joi, 21 noiembrie 2013

Retete de toamna #33

Retete de toamna:

Salata cu carne de pui si pere

27 September 2013
Salata_cu_carne_de_pui_si_pereSalata cu carne de pui si pere din: file de pui, pere, castravete, ardei dulce, lamai, maioneza, alune de padure, patrunjel, sare. Ingrediente: 200 g file de pui fiert 2 pere zemoase un castravete un ardei dulce 1/2 lamai 4 linguri maioneza 30 g alune de padure curatate frunze de patrunjel sare   Mod de…
Read more »





Micul dejun are o importanţă crucială în sănătatea inimii noastre

26 September 2013
Mic_dejunÎncă din copilărie ni se spune că trebuie să mâncăm bine dimineaţă, iar părinţii şi bunicii noştri ne spuneau că motivul este acela că omleta şi laptele de la micul dejun ne ajută să avem energie toată ziua. Este adevărat, însă oamenii de ştiinţă merg mai departe de-atât şi au explicat, în urma unor studii…
Read more »





Spanacul şi ţelina, alimente pentru o piele frumoasă

26 September 2013
Spanac3Pentru a combate efectele alimentaţiei defectuoase a timpurilor noastre, compusă în special din fast-food, băuturi acidulate şi dulciuri cu mult zahăr rafinat, putem opta, din când în când, pentru alimente bogate în vitamine care ne ajută nu numai să fim sănătoşi, ci şi frumoşi. Pentru a avea o piele de bebeluş, trebuie să mâncăm somon…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu pere si ciocolata

26 September 2013
Tort_cu_pere_si_ciocolata_13Tort cu pere si ciocolata din: prajituri, unt, pere, branza philadelphia, smantana, ciocolata, zahar, lichior, gelatina, lamaie.   Ingrediente: 200g prajituri uscate cu nuci 100 g unt 450 – 500g de pere 375gr branza philadelphia 300ml smantana 100g ciocolata 4 linguri zahar 1 lingura lichior (dupa preferinta) 10g gelatina lamaie   Mod de preparare: Se…
Read more »





Tarta cu ceapa, bacon si cascaval

26 September 2013
Tarta_cu_ceapa_bacon_si_cascavalTarta cu ceapa, bacon si cascaval din: ceapa, ulei, bacon, cimbru, smantana, oua, cascaval, sare, piper, blat de tarta. Ingrediente: 3 cepe 1 lingura ulei 12 felii bacon 4 fire cimbru tocat 350 ml smantana 2 oua 10 linguri cascaval ras sare piper 1 blat de tarta frantuzeasca   Mod de preparare: Se curata ceapa, se…
Read more »





Mâncare de legume cu sos de soia si porumb

26 September 2013
Mâncare_de_legume_cu_sos_de_soia_si_porumbMâncare de legume cu sos de soia si porumb din: hrisca, dovlecei, ardei capia, ardei grasi, porumb, miez de nuca, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100 g hrisca doi dovlecei doi ardei capia doi ardei gasi 100 g porumb din conserva 100 g miez de nuca o…
Read more »





Fursecuri cu alune şi vanilie

26 September 2013
Fursecuri_cu_alune_si_vanilieFursecuri cu alune şi vanilie din: zahar brun, unt, unt de alune, ou, faina, sare, zahar vanilinat, ciocolata neagra, alune de padure, ghimbir, scortisoara, susan, cafea. Ingrediente: 150 g zahar brun 50 g unt 100 g unt de alune un ou 200 g faina un sfert de lingurita cu sare doua pliculete zahar vanilinat 100…
Read more »





Branza marinata cu rozmarin si cimbru

26 September 2013
Branza_marinata_cu_rozmarin_si_cimbruBranza marinata cu rozmarin si cimbru din: rozmarin, cimbru, ardei iute, frunze de dafin, branza, boabe de piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi rozmarin şi cimbru 4 ardei iuţi roşii 3 frunze de dafin 500 g brânză (de preferat de capră) 8 boabe de piper alb 500 ml ulei de măsline   Mod de…
Read more »





Ficăţei de pui cu ceapă şi nuci

26 September 2013
Ficatei_de_pui_cu_ceapa_si_nuciFicăţei de pui cu ceapă şi nuci din: ficatei de pui, vin, ceapa, nuci, suc de rosii, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 250 ml vin alb sec 4 cepe albe potrivite 100 g nuci zdrobite grosier 150 ml suc de rosii ardei iute rosu, taiat julien 3-4 catei…
Read more »





Coaste marinate de porc la grătar

26 September 2013
Coaste_marinate_de_porc_la_gratarCoaste marinate de porc la grătar din: coaste de porc, sos de soia, miere, usturoi, ceapa, boia iute, sos de gratar. Ingrediente: un kg coaste de porc 200 ml sos de soia 3 linguri miere 2 catei de usturoi o ceapa o lingura boia iute 3 linguri sos de gratar   Mod de preparare: Cu…
Read more »





Mancare de mazare cu vita

26 September 2013
Mancare_de_mazare_cu_vitaMancare de mazare cu vita din: mazare, carne de vita, morcov, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, ciuperci, fasole verde. Ingrediente: 500 g mazare 600 g carne de vita un morcov o ceapa rosie 4 catei de usturoi doia ardei capia 5 rosii o lingura…
Read more »





Gogosari in otet cu telina si miere

26 September 2013
Gogosari_in_otet_cu_telina_si_miereGogosari in otet cu telina si miere din: gogosari, sare, zahar, telina, usturoi, boabe de piper, otet, miere. Ingrediente: 1 kg gogoşari necurăţaţi 1 lingurita sare 1 lingura zahăr 1 ţelină mică cu frunze 5-6 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 15-20 boabe de muştar 80-100 ml oţet de 9° 1 lingurita miere  …
Read more »





File de rechin cu legume

26 September 2013
File_de_rechin_cu_legumeFile de rechin cu legume din: fileuri de rechin, fasole verde, morcovi baby, ardei capia, ardei iute, amidon, vin alb, seminte de mac, rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui, busuioc, lamai. Ingrediente: 4 fileuri de rechin 400 g fasole verde 300 g morcovi baby 3 ardei capia un ardei iute o lingura cu amidon…
Read more »





Mâncare de hrişcă cu vinete

26 September 2013
Mâncare_de_hrisca_cu_vineteMâncare de hrişcă cu vinete din: hrisca, vanata, ceapa rosie, rosii uscate, scortisoara, ghimbir, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, miez de nuca, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 150 g hrisca o vanata doua cepe rosii 100 g rosii uscate in ulei un sfert de lingurita cu scortisoara un sfert de lingurita cu ghimbir…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu branza si ciuperci

26 September 2013
Bruschete_cu_branza_si_ciuperci_14Bruschete cu branza si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, vin, patrunjel, cimbru, crema de branza.   Ingrediente: 1 bagheta, taiata felii ulei de masline 2 cepe, tocate 1 catel de usturoi, tocat 300gr ciuperci ¼ lingurita de sare Piper negru proaspat macinat ⅓ pahar vin alb sec 1 lingura…
Read more »





Zacusca de vinete cu rosii si morcovi

26 September 2013
Zacusca_16Zacusca de vinete cu rosii si morcovi din: vinete, rosii, gogosari, ardei grasi, ardei capia, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 10 vinete mari 4 kg roşii 30 gogoşari mari 5 ardei graşi 5 ardei capia 500 g ceapă 300 g morcovi 700-800 ml ulei 1 căpăţână de usturoi…
Read more »





Spaghete cu carne si rosii

26 September 2013
Spaghete_cu_carne_si_rosiiSpaghete cu carne si rosii din: spaghete, rosii, carne, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet spaghete 500 g rosii de gatit o cutie mare carne conservata o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se oune carnea din conservă si se lasă puţin să se călească Se adaugă roşiile tăiate…
Read more »





Creveti picanti cu maioneza si wasabi

26 September 2013
Creveti_picanti_cu_maioneza_si_wasabiCreveti picanti cu maioneza si wasabi din: maioneza, coriandru, pasta de wasabi, suc de limete, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, praf de chili, sare, piper, creveti, lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza 3 linguri coriandru verde tocat 1 lingurita pasta de wasabi 2 lingurite suc de limete 3 catei de usturoi 80 ml ulei…
Read more »





Iuţari la cuptor, cu mălai

26 September 2013
Retete_3Iuţari la cuptor, cu mălai din: iutari, ulei de floarea soarelui, malai, sare, piper, mujdei de usturoi. Ingrediente: 1 kg iutari (ciuperci) ulei de floarea soarelui malai sare piper mujdei de usturoi   Mod de preparare: Pentru început, cureţi şi speli foarte bine iuţarii. Aceste ciuperci au pălării mari, pe care le tai în bucăţi…
Read more »





Vinete marinate cu ardei iute si capere

26 September 2013
Vinete_marinate_cu_ardei_iute_si_capereVinete marinate cu ardei iute si capere din: vinete, lamai, capere, ceapa, ardei iute, oregano, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 2 lămâi 2 lingurite capere păstrate în saramură 1 ceapă 2-3 ardei iuţi 2-3 crengute oregano sau o linguriţă oregano uscat ulei de măsline sau de floarea…
Read more »





Mancare de castraveti cu ardei gras si rosii

26 September 2013
Mancare_de_castraveti_cu_ardei_gras_si_rosiiMancare de castraveti cu ardei gras si rosii din: castraveti, rosii, pasta de rosii, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveti de gradina 3-4 rosii coapte, de gatit o lingura pasta de rosii o ceapa un ardei gras 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Castraveţii se spală binş şi apoi se curăţă…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu chiftelute si sos de rosii

26 September 2013
Sandwich_cu_chiftelute_si_sos_de_rosii_17Sandwich cu chiftelute si sos de rosii din: carne de vita, carnat, ardei gras, ceapa, usturoi, sos worcestershire, ceapa, sare, piper, ou, pemset, sos de rosii, oregano, fulgi de ardei, mozzarella, parmezan.   Ingrediente pentru chiftele: 1/ 2 kg de carne de vita 1 carnat ¼ ceasca ardei gras verde ¼ cana ceapa tocata 2…
Read more »





Sarlota – crema de lamaie

26 September 2013
SarlotaSarlota – crema de lamaie din: oua, lamai, limeta, branza mascarpone, zahar pudra, unt, gelatina, ananas, ciocolata neagra, afine, coacaze rosii, migdale, fistic, ghimbir. Ingrediente: 3 oua doua lamai o limeta 250 g branza mascarpone 150 g zahar pudra 20 g unt 5 g gelatina o conserva de ananas 200 g ciocolata neagra 200 g…
Read more »





Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan

26 September 2013
Tarta_cu_rosii_uscate_branza_de_vaci_si_parmezanTarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan din: faina, unt, apa rece, sare, rosii uscate, branza de vaci, oregano, smantana, parmezan, oua, usturoi, sare, piper. Ingrediente: blat: 400 g faina 125 g unt 3 linguri apa rece sare umplutura: 8 jumatati de rosii uscate conservate in ulei 400 g branza de vaci 2…
Read more »





Dovlecel cu floare pane

26 September 2013
Retete_1Dovlecel cu floare pane din: dovlecei cu floare, feta, seminte de chimen, ou, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: dovlecei mici, cu floare in varf 50 g feta 1 lingurita seminte de chimen pisate 1 ou sare piper faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Scoţi cu grijă pistilul de la floare, apoi o ţii…
Read more »





Rulada din pate de ficat

26 September 2013
Rulada_din_pate_de_ficatRulada din pate de ficat din: unt, ceapa, usturoi, ficat de pasare, coniac, praf de mustar, sare, piper, marar. Ingrediente: pentru pate: 100 g unt o ceapa un catel de usturoi 450 g ficat de pasare o lingura coniac o lingura praf de mustar sare piper pentru garnitura: un pachet unt o legatura marar  …
Read more »





Pricomigdale cu lichior

26 September 2013
Pricomigdale_cu_lichiorPricomigdale cu lichior din: zahar, albusuri, faina de migdale, lichior amaretto. Ingrediente: 300 g zahar 3 albusuri 200 g faina de migdale 20 ml lichior Amaretto   Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul. Se adaugă albuşurile şi se amestecă foarte bine. Apoi, se pune lichiorul şi se amestecă din nou foarte…
Read more »





Cartofi cu şuncă si sos

26 September 2013
Cartofi_cu_sunca_si_sosCartofi cu şuncă si sos din: cartofi, sunca, ardei capia, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, praz. Ingrediente: 700 g cartofi 300 g sunca doi ardei capia doi ardei grasi 4 cepe 4 catei de usturoi 500 g rosii 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper cimbru praz…
Read more »





Supa de varza cu rosii si ardei grasi

26 September 2013
Supa_de__varza_cu_rosii_si_ardei_grasiSupa de varza cu rosii si ardei grasi din: varza, ardei grasi, morcovi, ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare. Ingrediente: 1/2 varza medie 2 ardei grasi 2 morcovi o ceapa mare 1/2 kg rosii bine coapte 5 ciuperci albe 2 linguri ulei o legatura marar sare   Mod de preparare: In oala de fiert se…
Read more »





Salata de gogosari cu varza si telina pentru iarna

26 September 2013
Salata_de_gogosari_cu_varza_si_telina_pentru_iarnaSalata de gogosari cu varza si telina pentru iarna din: gogosari, varza, telina, morcovi, ardei grasi, boabe de piper, otet, miere, sare, telina verde. Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 varză albă 1 ţelină mare 2-3 morcovi 2-3 ardei graşi 10-15 boabe piper 500-750 ml oţet de 9 150-200 g miere sare 2-3 rămurele de ţelină…
Read more »





Reteta zilei: Supa de salata creata cu carnati afumati

26 September 2013
Supa_de_salata_creata_cu_carnati_afumati_07Supa de salata creata cu carnati afumati din: ulei de masline, carnati afumati, ceapa, usturoi, supa de pui, apa, cartofi, sare, salata creata.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 3 carnati afumati, taiati felii 2 cesti de ceapa 2 linguri usturoi tocat 4 cesti supa de pui 3 cani de apa 5 cartofi,…
Read more »





Tarta cu spanac si pui

26 September 2013
Tarta_cu_spanac_si_puiTarta cu spanac si pui din: mei, supa de pasare, sare, piper, ulei de floarea soarelui, oua, branza de vaci, lapte, patrunjel, ceapa verde, usturoi, cascaval, piept de pui, frunze de spanac. Ingrediente: (1 cana=250 ml) blat: 1 cana mei 1 cana supa de pasare sare piper 3 linguri ulei de floarea soarelui umplutura: 4…
Read more »





Lipii umplute cu salata de legume

26 September 2013
Lipii_umplute_cu_salata_de_legumeLipii umplute cu salata de legume din: usturoi, oregano, cimbru, rozmarin, ulei de masline, iaurt, sare, piper, castraveciro, masline negre, ardei, ceapa verde, frunze de salata, lipii. Ingrediente: 1-2 catei de usturoi 2 lingurite oregano 1 praf cimbru 1 praf rozmarin 2 linguri ulei de masline 200 g iaurt sare piper 1 castravecior taiat cuburi…
Read more »

Mâncare de bob, cu chiftele de dovlecei

26 September 2013
Retete_1Mâncare de bob, cu chiftele de dovlecei din: bob, ceapa, pasta de tomate, faina, patrunjel, sare, piper, cimbru verde, ulei. Ingrediente: 1 bol cu boabe de bob 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate sau 2 rosii 1 lingura faina patrunjel sau marar sare piper cimbru verde ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureti…
Read more »





Zarzavat pentru ciorbe

26 September 2013
Zarzavat_pentru_ciorbeZarzavat pentru ciorbe din: morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, patrunjel, boabe de mustar. Ingrediente: 600 g morcovi 200 g păstârnac 2-3 rădăcini de pătrunjel verde 2 ţeline 1 legatura pătrunjel verde câteva fire de ţelină verde 2 lingurite boabe de muştar   Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se cântăreşte. (La 1…
Read more »





Ciabatta cu mozzarella si rosii

26 September 2013
Ciabatta_cu_mozzarella_si_rosiiCiabatta cu mozzarella si rosii din: busuioc, usturoi, seminte de pin, cascaval, ulei de masline, sare, piper, ciabatta, rosii, mozzarella. Ingrediente: 1 legatura de busuioc 1 catel de usturoi 80 g seminte de pin 40 g cascaval ras 80 ml ulei de masline sare piper in plus: 4 ciabatta mici 5 rosii 200 g mozzarella…
Read more »





Retete delicioase de dulceata

25 September 2013
Dulceata_3Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceata de rosii Dulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie,…
Read more »





3 retete de dulceturi pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta toamna

25 September 2013
Dulceata_1Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie Dulceaţă din coajă…
Read more »





Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere)

25 September 2013
BereMajoritatea românilor sunt campioni la „halbere”, însă, contrar credinţei populare răspândite de aceşti „campioni olimpici” că berea rece face canicula mai uşor de suportat, medicii susţin că temperaturile foarte ridicate nu fac o casă bună cu sticlele de bere fără număr. Este adevărat că o bere pe zi nu face rău nimănui, însă puţini sunt…
Read more »





Beneficiile gogosarilor

25 September 2013
Gogosari2Consumaţi în stare crudă sau folosiţi pentru delicioasele murături, gogoşarii sunt vedetele sezonului. Iaţă câteva motive pentru care ar trebui să-l incluzi în alimentaţie. 1. Conţin aproape 300 procente din doza de vitamina C pe care trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorţie a fierului. Aşa că…
Read more »





Lupta impotriva obezitatii: Clorofila şi cetona de zmeură, arme eficiente împotriva obezităţii

25 September 2013
Zmeura3Vedetele dau tonul şi în privinţa dietelor de slăbit, iar cura cu clorofilă este ultima tendinţă în materie de metode eficiente de topire a kilogramelor. Pe lângă efectele incredibile în cazul obezităţii,  clorofila are beneficii excelente şi pentru sănătate, top modelele Rosie Huntington-Whiteley şi Elle Macpherson fiind doar două dintre celebrităţile care o promovează. Înaintea…
Read more »





Kiwi te pot scoate din depresie

25 September 2013
KiwiFructele de kivi, descoperite de chinezi la sfârşitul secolului al 19-lea au beneficii nebănuite şi foarte importante pentru sănătatea noastră. Consumat pe tot parcursul anului, kiwi este un bun remediu pentru oboseală. Mai mult, s-a descoperit recent că dacă stăm prost cu nervii şi suntem în depresie, putem consuma kiwi. Astfel că, fructele de kiwi…
Read more »





Zmeura: Top 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

25 September 2013
ZmeuraDe un roşu vibrant, cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este o sursă puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu reale beneficii pentru întregul organism. Iar consumul zilnic al acesteia, ne poate feri de numeroase probleme de sănătate cum ar fi cancerul, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea. Iată 5 motive pentru care ar trebui…
Read more »





Sanatate: Cură de sănătate cu clorofilă. Detoxifiază, oferă energie organismului şi stopează îmbătrânirea

25 September 2013
Cura_de_sanatate_cu_clorofilaCel puţin de două ori pe an, primăvara şi toamna, fiecare dintre noi ar trebui să urmeze o cură de detoxifiere a organismului, iar cea care are la bază clorofila este una dintre cele mai eficiente în acest sens. Dacă nu putem include în dieta zilnică un pahar cu licoare verde, obţinută din plante verzi…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu pere in vin rosu

25 September 2013
Tarta_cu_pere_in_vin_rosu_14Tarta cu pere in vin rosu este un desert delicios fara ou pe care merita sa-l incercati intr-o dupa-amiaza de duminica.   Ingrediente: 340g faina 130g unt biscuiti 8 pere scortisoara anason stelat ghimbir 60g zahar 1/2 litru vin rosu dulce 1 pachetel gelatina   Mod de preparare: Faina, untul taiat cubulete si 30g zahar…
Read more »





Cartofi copti cu carne

25 September 2013
Cartofi_copti_cu_carneCartofi copti cu carne din: carne de berbecut, carne de vita, carne de porc, ceapa, cartofi, grasime de porc, morcov, grasime de porc, morcov, vin, cuisoare, foaie de dafin, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne berbecut (macra) 300 g carne de vita (macra) 300 g carne de porc (macra) 250 g o ceapa pentru…
Read more »





Salata cu varza proaspata

25 September 2013
Salata_cu_varza_proaspataSalata cu varza proaspata din: varza alba, ardei, mar, ceapa, ulei vegetal, suc de lamaie, marar, patrunjel, zahar, sare. Ingrediente: 350 g varza alba un ardei dulce rosu un mar 1/2 ceapa 3-4 linguri ulei vegetal o lingura suc de lamaie frunzulite de marar si patrunjel zahar sare   Mod de preparare: Varza se taie…
Read more »





Plachie de crap cu ardei iute si mamaliga

25 September 2013
Plachie_de_crap_cu_ardei_iute_si_mamaligaPlachie de crap cu ardei iute si mamaliga din: crap, rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, praz, ardei iute, frunze de dafin, ardei iute, vin, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel, malai. Ingrediente: 4 bucati de crap 5 rosii un ardei gras un ardei capia 3 cepe un morcov o radacina de…
Read more »





Tartă cu blat de mălai

25 September 2013
Tarta_cu_blat_de_malaiTartă cu blat de mălai din: malai, faina de grau, apa, drojdie, ulei de masline, zahar tos, ceapa verde, masline feliate, branza de vaci, rosii cherry, oua, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 250 g malai 400 g faina de grau 350 ml apa 30 g drojdie doua linguri cu ulei de masline zahar tos o…
Read more »





Placinta cu spanac si bacon

25 September 2013
Placinta_cu_spanac_si_baconPlacinta cu spanac si bacon din: faina, ulei, sare, spanac, ceapa, bacon, parmezan, oua, ulei, sare, piper, unt, faina. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 5 linguri ulei sare pentru umplutura: un kg spanac 2 cepe 70 g bacon simplu sau afumat 5 linguri parmezan 2 oua 2 linguri ulei sare piper pentru copt: unt…
Read more »





Ciorbă ardelenească de porc

25 September 2013
Supa si ciorbeCiorbă ardelenească de porc din: cotlete de porc fara os, morcovi, telina, gulie, amestec de legume pentru ciorba, lamaie, galbenusuri, smantana, verdeata, sare. Ingrediente: 600 g cotlet de porc fara os 3 morcovi 1/4 dintr-o telina mare 1/4 dintr-o gulie o punga de amestec de legume pentru ciorba (cu mazare, fasole verde etc) 1 lamaie…
Read more »





Ciuperci in otet cu rozmarin si piper

25 September 2013
Ciuperci_in_otet_cu_rozmarin_si_piperCiuperci in otet cu rozmarin si piper din: ciuperci, rozmarin, otet de vin alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 crengute rozmarin 1/2 litri otet de vin alb 2 linguri sare 1 lingura piper boabe 2 cana usturoi 1/2 litri ulei de masline presat la rece   Mod de preparare:…
Read more »





Pate de porc

25 September 2013
Pate_de_porcPate de porc din: carne de porc, carne de vitel, piper, nucsoara, scortisoara, cuisoare, pudra de ghimbir, coniac, ou, galbenus, faina, sare, untura. Ingrediente: 400 g carne de porc (de la gat) 700 g carne de vitel cate un varf de cutit de piper, nucsoara, scortisoara, cuisoare un praf pudra de ghimbir 50 ml coniac…
Read more »





Pizza Marina

25 September 2013
Pizza_MarinaPizza Marina din: pasta de tomate, midii, file de crabi, masline, mozzarella, vin alb, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie, ulei vegetal, sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii proaspete sau inghetate, curate 100 g bastonase sau file de crabi 10 masline 100 g mozzarella 1/2 pahar de…
Read more »





Muschi de porc dulce acrisor

25 September 2013
Muschi_de_porc_dulce_acrisorMuschi de porc dulce acrisor din: muschi de porc, caise, unt, pesmet, vin rosu, concetrat de vita, sare, piper. Ingrediente: 800 g muschi de porc 250 g caise uscate 250 g prune uscate un pachet unt 250 g pesmet auriu 100 ml vin rosu 200 ml supa din concentrat de vita sare piper   Mod…
Read more »





Tortillas cu avocado, ceapa rosie si fasole rosie

25 September 2013
Tortillas_cu_avocado_ceapa_rosie_si_fasole_rosieTortillas cu avocado, ceapa rosie si fasole rosie din: suc de limette, zahar, sare, chimen, cimbru, piper de cayenne, ulei, avocado, ceapa rosie, rosii cherry, boabe de fasole rosie, bacon, telemea, tortillas. Ingrediente: 2 lingurite suc de limette 1 lingurita zahar sare chimen macinat 1 praf cimbru uscat 1 praf piper de Cayenne 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Gogosari umpluti cu struguri la borcan

25 September 2013
Gogosari_umpluti_cu-struguri_la_borcan_17Din nicio camara nu trebuie sa lipseasca gogosarii la otet. De aceasta data ne-am propus sa pregatim niste gogosari umpluti cu struguri care la iarna o sa arate perfect langa o friptura rumenita si condimentata.   Ingrediente: gogosari struguri verzi struguri rosii apa otet zahar sare piper boabe boabe de mustar miere foi de dafin…
Read more »





Pricomigdale cu căpşune

25 September 2013
Pricomigdale_cu_capsunePricomigdale cu căpşune din: migdale, zahar pudra, zahar vanilinat, albusuri, cacao, capsune, zahar tos, scortisoara, menta verde. Ingrediente: 250 g migdale 320 g zahar pudra doua pliculete zahar vanilinat 3 albusuri o lingura cu cacao 500 g capsune 100 g zahar tos jumatate de lingurita cu scortisoara menta verde   Mod de preparare: Intr-un bol…
Read more »





Dovlecei cu conopida in otet si boabe de coriandru

25 September 2013
Dovlecei_cu_conopida_in_otet_si_boabe_de_coriandruDovlecei cu conopida in otet si boabe de coriandru din: conopida, dovlecei, otet din vin, piper boabe, zahar, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 1 conopidă de 750-800 g 2 dovlecei mici 500 ml oţet din vin de 1/2 lingurita piper boabe 3 linguri zahăr 3-4 boabe de coriandru 1 lingurita sare   Mod de preparare:…
Read more »





Muschi de porc cu linte si varza rosie

25 September 2013
Muschi_de_porc_cu_linte_si_varza_rosieMuschi de porc cu linte si varza rosie din: muschi de porc, unt, busuioc, linte, muguri de pin, sare, piper, varza rosie. Ingrediente: 600 g muschi de porc 50 g unt o legatura busuioc 300 g linte 100 g muguri de pin sare piper 200 g varza rosie   Mod de preparare: Mugurii de pin…
Read more »





Ciorba de legume cu galuste

25 September 2013
Ciorba_de_legume_cu_galusteCiorba de legume cu galuste din: fasole rosie, morcovi, telina, ardei grasi, praz, ceapa, oua, gris, floarea soarelui, rosii, bors, sare, piper, salvie, smantana, iaurt, crutoane. Ingrediente: 150 g fasole rosie boabe doi morcovi o felie de telina doia ardei grasi un fir de praz o ceapa doua oua 200 g gris 100 ml ulei…
Read more »





Muşchi de viţel cu sos de ciuperci

25 September 2013
Muschi_de_vitel_cu_sos_de_ciuperciMuşchi de viţel cu sos de ciuperci din: muschi de vitel, ciuperci, ceapa verde, smantana, ceapa rosie, usturoi, sos de soia, frunza de dafin, galbenus de ou, ulei, sare, piper, cimbru, vin rosu, otet. Ingrediente: 600 g muschi de vitel 400 g ciuperci o legatura de ceapa verde 200 ml smantana dulce o ceapa rosie…
Read more »





Friptura de vita cu sos si mamaliga

25 September 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_si_mamaligaFriptura de vita cu sos si mamaliga din: ulei de floarea soarelui, sos worcester, friptura de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, patrunjel verde, malai, lapte. Ingrediente: 7 linguri ulei de floarea soarelui cateva pciaturi de sos Worcester 800 g friptura de vita la cuptor sare piper 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 fire patrunjel…
Read more »





Reteta zilei: Supa de dovleac cu smantana

25 September 2013
Supa_de_dovleac_cu_smantana_05Supa de dovleac cu smantana din: dovlecei, ceapa, morcovi, cartofi, mere, unt, supa de pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, chimen, nucsoara, smantana.   Ingrediente: 2 dovleci, curatati si tocati 1 ceapa, tocata 3-4 morcovi, tocati 3 cartofi, tocati 2 mere, decojite si tocate 1/4 cana unt 2 litri supa de pui 2 lingurite praf de…
Read more »





Peşte cu vinete umplute

25 September 2013
Peste_cu_vinete_umplutePeşte cu vinete umplute din: peste, vinete, spanac, ceapa, usturoi, vin, amidon alimentar, rosii uscate in ulei, busuioc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, linte. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste doua vinete 600 g spanac congelat doua cepe 4 catei de usturoi 300 ml vin alb sec o lingura cu amidon alimentar 100 g…
Read more »





Gogosari in otet cu piper boabe

25 September 2013
Gogosari_in_otet_cu_piper_boabeGogosari in otet cu piper boabe din: gogosari, zahar, sare, otet, morcovi, piper boabe. Ingrediente: 3 kg gogoşari 10 lingurite zahăr 2 lingurite sare 300 ml oţet 5 morcovi piper boabe     Mod de preparare: Se spală gogoşarii, se curăţă de seminţe şi se taie felii care se aşază într-o oală de inox sau…
Read more »

Ciorbă cu legume, dreasă

25 September 2013
Supa si ciorbeCiorbă cu legume, dreasă din: morcovi, telina, ceapa, pastarnac, radacina de patrunjel, cartofi, dovlecel, ardei gras, leustean, sare, ulei. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina potrivita 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 patrunjel radacina 3-4 cartofi mijlocii 1 dovlecel 1 ardei gras rosu 1 legatura leustean sau patrunjel sare 100 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Cannelloni umplute cu branza si somon

25 September 2013
Cannelloni_umplute_cu_branza_si_somonCannelloni umplute cu branza si somon din: ou, galbenus, smantana, ricotta, sare, piper, marar, ceapa verde, foi de lasagna, somon afumat, parmezan. Ingrediente: 1 ou 1 galbenus 150 ml smantana 300 g ricotta sare piper 2 fire marar 1 ceapa verde tocata 12 foi de lasagna refrigerate 200 g somon afumat 70 g parmezan ras…
Read more »





Millefeuille cu ciocolată

25 September 2013
Millefeuille_cu_ciocolataMillefeuille cu ciocolată din: faina, apa, ulei, otet de vin, zahar tos, sare, ciocolata neagra, physalis, migdale, scortisoara. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa 100 ml ulei o lingura cu otet de vin o lingurita cu zahar tos jumatate de lingurita cu sare 300 g ciocolata neagra 200 g physalis 200 g migdale o…
Read more »





Muraturi asortate in otet cu hrean si marar

25 September 2013
muraturiMuraturi asortate in otet cu hrean si marar din: conopida, ardei gras, morcovi, dovlecei, hrean, piper boabe, frunze de marar, apa, otet, zahar, sare. Ingrediente: 2 kg conopidă 500 g ardei gras roşu 500 g morcovi 5 dovlecei 2-3 rădăcini hrean piper boabe frunze de mărar 2 litri apă 350 ml oţet 50 g zahăr…
Read more »





Dulceata de rubarba cu lamaie si vanilie

25 September 2013
Dulceata_de_rubarba_cu_lamaie_si_vanilieDulceata de rubarba cu lamaie si vanilie din: rubarba, zahar, pastaie de vanilie, lamaie. Ingrediente: 1 kg rubarbă 1 kg zahăr miezul de la o păstaie de vanilie 1 lămâie   Mod de preparare: Se curăţă tijele de rubarbă şi se taie bucăţele cam de 1,5-2 cm, apoi se pun la macerat cu zahăr, de…
Read more »





Vită cu sos de morcovi

25 September 2013
Vita_cu_sos_de_morcoviVită cu sos de morcovi din: muschi de vita, ardei grasi, morcovi, usturoi, faina, lapte, ardie iute, otet balsamic, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 felii muschi de vita 4 ardei grasi 4 morcovi o ceapa 4 catei de usturoi o lingura cu faina 200 ml lapte dulce un ardei iute doua linguri cu sos…
Read more »





Reteta zilei: Salata de muraturi

25 September 2013
Salata_de_muraturi_05Salata de muraturi din: varza, sfecla, morcovi, usuroi, sare.   Ingrediente: 2 verze 3 bucati sfecla 3 morcovi 4 catei de usturoi 3 linguri de sare   Mod de preparare: Se toaca varza. Curatati morcovii si sfecla. Apoi tocati. Feliati usturoiul. Combinati toate ingredientele. Tineti apasata salata cateva zile si amestecati zilnic. Puneti apoi in…
Read more »





Compot de pere cu vanilie

25 September 2013
Compot_de_pere_cu_vanilieCompot de pere cu vanilie din: pere, apa, zahar, vanilie. Ingrediente: 5 kg pere 3 litri apă 1 kg zahăr 1 baton vanilie     Mod de preparare: Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop. Perele se curăţă de coajă, se taie felii şi se…
Read more »





Varza cu carne si carnati

25 September 2013
Varza_cu_carne_si_carnatiVarza cu carne si carnati din: carne de porc, ceapa, ou, sare, paprika, marar, varza, cartofi, carnati de porc, oua, smantana, ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc tocata sau carne de vita 2-3 cepe tocate marunt 1 ou sare piper paprika (dulce sau iute) marar 1 varza noua 3-4 cartofi 200 g carnati afumati…
Read more »





Zacusca cu ardei iute si foi de dafin

25 September 2013
Zacusca_cu_ardei_iute_si_foi_de_dafinZacusca cu ardei iute si foi de dafin din: vinete, gogosari, ulei, rosii, usturoi, ceapa, ardei iute, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 10 vinete 10 gogoşari 500 ml ulei 10 roşii mari 2-3 căpăţâni usturoi 5 cepe mari 200 g ardei iute 1-2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele,…
Read more »





Pacheţele cu fructe

25 September 2013
Pachetele_cu_fructePacheţele cu fructe din: faina integrala, unt, migdale, zahar tos, oua, sare, zahar vanilinat, apa, scortisoara, portocale, amidon, afine, coacaze rosii. Ingrediente: 300 g faina integrala 150 g unt 100 g migdale 100 g zahar tos doua oua sare doua pliculete zahar vanilinat 100 ml apa o lingurita scortisoara 4 portocale o lingura cu amidon…
Read more »





Rechin cu tabouleh

25 September 2013
Rechin_cu_taboulehRechin cu tabouleh din: cotlete de rechin, grau bulgur, rosii cherry, ceapa verde, menta, ulei de masline, salata verde, limete, sare, piper, miez de nuca, migdale, fistic, patrunjel. Ingrediente: 4 cotlete de rechin 150 g grau bulgur 8 rosii cherry o legatura ceapa verde doua fire de menta 75 ml ulei de masline o salata…
Read more »





Diete: Dieta de sportiv: principii alimentare si meniu

24 September 2013
Dieta2Sportivii sunt foarte atenti la caloriile pe care le consuma zilnic. Desi au nevoie de multa energie si de mai multe calorii, carbohidrati, grasimi si proteine decat o persoana obisnuita, care nu face sport, tot trebuie sa ia in considerare care este cantitatea optima din fiecare categorie. Avantajul lor este ca beneficiaza de ajutorul specialistilor…
Read more »





Slabeste eficient cu ajutorul fructelor de sezon (Dieta de toamna)

24 September 2013
Dieta1Toamna este sezonul potrivit pentru a scapa de kilogramele nedorite, de care poate ca nu ai avut timp sa te ocupi in vara care tocmai a trecut. Fructele si legumele sunt alimentele potrivite pentru dieta, deoarece contin cantitati ridicate de apa, de vitamine si de minerale. Urmeaza si tu cateva sfaturi in ceea ce priveste…
Read more »





Camara cu bunatati

24 September 2013
Camara cu bunatatiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Zacusca…
Read more »





Cum se prepara crema de zahar ars cu ghimbir si citronela (video)

24 September 2013
Cum_se_prepara_crema_de_zahar_ars_cu_ghimbir_si_citronelaRetete video:   Cum se prepara crema de zahar ars cu ghimbir si citronela  
Read more »





Poftiti la zacusca!

24 September 2013
ZacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca din gogosari, ardei si vinete Zacusca din gogosari, ardei si vinete din: gogosari, ardei grasi, ceapa, vinete, morcovi, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe. Ingrediente: 25 gogoşari 25 ardei graşi 1 kg ceapă 10 vinete…
Read more »





Toamna , anotimpul muraturilor si al conservelor

24 September 2013
muraturi_5Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Alimente de toamna care fac minuni pentru sanatate

24 September 2013
AlimenteToamna este anotimpul in care culegem roadele. Unele fructe si legume prezinta multe beneficii pentru sanatate si sunt recomandate oricui. Varza de Bruxelles Aceasta leguma este foarte buna pentru corpul nostru. Ea contine vitamina K, folat si fier, substante necesare unei bune functionari a organismului, scrie Glamour. Merele Coaja merelor este plina de flavonoide, ele…
Read more »





Sanatate cu tratamente naturiste: Oboseala

24 September 2013
Dieta1Este normal sa va simtiti obosit la sfarsitul unei zile sau dupa eforturi mintale ori fizice epuizante. Odihna, relaxarea si un somn de noapte bun sun de obicei suficiente pentru a reface plinul de energie. Cu toate acestea, oboseala persistenta sau care pare disproportionala cu energia depusa poate indica prezenta unei boli sau necesitatea unor…
Read more »





Insomnia – Remedii alternative pentru insomnie

24 September 2013
InsomniaIn clasificarea internationala a tulburarilor de somn sunt peste 80 de cauze ale insomniei, care au mult peste 80 de tratamente complet dependente de diagnostic sau de cauza insomniei. Un exemplu de cauza a insomniei este apneea obstructiva de somn, boala in care respiratia bolnavului se opreste in somn. Daca in cazul unui astfel de…
Read more »





Adevaruri despre suplimentele cu vitamine (cand ai nevoie de suplimente)

24 September 2013
SuplimenteEste ideal sa ne procuram din alimentatie nutrientii de care corpul nostru are nevoie. Este impamantenita parerea gresita ca suplimentele cu vitamine sunt esentiale pentru sanatatea noastra. Iata 6 adevaruri pe care ar trebui sa le stim despre suplimentele cu vitamine inainte de a le cumpara, potrivit The New Zealand Herald. 1. Nu inlocuiesc mancarea…
Read more »





Reteta zilei: Gem de piersici

24 September 2013
Gem_de_piersici_16Din fructe coapte si sanatoase, gemul de piersici nu trebuie sa lipseasca din camara dumneavoatra. Usor de preparat si foarte aromat, gemul de piersici este un deliciu dulce pe care il pregatim vara pentru zilele friguroase de iarna.   Ingrediente: 2kg piersici 1 kg zahar zeama de la o lamaie 2 plicuri zahar vanilat 100ml…
Read more »





Steak de vitel in sos de vin

24 September 2013
Steak_de_vitel_in_sos_de_vinSteak de vitel in sos de vin din: cotlet de vitel, sare, piper, ulei de masline, vin de porto, ceapa verde, ou, mustar, unt, ciuperci. Ingrediente: 600-800 g cotlet de vitel sare piper 100 ml ulei de masline 100 ml vin de Porto 3 cepe verzi 1 ou 1 lingurita mustar 1 lingurita unt ciuperci…
Read more »





Boeuf Stroganoff cu ciuperci si paste

24 September 2013
Boeuf_Stroganoff_cu_ciuperci_si_pasteBoeuf Stroganoff cu ciuperci si paste din: ciuperci, carne de vita, ulei, ardei gras, ceapa, usturoi, boia, otet de vin, supa de vita, branza de vaci, sare, piper, paste. Ingrediente: 250 g ciuperci Champignon 400 g carne de vita 4 linguri ulei 2 ardei grasi verzi 2 cepe 4 catei de usturoi 2 lingurite boia…
Read more »





Placinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie

24 September 2013
Placinta_taraneasca_cu_conopida_si_telemea_de_oaiePlacinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie din: faina, apa, ulei, praf de copt, conopida, telemea de oaie, nucsoara, oua, smantana, piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta 100 ml ulei 1 plic praf de copt pentru umplutura: 1 conopida mare 300 g telemea de oaie 1 praf de…
Read more »





Prajitura delicioasa cu cirese

24 September 2013
Prajitura_delicioasa_cu_ciresePrajitura delicioasa cu cirese din: cirese, faina, unt, oua, lapte, zahar brun, scortisoara, faina, zahar, pesmet. Ingrediente: 500 g cireșe zemoase 250 g făină 200 g unt 2 ouă 2 linguri lapte 4 linguri zahăr brun scorțișoară măcinată Pentru topping: 1 lingură făină 1 lingură zahăr ¼ linguriță scorțișoară 1-2 linguri pesmet unt zahăr pudră…
Read more »





Tartă cu roşii si rozmarin

24 September 2013
Tarta_cu_rosii_si_rozmarinTartă cu roşii si rozmarin din: faina, drojdie, lapte, zahar tos, sare, dovleac, unt, mozzarella, masline, rosii cherry, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos jumatate de lingurita cu sare 200 g dovleac de placinta ras 45 g unt 200 g…
Read more »





Prajitura delicioasa cu ciocolata

24 September 2013
Prajitura_delicioasa_cu_ciocolataPrajitura delicioasa cu ciocolata din: faina, zahar, unt, ciocolata, lapte, cacao, oua, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 300 g zahăr 200 g unt 300 g ciocolată 100 ml lapte 30 g cacao 4 ouă 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Se pun untul, laptele, zahărul, 200 g ciocolată și cacaua…
Read more »





Ceapa rosie cu ardei iute si scortisoara

24 September 2013
Ceapa_rosie_cu_ardei iute_si_scortisoaraCeapa rosie cu ardei iute si scortisoara din: ceapa rosie, zahar, vin alb, otet, sare, ardei iute, apa, scortisoara, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 50 g zahăr 250 ml vin alb sec 200 ml oţet 1 lingura sare 5 ardei iuţi 400 ml apă 1 baton de scorţişoară foi de dafin  …
Read more »





Supă de usturoi cu cascaval

24 September 2013
Supa_de_usturoi_cu_cascavalSupă de usturoi cu cascaval din: usturoi, grasime de pasare, cascaval, galbenusuri, apa, unt, paine, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 5 capatani de usturoi 50 g grasime de pasare 150 g cascaval 2 galbenusuri 2 litri de apa 80 g unt 6 felii subtiri de paine sare piper cimbru   Mod de preparare: Usturoiul curăţat îl…
Read more »





Vinete marinate cu ardei iute

24 September 2013
Vinete_marinateVinete marinate cu ardei iute din: otet, apa, vinete, ulei de masline, oregano, cimbru, fulgi de ardei iute, ulei, piper. Ingrediente: 500 ml otet 125 ml apa 2 vinete feliate 100 ml ulei de masline 10 grame oregano 20 grame cimbru 10 grame fulgi de ardei iute 250 ml ulei piper   Mod de preparare:…
Read more »





Drob de ghebe cu ouă de prepeliţă

24 September 2013
Drob_de_ghebe_cu_oua_de_prepelitaDrob de ghebe cu ouă de prepeliţă din: ghebe, oua de prepelita, praz, ardei, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 700 g ghebe 25 oua de prepelita 1 praz 3 ardei galbeni 3 adei capia 4 morcovi fierti ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi 5 ouă de prepeliţă. Cureţi ghebele, le speli în mai…
Read more »


Supa de vacuta cu paste

24 September 2013
Supa_de_vacuta_cu_pasteSupa de vacuta cu paste  din: pulpa de vita, rasol de vita, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, piper, usturoi, ienibahar, patrunjel verde, foaie de dafin, sare, broccoli, conopida, faina, galbenus. Ingrediente: 150 g pulpa de vita 200 g rasol de vita 400 g radacinoase (morcovi, telina, patrunjel) 1 ceapa 3 boabe de piper negru 1 catel…
Read more »





Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

24 September 2013
Ghiveci_de_legume_cu_orez_la_borcan_pentru_iarna_24Sumtem in plin sezon al conservelor pentru iarna, fapt pentru care va invitam sa incercati o reteta de ghiveci sanatoasa, fara conservanti, cu multe legume si orez.   Ingrediente: 2 kg ardei gras 2 kg ardei kapia 2 kg gogosari 1kg morcovi 1kg ceapa 4kg rosii 400g orez 500ml ulei sare piper   Mod de…
Read more »





Supa cu rosii si paste

24 September 2013
Supa_cu_rosii_si_pasteSupa cu rosii si paste din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, dovlecei, ardei, supa de pui, pasta de tomate, paste, mazare, spanac, parmezan. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 1 tija de telina tocata 1 dovlecel feliat 1 ardei rosu tocat 1 litru supa de pui 600…
Read more »





Friptura de curcan in sos de legume

24 September 2013
Friptura_de_curcan_in_sos_de_legumeFriptura de curcan in sos de legume din: piept de curcan, sare, bacon, ulei, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, lamaie, supa de legume, smantana, faina, piper alb, zahar, otet, unt. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare 3 felii bacon 2 linguri ulei 2…
Read more »





Terină de curcan

24 September 2013
Terina_de_curcanTerină de curcan din: piept de curcan, pulpa de curcan, bacon, oua, ceapa verde, unt, coniac, rozmarin, ardei, dovlecei, nucsoara, usturoi, sare, piper, seminte de in. Ingrediente: 1 kg file de piept de curcan 500 g pulpa de curcan dezosata 250 g felii fine de bacon 2 oua 1 legatura ceapa verde 50 g unt…
Read more »





Compot de prune cu scortisoara

24 September 2013
Compot_de_prune_cu_scortisoaraCompot de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 3 litri apă 10 g cuişoare 1 baton scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă de codiţe şi se spală prunele. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Se lasă la foc…
Read more »





Pui cu sos si cartofi

24 September 2013
Pui_cu_sos_si_cartofiPui cu sos si cartofi din: piept de pui, cartofi, arpagic, pasta de tomate, ardei capia, usturoi, ceapa, patrunjel, otet, ulei de masline, sare, piper, ghimbir. Ingrediente: doua piepturi de pui 600 g cartofi 100 g arpagic o lingura cu pasta de tomate 500 g ardei capia copti 4 catei de usturoi o ceapa alba…
Read more »





Reteta zilei: Mix de morcovi, ridichii si ceapa rosie murate

24 September 2013
Mix_de_morcovi_ridchii_si_ceapa_rosie_murate_06Mix de morcovi, ridchii si ceapa rosie murate din: morcovi, ridichi, ceapa rosie, marar, usturoi, otet de mere, apa, boabe de piper, zahar, sare.   Ingrediente: 2 kg morcovi 1-2 legaturi ridichi, feliate 1 ceapa rosie, feliata marar proaspat 6 catei de usturoi, cojit 3 cesti de otet de mere 3 cani de apa 2…
Read more »





Prajitura delicioasa cu branza si cirese

24 September 2013
Prajitura_delicioasa_cu_branza_si_ciresePrajitura delicioasa cu branza si cirese din: unt, faina, smantana, zahar, branza de vaci, cirese, oua, pesmet. Ingrediente: 200 g unt 150 g făină 100 g smântână 250 g zahăr 800 g brânză de vaci 400 g cireșe 6 ouă pesmet   Mod de preparare: Se freacă 100 g unt cu 50 g zahăr și…
Read more »





Pui umplut cu miez de paine

24 September 2013
Pui_umplut_cu_miez_de_painePui umplut cu miez de paine din: crenvursti de pui, paine integrala, ceapa, nuca, stafide, patrunjel verde, ou, lapte, pui, sare, piper, unt, ulei, sos de soia, apa, usturoi, faina. Ingrediente: 6 crenvursti de pui, afumati 6 felii de paine integrala, fara coaja 3 cepe mici tocate 2 linguri nuca zdrobita 2 linguri stafide 1/3…
Read more »





Sufleu de broccoli cu cartofi si nucsoara

24 September 2013
Sufleu_de_broccoli_cu_cartofi_si_nucsoaraSufleu de broccoli cu cartofi si nucsoara din: cartofi, broccoli, morcov, oua, sare, nucsoara, piper, smantana, lapte, pesmet, unt. Ingrediente: 400 g cartofi fierti in coaja 300 g broccoli 1 morcov 2 oua sare 1 praf nucsoara rasa piper alb 200 ml smantana grasa 250 ml lapte 20 g pesmet 20 g unt   Mod…
Read more »





Sardine cu cartofi picanti

24 September 2013
Sardine_cu_cartofi_picantiSardine cu cartofi picanti din: sardine, cartofi, fenicul, ardei gras, pudra de chimen, ghimbir, ceapa verde, sare, piper, ulei de masline, cimbru, usturoi, smantana, sos de rosii. Ingrediente: 4 sardine mari 800 g cartofi doua bucati fenicul doia ardei grasi o lingurita cu pudra de chimen o lingurita cu ghimbir ras o legatura ceapa verde…
Read more »





Cacik

24 September 2013
CacikCacik din: usturoi, castraveti verzi, iaurt de bivolita, apa, ulei de masline, menta, sare, fasole, orez, naut. Ingrediente: un catel de usturoi doi castraveti verzi 375 ml iaurt de bivolita 250 ml apa ulei de masline 4 fire de menta verde sau 5 g menta uscata sare fasole alba boabe orez naut   Mod de…
Read more »





Pancakes cu dovleac

24 September 2013
Pancakes_cu_dovleacPancakes cu dovleac din: dovleac, radacina de ghimbir, oua, sare, zahar, praf de copt, faina, lapte, ulei, scortisoara. Ingrediente: 500 g dovleac 1 bucata radacina de ghimbir proaspat, de marimea unei nuci 6 oua 1 praf de sare 200 g zahar 1 plic praf de copt 450 g faina 400 ml lapte 100 ml ulei…
Read more »





Supa de toamna cu bacon, broccoli si parmezan

24 September 2013
Supa_de_toamna_cu_bacon_broccoli_si_parmezanSupa de toamna cu bacon, broccoli si parmezan din: unt, ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi, supa de pui, broccoli, untisaor, patrunjel, nucsoara, parmezan. Ingrediente: 50 grame unt 20 ml ulei de masline 100 grame bacon 2 cepe tocate 4 catei de usturoi 2 litri supa de pui 900 grame broccoli 1 legatura mare de…
Read more »





Spaghete cu ton si rosii cherry

24 September 2013
Spaghete_cu_ton_si_rosii_cherrySpaghete cu ton si rosii cherry din: ceapa, ulei de masline, ton in ulei, rosii cherry, capere, masline, busuioc, spaghete, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de masline 240 g ton in ulei (bucata intreaga) 350 g rosii cherry 2 linguri capere (scurse bine de zeama) 4 linguri masline negre fara samburi, tocate…
Read more »





Reteta zilei: Supa de broccoli cu branza cheddar

24 September 2013
Supa_de_broccoli_cu_branza_cheddar_06Supa de broccoli cu branza cheddar din: unt, ceapa, usturoi, faina, lapte, smantana, supa de pui, broccoli, branza cheddar, sare, piper, piper cayenne.   Ingrediente: 3 linguri unt 3/4 cana ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1/4 cana faina 1 1/2 ceasca lapte 1/2 cana smantana 2 cani supa de pui 1 broccoli rupt…
Read more »





Placinta cu mere si stafide

24 September 2013
Placinta_cu_mere_si_stafidePlacinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente: 380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină 2 kg mere 2 linguri oțet 2 linguri apă 6 linguri de griș sau pesmet scorțișoară zahăr farin pentru pudrat   Mod de preparare: Se…
Read more »





Pui in aspic

24 September 2013
Retete_1Pui in aspic din: piept de pui, dovlecei, ceapa verde, sare, piper, vin, gelatina. Ingrediente: 600 g piept de pui fiert 2 dovlecei 2-3 fire ceapa verde sare piper 400 ml vin alb 2 plicuri gelatina   Mod de preparare: După ce fierbi pieptul de pui, îi elimini pielea. Do­vleceii îi tai fâşii, după care…
Read more »





Paste cu muschi de vita si anghinare

24 September 2013
Paste_cu_muschi_de_vita_si_anghinarePaste cu muschi de vita si anghinare din: ulei de masline, ceapa, muschi de vita, usturoi, anghinare, oregano, vin, smantana, paste, parmezan. Ingrediente: 15 ml de ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 400 g muschi de vita 3 catei de usturoi 200 g anghinare la borcan in ulei 5 g oregano uscat 1 cana…
Read more »





Salata de morcovi cu mere si alune

24 September 2013
Salata_de_morcovi_cu_mere_si_aluneSalata de morcovi cu mere si alune din: morcovi, mere, grapefruit, portocale, stafide, alune, suc de lamaie, iaurt, asmatui. Ingrediente: 400 g morcovi 400 g mere 300 g grapefruit 300 g portocale 50 g stafide 100 g alune prajite 50 ml suc proaspat de lamaie 200 ml iaurt simplu asmatui   Mod de preparare: Morcovii…
Read more »





Briose cu pere si scortisoara

24 September 2013
Briose_cu_pere_si_scortisoaraBriose cu pere si scortisoara din: faina, zahar tos, praf de copt, lapte, ulei, oua, pere, migdale, scortisoara, sare, zahar vanilinat, ciocolata. Ingrediente: 240 g fiana 150 g zahar tos un pliculet praf de copt 150 ml lapte 100 ml ulei doua oua 4 pere 100 g migdale doua lingurite cu scortisoara un sfert de…
Read more »





Totul despre alimentatia alcalina

23 September 2013
Rdl_1Nu mai reprezintă o noutate faptul că aciditatea excesivă din organism duce la boală. În pri­mul rând, sunt vătămate organele prin care se elimină acizii: rinichii, plămânii, pielea, ficatul şi intestinele. Cauza răului e ştiută: alimentele cu un pH sub 7. Iar binele e uşor de intuit, alimente cu un pH peste 7. Dru­mul spre…
Read more »





Sanatate: Avocado

23 September 2013
Avocado1Este un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde închis şi cu miezul untos este printre cele mai sănătoase din lume. Motiv temeinic ca să vă facem cunoştinţă cu el: Originar din America Centrală, este cunoscut şi sub numele…
Read more »





Zacusca din gogosari, ardei si vinete

23 September 2013
Zacusca_din_gogosari_ardei_si_vineteZacusca din gogosari, ardei si vinete din: gogosari, ardei grasi, ceapa, vinete, morcovi, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe. Ingrediente: 25 gogoşari 25 ardei graşi 1 kg ceapă 10 vinete mari 1 kg morcovi 2 kg roşii 1 litru ulei 3-4 foi dafin 1 lingurita piper boabe   Mod de preparare: Se coc gogoşarii,…
Read more »





Zacusca cu ciuperci si gogosari

23 September 2013
Zacusca_cu_ciuperci_si_gogosariZacusca cu ciuperci si gogosari din: gogosari, ardei rgasi, ardei iute, ceapa, ulei, bulion, ciuperci, sare. Ingrediente: 30 gogoşari roşii 20 ardei graşi 1-2 ardei iuţi 12 cepe 1 litru ulei 1 litru bulion 3 kg ciuperci proaspete 3 linguri sare   Mod de preparare: Se dau toate legumele prin maşina de tocat şi se…
Read more »





Cum se pun muraturile pentru iarna

23 September 2013
muraturi_6Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.  …
Read more »





Compot de zmeura cu menta

23 September 2013
Compot_de_zmeura_cu_mentaCompot de zmeura cu menta din: zmeura, zahar, zeama de lamaie, apa, frunze de menta. Ingrediente: 3 kg zmeură 500 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 2 litri apă 1-2 frunze de mentă     Mod de preparare: Se spală bine fructele de zmeură. Într-o cratiţă, se pune la foc zahărul, funzele de mentă,…
Read more »





Ciupercile medicinale (Arme noi în lupta împotriva cancerului)

23 September 2013
Ciuperci În Orient, sunt folosite de mii de ani pentru menţinerea sănătăţii şi pentru creşterea longevităţii. Cercetările medicale ale ultimelor decenii scot însă la iveală extraordinarele lor proprietăţi antitumorale În Japonia feudală, preţul ei era echivalat cu greu­tatea în argint. Căutătorii de Maitake erau adevăraţi iniţiaţi. Păstrau cu sfinţenie secretul locurilor în care creştea şi nu-l…
Read more »





Cum se prepara Curry thailandez cu legume (video)

23 September 2013
Cum_se_prepara_Curry_thailandez_cu_legumeRetete video:   Cum se prepara Curry thailandez cu legume
Read more »





Cum se prepara Rata cu legume si germeni de fasole (video)

23 September 2013
Cum_se_prepara_Rata_cu_legume_si_germeni_de_fasoleRetete video: Cum se prepara Rata cu legume si germeni de fasole
Read more »





Cum se prepara Vita cu piper negru si legume (video)

23 September 2013
Cum_se_prepara_Vita_cu_piper_negru_si_legume  Retete video:     Cum se prepara Vita cu piper negru si legume
Read more »





Cum scăpaţi de guturai în 24 de ore!

23 September 2013
Dieta1Se spune că răceala vine în trei zile, că stă trei zile şi că tot în trei zile a dispărut. Cu sfaturile specialistului nr. 1 în viroze şi în răceli, prof. Ronald Eccles, director la Institute of Common Cold din Cardiff (Anglia), vă vindecaţi într-o singură zi Ora 7 Duş fierbinte Aburii fluidizează mucusul din…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu