sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #85

Retete de toamna:

Placinta cu ceapa, cimbru si mere

19 October 2013
Placinta_cu_ceapa_cimbru_si_merePlacinta cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt, ceapa, cimbru, mere. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde cu grosimea 5 mm 50 g de unt nesarat, plus 25 g (optional) 2 cepe mari, taiate in jumatati si feliate subtire o mana mica de cimbru 2 mere   Mod de preparare: Adu la…
Read more »





Tarta delicioasa cu sardine si rosii

19 October 2013
Tarta_delicioasa_cu_sardine_si_rosiiTarta delicioasa cu sardine si rosii din: faina, unt, apa, ulei, ceapa, rosii, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt 3-4 linguri cu apa 12 sardine in ulei 2 cepe mari 3 rosii 3 oua 2 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Frământaţi un aluat din făină, unt şi…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de legume

19 October 2013
Tocanita_de_legume_05Tocanita de legume din: ardei copt, vanata, ceapa, morcov, rosii, suc de rosii, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.   Ingrediente: 1 kg de ardei copt 1 vanata coapta 3 cepe 1 morcov ras 4 rosii 250 de grame de suc de rosii ulei de măsline sare piper boia de ardei   Mod…
Read more »





Supa delicioasa de morcovi cu crutoane

19 October 2013
Supa_delicioasa_de_morcovi_cu_crutoaneSupa delicioasa de morcovi cu crutoane din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 2 cartofi 4 linguri ulei sare piper pentru servit: crutoane   Mod de preparare: Intr-o oală de fiert supa, se încinge uleiul si se căleşte ceapa tăiată mărunt. După ce a devenit translucidă, se adaugă…
Read more »





Dulceata de castraveti cu lamaie

19 October 2013
Dulceata_de_castraveti_cu_lamaieDulceata de castraveti cu lamaie din: castraveti, lamai, zahar. Ingrediente: un kg castraveti mici 6 lamai un kg zahar   Mod de preparare: Castraveţii se spală si se taie sau se trec prin râzătoare. Lămâile se spală foarte bine. Coaja de la două lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul celor două se presează.…
Read more »





Porc cu alune si cimbru

19 October 2013
Retete_1Porc cu alune si cimbru din: muschiulet de porc, alune de padure, mere, cimbru, frunza de dafin, vin, unt, ulei de masline, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 muschiulet de porc de 800 g 150 g alune de padure 4 mere 1 crenguta de cimbru 1 frunza de dafin 150 ml vin alb 60 g unt…
Read more »





Supa crema cu telemea de oaie si masline verzi

19 October 2013
Supa_crema_cu_telemea_de_oaie_si_masline_verziSupa crema cu telemea de oaie si masline verzi din: cartof, ceapa, masline verzi, usturoi, ulei de masline, boia iute, frunze de busuioc, oua, telemea uscata de oaie, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 cartof mare 2 cepe 150 g masline verzi 6 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de cutit…
Read more »





Paste cu pui si fasole pastai

19 October 2013
Paste_cu_pui_si_fasole_pastaiPaste cu pui si fasole pastai din: spaghete, piept de pui, fasole pastai, supa de pui, ulei, boia, sare. Ingrediente: o punga spaghete sau alte paste un piept intreg de pui 200 g fasole pastai 100 ml supa de pui 2 linguri ulei o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust sare   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata

18 October 2013
Prajitura_cu_aluat_de_biscuiti_si_umplutura_de_branza_cu_ciocolata_09Prajitura cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata din: cacao, branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, faina, biscuiti, unt, apa minerala, ciocolata neagra, margarina, lapte.   Ingrediente : 3 linguri de cacao 750 gr de branza proaspata de vaci 3 oua 300 gr de zahar zahar vanilat 200 gr de faina…
Read more »





Legume delicioase la cuptor

18 October 2013
Legume_delicioase_la_cuptorLegume delicioase la cuptor din: vinete, dovlecei, rosii, marar, ulei presat la rece, sare, rosii. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 4-5 rosii bine coapte marar un pic de ulei presat la rece un praf sare pentru sos: 2 rosii bine coapte   Mod de preparare: Vinetele, rosiile si dovleceii si spala bine si se taie…
Read more »





Salată de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar

18 October 2013
Salata_de_fasole_boabe_cu_ceapa_rosie_cu_gogosarSalată de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar din: fasole boabe, gogosar, ceapa rosie, patrunjel, bicarbonat, frunze de salata, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe un gogosar o ceapa rosie o legatura patrunjel un varf cutit bicarbonat 2-3 frunze salata sucul unei lamai 2-3 linguri ulei sare piper  …
Read more »





Gem de morcovi

18 October 2013
Gem_de_morcoviGem de morcovi din: morcovi, ghimbir, zahar, lamaie. Ingrediente: 1,200 kg morcovi 100 g ghimbir un kg zahar o lamaie   Mod de preparare: Se curăţă morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin râzătoare si se cântăresc. Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va folosi aceeaşi cantitate de…
Read more »





Peste inabusit cu praz si fenel

18 October 2013
Peste_inabusit_cu_praz_si_fenelPeste inabusit cu praz si fenel din: dorada, fenel, praz, lamaie, unt, vin, curry, sare grunjoasa, piper alb, anason. Ingrediente: 2 dorada regala medie 1 bulb fenel mare 2 fire praz 1 lamaie 100 g unt 100 ml vin 2 lingurite curry sare grunjoasa piper alb anason (optional)   Mod de preparare: Taie lamâia în…
Read more »





Supa de rosii cu galuste de faina

18 October 2013
SupeSupa de rosii cu galuste de faina din: rosii, sare, piper alb, condiment din legume uscate, ou, faina, apa, ulei, leustean, nucsoara. Ingrediente: 2 kg rosii sare piper alb macinat condiment din legume uscate 1 ou 4-5 linguri faina 1 lingura apa 1 lingura ulei 1 legatura leustean 1 praf nucsoara   Mod de preparare:…
Read more »





Fileu de vita cu garnitura de orez

18 October 2013
Fileu_de_vita_cu_garnitura_de_orezFileu de vita cu garnitura de orez din: fileu de vaca, faina, boia, ulei, unt, ceapa, ciuperci albe, concentrat de tomate, bulion de carne de vita, smantana, coniac, sare, piper. Ingrediente: 500 g fileu de vaca 2 linguri faina 1 lingura boia 3 linguri ulei 80 g unt 4 cepe taiate solzisori 500 g ciuperci…
Read more »





Prăjitură de pere cu ciocolată

18 October 2013
Prajitura_de_pere_cu_ciocolataPrăjitură de pere cu ciocolată din: ciocolata neagra, pere, oua, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 3 pere 4 oua 80 g zahar 70 g faina un plic praf de copt un plic zahar vanilat 60 g unt pentru tava: 20 g unt   Mod de preparare: Se…
Read more »





Tocăniţă din pipote şi inimioare de pui

18 October 2013
Tocanita_din_pipote_si_inimioare_de_puiTocăniţă din pipote şi inimioare de pui din: pipote si inimioare de pui, ceapa, rosii in bulion, ulei, unt, boia dulce, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 caserola (500 g) pipote si inimioare 1 kg ceapa 350 g rosii in bulion 100 ml ulei 50 g unt 1 lingurita boia dulce 1 lingura fiana 1…
Read more »





Pere cu scortisoara in aluat

18 October 2013
Pere_cu_scortisoara_in_aluatPere cu scortisoara in aluat din: pere, vin rosu, zahar, scortisoara, lamaie, aluat. Ingrediente: 6 pere 1/2 l vin rosu 300 g zahar 1/2 lingurita scortisoara o lamaie pentru copt: 100 g aluat foitaj   Mod de preparare: Se pun la fiert vinul, zaharul, sucul de lamaie si scortisoara. Dupa ce s-a topit zaharul se…
Read more »





Chiftelute marinate cu sos de tarhon

18 October 2013
Chiftelute_marinate_cu_sos_de_tarhonChiftelute marinate cu sos de tarhon din: carne, ceapa, paine, morcov, cartofi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, ulei, rosii, faina, otet, zahar, boabe de piper, tarhon in otet. Ingrediente: pentru chiftelute: 500 g carne 1 ceapa 1 felie paine 1 morcov 1 cartof 1 ou sare piper cate 1 legatura marar si patrunjel 1…
Read more »





Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocata de porc

18 October 2013
Musaca_de_cartofi_cu_carne_tocata_de_porc_08Musaca de cartofi cu carne tocata de porc din: cartofi fierti, carne de porc, ceapa, branza, smantana, morcov.   Ingrediente: 1 – 1,5 kg de cartofi fierti 500 gr de carne toccata de porc 3 cepe 2 oua 200 gr de branza 200 gr smantana 1 morcov   Mod de preparare: Se prajește ceapa cateva…
Read more »





Ştrudel cu pere

18 October 2013
Strudel_cu_pereŞtrudel cu pere din: aluat foitaj, pere, zahar, piscoturi, stafide aurii, zahar pudra, coaja unei lamai, scortisoara. Ingrediente: 200 g aluat foitaj 1/2 kg pere 70 g zahar 60 g piscoturi 30 g stafide aurii 20 g zahar pudra coaja unei lamai scortisoara   Mod de preparare: Aluatul de foitaj decongelat se întinde cu sucitorul…
Read more »





Cod cu fasole

18 October 2013
Cod_cu_fasoleCod cu fasole din: fileuri de cod sarate, fasole alba, ardei gras, ceapa, usturoi, cuisoare, ierburi aromate, pesmet, unt, ulei de arahide, ulei de masline. Ingrediente: 750 g fileuri de cod sarate 400 g fasole alba 1 ardei gras 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 cuisoare 1 buchetele ieburi aromate 1 lingura pesmet 20…
Read more »





Tarta sarata cu rosii, masline si branza

18 October 2013
Tarta_sarata_cu_rosii_masline_si_branzaTarta sarata cu rosii, masline si branza din: aluat foitaj, rosioare, branza, masline, ou, frunze de busuioc, muguri de pin, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 6 rosioare 200 g branza 10 masline un ou cateva frunze busuioc pentru sos: 120 g frunze busuioc 60 g muguri de pin 5 catei…
Read more »





Chiftele de cod

18 October 2013
Chiftele_de_codChiftele de cod din: cod, cartofi, oua, ulei, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g cod decongelat 300 g cartofi albi 4 oua 100 ml ulei o ceapa o legatura patrunjel sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă. Se lasă 35 de minute.…
Read more »





Prajitura cu sirop

18 October 2013
Prajitura_cu_siropPrajitura cu sirop din: faina, oua, apa, margarina, ulei de masline, zahar pudra, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 90 g faina 4 oua 170 ml apa plus 3 linguri 2 linguri margarina topita 120 ml ulei de maslineeu nu inteleg nic 240 g zahar pudra o lingurita suc de lamaie un praf de sare  …
Read more »





Ciorba de pui cu castraveti

18 October 2013
Ciorba_de_pui_cu_castravetiCiorba de pui cu castraveti din: piept de pui, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, suc de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel verde, leustean, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 300 ml suc de rosii 500 ml bors sau zeama de varza…
Read more »





Reteta zilei: Sufleu de conopida cu ciuperci si rosii

18 October 2013
Sufleu_de_conopida_cu_ciuperci_si_rosii_04Sufleu de conopida cu ciuperci si rosii din: conopida, oua, morcovi, branza, rosii, ciuperci, sare, piper.   Ingrediente: 1 conopida 2 oua 2 morcovi 200 gr branza 250 gr roșii 250 gr ciuperci proaspete sare piper   Mod de preparare: Se rupe conopida buchetele si se fierbe. Ungeți o tava de cuptor cu unt. Se…
Read more »





Dulceaţă de ardei iuti

18 October 2013
Dulceata_de_ardei_iutiDulceaţă de ardei iuti din: ardei iute, zahar, apa. Ingrediente: un kg ardei iuti 600 g zahar 100 ml apa     Mod de preparare: Se spală si se taie ardeii iuti, aruncând cotoarele. Apoi, ardeii se pun într-o cratiţă cu zahărul şi apa. Se lasă la fiert 20 de minute. Fiertura se trece apoi…
Read more »





Plăcintă de dovleac

18 October 2013
Placinta_de_dovleacPlăcintă de dovleac din: oua, zahar, ulei, faina, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, dovleac, scortisoara, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 6 linguri zahar 14 linguri ulei 24-25 linguri faina 1 ceasca lapte 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt sare pentru umplutura: 1 dovleac 3 linguri zahar 1…
Read more »





Pacheţele cu pui şi legume

18 October 2013
Pachetele_cu_pui_si_legumePacheţele cu pui şi legume din: foi placinta, unt, ulei, piept de pui, ardei gras, morcov, ceapa, broccoli, patrunjel, scortisoara, chimen, sare, piper. Ingrediente: 10 foi placinta 25 g unt topit 50 ml ulei un piept intreg de pui un ardei gras rosu un morcov o ceapa 200 g broccoli 2 linguri patrunjel 1/2 lingurita…
Read more »





Ciorba de fasole in bol de paine

18 October 2013
Ciorba_de_fasole_in_bol_de_paineCiorba de fasole in bol de paine din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, ulei de masline, suc de rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, patrunjel verde, ardei, telina, busuioc, faina, apa calduta, drojdie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 500 g fasole boabe 400 g costita afumata sau kaizer 2 cepe 2 morcovi 2-3…
Read more »





Gogosi din spuma de lapte

18 October 2013
Gogosi_din_spuma_de_lapteGogosi din spuma de lapte din: branza, faina, ardamom, ulei, zahar, sofran. Ingrediente: pentru aluat: 500 g branza din 5 l lapte integral 100 g faina 1/4 lingurita cardamom macinat ulei pentru prajit pentru sirop: 600 g zahar 200 ml apa putin sofran 1/2 lingurita cardamom macinat   Mod de preparare: Cu o zi înainte…
Read more »





Pachetele cu spanac si branza

18 October 2013
Pachetele_cu_spanac_si_branzaPachetele cu spanac si branza din: spanac, aluat foitaj, feta, unt, smantana, seminte de susan, sare, ulei. Ingrediente: 500 g spanac 1/2 pachet aluat foitaj 300 g feta 30 g unt 250 ml smantana o lingura seminte de susan sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se topeste untul, iar spanacul, curăţat se opăreşte…
Read more »

Ciocanele marinate

18 October 2013
Ciocanele_marinateCiocanele marinate din: ciocanele, iaurt, oua, stafide, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 ciocanele 150 g iaurt 2 oua 3 linguri stafide aurii o lingura patrunjel 150 g pesmet auriu sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Carnea bine curatata si spalata se pune in iaurt si se acoperă uniform cu acesta.…
Read more »





Rulada de spanac cu somon si crema de branza

18 October 2013
Rulada_de_spanac_cu_somon_si_crema_de_branzaRulada de spanac cu somon si crema de branza din: spanac, oua, smantana, faina, unt, sare, piper, somon, crema de branza. Ingrediente: 1/2 kg spanac 4 oua 200 ml smantana o lingura faina 25 g unt sare piper pentru umplutura: 400 g somon 300 g crema de branza   Mod de preparare: Intr-o tigaie se…
Read more »





Reteta zilei: Carne de porc cu ciuperci si sos de smantana

18 October 2013
Carne_de_porc_cu_ciuperci_si_sos_de_smantana_05Carne de porc cu ciuperci si sos de smantana din: carne de porc, ceapa, ciuperci, smantana, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 400 de grame de carne de porc, taiata bucatele 3 cepe 500 de grame de ciuperci 250 de grame de smantana ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se toaca…
Read more »





Mere coapte, cu nucă

18 October 2013
Mere_coapte_cu_nucaMere coapte, cu nucă din: mere, unt, zahar, dulceata de visine, fulgi de migdale. Ingrediente: 4 mere potriit de mari 20-30 g unt 1 lingura zahar 2 lingurite dulceata de visine sau de cirese 3-4 linguri fulgi de migdale sau nuca tocata   Mod de preparare: Incingi cuptorul. Speli merele şi le cureţi de coajă,…
Read more »





Salata cu branza si pere

18 October 2013
Salata_cu_branza_si_pereSalata cu branza si pere din: miez de nuca, pere, andive, branza uc mucegai, ulei de masline extravirgin, vin rosu, otet balsamic, zahar brun. Ingrediente: 100 g jumatati de miez de nuca 2 pere tari 2 bucati de andive rosii sau radicchio, frunzele desprinse una de cealalta 100 g bresaola 140 g branza cu mucegai…
Read more »





Rulouri de pui cu mozzarella si spanac

18 October 2013
Rulouri_de_pui_cu_mozzarella_si_spanacRulouri de pui cu mozzarella si spanac din: piept de pui, spanac, mozzarella, alune, sare, ulei. Ingrediente: 4 felii piept de pui 300 g spanac 100 g mozzarella 100 g alune sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Spanacul se opăreşte maximum 5 minute în apă clocotită, se scoate şi se scurge. Carnea se…
Read more »





Gogosi din faina de naut

18 October 2013
Gogosi_din_faina_de_nautGogosi din faina de naut din: faina de naut, zahar, unt, seminte de cardamom, fistic. Ingrediente: 150 g faina de naut 65 g zahar 65 g unt clarifiat 2 seminte de cardamom 4 samburi fistic pentru servit: fistic   Mod de preparare: Se cerne făina de năut si se pune într-o tigaie fără grăsime. Se…
Read more »





Supă de pui cu gutui

18 October 2013
Supa_de_pui_cu_gutuiSupă de pui cu gutui din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, iaurt, ou, cimbru, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripioare sau pulpe) 2 gutui mari, bine coapte 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei 2 linguri iaurt sau lapte batut 1 ou…
Read more »





Reteta zilei: Piure de cartofi cu sofran

17 October 2013
Piure_de_cartofi_cu_sofran_06Piure de cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, margarina, faina, lapte, lapte de cocos, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati si taiati bucati 1 varf de cutit de sofran 2 linguri margarina 1 1/2 linguri de faina 1 cana de lapte 3/4 cana lapte de cocos 1 lingurita usturoi pisat Sare și…
Read more »





O mancare simpla si intotdeauna delicioasa-ghiveciul de legume

17 October 2013
Retete_de_ghiveciPoate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci. Retete culinare: Ghiveci de legume O reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida,…
Read more »





Cum preparam dovleacul

17 October 2013
Dovleac2Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »





Trucuri pentru conserve

17 October 2013
muraturiEvitaţi sarea iodată, deoarece poate înmuia murăturile. Oţetul balsamic nu este indicat pentru murături, ci doar cel de 9°. După ce ai deschis un borcan cu murături, este bine ca el să fie ţinut în frigider pentru a nu face mucegai după ce a luat aer. Alege cu grijă castraveţii pentru murat, să fie proaspeţi…
Read more »





Ghiveciul de legume cu carne, retete excelente pentru un pranz rapid

17 October 2013
Retete_de_ghiveci_1Poate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci. Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna Sumtem in plin…
Read more »





Surprinde-i pe cei dragi cu retete delicioase de dovleac

17 October 2013
Dovleac4Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Supa de rosii si dovleac cu ceapa si…
Read more »





5 retete de tocanita cu carne de vita

17 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita haiduceasca cu carne de vita Tocanita haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc de rosii, bulion, ceapa, usturoi, morcovi,…
Read more »





Retete culinare cu nuca, pe intelesul tuturor

17 October 2013
Nuca1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.   Reteta zilei: Tarte cu nuca de cocos si migdale Tarte cu nuca de cocos si migdale din: budinca de nuca de cocos, lapte, aluat…
Read more »





Retete cu pere de facut acasa

17 October 2013
perePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Pere in vin Pere in vin din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, boabe de piper, zahar tos, coaja de portocala, coaja de lamaie, pere. Ingrediente:…
Read more »





Top retete cu gutui absolut delicioase

17 October 2013
Gutui1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Pui cu prune si gutui O reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb, sare, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg…
Read more »





Sa invatam sa facem ghiveci de legume-retete simple

17 October 2013
Retete_de_ghiveci_2Poate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci. Ghiveci aromat Ghiveci aromat din: tulpini de telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta de…
Read more »





Cum sa folositi dovleacul la gatit

17 October 2013
Dovleac3Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Reteta zilei: Supa de dovleac cu smantana Supa de…
Read more »





Retete savuroase de placinta cu carne

17 October 2013
Placinta_cu_carneAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu carne tocata si patrunjel Placinta cu carne tocata si patrunjel din: oua, ceapa, unt, iaurt, faina, carne tocata, patrunjel proaspat, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 oua 2 cepe 100 g unt 100 ml…
Read more »





Retete delicioase de tocanita cu pui pentru un pranz in familie

17 October 2013
Tocanita_de_puiCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Reteta zilei: Tocanita de pui cu cartofi Tocanita de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof…
Read more »





Podgoreanul si oenologul in slujba vinului

17 October 2013
VIn_5Vinul este rodul muncii podgoreanului si a oenologului. Primul face viticultura, al doilea vinicultura. Acesti doi lucratori ai vitei-de-vie sunt de multe ori una si aceeasi persoana. Podgoreanul Calendarul lui este plin de-a lungul întregului an. Fiecarei perioade îi corespunde o activitate anume. Din octombrie pâna în martie este pauza vegetativa. Podgoreanul taie via pentru…
Read more »





Cele mai usoare si delicioase retete de ghiveci cu legume

17 October 2013
SONY DSCPoate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci.   Retete de post: Ghiveci picant Ghiveci picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi,…
Read more »





Retete de supa cu dovleac pe gustul tuturor

17 October 2013
http://www.dreamstime.com/-image25395481Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Supa de rosii si dovleac cu ceapa si naut…
Read more »





Reteta zilei: Tarte cu nuca de cocos si migdale

17 October 2013
Tarte_cu_nuca_de_cocos_si_migdale_07Tarte cu nuca de cocos si migdale din: budinca de nuca de cocos, lapte, aluat de tarte, migdale, zahar pudra.   Ingrediente: 1 pachet budinca de nuca de cocos 2 cesti de lapte rece 1 cutie aluat de tarte 3 linguri migdale Zahar pudra     Mod de preparare: Intr-un castron mare, amestecati impreuna lapte…
Read more »





Cocktail Cointreau Fizz cu menta

17 October 2013
Cocktail_Cointreau_Fizz_cu_mentaCocktail Cointreau Fizz cu menta din: cointreau, lime, apa minerala, gheata, frunze de menta, ghimbir. Ingrediente: 5cl Cointreau 2 sferturi de lime 10cl apa minerala 5 cuburi de gheata 4 frunze de menta 3 felii de ghimbir proaspat   Mod de preparare: Reteta origina de Cointreau Fizz contine doar Cointreau, lime si apa minereala, noi…
Read more »





Pui cu ciuperci si cimbru

17 October 2013
Pui_cu_ciuperci_si_cimbruPui cu ciuperci si cimbru din: pui, supa de pui, unt, ciuperci, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 300 ml supa de pui 50 g unt 500 g ciuperci proaspete o capatana de usturoi cimbru uscat sau proaspat sare piper   Mod de preparare: Carnea se curăţă foarte bine, se pârleşte şi se unge…
Read more »





Piept de pui umplut cu fructe si ciuperci

17 October 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_fructe_si_ciuperciPiept de pui umplut cu fructe si ciuperci din: piept de pui, caise uscate, goji, ciuperci, unt, supa de pui, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: un piept mare de pui o lingura caise uscate o lingura prune uscate o lingura goji 100 g unt 2-3 linguri ciuperci din conserva 200 ml supa de pui o lingurita…
Read more »





Dovleac cu carne de vita si piersici

17 October 2013
Dovleac_cu_carne_de_vita_si_piersiciDovleac cu carne de vita si piersici din: pulpa de vaca, orez, rosii, cartofi, porumb, bulion de vaca, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper, dovleac. Ingrediente: 800 g pulpa de vaca taiata cubulete 200 g orez fiert 4 rosii 4 piersici mai verzi, taiate sferturi 4 cartofi taiati cuburi 3 cartofi dulci…
Read more »





Dulceata de prune cu nuci

17 October 2013
Dulceata_de_prune_cu_nuciCurăţaţi 1 kg prune de sâmburi şi în locul acestora puneţi câte un miez de nucă presărat cu zahăr praf şi cu scorţisoară. Fierbeţi un sirop din 1kg zahăr şi 500 ml apă. Când siropul începe să se îngroaşe, adăugaţi zeama de la 1 lămâie şi prunele umplute cu nuci. Fierbeţi dulceaţa până când siropul…
Read more »





Spaghete cu pesto, seminte de pin si parmezan

17 October 2013
Spaghete_cu_pesto_seminte_de_pin_si_parmezanSpaghete cu pesto, seminte de pin si parmezan din: spaghete, oua, lapte, pesto, parmezan, anghinare, seminte de pin. Ingrediente: 350 g de spaghete 2 oua 2 linguri de lapte 4 linguri de pesto 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit (optional) 390 g anghinare, din conserva, scurse, taiate in sferturi si zvantate 50 g…
Read more »





Supa de praz cu cascaval

17 October 2013
Supa_de_praz_cu_cascavalSupa de praz cu cascaval din: praz, cartofi, ulei, ceapa, supa din concentrat, lapte, sare, piper, cascaval, rondele de praz. Ingrediente: 4 bucati praz un cartof mare 2 linguri ulei o ceapa medie 1/2 l supa din concentrat 500 ml lapte sare piper pentru servit: cascaval cateva rondele praz   Mod de preparare: Se taie…
Read more »


Carnati cu usturoi, orez si masline verzi

17 October 2013
Carnati_cu_usturoi_orez_si_masline_verziCarnati cu usturoi, orez si masline verzi din: carnati chorizo, ceapa, usturoi, paprika dulce, orez basmati, ardei copti, rosii cherry, masline verzi. Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati in jumatate pe lungime 1 ceapa, taiata in jumatate si feliata 2 catei de usturoi, tocati 1 lingurita de paprika dulce afumata 250 g de orez basmati…
Read more »





Ruladă cu cacao

17 October 2013
Rulada_cu_cacao.pngO reteta delicioasa de rulada cu:faina, lapte, oua, praf de copt, margarina, lamaie, cacao. Ingrediente: 500 g făină albă 125 g lapte 2 ouă 1 pachet praf de copt 125 g margarină coaja rasă de la 1 lămâie sau de la 1 portocală 3 linguri cacao foarte bună   Mod de preparare: Cerni făina, pui…
Read more »





Cocktail Negroni cu portocala

17 October 2013
Cocktail_Negroni_cu_portocala_02Cocktail Negroni cu portocala din: gheata, vin spumant, martini, campari, portocala.   Ingrediente gheata 25 ml vin spumant 25ml Martini Rosso 25 ml Campari 1 portocala       Mod de preparare: Intr-un pahar se pun 5 cuburi de gheta, se toarna vin spumant, Martini si Campari in proportie egala si se amesteca bine. Portocala…
Read more »





Reteta zilei: Musaca de vinete cu carne tocata de porc

17 October 2013
Musaca_de_vinete_cu_carne_tocata_de_porc_13Musaca de vinete cu carne tocata de porc din: carne tocata de porc, suc de rosii, smantana, ulei de masline, vinete, oua, ceapa, sare, piper, boia de ardei, busuioc.   Ingrediente: 750 de grame de carne toccata de porc 250 de grame de suc de rosii 100 de grame de smantana 50 ml ulei de…
Read more »





Oua cu spanac la cuptor

17 October 2013
Oua_cu_spanac_la_cuptorOua cu spanac la cuptor din: spanac, cascaval, oua, unt, faina, lapte. Ingrediente: un kg spanac proaspat 100 g cascaval ras 8 oua pentru sos: 50 g unt 50 g faina 200 ml lapte   Mod de preparare: Spanacul se spală si se opăreşte 5 minute în apă clocotită. Apoi, se scoate cu o spumieră…
Read more »





Dulceaţă de pere şi soc

17 October 2013
Dulceata_de_pere_si_socLa 1 kg pere curăţate şi tăiate în cubuleţe aveţi nevoie de 500g fructe de soc bine coapte. Fierbeţi mai întâi un sirop legat din 1 kg zahăr şi 400 ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi 2-3 linguri de zeamă de lămâie şi reduceţi focul la minimum. Adăugaţi în sirop perele şi fructele de…
Read more »





Supa de usturoi cu crutoane aromate

17 October 2013
Supa_de_usturoi_cu_crutoane_aromateSupa de usturoi cu crutoane aromate din: usturoi, apa, supa de legume, amidon, ulei, boai de ardei dulce, sare, piper, pasta de ardei, marar, paine, ulei de masline, oregano, smantana, cascaval. Ingrediente: 6 catei mari de usturoi 1 1/2 l apa 3 cuburi concentrat pentru supa de legume 1 lingura amidon 4 linguri ulei optional,…
Read more »





Tarta delicioasa cu capsuni

17 October 2013
Tarta_cu_capsuni.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar, sare, unt, ou, capsuni, ciocolata alba, frisca lichida, eaenta de rom, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină albă 2 linguri zahăr tos alb praf de sare 150 g unt 1 ou 500 g căpşuni 150 g ciocolată albă (menaj) 250 ml frişcă lichidă puţină esenţă de rom…
Read more »





Varza calita cu mamaliguta

17 October 2013
Varza_calita_cu_mamaligutaVarza calita cu mamaliguta din: varza, bulion, cimbru, foaie de dafin, sare, ulei, piper boabe. Ingrediente: 1 varza mare 1 lingura bulion sau 3 rosii decojite 1 crenguta cimbru 1 foaie de dafin sare ulei piper boabe   Mod de preparare: Cureti varza de foile exterioare vestede, o tai marunt si o freci cu sare. …
Read more »





Salată de fructe cu scortisoara

17 October 2013
Banane2.jpgO reteta delicioasa de salata de fructe cu:portocale, kiwi, lamaie, banane, mere, pere, struguri, zahar, lamaie, cacao, frisca, scortisoara. Ingrediente: 4 portocale 2 kiwi 1 lămâie 2 banane 2 mere 2 pere 200 g struguri 200 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă cacao 250 g frişcă 2 g scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi merele…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de varza cu carne de porc si legume

17 October 2013
Mancarica_de_varza_cu_carne_de_porc_si_legume_06Mancarica de varza cu carne de porc si legume din: varza, carne de porc, ardei gras, rosii, slanina, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, morcovi, sare, piper, frunze dafin, cimbru.   Ingrediente: 2 kg de varza 700 de grame de carne de porc 2 ardei grasi 500 de grame de rosii 100 de grame…
Read more »





Ardei umpluti cu carne tocata de porc si ceapa verde

17 October 2013
Ardei_umpluti.pngO reteta delicioasa de ardei umpluti cu:capa verde, oua, marar, piper, ulei, suc de rosii, faina, sare, concentrat de legume, carne tocata de porc. Ingrediente: 1 kg ardei graşi 1 kg carne tocata de porc 1 legătură ceapă verde 3 ouă 2 legături mărar 1/2 linguriţă piper 300 ml ulei 1 I suc de roşii…
Read more »





Prăjitură cu gem, frisca si biscuiti

17 October 2013
Prajitura_cu_biscuiti_gem_si_frisca.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:biscuiti, gem, nuci, stafide, sirop, rom, frisca. Ingrediente: 300 g biscuiţi 400 g gem acrişor 200 g nuci măcinate 100 g stafide 200 ml sirop preparat din 100 ml apă şi 100 g zahăr 1 esenţă de rom 300 g frişcă   Mod de preparare: Prepari întâi siropul din zahăr…
Read more »





Milkshake cu fructe de padure si banane

17 October 2013
Milkshake_cu_fructe_de_padure_si_bananeMilkshake cu fructe de padure si banane este o bautura delicioasa si sanatoasa care se prepara in cateva minute. Ingrediente: 250g fructe de padure 1 banana 150ml lapte de soia 1 lingura de miere   Mod de preparare: Fructele de padure foarte bine spalate le punem intr-un blender impreuna cu banana rupta in bucati. Se…
Read more »





Ciorba de linte cu ardei iute

17 October 2013
Ciorba_de_linte_cu_ardei iuteCiorba de linte cu ardei iute din: linte verde, tulpini de telina, ardei galben, ceapa, dovlecel, morcovi, carnati uscati, foaie de dafin, ulei de masline, sos tomat, cimbrisor, zahar, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 250 g linte verde 2 tulpini de telina 1/2 ardei galben 1 ceapa mare 1 dovlecel 2 morcovi 2 carnati uscati…
Read more »





Plăcintele cu branză şi stafide

17 October 2013
Placintele_cu_branza_si_stafideO reteta delicioasa de placintele cu: zahar, zahar vanilat, oua, drojdie, lapte, lamaie, sare, stafide, branza de vaci, zahar tos, vanilie. Ingrediente: 60 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 2 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns aluatul 3 linguri unt topit 1 cub drojdie (25 g) 250 ml lapte coaja de la o lămâie un…
Read more »





Tocană din carne de vită cu paste

17 October 2013
Tocana_din_carne_de_vita_cu_pasteTocană din carne de vită cu paste din: carne de vita, ceapa, rosie, ardei gras, piper, sare, paste, concentrat de legume, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne slaba de vita 2 cepe mijlocii 1 morcov 1 rosie 1 ardei gras (sau 1 lingura zarzavat de ciorba) piper sare 1 punga cu paste (spirale) 1…
Read more »





Praz gratinat

17 October 2013
Praz_gratinatPraz gratinat din: praz, cascaval afumat, cimbru, unt, oua, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 bucati praz 6 felii cascaval afumat o lingurita cimbru 20 g unt 2 oua cateva fire patrunjel sare   Mod de preparare: Se curăţă prşzul de partea verde închis si setaie în bucăţi de 4-5 cm lungime are se pun la fiert…
Read more »





Gogosi delicioase insiropate

17 October 2013
Gogosi_delicioase_insiropateGogosi delicioase insiropate din: faina, ou, zahar pudra, drojdie, ulei, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina un ou 10 g zahar pudra 10 g drojdie proaspata ulei pentru prajit pentru sirop: 1/2 l apa 500 g zahar o lamaie   Mod de preparare: Intr-un vas se pun făina, oul,  zahărul şi drojdia.…
Read more »





Reteta zilei: Zacusca delicioasa pentru iarna

17 October 2013
Zacusca_delicioasa_pentru_iarna_07Zacusca delicioasa pentru iarna din: vinete, ardei gras, ceapa, rosii, suc de rosii, morcovi, sare, piper, boia de ardei.   Ingrediente: 3-4 vinete coapte 2 ardei grasi 3 cepe 3 roșii 200 de grame de suc de rosii 1-2 morcovi sare piper boia de ardei   Mod de preparare: Se taie ceapa si se lasa…
Read more »





Milkshake cu banane si mere

17 October 2013
Milkshake_cu_banane_si_mere_02Milkshake nu este doar o bautura, ci si un aliment dulce si hranitor, care furnizeaza organismului toate  vitaminele valoroase din fructe.   Ingrediente pentru 4 persoane: 2 banane 2 mere Golden un pahar cu lapte 8 cuburi gheata un varf de cutit de scortisoara sucul de la o jumatate de lamaie   Mod de rpeparare:…
Read more »





Ceapa murata

17 October 2013
Ceapa_murataCeapa murata din: ceapa alba, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, otet, cimbru, rozmarin, cuisoare, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ceapa alba mai mica 4 ardei iuti 6 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 1 l otet 1 ramura cimbru 1 ramura rozmarin 3 cuisoare sare grunjoasa   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa…
Read more »





Desert cu pasta de curmale si seminte de susan

17 October 2013
Desert_cu_pasta_de_curmale_si_seminte_de_susanDesert cu pasta de curmale si seminte de susan din: faina, margarina, zahar pudra, pasta de curmale, seminte de susan, apa de portocal. Pasta de curmale se poate face uşor prin curăţarea curmalelor de sâmburi şl trecerea lor prin maşina de tocat. Ingrediente: 250 g faina 125 g margarina 30 g zahar pudra 250 g…
Read more »





Piept de pui cu broccoli si smantana

17 October 2013
Piept_de_pui_cu_broccoli_si_smantanaPiept de pui cu broccoli si smantana din: piept de pui, tarhon verde, ceapa verde, usturoi verde, smantana, ulei, broccoli. Ingrediente: 600 g piept de pui 6 fire tarhon verde 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 500 ml smantana pentru gatit 100 ml ulei 1 broccoli, taiat in buchetele   Mod de preparare:…
Read more »





Tocanita de vinete cu rosii si ceapa

17 October 2013
Tocanita_de_vinete_cu_rosii_si_ceapaTocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 5-6 vinete (depinde de marime) 300 g ceapa 500 g rosii 100 ml ulei 1 capatana de usturoi piper sare   Mod de preparare: Tai vinetele în bucăţi, cu un cuţit inoxidabil şi le opăreşti în apă cu sare,…
Read more »





Totul despre uleiul de peste (Beneficii pentru sanatate)

16 October 2013
http://www.dreamstime.com/-image22746776Cei care considera ca uleiul de peste are multiple calitati ar trebui sa se informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la indoiala avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales proprietatea sa, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc de aparitie al bolilor cardiovasculare. Suplimentele din ulei de peste…
Read more »





Ce trebuie sa stim despre TERROIR- ul vinului

16 October 2013
VinVinul este prin excelenta un produs regional. Ca sa-1 întelegem, trebuie sa definim notiunea de terroir ca fiind „specificitatea geologica si climatica a unui sol bine determinat, de natura sa induca plantelor cultivate aici unele caracteristici particulare”. Solul Stratul superficial al solului are prea putina importanta pentru vita-de-vie. Determinanta este natura subsolului, fiindca radacinile butucilor…
Read more »





Cocktail cu piersici si ceai

16 October 2013
Cocktail_cu_piersici_si_ceaiCocktail cu piersici si ceai din: apa, ceai, zahar, piersici, lamaie. Ingrediente: 1 litru de apa 3 pliculete de ceai 8 linguri de zahar 2 piersici felii de lamaie 1 lamaie   Mod de preparare: Se fierbe apa pentru ceai, atunci cand apa clocoteste se pun pliculetele de ceai pentru cateva minute si se adauga…
Read more »





Bucurati-va de o insorita de toamna cu retete savuroase de ghiveci

16 October 2013
Retete_de_ghiveciPoate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci.   Ghiveci din ceapa cu rozmarin Coaceţi în coajă 1 kg de ceapă albă…
Read more »





Ciocolata calda preparata in casa

16 October 2013
Ciocolata_caldaIntr-o zi racoroasa, o ciocolata calda este binevenita in canile noastre. Iata cum o puteti prepara acasa la dumneavoastra! Ingrediente: 700ml lapte 100g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 2 linguri zahar un varf de cutit scortisoara 1 lingura amidon   Mod de preparare: Se amesteca bine cele 2 linguri de cacao cu zaharul, scortisoara si…
Read more »





Retete sanatoase cu miez de nuca

16 October 2013
Nuca1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Dulceata de mere cu miez de nuca Dulceata de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara, coniac. Ingrediente: 2 kg…
Read more »





Cum se prepara cele mai apetisante placinte cu branza

16 October 2013
placinta_cu_branzaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Plăcintă cu cartofi si branza telemea O reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire…
Read more »





Gutuia, deliciul toamnei in retete culinare

16 October 2013
Gutui2Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Placinta cu morcov si gutui Placinta cu morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf de copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei…
Read more »




Gatiti cu noi retete usoare pentru cea mai buna tocanita!

16 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de…
Read more »





Caracteristicile si soiurile vitei-de-vie

16 October 2013
Vita_de_vieVITA-DE-VIE Vita-de-vie este în realitate o liana din familia Vitaceae a carei durata de viata (ca producatoare de struguri) este de circa saptezeci si cinci de ani. Se vorbeste în mod curent despre vii batrâne daca butucii au peste douazeci de ani, dar exista vii foarte vechi (între 60 si 80 de ani) care înca…
Read more »





Sucuri de legume pentru sanatate

16 October 2013
Sucuri_1Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca organismul poate obtine aceste substante benefice si…
Read more »





Retete de placinte fragede cu mere

16 October 2013
placinta cu mereAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi.   Placinta delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt, mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua 200 g…
Read more »





Tocanita cu legume, un rasfat pe care ni-l ofera toamna

16 October 2013
Tocanita_de_legumeCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de ardei cu ceapa Tocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 8 cepe…
Read more »





3 retete simple de compoturi pe care le poate face oricine

16 October 2013
CompotPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot de zmeura cu menta Compot de zmeura cu menta…
Read more »





Sfaturi pentru un somn odihnitor

16 October 2013
Sfaturi_pentru_un_somn_odihnitorMulte persoane sufera de tulburari ale somnului care se manifesta fie prin imposibilitatea de a adormi, fie printr-un somn agitat. Un somn bun inseamna insa sanatate curata! Iata ce trebuie sa faci ca sa ai un somn linistit si ce trebuie sa eviti inainte de culcare: 1. Asigura-te ca dormitorul tau este un loc linistit…
Read more »





3 retete de tarte cu dovleac va asteapta sa le incercati

16 October 2013
Tarta_cu_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac…
Read more »





Consumul de vin in timpul sarcinii si al alaptarii

16 October 2013
Vin_6jpgAlcoolizarea excesiva a barbatului sau a femeii sporeste riscul de sterilitate prin leziuni ale gonadelor. Daca nu se întâmpla asa, problema alcoolizârii se pune din momentul fecundarii; ea nu priveste doar femeia, ci si genitorul. Daca mama nu bea, dar tatal este un bautor excesiv, nu exista anomalii morfologice, dar exista un risc de anomalii…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu branza si smantana

16 October 2013
Placinta_cu_branza_si_smantana_10Placinta cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare, miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel.   Ingrediente pentru aluat : 400 de grame de faina 200 ml de apa calda 50 ml ulei de floarea soarelui 15 de grame de drojdie proaspata 1 lingurita de sare 1 lingurita de miere Ingrediente pentru…
Read more »





Cocktail cu vodca si suc de pere

16 October 2013
Cocktail_cu_vodca_si_suc_de_pereAcest cocktail cu vodca si suc de pere poate fi servit ca aperitiv sau il puteti consuma dupa ce ati savurat o masa copioasa. Ingrediente: 5 cl de vodca 1 litru suc natural de pere 1 albus de ou 2 cl suc de lamaie 2 cl sirop de zahar   Mod de preparare: Se bate…
Read more »





Gogoşari umpluţi cu ghebe

16 October 2013
muraturi_4Gogoşari umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi, otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari 5 kg ghebe 2 kg ceapa 400 g telina 100 g hrean ras 100 g morcovi 1 l otet 3 l apa 250 g zahar 200 ml ulei 70 g…
Read more »





Desert in forma de trandafir

16 October 2013
Desert_in_forma_de_trandafirDesert in forma de trandafir din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt, lapte, apa de flori de portocal, galbenus, lapte, susan. Ingrediente: 260 g faina un plic drojdie uscata o lingurita mica sare 50 g zahar 2 oua 75 g unt moale 50 ml lapte 2 linguri apa de floari de portocal pentru copt: un…
Read more »





Tarta cu praz, cascaval si smantana

16 October 2013
Tarta_cu_praz_cascaval_si_smantanaTarta cu praz, cascaval si smantana din: faina, unt, galbenus, sare, praz, cascaval, oua, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt un galbenus un praf sare putina apa pentru umplutura: 4 bucati praz 100 g cascaval ras 30 g unt 3 oua 200 ml lapte 200 ml smantana sare piper   Mod…
Read more »





Snitele din ardei capia cu branza

16 October 2013
Snitele_din_ardei_capia_cu_branzaSnitele din ardei capia cu branza din: branza, oua, piper, ardei capia, costita, cascaval, ulei, pesmet. Ingrediente: 300 g branza 2 oua piper 10 ardei capia 10 felii subtiri de costita 10 felii de cascaval 100 ml ulei pesmet   Mod de preparare: Amesteci bine brânza cu ouăle şi piperul, apoi umpli ardeii cu această…
Read more »





Supa crema de rosii cu galuste

16 October 2013
Supa_crema_de_rosii_cu_galusteSupa crema de rosii cu galuste din: rosii, telina, ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, busuioc, oua, ulei, gris. Ingrediente: 2 kg rosii moi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1  ardei gras 2 cartofi 1-2 linguri de ulei sare piper 1 legatura patrunjel smantana busuioc pentru galuste: 2 oua 1…
Read more »





Rulouri cu carne tocata si orez

16 October 2013
Rulouri_cu_carne_tocata_si_orezRulouri cu carne tocata si orez din: varza proaspata, carne tocata, orez, usturoi, ciuperci, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: kg varza proaspata 500 g carne tocata 100 g orez 2 catei de usturoi 4 ciuperci 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită cu sare, apoi o clăteşti cu apă…
Read more »





Gogoşari umpluţi cu vinete

16 October 2013
muraturiGogoşari umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2 kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe   Mod de preparare: Alegeţi vinete cu…
Read more »





Prajitura din fidea cu fistic

16 October 2013
Prajitura_din_fidea_cu_fisticPrajitura din fidea cu fistic din: fidea, fistic, unt, zahar, lamaie, apa de flori de portocal, apa. Ingrediente: 400 g fidea 120 g fistic 150 g unt 200 g zahar 1/2 lamaie 2 linguri apa de flori de portocal 200 ml apa   Mod de preparare: Intr-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu…
Read more »





Supa de mazare verde cu verdeata

16 October 2013
Supa_de_mazare_verde_cu_verdeataSupa de mazare verde cu verdeata din: boabe de mazare, ceapa, morcovi, unt, paste fainoase, verdeata, sare, piper, condiment. Ingrediente: 500 g boabe de mazare proaspete, congelate sau din conserva 1 ceapa 2-3 morcovi 50 g unt sau 50 ml ulei 50 g paste fainoase 1 legatura verdeata sare piper negru macinat condiment din legume…
Read more »





Bautura racoritoare cu menta

16 October 2013
Bautura_racorioare_cu_mentaPentru a prepara aceasta bautura super fresh este suficient sa puneti cateva frunze de menta intr-o sticla cu apa si sa le lasati acolo cateva ore. Veti obtine o bautura mai mult sau mai putin aromata in functie de cantitatea de menta pe care o veti pune in sticla si cel mai important este faptul…
Read more »





Reteta zilei: Bors de sfecla rosie cu carne de vita

16 October 2013
Bors_de_sfecla_rosie_cu_carne_de_vita_21Cand nu mai stiti ce sa gatiti cu carnea de vita, borsul de sfecla rosie este o optiune sanatoasa si satioasa ce se poate prepara toamna cand sunt tot felul de legume proaspete.   Ingrediente: 400ml bors 500g carne de vita o telina 2 morcovi o radacina de patrunjel 1 fir de praz o jumatate…
Read more »





Rulada cu morcov si telina

16 October 2013
Rulada_cu_morcov_si_telinaRulada cu morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, boia de ardei dulce, apa. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 telina 400 g morcovi lungi si subtiri sare piper cimbru oregano ulei boia de ardei dulce 1 cana cu apa   Mod de preparare: Cureţi pieptul de…
Read more »





Prajitura cu seminte de susan si menta

16 October 2013
Prajitura_cu_seminte_de_susan_si_mentaPrajitura cu seminte de susan si menta din: iaurt, ulei, gris, faina, ou, otet, praf de copt, zahar vanilinat, sare, zahar pudra, suc de lamaie, seminte de susan, frunzulite de menta. Ingrediente: o masura iaurt o masura si jumatate ulei 2 masuri gris 5 masuri faina un ou o lingurita otet un plic praf de…
Read more »





Jambon cu salata

16 October 2013
Jambon_cu_salataJambon cu salata din: bulgur, supa de pui, ulei de masline, jambon, miere, mar, tulpina de telina, creson, zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g bulgur 150 ml supa fierbinte de pui (preparat din jumatate de cub) 1 lingura ulei de masline, plus un strop pentru prajit 2 felii groase de jambon 2 linguri de miere…
Read more »





Vinete cu pui

16 October 2013
Vinete_cu_puiVinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri ulei sare patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi bucăţile şi le laşi să stea astfel…
Read more »





Supa crema de dovleac cu patrunjel si smantana

16 October 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_patrunjel_si_smantanaSupa crema de dovleac cu patrunjel si smantana din: dovleac, supa de pasare, lapte dulce pasteurizat, ceapa, ulei de masline, frunza de dafin, nucsoara, ghimbir, sare, piper alb, paine toast, usturoi, seminte crude de dovleac, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 700 g dovleac 800 ml supa de pasare 100 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa…
Read more »





Ghiveci din ceapa cu rozmarin

16 October 2013
Ghiveci_din_ceapa_cu_rozmarinCoaceţi în coajă 1 kg de ceapă albă la cuptor. Lăsaţi ceapa la răcit şi apoi curăţaţi-o şi tăiaţi-o în sferturi. E bine ca cepele să fie de aceleaşi dimensiuni. Spălaţi şi ştergeţi de apă 2 ardei iuţi şi 4-5 rămurele de rozmarin verde. Tăiaţi cât mai mărunt rozmarinul şi ardeiul iute şi amestecaţi-l bine…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vitel cu legume la cuptor

16 October 2013
Friptura_de_vitel_cu_legume_la_cuptor_06Friptura de vitel cu legume la cuptor din: carne de vitel, vin rosu, ciuperci, unt, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, ardei gras, usturoi, cimbru, boia de ardei, piper, curry, sare.   Ingrediente: 800 grame carne de vitel 400 de grame de vin rosu 100 de grame de ciuperci 20…
Read more »





Tiramisu cu cremă de cacao

16 October 2013
Tiramisu_cu_crema_de_cacaoTiramisu cu cremă de cacao din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone, frisca, piscoturi de sampanie, cacao, cafea, lichior de cafea. Ingrediente: 4 galbenusuri 100 g zahar 120 ml vin dulce si parfumat 450 g branza mascarpone 230 g frisca nebatuta 300 g piscoturi de sampanie cacao neagra 300 ml cafea rece tare neindulcita 3 linguri…
Read more »





Vin fiert cu mirodenii

16 October 2013
Vin_fiert_cu_mirodenii_02Vin fiert cu mirodenii din: vin rosu, apa, zahar, anason, scortisoara, nucsoara, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de portocala, suc de lamaie. Ingrediente: (Pentru 4 pana la 6 persoane) O sticla de vin rosu o jumatate de litru apa 50g zahar o steluta de anason 1 baton de scortisoara 1 vârf de cutit…
Read more »





Praz cu carne si cascaval

16 October 2013
Praz_cu_carne_si_cascavalPraz cu carne si cascaval din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte, cascaval, ulei, sare, piper, curry, condimente. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g cascaval uscat 50 ml ulei sare piper curry condimente pentru carne   Mod de preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »





Ciorba iute cu afumatura

16 October 2013
Ciorba_iute_cu_afumaturaCiorba iute cu afumatura din: slanina afumata, ceapa, ardei gras, rosie, costita, fasole verde, morcovi, patrunjel, taitei, boia de ardei iute, sare, piper, condiment din legume uscate, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: 100 g slanina afumata 1 ceapa mare 1 arde gras 1 rosie sau 1 lingura bulion 400 g ceafa, costita sau sunca 500 g…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu