovleac placintar 60 gr de orez cu bob lung doi ardei grasi o ceapa mare o radacina de pastarnac o radacina de patrunjel supa de legume piper sare   Mod de preparare: Spalam dovleacul si ii…
Read more »





Supă de morcovi cu mango

21 November 2013
Supa_de_morcovi_cu_mangoSupă de morcovi cu mango din: morcovi, cartofi, ceapa, ulei, supa, mango, seminte de coriandu, smantana, sare si piper de cayenne. Ingrediente: 600 g morcovi 200 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri ulei 750 ml supă 1 mango 1/2 linguriță semițe de coriandru 150 ml smântână sare piper de Cayenne   Mod de preparare: Se…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde

20 November 2013
Coaste_de_porc_afumate_cu_garnitura_de_cartofi_si_fasole_verde_06O reteta savuroasa de Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc afumate, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin alb si miere.   Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați…
Read more »





Tortulete cu iaurt

20 November 2013
Tortulete_cu_iaurtO retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie 150 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topiţi untul şi lăsaţi-l să se…
Read more »





Gutuile sunt ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului

20 November 2013
Gutui1Gustoase şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului, ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului. Şi lista beneficiilor nu se opreşte aici! Datorită multiplelor virtuţi terapeutice, în medicina naturistă se folosesc fructul, frunzele, dar şi sâmburii de gutui. Cu un conţinut ridicat de apă (70-72%), zaharuri…
Read more »





Placintele savuroase de Craciun

20 November 2013
Placintele_de_CraciunPlacintele de Craciun din: faina, drojdie, lapte, ulei, zahar, varza acra, carnaciori, ou, seminte de chimen, varza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei pentru aluat 1 lingurita zahar 1 varza acra (1kg) 1 kg carnaciori afumati 1 ou pentru uns deasupra 1 lingurita seminte de chimen…
Read more »





Tarta cu frisca si crema caramel

20 November 2013
Tarta_cu_frisca_si_crema_caramelTarta cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane, frisca, lichior si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 400 g crema caramel gata facuta 3 banane bine coapte, taiate felii groase 250 ml frisca 3 linguri lichior (optional) fulgi de ciocolata pentru ornat   Mod de…
Read more »





Peşte la tigaie (somon)

20 November 2013
Perste_la_tigaieO reteta delicioasa de peste la tigaie cu:somon, condimente pentru peste, sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei, maghiran, cimbru, supa. Ingrediente: 600 g file de somon condimente pentru peşte câteva picături sos Worchester sare piper 1 dovlecel mare 2 bulbi fenicul 250 g roşii 2 cepe 2 linguri ulei 1/2 linguriţă măghiran…
Read more »





Tort la rece cu struguri

20 November 2013
Tort_la_rece_cu_struguriO reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, crema de branza, frisca, zahar, gelatina, struguri. Ingrediente: 8 biscuiţi rotunzi 500 g cremă de brânză 100 ml frişcă 100 g zahăr 2 pliculeţe de gelatină 500 g struguri     Mod de preparare: Bate frişca. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Incorporează brânza, câteva boa­be de strugure…
Read more »





Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna

20 November 2013
Sanatate_1Desi afecteaza pielea, parul, silueta, etc, anotimpul rece nu trebuie considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare. Ingrijirea tenului si parului Exfolierea Trecerea de la temperaturi scazute la un mediu incalzit artificial are un efect puternic de uscare a pielii. Exfolierea este importanta…
Read more »





Greseli care pot afecta starea de sanatate

20 November 2013
Alimente_1O stare de sanatate solida necesita implicare, nu este un fenomen care are loc peste noapte si presupune desfasurarea unui proiect continuu care implica fiecare parte a fiintei umane. Nimeni nu poate fi perfect, dar este important sa intelegem care sunt problemele cel mai frecvent intalnite care afecteaza negativ starea generala de sanatate. Somnul la…
Read more »





Tipuri de Bezele

20 November 2013
bezeleBezelele sunt extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente — albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi combinate în trei feluri: Bezeaua italiana: se prepară încălzind zahărul…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu crema de dovleac

20 November 2013
Fursecuri_cu_crema_de_dovleac_04Fursecuri cu crema de dovleac din: unt, zahar brun, ou, melasa, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, crema de branza, unt, dovleac, zahar pudra.   Ingrediente aluat: 12 linguri unt nesarat , la temperatura camerei 1 cana zahar brun 1 ou 1/3 cana melasa 2 cani faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »

Friptura de porc cu salata de legume si piper rosu

20 November 2013
Friptura_de_porc_cu_salata_de_legumeFriptura de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »





Supa de os cu clatite

20 November 2013
Supa_de_os_cu_clatiteSupa de os cu clatite din: rasol de vita, morcov, ceapa, patrunjel verde si boabe de piper. Ingrediente: 1 rasol de vita cu maduca 1 morcov 2 cepe patrunjel verde 5-6 boabe de piper negru   Mod de preparare: Se spală bine rasolul şi se pune la fiert în apă rece, în aşa fel încât să…
Read more »





Cosulet cu pere si nuci

20 November 2013
Cosulet_cu_pere_si_nuciCosulet cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 150 g nuci 1 lingurita cu margarina 2 linguri cu zahar pentru aluat: 250 g margarina 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie 1 lingura cu zahar pudra sare  …
Read more »





Pachetele gustoase cu legume

20 November 2013
Pachetele_gustoase_cu_legumePachetele gustoase cu legume din: smantana, vin, marar, carnaciori picanti, cascaval, morcov, ceapa, dovlecel, ardei grasi si ulei. Ingrediente: pentru clatite: 2 linguri cu smantana 1 ceasca de vin alb sec sau sampanie 1 legatura de marar pentru umpltura: 100 g carnaciori picanti 50 g cascaval 1 morcov 1 ceapa 1 dovlecel 2 ardei grasi 4…
Read more »





Midii în stil provensal

20 November 2013
Midii_în_stil_provensalMidii în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi, patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi 200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3 linguri ulei de măsline 1 conservă mică roșii în bulion…
Read more »





Retete de post: Tocanita de ciuperci

20 November 2013
Tocanita_de_ciuperciO reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru. Ingrediente: 1kg de ciuperci proaspete 1 ceapa 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 rosii oparite sare piper 1 legatura de patrunjel verde vin rosu sec -100 ml…
Read more »





Ghiveci de dovlecei

20 November 2013
Ghiveci_de_dovleceiGhiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel 1 ramura de cimbru sare piper ardei iute   Mod de preparare: Curăţă şi taie dovleceii, pre­sară o…
Read more »





Retete culinare: Supă cremă de sfeclă

20 November 2013
Supa_crema_de_sfeclaSupă cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana, galbenus, sare si piper. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie zarzavat de supa 2 cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper   Mod de preparare: Faci o supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în mici cubuleţe. Restul de sfeclă îl razi, îl…
Read more »





Cozonac argesean

20 November 2013
Cozonac_argeseanCozonac argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao, zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g cacao 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura rom 100 g nuci pisate   Mod de preparare:…
Read more »





Borş tradiţional de spanac

20 November 2013
Bors_traditional_de_spanacBorş tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2 cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g costita afumata 1 legatura leustean 1…
Read more »





Reteta zilei: Rissoto cu dovleac

20 November 2013
Rissoto_cu_dovleac_09O reteta delicioasa de Rissoto cu dovleac din: supa, dovleac, carne de pui, orez, ceapa, usturoi, ardei, unt, cascaval, crema de branza, oregano, piper si sare.   Ingrediente: 500ml supa 200g dovleac fiert 200g carne de pui tocata 100g orez 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 3 ardei de diverse culori 100g unt 200g cascaval…
Read more »





Ghiveci pentru iarna

20 November 2013
Ghiveci_pentru_iarnaGhiveci pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de usturoi 1 l ulei zahar piper sare   Mod de preparare: Taie rondele vinetele, presară sare şi…
Read more »





Scutecele Domnului (Turte)

20 November 2013
Scutecele_DomnuluiScutecele Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg faina 200-250 ml apa calda 500 g nuci prajite si macinate sau alune de padure 500 g zahar 50 ml esenta de rom sau 2 linguri rachiu de fructe coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita…
Read more »





Gustare românească pe pat de mămăligă

20 November 2013
Gustare_româneasca_pe_pat_de_mamaligaGustare românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua, kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt, zahar, boia, sare si piper. Ingrediente: 150 g malai 1 cub concentat de legume 4 oua 6 felii de kaizer 1 carnat semiafumat sau cabanos 1 ardei rosu 1 ceapa 1/2 fir de praz 2…
Read more »





Cozonac savuros cu mac

20 November 2013
Cozonac_savuros_cu_macCozonac savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale, galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g drojdie 175 ml lapte 50 g unt coaja rasa de…
Read more »





Ratatouille pentru zile reci

20 November 2013
Ratatouille_pentru_zile_reciRatatouille pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde, galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba 300 ml ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală legumele şi taie cu­buri ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte…
Read more »





Bezele — retetă de bază

20 November 2013
bezeaBezele — retetă de bază din: albusuri, zahar tos si sare. Ingrediente: albuşurile de la 6 ouă mari 300 g zahăr tos un praf de sare   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Tapetaţi o tavă pentru cuptor cu hârtie cerată. Puneţi albuşurile într-un bol, asigurându-vă mai întâi că n-a mai rămas nici…
Read more »





Reteta zilei: Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale

20 November 2013
Carne_cu_curcan_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_portocale_05Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare, piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.   Ingrediente: 2/3 cana faina Sare si piper proaspat macinat , dupa gust 1 ou 2 lingurite mustar Dijon 2 1/2…
Read more »





Despre raci

20 November 2013
Despre_raciDeşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc în…
Read more »





Tăiţei cu brânză de oaie

20 November 2013
Taitei_cu_brânza_de_oiTăiţei cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt, gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua. Ingrediente: pentru taiteii de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putina sare pentru umplutura: 500 g telemea de oi 2-3 linguri de smantana 50 g unt 1 lingrua de gris 4-5 linguri de…
Read more »





Vinete marinate

20 November 2013
Vinete_marinateVinete marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare 500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura cimbru verde   Mod de preparare: Alege vinete subţiri, care nu au aşa multe se­minţe. Spală-le sub…
Read more »





Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine

20 November 2013
Colaci_de_Craciun_cu_stafide_curmale_si_smochineColaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei, lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie, ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar vanilat 100 g caise uscate 100 g stafide inmuiate in rom 50 g curmale…
Read more »





Calcan de Dover

20 November 2013
Calcan_de_DoverCalcanul de Dover era considerat unul dintre cei mai buni peşti cu corpul plat, tocmai de aceea a ajuns să fie pescuit în exces. Acest calcan are o formă ovală, pe partea superioară a corpului fiind de culoare maro-gri, iar pe cea inferioară alb. Numele i se trage de la faptul că odinioară, astfel de calcani se găseau…
Read more »





Chec cu miere si fructe uscate

20 November 2013
Chec_cu_miere_si_fructe_uscateChec cu miere si fructe uscate din: faina, cacao, oua, miere, zahar, zahar praf, lapte, ulei, bicarbonat, lamaie, stafide, alune de padure si nuci. Ingrediente: 350 g faina 2 linguri cacao 6 oua 200 ml miere 6 linguri zahar 4-5 linguri zahar praf 400 ml lapte 14 linguri ulei 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie 100 g…
Read more »





Ciorbă de perişoare ca in Moldova

20 November 2013
Supa si ciorbeCiorbă de perişoare ca in Moldova din: carne de porc, orez, oua, smantana, morcovi, telina, bulion, ceapa, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc tocata 2 linguri orez 2 oua 2 linguri smantana 2 morcovi 1 telina mica bulion 1 ceapa piper patrunjel verde otet   Mod de preparare: Carnea de porc tocată…
Read more »





Cocktail Davis Cup

20 November 2013
Cocktail_Davis_CupCocktail Davis Cup din: suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lime juice, bitter lemon, portocala, ananas si cirese. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portoale 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 cl sirop de grenadine 1 cl Lime Juice Bitter Lemon o felie de portocala o felie…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati

20 November 2013
Sandwich_cu_carne_de_curcan_si_salata_de_cruditati_14Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati din: nap, ridichi, castravete, otet de mere, maioneza, sare, piper, baghete, mustar dijon, carne de curcan, sunca, rosii, branza.   Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nap ras ½ ceasca ridichi rase ½ cana castravete ras 2 lingurite de otet de mere 1 lingurita de maioneza ¼…
Read more »





Fasole batuta cu costita si mamaliguta

20 November 2013
Retete_5Fasole batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat. Ingrediente: 250 g fasole boabe alba 100 ml ulei 200 g costita afumata 100 g ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina 7 catei de usturoi 1 legatura marar sare si piper pentru mamaliguta: malai grisat…
Read more »





Dovlecei cu verdeata

20 November 2013
Dovlecei_cu_verdeataDovlecei cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel si/sau telina. Ingrediente: 1 kg dovlecei…
Read more »





Retete tv Paprika #10

20 November 2013
Retete_1TV Paprika: Fursecuri cu ciocolată albă și merișoare Ingrediente: 150 g unt 150 g făină albă 1/2 linguriță bicarbonat 50 g migdale 50 g terci de ovăz 50 g merișoare uscate sau stafide 50 g zahăr brun 50 g zahăr pudră 100 g ciocolată albă tăiată în bucăți mari 1 gălbenuș mare de ou sau…
Read more »





Cum se prepara gustare cu peste (video)

20 November 2013
Retete_3O reteta video despre Cum se prepara gustare cu peste:   Cum se prepara gustare cu peste
Read more »





Ciorba savuroasa de varza acra

20 November 2013
Ciorba_savuroasa_de_varza-acraCiorba savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente:  150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1 l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de dafin 8 boabe de enibahar…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc la cuptor cu legume

19 November 2013
Burta_de_porc_la_cuptor_cu_legume_04O reteta savuroasa de Burta de porc la cuptor cu legume din: burta de porc, sare, fenicul, morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de vin alb si rozmarin.   Ingrediente: 500 g burta de porc sare fenicul, taiat felii 3 morcovi, taiati jumatati 1 ceapa alba 3 cepe rosii, taiate in…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu