sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #79

Retete de toamna:

Supă de ghebe cu găluşte

9 November 2013
Supa_de_ghebe_cu_galusteSupă de ghebe cu găluşte din: ghebe, telina, fasole verde, morcov, mazare, praf de copt, ulei, ceapa, sare, piper, oua, gris, patrunjel, condiment din legume uscate, smantana. Ingrediente: 300 g ghebe 1 telina de dimensiune medie 120 g fasole verde 1 morcov 100 g mazare 1 varf de cutit praf de copt 2 linguri ulei…
Read more »





Sote de ciuperci cu ardei iute

9 November 2013
Sote_de_ciuperci_cu_ardei_iuteSote de ciuperci cu ardei iute din: vin alb, ulei, ciuperci, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 50 ml vin alb sec 2 linguri ulei 500 g ciuperci albe proaspete 1/2 capatana usturoi 1/2 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Se spală ciupercile si se taie doar puţin din picioruşul care a stat…
Read more »





Cuscus cu ton

9 November 2013
Cuscus_cu_tonCuscus cu ton din: cuscus, rosii cherry, ton in ulei, lamaie, naut, salata, ceapa verde, masline, miez de nuca, castraveti verzi, rosii uscate, sare, piper, ulei de masline, cimbru, ardei iute. Ingrediente: 200 g cuscus 200 g rosii cherry doua conserve ton in ulei o lamaie 100 g naut fiert o salata ceapa verde 200…
Read more »





Pui cu usturoi si sos de rosii

9 November 2013
Pui_cu_usturoi_si_sos_de_rosiiPui cu usturoi si sos de rosii din: pui, unt, rosii, usturoi, sare, piper, vin alb. Ingrediente: 1 pui mare 150 g unt 4 rosii 1 capatana de usturoi sare piper negru macinat 1/2 l vin alb   Mod de preparare: Speli puiul şi îl tai în bucăţi potrivite. Cureţi usturoiul. Opăreşti roşiile, le decojeşti…
Read more »





Ardei capia umpluti cu crema de branza

9 November 2013
Ardei_capia_umpluti_cu_crema_de_branzaArdei capia umpluti cu crema de branza din: ardei capia, branza de vaci, telemea, oua, busuioc, cimbru, patrunjel verde, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia verzi mai mari sau 8 mai mici 250 g branza de vaci 200 g telemea 2 oua 1 lingura busuioc proaspat 1 lingurita cimbru 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Supa de vinete cu carne de porc

9 November 2013
Supa_de_vinete_cu_carne_de_porc_05Supa de vinete cu carne de porc din: ulei de masline, carne tocata de porc, scortisoara, oregano, fulgi de ardei rosu, ienibahar, sare, praf de usturoi, ceapa, usturoi, vanata,rosii, sos de rosii, supa de pui, otet de mere, stafide.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline ½ kg carne tocata de porc 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »





Salata de pui cu ardei copti

9 November 2013
Salate_5Salata de pui cu ardei copti din: piept de pui, ardei capia, masline, patrunjel, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, otet, piper, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui fiert sau fript 3 ardei capia 10 masline 2 linguri patrunjel tocat 1 fir ceapa verde 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »





Ciorba radauteana cu piept de pui

9 November 2013
Ciorba_radauteana_cu_piept_de_puiCiorba radauteana cu piept de pui din: piept de pui, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, gogosari murati, sare, usturoi, ou, smantana, faina, otet. Ingrediente: 1 piept de pui mare 2 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 telina de dimensiune mijlocie 1 cepe 2-3 gogosari murati sare 1 capatana de usturoi 1 ou 250 g…
Read more »





Carnati cu linte si sirop de artar

9 November 2013
Carnati_cu_linte_si_sirop_de_artarCarnati cu linte si sirop de artar din: ceapa, carnati, linte verde, otet din rosu, sirop de artar. Ingrediente: 3 cepe mici 6 carnati de buna calitate 2 conserve a cate 250 g linte verde 3 linguri de otet din vin rosu 3 linguri sirop de artar     Mod de preparare: Incinge cuptorul la…
Read more »





Scovergi umplute cu varza si fidea

9 November 2013
Scovergi_umplute_cu_varza_si_fideaScovergi umplute cu varza si fidea din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei, varza, praz, fidea, piper, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 750 g faina 25 g drojdie 1 lingurita zahar 1 lingurita de sare 300 ml apa 200 ml ulei pentru umplutura: 1 varza mica 1 fir de praz 100 g fidea piper 50 ml…
Read more »





Gogosele de dovleac

9 November 2013
Gogosele_de_dovleacGogosele de dovleac din: dovleac, apa, coaja de lamaie, coaja de portocala, faina, vin rosu dulce, galbenusuri, zahar pudra, ulei, sare. Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apa coaja rasa de lamaie si portocala 250 g faina circa 100-150 ml vin rosu dulce 4 galbenusuri 200 g zahar pudra ulei sare   Mod de…
Read more »





Remedii naturiste pentru depresie

8 November 2013
Ceai13Ştiai că 1 din 3 români suferă de depresie? Afecţiunea este des întâlnită în sezonul rece, mai ales în preajma Sărbătorilor, când sunt agravate stările de tristeţe şi de supărare, care influenţează instalarea depresiei. Din fericire, poate fi tratată cu medicaţie recomandată de medic ori cu ceaiuri eficiente din plante medicinale. Depresia face parte din…
Read more »





Consumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului

8 November 2013
VinConsumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului. În cele ce urmează, află de ce este bine să bem din când în când câte un pahar de vin roșu. Scade riscul mortalității Cercetătorii europeni afirmă că un aport zilnic moderat, de vin roșu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva tuturor…
Read more »





Beneficiile rodiilor

8 November 2013
Rodie3Potrivit studiilor, aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii: Previn îmbătrânirea Rodiile conțin o canitate uriașă de antioxidanți. O doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţine un studiu care…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca

8 November 2013
Tarta_cu_ciocolata_si_frisca _07Tarta cu ciocolata si frisca din:  zahar, faina, amidon, sare, lapte, galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra, aluat de tarta.   Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2 linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani de lapte 4 galbenusuri 1 ciocolata neagra, maruntita 1 lingura…
Read more »





Cartofi copţi cu sos

8 November 2013
Cartofi_copti_cu_sosCartofi copţi cu sos din: cartofi, miez de nuca, ceapa verde, branza de vaci, cas, lapte, ciuperci, dovlecel, ceapa, marar, smantana, unt, sare, piper, castraveti murati, menta verde. Ingrediente: 4 cartofi 50 g miez de nuca o legatura ceapa verde 100 g branza de vaci 100 g cas 50 ml lapte 200 g ciuperci un…
Read more »





Budincă de tapioca cu afine

8 November 2013
Budinca_de_tapioca_cu_afineBudincă de tapioca cu afine din: tapoica, lapte dulce, frisca, esenta de migdale, sare, zahar tos, zahar vanilat, portoale, mango, menta, fistic. Ingrediente: 125 g tapoica 500 ml lapte dulce 500 ml frisca doua oua jumatate de lingurita cu esenta de migdale un sfert de lingurita cu sare 130 g zahar tos doua pliculete zahar…
Read more »





Ciorbă dobrogeană cu carne

8 November 2013
Ciorba_dobrogeana_cu_carneCiorbă dobrogeană cu carne  din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g carne tocata de oaie sau vita 3 linguri ulei 4 cepe 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei fidea sau orzisor 200 g smantana 1 lamaie sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »





Pui cu sos de prune

8 November 2013
Pui_cu_sos_de_prunePui cu sos de prune din: pulpe de pui, ceapa, ulei, fasone verde, prune, orez, condiment vegetal, morcov, ceapa. Ingrediente: 4-5 pulpe de pui dezosate 2 cepe 50 ml ulei 1 mana de fasole verde 300 g prune mai tari 1 cana orez 1 lingurita condiment vegetal 1 morcov 1 ceapa   Mod de preparare:…
Read more »





Chiftele delicioase de soia

8 November 2013
Chiftele_delicioase_de_soiaChiftele delicioase de soia din: soia granule, concentrat de legume, usturoi, faina, cartof, piper, patrunjel, pesmet auriu, ulei, sare. Ingrediente: o punga soia granule 1/2 cub concentrat de legume 3-4 catei de usturoi 2 linguri faina un cartof piper o legatura patrunjel 3-4 linguri pesmet auriu ulei pentru prajit sare   Mod de preparare: Soia…
Read more »





Bors de perisoare cu legume si verdeata

8 November 2013
Bors_de_perisoare_cu_legume_si_verdeataBors de perisoare cu legume si verdeata din: oase de vitel, carne tocata de vita, orez, ou, ceapa, morcovi, ardei, bors, sare, patrunjel, leustean. Ingrediente: un kilogram oase de vitel 300 g carne tocata de vita 2 linguri orez un ou 2 cepe 2 morcovi un ardei 500 ml bors sare patrunjel leustean   Mod…
Read more »





Pizza cu dovlecei

8 November 2013
Pizza_cu_dovleceiPizza cu dovlecei din: faina, drojdie, apa minerala, dovlecel, ceapa verde, pasta de tomate, masline feliate, ardei capia, branza tofu, oregano, sare, piper, ulei de masline, sos picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml apa minerala un dovlecel ceapa verde o lingura cu pasta de tomate 100 g masline feliate doi ardei…
Read more »





Melcisori de curcan

8 November 2013
Melcisori_de_curcanMelcisori de curcan din: piept de curcan dezosat, cascaval, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, salata verde, ardei gras, patrunjel verde. Ingrediente: 400 g piept de curcan dezosat 150 g cascaval pentru sosul marinat: zeama de la trei lamai 4 linguri ulei de masline sare piper pentru ganitura: salata verde ardei gras, rosu…
Read more »





Clatite cu ton

8 November 2013
Clatite_cu_tonClatite cu ton din: ton in ulei, apa minerala, lapte, oua, faina, morcov, ardei gras, ceapa verde, castraveti, marar, lamaie, sare, piper, ulei, usturoi, smantana. Ingrediente: doua conserve ton in ulei 250 ml apa minerala 250 ml lapte doua oua 250 g faina un morcov un ardei gras o legatura ceapa verde 4 castraveti verzi…
Read more »





Pui cu sos de ciuperci

8 November 2013
Pui_cu_sos_de_ciuperciPui cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ulei de arahide, faina, smantana, patrunjel, ceapa verde, usturoi, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 300 g ciuperci 100 ml ulei de arahide o lingura cu faina 200 ml smantana o legatura de patrunjel o legatura de ceapa verde doi…
Read more »





Reteta zilei: Muschiulet de porc cu sos de mango

8 November 2013
Muschiulet_de_porc_cu_sos_de_mango_05Muschiulet de porc cu sos de mango din: mango, coriandru, usturoi, ardei iute, suc de limeta, ghimbir, muschiulet de porc, sos de chili, miere, sos sriracha.   Ingrediente pentru sos de mango: 1 mango, decojit , fara semințe si tocat 1-2 linguri de coriandru tocat 1 catel de usturoi mic , tocat 1 lingura ardei…
Read more »





Budinca cu soc

8 November 2013
Budinca_cu_socBudinca cu soc din: lapte, gris, branza de vaci, oua, zahar tos, lamaie, caise uscate, sare, zahar vanilinat, flori de soc, ceai de menta, sos de ciocolata, unt. Ingrediente: 500 ml lapte 100 g gris 200 g branza de vaci 3 oua 120 g zahar tos o lamaie 50 g caise uscate un sfert de…
Read more »





Polenta cu branza

8 November 2013
Polenta_cu_branzaPolenta cu branza din: apa, malai, branza de vaci, branza telemea, usturoi, masline, parmezan, ceapa verde, smantana, spanac, rosii, sare, piper, ulei, otet de mere. Ingrediente: 750 ml apa 250 ml malai 500 g branza de vaci 100 g branza telemea doi catei de usturoi 300 g masline negre 100 g parmezan o legatura ceapa…
Read more »





Hamburger aromat

8 November 2013
Hamburger_aromatHamburger aromat din: carne tocata de vita, ceapa, oua, coriandru, chimen, sare, piper, ketchup picant, salata verde. Ingrediente: 600 g carne tocata de vita 1 ceapa mare 2 oua 1/2 lingurita coriandru uscat 1/2 lingurita chimen macinat sare piper pentru garnitura: ketchup picant salata verde   Mod de preparare: Toci ceapa marunt, o calesti 1-2…
Read more »





Chiftele de curcan cu sos

8 November 2013
Chiftele_de_curcan_cu_sosChiftele de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, pudra de curry, morcov, cartof, gris, ou, rosii, ceapa verde, ardei grasi, ardei iute, rozmarin, sare, piper, ulei, telina, conopida. Ingrediente: 300 g carne de curcan o ceapa jumatate de lingurita cu pudra de curry un morcov un cartof o lingura cu gris un ou…
Read more »





Supă cremă cu anşoa

8 November 2013
Supa_crema_cu_ansoaSupă cremă cu anşoa din: conopida, cartof, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, smantana, cascaval, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: 600 g conopida un cartof un ardei gras doua legaturi ceapa verde doi catei de usturoi 75 ml ulei de masline 100 g smantana 300 ml lapte dulce 100…
Read more »





Tarta cu branza si fulgi de ciocolata

8 November 2013
Tarta_cu_branza_si_fulgi_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, lapte, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cacao. Imgrediente blat: 90 g unt rece 40 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 120 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt Ingrediente umplutură: 750 g brânză de…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si stafide

8 November 2013
Orez_cu_legume_si_stafide_04Orez cu legume si stafide din: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, orez, pasta de curry, supa de legume, fasole neagra, mazare, stafide, nuci pecan, sare, piper.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 cepe verzi, tocate 1 cana orez alb, nefiert 2 linguri pasta de curry 2 ½ cesti supa…
Read more »

Prajiturele turcesti cu iaurt

8 November 2013
Prajiturele_turcesti_cu_iaurt.pngO reteta delicioasa de prajiturele cu: oua, unt, iaurt, zahar, zahar vanilat, gris, praf de copt, lamaie, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 4 ouă 125 g unt moale 500 g iaurt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 500 g griş 1 plic praf de copt Ingrediente glazură: 125g zahăr sucul de la 1 lămâie…
Read more »





Omleta picanta cu mamaliga

8 November 2013
Omleta_picanta_cu_mamaligaOmleta picanta cu mamaliga din: malai, costita afumata, oua, carnat oltenesc, ardei iute, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, floarea soarelui, sare, piper, oregano, smantana. Ingrediente: 750 ml apa 300 g malai 200 g costita afumata 6 oua un carnat oltenesc un ardei iute o legatura ceapa verde doi catei de usturoi 50 ml lapte…
Read more »





Prajitura delicioasa cu piersici si ciocolata

8 November 2013
Prajitura_cu_piersici.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, suc de lamie, compot piersici, ciocolata cu lapte. Ingrediente: 5 ouă 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 150 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sucul de la 1/2 lămâie Ingrediente umplutură:…
Read more »





Cele mai bune 10 alimente pentru post

8 November 2013
Retete_1Ca sa te hranesti corect si sa ai energie in timpul Postului, afla care sunt cele mai bune alimente recomandate de medicii specialisti, inclusiv ce inseamna “o portie” la fiecare dintre ele. Pastele fainoase ar trebui alese cele din faina integrala. Sunt o sursa buna de energie, se prepara usor si aduc un aport important…
Read more »





Pernite cu peste

8 November 2013
Pernite_cu_pestePernite cu peste din: foi aluat de foitaj, spanac, oua, ceapa verde, branza de vaci, fileuri de peste, ulei de masline, masline, usturoi, sare, piper, marar, salata verde, rosii. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 400 g spanac congelat 3 oua o legatura de ceapa verde 200 g branza de vaci 800 g fileuri de…
Read more »





Tarta cu branza si mac

8 November 2013
Tarta_cu_branza_si_mac.pngO reteta delicioasa de tarta cu:unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, amidon, budinca de vanilie, lapte, mac, pesmet. Ingrediente aluat: 100 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară 150 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt…
Read more »





Paste cu porumb si ciuperci

8 November 2013
Paste_cu_porumb_si_ciuperciPaste cu porumb si ciuperci din: paste mici, ciuperci, morcovi, ardei gras, mazare, porumb, ceapa rosie, pesto de busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper, rosii cherry, migdale. Ingrediente: 400 g paste mici 200 g ciuperci doi morcovi un ardei gras un ardei capia 150 g mazare 200 g porumb din conserva o ceapa rosie…
Read more »





Tort frantuzesc

8 November 2013
Tort_frantuzesc.pngO reteta delicioasa de tort frantuzesc cu:oua, zahar, faina, amidon, coaja de lamaie, gelatina, smantana, zahar pudra, lichior de portocale, zahar vanilat, frisca, lapte, piscoturi, nuci. Ingrediente: 2 ouă 50 g zahăr 30 g făină 30 g amidon 2 linguriţe coajă rasă de lămâie Ingrediente cremă si decor: 10 g gelatină 200 g smân­tână 85…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna cu pui, crema de branza si anghinare

8 November 2013
Lasagna_cu_pui_crema_de_branza_si_anghinare_15Lasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, mozzarella, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, praf de usturoi, busuioc, foi de lasagna.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui , fiert si maruntit 1 ½ ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella maruntita 1 cana de parmezan ras ½ ceasca rosii uscate…
Read more »





Crap umplut cu prune

8 November 2013
Crap_umplut_cu_pruneCrap umplut cu prune din: crap, prune, ulei, vin alb, sare, piper, lamaie, foi de dafin. Ingrediente: 1 crap de 1-2 kg 500 g prune 1 lingura ulei 1 pahar vin alb sare piper negru boabe si macinat 1 lamaie 2-3 foi de dafin   Mod de preparare: Cureţi crapul bine de solzi şi mă­runtaie,…
Read more »





Frigarui cu legume si ciuperci

8 November 2013
Frigarui_cu_legume_si_ciuperciFrigarui cu legume si ciuperci din: dovlecel, vanata, ardei grasi, ceapa rosie, ciuperci, rosie, porumb, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 ceapa rosie 4-5 ciuperci 1 rosie 1 stiulete de porumb in lapte pentru sosul aromat: 2 linguri…
Read more »





Pui la cuptor cu sos si mamaliga

8 November 2013
Pui_la_cuptor_cu_sos_si_mamaligaPui la cuptor cu sos si mamaliga din: copane de pui, usturoi, ardei capia, ceapa, tarhon, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, rosii, smantana, cimbru, sare, piper, malai. Ingrediente: 8 copane de pui o capatana de usturoi 4 ardei capia 4 cepe o legatura de tarhon 500 ml vin alb sec 100 ml ulei…
Read more »





Orez cu spanac şi ton

8 November 2013
Orez_cu_spanac_si_tonOrez cu spanac şi ton din: orez, ton in ulei, spanac baby, ardei capia, ceapa, usturoi, lamaie, seminte de dovleac, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde, iaurt. Ingrediente: 150 g orez doua conserve de ton in ulei 200 g spanac baby 4 ardei capia o ceapa alba doi catei de usturoi o lamaie…
Read more »





Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur

8 November 2013
Peste_6Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur din: stiuca, franzela, nuci, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, zahar, ulei, cartofi, patrunjel, vin. Ingrediente: 1 stiuca de 1,5 kg 2 felii de franzela 120 g nuci macinate 4 catei de usturoi 2 cepe 2 oua sare piper zahar 100 ml ulei 500 g cartofi 1…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele umplute cu unt de arahide

7 November 2013
Prajiturele_umplute_cu_unt_de_arahide_09Prajiturele umplute cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar pudra, dovleac, scortisoara, ciocolata.   Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 6 linguri zahar pudra 1/2 lingurita de dovleac amestecat cu scortisoara 1 ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte, maruntita     Mod de preparare: Combinati untul de arahide , zahar pudra si dovleac…
Read more »





Ciorba de peste cu tarhon

7 November 2013
Ciorba_de_peste_cu_tarhonCiorba de peste cu tarhon din: peste, morcov, telina, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, fenicul, frunza de dafin, orez, bors, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ulei, tarhon, sare, piper, ardei iute, oua. Ingrediente: 700 g peste un morcov o telina o radacina de patrunjel 4 cartofi doua cepe o bucata de fenicul o frunza…
Read more »





Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine

7 November 2013
Ciuperi_umplute_cu_sos_de_rosii_picant_si_crutoane_de_paineCiuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine din: ciuperci, spanac, usturoi, branza tofu, parmezan, dovlecei, salata verde, rosii cherry, ceapa rosie, miez de nuca, sos de rosii picant, crutoane, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 12 ciuperci 200 g spanac congelat doi catei de usturoi 200 g branza tofu 30 g parmezan doi…
Read more »





Brioşe cu castane şi pere

7 November 2013
Briose_cu_castane_si_pereBrioşe cu castane şi pere din: faina, unt, oua, zahar tos, praf de copt, branza de vaci, lamaie, piure de castane, migdale, miez de nuca, sare, pere, miere, menta. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua 150 g zahar tos un pliculet praf de copt 200 g branza de vaci o lamaie 200…
Read more »





Tartă cu morcovi

7 November 2013
Tarta_cu_morcoviTartă cu morcovi din: faina, lapte dulce, zahar tos, drojdie, morcov, mazare, ceapa, cimbru, branza de vaci, branza telemea, oua, patrunjel, sare, piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: 250 g faina 140 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos 10 g drojdie un morcov 100 g mazare o ceapa alba un sfert de lingurita…
Read more »





Tocăniţă de pipote cu mărar

7 November 2013
Retete_8Tocăniţă de pipote cu mărar din: pipote, ceapa, usturoi, smantana, rosii, arde grasi, sare, piper, marar, vin alb, faina, boia, ulei. Ingrediente: 1 kg pipote 2 cepe mari 3 catei de usturoi 1 cutie mica smantana 2 rosii 2 ardei grasi sare piper 1 legatura marar 100 ml vin alb 1 lingura faina 1 lingurita…
Read more »





Carnati de casa cu garnitura

7 November 2013
Carnati_de_casa_cu_garnituraCarnati de casa cu garnitura din: carnati de casa, ulei, piper alb, coriandru, salata verde, rosii, katchup. Ingrediente: 600 g carnati de casa subtiri 2 linguri ulei piper alb zdrobit coriandru uscat pentru garnitura: frunze de salata verde rosii coapte ketchup picant sau dulce   Mod de preparare: Tai carnatii bucati de aproximativ 20 cm,…
Read more »





Piept de pui cu spanac şi sos

7 November 2013
Piept_de_pui_cu_spanac_si_sosPiept de pui cu spanac şi sos din: piept de pui, spanac, ardei capia, galbenusuri, apa, unt, ulei, usturoi, vin alb sec, lamaie, sare, piper, patrunjel, nucsoara. Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 500 g spanac 4 ardei capia doua cepe rosii doua galbenusuri doua linguri cu apa 100 g unt 100 ml ulei…
Read more »





Gutui cu ciolan de porc

7 November 2013
Gutui_cu_ciolan_de_porcGutui cu ciolan de porc din: ciolane de porc, gutui, ceapa, vin alb sec, scortisoara, cuisoare, miere, frunza de dafin, usturoi, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, piper, busuioc, marar. Ingrediente: 4 ciolane de porc 4 gutui doua cepe 200 ml vin alb sec un betisor de scortisoara doua cuisoare doua linguri cu miere o…
Read more »





Rulouri cu orez şi peşte

7 November 2013
Rulouri_cu_orez_si_pesteRulouri cu orez şi peşte din: apa minerala, lapte, oua, faina, peste afumat, orez, ceapa, unt, rozmarin, ardei capia, seminte de mac, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 ml apa minerala 250 ml lapte 3 oua 400 g faina 400 g peste afumat 75 g orez o ceapa alba 50 g…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de miere si ghimbir

7 November 2013
Cotlet_de_porc_cu_sos_de_miere_si_ghimbir_05Cotlet de porc cu sos de miere si ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de orez, ghimbir, cuisoare, amidon, apa rece.   Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc fara os 1 ceapa feliata 3 catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita de sare ½…
Read more »





Tarte cu ceapă şi busuioc

7 November 2013
Tarte_cu_ceapa_si_busuiocTarte cu ceapă şi busuioc din: oua, faina, malai, miez de nuca, branza telemea, ceapa rosie, ceapa alba, ulei de masline, branza mozzarella, caise uscate, busuioc, praf de copt, sare, piper, sos de rosii, fenicul. Ingrediente:  3 oua 150 g faina 50 g malai 50 g miez de nuca 130 g branza telemea o ceapa…
Read more »





Spirale cu brânză şi stafide

7 November 2013
Spirale_cu_brânza_si_stafideSpirale cu brânză şi stafide din: faina, unt, oua, sare, zahar tos, lapte dulce, drojdie, branza de vaci, gris, lamaie, stafide, zahar vanilat, zahar pudra, lamaie confiata. Ingrediente: 450 g faina 140 g unt 4 oua sare 150 g zahar tos 60 ml lapte dulce 10 g drojdie 400 g branza de vaci doua linguri…
Read more »





Varza de bruxelles cu castane

7 November 2013
Varza_de_bruxelles_cu_castaneVarza de bruxelles cu castane din: castane, varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, rozmarin, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 400 g castane proaspete 400 g varza de Bruxelles 2 lingurite ulei de masline 2 cepe 2 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita rozmarin 1 lingura coaja rasa de lamaie…
Read more »





Ruladă cu sos

7 November 2013
Rulada_cu_sosRuladă cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc, carne de vita, pasta de tomate, oua, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, sos de soia, fructe de padure, gem de caise, zahar, sare, piper, ulei, crutoane. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 350 g carne de porc 350 g carne de…
Read more »





Muschiulet cu rozmarin

7 November 2013
Muschiulet_cu_rozmarinMuschiulet cu rozmarin din: muschiulet de vita, rozmarin verde, cartofi, ulei, sare, piper, vin rosu demisec, foi de dafin, boabe de piper, cimbru. Ingrediente: 800 g muschiulet de vita 4-5 ramurele de rozmarin verde pentru garnitura: 1 kg cartofi noi 3 linguri ulei sare piper pentru sosul marinat: 400 ml vin rosu demisec 1 capatana…
Read more »





Gratin cu fructe de mare

7 November 2013
Gratin_cu_fructe_de_mareGratin cu fructe de mare din: fructe de mare, morcov, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, oua, ardei capia, vin alb sec, lamaie, unt, faina, sare, piper, oregano, parmezan, rosii uscate. Ingrediente: 500 g amestec fructe de mare un morcov 4 ciuperci o ceapa doi catei de usturoi 100 ml smantana doua oua doi ardei capia 250…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu carne de crab si usturoi

7 November 2013
Paste_cu_carne_de_crab_si_usturoi_08Paste cu carne de crab si usturoi din: linguini, ulei de masline, unt, usturoi, piper, sos de stridii, carne de crab.   Ingrediente: 1 pachet de linguini 1 lingurita ulei de masline 1 pachet de unt 3 linguri de usturoi, zdrobit 1 lingurita piper negru 1 lingura sos de stridii 500g carne de crab  …
Read more »





Mâncare de linte cu vinete

7 November 2013
Mâncare_de_linte_cu_vineteMâncare de linte cu vinete din: linte, canata, morcov, seminte de chimen, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, telina, lamaie, ulei de masline, menta, sare, piper, patrunjel, castraveti verzi, smantana. Ingrediente: 250 g linte o vanata un morcov seminte de chimen doi catei de usturoi o ceapa alba o ceapa rosie o telina mica o lamaie…
Read more »


Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez

6 November 2013
Creveti_in_sos_dulce_acrisor_pe_pat_de_orez_04Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli, ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere, castane de apa, orez.   Ingrediente: 500g creveti decorticati 2 cani de broccoli, rupt buchetele 1 ceapa feliata 1 ardei gras taiat bucati 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita ghimbir…
Read more »





Burta de vitel cu bacon si verdeata

6 November 2013
Retete_1Burta de vitel cu bacon si verdeata din: burta de vitel, cap de vitel, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, chorizo, supa de vita, vin alb sec, frunza de dafin, boia iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g burta de vitel 500 g cap de vitel (preferabil doar carnea de pe os) 4 linguri…
Read more »





Tarta italiana cu Ricotta

6 November 2013
Tarta_italiana_cu_ricotta.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, oua, lamaie, sare, zahar, lapte, scortisoara, fidea, branza ricotta, portocala glasata, rom, coaja de lamaie verde. Ingrediente blat: 180 g făină 125 g unt 3 gălbenuşuri 1 linguriţă coajă rasă de lămâie sare 100 g zahăr Ingrediente umplutură: 350 ml lapte 1 praf sare 1 linguriţă scorţişoară…
Read more »





Fasole cu ceapa rosie si verdeata

6 November 2013
Fasole_cu_ceapa_rosie_si_verdeataFasole cu ceapa rosie si verdeata din: fasole alba, ceapa, morcovi, ardei grasi, bulion, sare. Ingrediente: 300 g fasole alba o ceapa 2 morcovi 2 ardei grasi 2 linguri bulion sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu apă rece de seara până a doua zi. Se scurge de apa în care…
Read more »





Cozonac grecesc

6 November 2013
Cozonac_grecesc.pngO reteta delicioasa de cozonac grecesc cu: oua, zahar, portocala, lamaie, baton de vanilie, sare, faina. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 1 portocală 1 lămâie 1/2 baton de vanilie 1 praf sare 100 g făină   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge cu unt o formă de colac (26…
Read more »





Cartofi cu sos de mere

6 November 2013
Cartofi_cu_sos_de_mereCartofi cu sos de mere din: cartofi, mere, ceapa, praz, seminte de mustar, miere, scortisoara, boia dulce, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g mere doua cepe albe o ceapa rosie un fir de praz seminte de mustar miere scortisoara 5 g boia dulce 5 g oregano…
Read more »





Tort delicios cu visine

6 November 2013
Tort_cu_visine.pngO reteta delicioasa de tort cu : oua, zahar, faina, amidon, cacao, compot de visine, zahar vanilat, frisca, zahar pudra, visinata, ciocolata. Ingrediente blat: 3 ouă 90 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 25 g pudră de cacao Ingrediente umplutură şi decor: 720 ml compot de vişine 20 g amidon 1 plic zahăr…
Read more »





Supa de fasole cu ciolan si verdeata

6 November 2013
Supa_de_fasole_cu_ciolan_si_verdeataSupa de fasole cu ciolan si verdeata din: fasole boabe, apa, ciolan neafumat, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, sare, ulei, boia dulce, verdeata. Ingrediente: 500 g fasole boabe inmuiata in apa 3,5 l apa un ciolan neafumat, cu os o ceapa 2 morcovi 2 tije de telina un catel de usturoi 1/4 linguri piper sare…
Read more »





Tort spaniol de migdale

6 November 2013
Tort_spaniol_de_migdale.pngO reteta delicioasa de tort cu: martipan, unt, sofran, vin rosu, oua, zahar, faina, amidon, migdale, gelatina, rodii, suc de lamaie, fulgi de migdale, zahar pudra. Ingrediente blat: 125 g compoziţie de marţipan 200 g unt şofran 2 linguri vin roşu 6 ouă 150 g zahăr 70 g făină 30 g amidon 100 g migdale…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga

6 November 2013
Mancare_de_fasole_cu_mamaliga_05Mancare de fasole cu mamaliga din: fasole pestrita, ceapa, usturoi, dafin, piper, fulgi de ardei rosu, sare, zahar, mamaliga.   Ingrediente: 1 kg fasole pestrita 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri fulgi de ardei rosu Sare si zahar, dupa gust Mamaliga, pentru…
Read more »





Supa crema de sfecla rosie

6 November 2013
Supa_crema_de_sfecla_rosieSupa crema de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, morcov, ceapa, supa de legume, hrean, foaie de dafin, ulei, sare, piper, crema de branza, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 cartof 1 morcov 1 ceapa 800 ml supa de legume 1/2 lingurita cu hean ras 1 foaie de dafin ulei sare piper…
Read more »





Rulada cu crema de ciocolata

6 November 2013
Rulada_cu_crema_de_ciocolataRulada cu crema de ciocolata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao, amidon, zahar, miere, frisca, unt, ciocolata, extract de vanilie. Ingrediente: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 2 linguri cacao 1 lingura amidon crema: 100 g zahar 2 lingurite miere 200 ml frisca 100 g unt 30 g…
Read more »





Mâncărică de fasole cu carne

6 November 2013
Mâncarica_de_fasole_cu_carneMâncărică de fasole cu carne din: fasole alba pastai, carne de porc, ceapa rosie, ardei iute, ardei capia, masline negre, pasta de tomate, ciuperci, telina, morcov, ulei, sare, piper, busuioc, rosii, muraturi, legume. Ingrediente: 600 g fasole alba pastai 600 g carne de porc doua cepe rosii un ardei iute doi ardei capia 300 g…
Read more »





Supă orientală picantă

6 November 2013
Supa si ciorbeSupă orientală picantă din: piept de pui, amidon alimentar, legume chinezesti, ulei de masline, sos hoisin, sos de soia, otet balsamic, condimente chinezesti, sos de chili dulce, sare, taitei din faina de orez. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 lingura amidon alimentar sau faina 500 g legume chinezesti 2 linguri ulei de masline 2…
Read more »





Cremsnit cu ciocolată

6 November 2013
Cremsnit_cu_ciocolataCremsnit cu ciocolată din: aluat de foi, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, amidon, frisca vegetala, ciocolata, unt. Ingrediente: 400 g aluat de foi 5 oua 950 ml lapte 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1/4 lingurita esenta de vanilie 140 g amidon 250 ml frisca vegetala 100 g ciocolata 20 g…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi copti de doua ori la cuptor

5 November 2013
Cartofi_copti_de_doua_ori_la_cuptor_06Avem pentru dumneavoastra o reteta delicioasa de cartofi umpluti cu slanina, ceapa verde si ardei kapia care va ajuta sa preparati o cina gustoasa pentru intreaga familie.   Ingrediente: 8 cartofi 100g slanina o legatura de ceapa verde un ardei kapia 50g unt branza sare piper   Mod de preparare: Se pun cartofii la cuptor…
Read more »





Intampina anotimpul rece cu castraveti la otet

5 November 2013
Castraveti_la_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti in saramura Castraveti deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar,…
Read more »





Retetele noastre preferate de vinete umplute

5 November 2013
Vinete1Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete umplute cu sardine si parmezan Vinete umplute cu sardine si parmezan din:…
Read more »





3 retete de castraveti murati in saramura

5 November 2013
Retete_de_castraveti_murati_in_saramuraPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »





Leurda (Sfaturi pentru sanatate)

5 November 2013
LeurdaNu întâmplător ne este dăruită de natură la începutul primăverii, când ieşim din iarnă slăbiţi, cu organismul împovărat de toxine. Cu frunzele ei în formă de paloş, colorate în verde lucios, leurda este unul dintre cele mai puternice remedii din farmacia naturii. Conţine mai multe substanţe binefăcătoare decât ruda ei, usturoiul, şi este mult mai…
Read more »





3 retete de muraturi

5 November 2013
Retete_de_muraturiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Reteta zilei: Morcovi murati in otet Morcovi murati in otet din: morcovi,…
Read more »





Dieta: Regim cu salata si carne

5 November 2013
Dieta3Vrei sa slabesti si toate dietele de pana acum au dat gres? Iti propun un regim usor, care va fi pe placul tau si te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus. Micul dejun in fiecare zi: 2 oua fierte tari, o felie de paine, ceai sau cafea cu zaharina Luni, miercuri si vineri:…
Read more »





Punem nucile in valoare cu retete speciale

5 November 2013
Nuca2Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Reteta zilei: Prajiturele cu nuca de cocos si cacao Prajiturele cu nuca de cocos si cacao din: lapte de cocos, cacao, ulei de cocos, zahar…
Read more »





Cateva trucuri pentru a slabi sanatos

5 November 2013
Dieta2Simti ca este cazul sa scapi de cateva kilograme si te sperie ideea de a tine o alta cura de slabire care te va molesi si iti va seca toata energia? Nu e nevoie sa te infometezi, ci trebuie doar sa stii cum si ce sa mananci, pentru a putea sa te simti mai supla…
Read more »





Retete de muraturi

5 November 2013
Retete_de_muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase.   Muraturi ca la mama acasa Daca e…
Read more »





Vinuri medicinale

5 November 2013
Vin_21Vinurile medicinale sunt un medicament si, ca orice medicament, au o prescriptie stricta si nu trebuie confundate cu vinurile de masa. Desi mai putin mediatizate, vinurile medicinale au efecte benefice atat asupra sanatatii, cat si a starii noastre de spirit. Ca sa fii sigur ca folosesti un produs suta la suta natural si sa te…
Read more »





Retete de muraturi delicioase

5 November 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase.   Reteta zilei: Dovlecei murati Dovlecei murati din:…
Read more »





Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor

5 November 2013
Frunzele_de_untisor_ajuta_la_eliminarea_toxinelorUntisorul te scapa de toxinele din organism Untisorul (Ficaria ranunculoides) creste prin tufisuri, in livezi, paduri, parcuri si gradini, in toate zonele tarii, pretutindeni unde este umezeala. Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, lupta cu anemia, apara organismul de virusuri si infectii, ne umple de energie, redandu-ne pofta de viata.…
Read more »





Retete de muraturi simple

5 November 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Morcovi picanti murati Morcovi picanti murati…
Read more »





Reteta zilei: Galuste cu prune

5 November 2013
Galuste_cu_prune_07Galuste cu prune din: piure de cartofi, oua, sare, faina, prune, unt, pesmet, scortisoara.   Ingrediente: 5 cartofi, piure 2 oua 1 lingurita de sare 2 1/2 cani faina 18 prune, spalate si fara samburi 4 linguri unt 1 1/2 cani pesmet 1/4 ceasca de scortisoara   Mod de preparare: Intr-un castron mare, se combina…
Read more »





Melc din aluat cu ton

5 November 2013
Melc_din_aluat_cu_tonMelc din aluat cu ton din: faina, galbenusuri, oua, sare, ulei, ton, dovlecel, morcov, ardei capia, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, unt, marar, sare, piper, spanac baby, rosii, castraveti, otet. Ingrediente: 500 g faina doua galbenusuri doua oua sare 120 ml ulei doua conserve de ton un dovlecel un morcov un ardei capia o ceapa…
Read more »





Legume la cuptor cu smantana si migdale

5 November 2013
Legume_la_cuptor_cu_smantana_si_migdaleLegume la cuptor cu smantana si migdale din: cartofi, fasole verde, morcovi, usturoi, dovlecel, rosii, branza tofu, ardei capia, cimbru, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, migdale, smantana. Ingrediente: 3 cartofi 300 g fasole verde doi morcovi 6 catei de usturoi un dovlecel 4 rosii 400 g branza tofu doi ardei capia doua…
Read more »





Desert cu portocale

5 November 2013
Desert_cu_portocaleDesert cu portocale din: cuscus, smochine, miere, suc de portocale, scortisoara, portocale, seminte de dovleac, susan, vin alb, menta, frisca, ciocolata neagra, ciocolata picanta. Ingrediente: 200 g cuscus 4 smochine 3 curmale 10 ml miere 50 ml suc de portocale scortisoara 4 portocale 50 g seminte de dovleac 20 g susan 100 ml vin alb…
Read more »

Rinichi cu sos picant şi spanac

5 November 2013
Rinichi_cu_sos_picant_si_spanacRinichi cu sos picant şi spanac din: rinichi de porc, ceapa rosie, ardei grasi, rosii, ardei iute, ceapa, spanac, lapte, branza de vaci, cartof, ulei, unt, dafin, sare, piper, vin alb sec. Ingrediente: 600 g rinichi de porc 3 cepe rosii 3 ardei grasi 4 rosii un ardei iute mic o ceapa alba 500 g…
Read more »





Salata de morcovi cu menta si chimion

5 November 2013
Salata_de_morcovi_cu_menta_si_chimionSalata de morcovi cu menta si chimion din: apa din flori de portocal, chimion, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, morcovi, frunze de menta. Ingrediente: 1/2 lingurita apa din flori de portocal 1/2 lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline extravirgin zeama de la 1/2 lamaie 500 g de morcovi, dati prin…
Read more »





Chec marmorat cu sos caramel

5 November 2013
Chec_marmorat_cu_sos_caramelChec marmorat cu sos caramel din: unt, zahar, oua, branza de vaci, sare, faina, praf de copt, praf de cacao, zahar, frisca. Ingrediente: 160 g unt 200 g zahar 4 oua 500 g branza de vaci 1 praf de sare 250 g faina 1 lingurita praf de copt unt si faina pentru tapetat forma 20…
Read more »





Chiftele de peşte cu miez de nuca in sos

5 November 2013
Chiftele_de_peste_cu_miez_de_nuca_in_sosChiftele de peşte cu miez de nuca in sos  din: fileuri de peste, cartofi, morcov, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, ceapa rosie, ghimbir, rosie, lapte de cocos, faina, ulei, sare, rozmarin, miez de  nuca, susan. Ingrediente: 750 g fileuri de peste un cartof un morcov o legatura ceapa verde un fir de usturoi verde…
Read more »





Sufleu de legume la cuptor

5 November 2013
Sufleu_de_legume_la_cuptorSufleu de legume la cuptor din: ciuperci, cartofi, morcov, lapte dulce, oua, ceapa rosie, unt, cascaval, miez de nuca, seminte de susan, sare, busuioc verde, smantana, sos de tomate picant. Ingrediente: 400 g ciuperci doi cartofi un morcov 500 ml lapte dulce 5 oua o ceapa rosie 60 g unt 100 g cascaval 100 g…
Read more »





Salata cu sfecla si linte

5 November 2013
Salata_cu_sfecla_si_linteSalata cu sfecla si linte din: linte, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin, sfecla rosie, tarhon. Ingrediente: 200 g linte verde uscata (sau 500 g de linte din conserva) 1 lingura de mustar cu boabe 1 1/2 lingura ulei de masline extravirgin 300 g de sfecla rosie fiarta (nu in otet), feliata 1 mana…
Read more »





Checuri cu banane si scortisoara

5 November 2013
Checuri_cu_banane_si_scortisoaraChecuri cu banane si scortisoara din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, banane, oua, zahar, ulei, lapte batut. Ingrediente: 380 g faina 2 lingurite praf de copt 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara  macinata 3 banane 3 oua 100 g zahar 125 ml ulei 125 ml lapte batut   Mod de preparare: Se incinge cuptorul…
Read more »





Hercules: The Legend Begins Trailer

5 November 2013
Hercules: The Legend Begins Official Trailer #1 (2013) – Kellan Lutz Movie HD:
Read more »





Non-Stop Trailer

5 November 2013
Non-Stop Official Trailer #1 (2014) – Liam Neeson Thriller HD:
Read more »





Beneficiile pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe

5 November 2013
UleiuriCele mai eficiente uleiuri vegetale pentru frumuseţea pielii Marile companii cosmetice au identificat beneficiile extraordinare pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe şi le-au inclus printre ingredientele-cheie ale produselor antirid şi antiage lansate în ultimii ani. Astfel, uleiul de argan este nelipsit din compoziţia produselor de îngrijire şi machiaj…
Read more »





Ride Along Trailer

5 November 2013
Ride Along:
Read more »





Maleficent trailer

5 November 2013
Maleficent:
Read more »





Divergent Trailer

5 November 2013
Divergent:
Read more »





Out Of The Furnace Trailer

5 November 2013
Out Of The Furnace:
Read more »





The Mighty Eighth Trailer

5 November 2013
The Mighty Eighth:
Read more »





Noah Trailer

5 November 2013





Heaven is for Real Trailer

5 November 2013
Heaven is for Real:
Read more »





The Great Beauty trailer

5 November 2013
The Great Beauty:
Read more »





The Nut Job Trailer

5 November 2013
The Nut Job:  
Read more »





The Invisible Woman Trailer

5 November 2013
The Invisible Woman:
Read more »





Devil’s Knot Trailer

5 November 2013
Devil’s Knot:
Read more »





Twice Born Trailer

5 November 2013
Twice Born:
Read more »





A Haunted House 2 Trailer

5 November 2013
A Haunted House 2:
Read more »





The Machine Trailer

5 November 2013
The Machine:
Read more »





Sabotage Trailer

5 November 2013
Sabotage:
Read more »





Repentance Trailer

5 November 2013
Repentance:
Read more »





Tropico Trailer

5 November 2013
Tropico:
Read more »





Wrong Cops Trailer

5 November 2013
Wrong Cops:
Read more »





The Secret Life of Walter Mitty Trailer

5 November 2013
The Secret Life of Walter Mitty:
Read more »





Welcome To The Jungle Trailer

5 November 2013
Welcome To The Jungle:
Read more »





Son Of God Trailer

5 November 2013
Son Of God:
Read more »





Sleepwalkers Trailer

5 November 2013
Sleepwalkers:
Read more »





Reteta zilei: Supa cu perisoare, fasole alba si salata creata

5 November 2013
Supa_cu_perisoare_fasole_alba_si_salata_creata_05Supa cu perisoare, fasole alba si salata creata din: carnati, ardei gras, supa de pui, fasole alba, salata creata, suc de limeta, sare, piper.   Ingrediente: 4 carnati (se foloseste doar carnea, maruntita) 1 ardei gras verde, cuburi 4 cesti supa de pui 1 cutie fasole alba 4 cesti salata create tocata Sucul de la…
Read more »

Prajitura cu ciocolata amaruie

5 November 2013
Prajitura_cu_ciocolata_amaruiePrajitura cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata amaruie, oua, galbenusuri, zahar, faina. Ingrediente: 110 g unt 110 g ciocolata amaruie 2 oua 2 glabenusuri 4 linguri zahar 2 lingurite faina   Mod de preparare: Intr-un castron termorezistent, se rupe ciocolata; se aşază la bain-marie şi se lasă să se topească. Intre timp, se bat ouăle…
Read more »





Cuscus picant cu sunca

5 November 2013
Cuscus_picant_cu_suncaCuscus picant cu sunca din: cuscus, supa de pui, morcov, ceapa, rosii uscate, cimbru, usturoi, sunca de porc, spanac baby, lamaie, portocla, ulei de masline, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 200 g cuscus 250 ml supa de pui un morcov o ceapa alba rosii uscate in ulei cimbru un catel de usturoi 400 g sunca…
Read more »





Supa crema de dovleac cu nucsoara

5 November 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_nucsoaraSupa crema de dovleac cu nucsoara din: dovleac, supa de legume, lapte, smantana, ceapa, foaie de dafin, ghimbir, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac 800 ml supa de legume 100 ml lapte 50 g smantana 1 ceapa 1 foaie de dafin 1/4 lingurita ghimbir ras 2 linguri cu ulei de masline nucsoara…
Read more »





Fasole cu carne tocată

5 November 2013
Fasole_cu_carne_tocataFasole cu carne tocată din: carne tocata de vita, fasole rosie, ceapa alba, ardei gras, usturoi, cimbru, supa de vita, rosii in bulion, boia dulce, chimen, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 400 g fasole rosie 2 cepe albe un ardei gras rosu 3 catei de usturoi o lingura cimbru…
Read more »





Orez cu creveti si parmezan

5 November 2013
Orez_cu_creveti_si_parmezanOrez cu creveti si parmezan din: orez, creveti, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, ardei gras, unt, parmezan, orez. Ingrediente: 1 cescuta cu orez 100 g creveti 1 ceapa 3 catei de usturoi 100-150 ml vin alb 500 ml supa de legume ardei gras (verde, rosu, galben) 100 g unt 50 g parmezan ulei…
Read more »





Cozonac delicios cu mac

5 November 2013
Cozonac_delicios_cu_macCozonac delicios cu mac din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, unt, galbenusuri, zahar pudar, mac, lapte, zahar, vanilie, scortisoara, cuisoare, turta dulce. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 4 linguri zahar  500 g faina 250 ml lapte 1 lingurita sare 4 linguri unt topit 2 galbenusuri unt si faina pentru tapetat tava zahar pudra umplutura: 150…
Read more »





Reteta zilei: Vita si broccoli in sos de soia pe pat de orez fiert

5 November 2013
Vita_si_broccoli_in_sos_de_soia_pe_pat_de_orez_fiert_05Vita si broccoli in sos de soia pe pat de orez fiert din: muschi de vita, sos de soia, sherry, amidon, broccoli, usturoi, ghimbir, ulei, orez fiert.   Ingrediente: ½ kg muschi de vita 4 linguri de sos de soia 2 linguri de sherry 1 lingurita amidon 1 buchet broccoli proaspat, rupt buchetele 2 catei…
Read more »





Sufleu dulce cu mere şi mac

5 November 2013
Sufleu_dulce_cu_mere_si_macSufleu dulce cu mere şi mac din: lapte, fidea, praf de budinca, zahar vanilinat, ou, scortisoara, mere, unt, suc de mere. Ingrediente: sufleu: 750 ml lapte 1 plic fidea 1 lingurita cu varf praf de budinca cu gust de vanilie 125 g mac 2 plicuri zahar vanilinat 1 ou 1 lingurita scortisoara mere caramelizate: 3…
Read more »





Supă cu somon fume

5 November 2013
Supa_cu_somon_fumeSupă cu somon fume din: somon afumat, unt, usturoi, cartofi, faina, smantana, vin alb sec, telina, morcov, broccoli, ceapa, tarhon, ulei de masline, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 250 g somon afumat 30 g unt doi catei de usturoi 5 cartofi albi o lingura cu faina 250 ml smantana 100 ml vin alb sec o telina…
Read more »





Prăjitură cu mere, caise uscate si nuci

5 November 2013
Prajitura_cu_mere_caise_uscate_si_nuciPrăjitură cu mere, caise uscate si nuci din: caise uscate, unt, zahar, zahar vanilinat, nuci, coaja de lamaie, oua, faina, praf de copt, lapte, mere, suc de lamaie, martipan, amidon, scortisoara. Ingrediente: aluat: 100 g caise uscate 150 g unt 170 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 100 g nuci macinate 1 lingurita coaja de…
Read more »





Salata cu castane si rozmarin

5 November 2013
Salata_cu_castane_si_rozmarinSalata cu castane si rozmarin din: pastarnac, ulei de masline, castane, rozmarin, miere, frunze de salata mixta. Ingrediente: 500 g pastarnac, taiat in sferuri 1 lingura ulei de masline 200 g castane intregi, gatite si decojite 2 fire de rozmarin, tocate mare 1 lingurita de miere 140 g frunze de salata mixta   Mod de…
Read more »





Tarta cu prune si migdale

5 November 2013
Tarta_cu_prune_si_migdaleTarta cu prune si migdale din: oua, zahar, smantana, ulei, zahar vanilat, praf de copt, faina, prune, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, zahar vanilat. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 1 ceasca smantana (circa 100 g) 4 linguri ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 200-250 g faina 1/2 kg prune mai…
Read more »





Supă-cremă de praz cu smantana

5 November 2013
Supa_crema_de_praz_cu_smantanaSupă-cremă de praz cu smantana din: praz, cartofi, morcov, telina, pastarnac, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 3 fire praz 2 cartofi 1 morcov 1/2 telina 1 pastarnac 100 g unt 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l în rondele şi căleşte-l în untul topit. Păstrează câteva rondele pentru decor. Adaugă…
Read more »





Oua umplute cu pasta de hrean

5 November 2013
Oua_umplute_cu_pasta_de_hreanOua umplute cu pasta de hrean din: oua, mustar, pasta de hrean, boia iute, maioneza, sare. Ingrediente: 5 oua 2 lingurite mustar 2 lingurite pasta de hrean 1 praf boia iute 2 linguri maioneza sare   Mod de preparare: Speli bine ouăle şi le pui la fiert în apă cu sare. Le laşi aproximativ 10…
Read more »





Reteta zilei: Galuste cu carne de porc si sos de chili

5 November 2013
Galuste_cu_carne_de_porc_si_sos_de_chili_14Galuste cu carne de porc si sos de chili din: varza, sare, carne de porc, ghimbir, morcov, praz, usturoi, sos de soia, ulei de susan, ou, piper, aluat, ulei de canola, sos de chili, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.   Ingrediente galuste: 1/4 varza 3/4 lingurita sare ½ kg carne tocata…
Read more »





Briose cu kiwi

5 November 2013
Briose_cu_kiwiBriose cu kiwi din: kiwi, zahar brun, oua, faina, bicarbonat de sodiu, ulei, lapte, ulei, faina. Ingrediente: 3 kiwi 200 g zahar brun 2 oua 200 g faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 60 ml ulei 100 ml lapte ulei, pentru uns formele faina pentru presarat in forme   Mod de preparare: Splei, cureti si…
Read more »





Ruladă cu spanac si cascaval

5 November 2013
Rulada_cu_spanac_si_cascavalRuladă cu spanac si cascaval din: ou, lapte, faina, praf de copt, spanac, ceapa, usturoi, ardei capia copt, seminte de mac, cascaval, ulei, sare, piper, patrunjel, linte. Ingrediente: un ou 350 ml lapte dulce 175 g faina o lingurita cu praf de copt 500 g spanac o ceapa alba doi catei de usturoi 500 g…
Read more »





Tartă cu prune şi brânză

5 November 2013
Tarta_cu_prune_si_brânzaTartă cu prune şi brânză din: faina, praf de copt, sare, zahar, unt, coaja de lamaie, smantana, prune, galbenusuri, branza de vaci, amidon, suc de lamaie, albusuri, gem de caise. Ingrediente: 200 g faina 1 varf de cutit praf de copt 1 praf de sare 120 g zahar 170 g unt 1 lingurita coaja de…
Read more »





Ciorbă cu pui şi fasole păstăi

5 November 2013
Ciorba_cu_pui_si_fasole_pastaiCiorbă cu pui şi fasole păstăi din: fasole alba pastai, carne de pui, rosii, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, bors, oua, sare, piper, oregano, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g fasole alba pastai 700 g carne de pui 5 rosii un morcov doua cepe o radacina de patrunjel doi…
Read more »





Rulada cu struguri si branza de vaci

5 November 2013
Rulada_cu_struguri_si_branza_de_vaciRulada cu struguri si branza de vaci din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, struguri, iaurt, branza de vaci, smantana, zahar pudra, gelatina, apa. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingura ulei 1/2 lingurita praf de copt pentru umplutura: 300 g struguri albi si negri 100 g iaurt…
Read more »





Dieta satioasa

4 November 2013
Dieta4Cum vine toamna, doritoarele de o silueta de vis la urgenta scot de la naftalina rapida cura cu supa de varza si intra din nou in jeansii preferati. Numai doar cele pline de rabdare si lipsite de pofte pot indura o asemenea cura fara gust. Noi iti prezentam o alternativa atragatoare si la fel de…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu glazura de zmeura

4 November 2013
Prajitura_cu_glazura_de_zmeura_05Prajitura cu glazura de zmeura din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, unt, zahar, zmeura, oua, esenta de vanilie, iaurt, zahar pudra, gem de zmeura.   Ingrediente aluat: 3 cupe faina +1 lingura faina 2 lingurite praf de copt 3 lingurite de scortisoara 1/2 lingurita de sare 1 cana unt 1 1/2 cesti de zahar+1…
Read more »





Peşte cu orez şi mandarine

4 November 2013
Peste_cu_orez_si_mandarinePeşte cu orez şi mandarine din: orez integral, trunchiuri de peste, ceapa rosie, usturoi, mandarine, broccoli, sos de soia, lamaie, vin alb sec, ulei, sare, piper, cimbru, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 150 g orez integral 800 g trunchiuri de peste o ceapa rosie doi catei de usturoi 4 mandarine 500 g broccoli doua linguri…
Read more »





Paste cu sos de mozzarella

4 November 2013
Paste_cu_sos_de_mozzarellaPaste cu sos de mozzarella din: paste, seminte de dovleac, rosii cherry, porumb, vin, branza mascarpone, lapte, parmezan, mozzarella, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 g paste fundite 50 g seminte de dovleac 200 g rosii cherry 200 g porumb din conserva 50 ml vin alb sec 150 g branza mascarpone 50 g parmezan 50…
Read more »





Rinichi cu sos picant

4 November 2013
Rinichi_cu_sos_picantRinichi cu sos picant din: rinichi de porc, rosii, ardei capia, ardei iute, broccoli, ceapa rosie, vin rosu, frunza de dafin, faina, ulei, sare, piper, cimbru, cartofi, orez, mazare. Ingrediente: 600 g rinichi de porc un kilogram rosii 3 ardei capia un ardei iute 500 g broccoli 3 cepe rosii 300 ml vin rosu sec…
Read more »





Rulouri cu crema de nuca si cacao

4 November 2013
Rulouri_cu_crema_de_nuca_si_cacaoRulouri cu crema de nuca si cacao din: foaie de placinta, miez de nuca, albusuri, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat: 1 foaie placinta pentru umplutura: 40 g miez de nuca 5 albusuri 5 linguri zahar 3 linguri cacao   Mod de preparare: Dezgheţi foaia de plăcintă. Mărunţeşti nuca şi păstrezi câteva bucăţi mari pentru ornat.…
Read more »





Mere umplute cu carne de porc

4 November 2013
Mere_umplute_cu_carne_de_porcMere umplute cu carne de porc din: mere, carne de porc, ceapa, usturoi, morcov, ardei capia, smantana, mustar iute, ou, patrunjel, ulei, sare, piper, cartofi, mazare, praz. Ingrediente: 8 mere 300 g carne de porc tocata doua cepe doi catei de usturoi un mrocov mic un ardei capia 300 ml smantana o lingura mustar iute…
Read more »





Desert cu prune

4 November 2013
Desert_cu_pruneDesert cu prune din: faina, galbenusuri, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, unt, coaja de lamaie, prune, rom, ghimbir, turte. Ingrediente: blat: 350 g faina 2 galbenusuri 30 g drojdie 40 g zahar circa 170 ml lapte caldut 1 praf sare 100 g unt 1 lingurita coaja de lamaie rasa umplutura: 250 g prune pasate 1-2…
Read more »





Chiftele de fasole in sos de rosii

4 November 2013
Chiftele_de_fasole_in_sos_de_rosiiChiftele de fasole in sos de rosii din: fasole mung, morcovi, ardei capia, gris, ceapa, sare, piper, ulei, gogosar, morcov, rosii, sare, piper, oregano, cimbru, busuioc. Ingrediente: pentru chiftele: 250 g fasole mung 2 morcovi 2 ardei capia 2 linguri gris 1 ceapa mare sare piper pentru sos: 1 ceapa 2 linguri ulei 1 gogosar…
Read more »





Găluşte de cartofi cu gem de prune

4 November 2013
Galuste_de_cartofi_cu_gem_de_pruneGăluşte de cartofi cu gem de prune din: cartofi, branza de vaci, faina, ou, sare, unt, cas dulce, faina, zahar, gem de prune, sare, scortisoara, rom. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci 150 g faina 1 ou 1/2 lingurita sare 4 linguri unt topit 250 g cas dulce sos: 40 g unt…
Read more »





Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză

4 November 2013
Dovleac_copt_cu_broccoli_si_sos_de_brânzaDovleac copt, cu broccoli si sos de brânză din: dovleac placintar, broccoli, lapte dulce pasteurizat, branza, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 dovleac placintar, de circa 1 kg 1 manunchi de broccoli de aproximativ 350 g 100 ml lapte dulce pasteurizat 100 g branza ulei de masline sare   Mod de preparare: Speli dovleacul, îl…
Read more »





Tartă cu pere şi mere

4 November 2013
Tarta_cu_pere_si_mereTartă cu pere şi mere din: faina, unt, zahar, ou, sare, mere acrisoare, pere, suc de lamaie, smantana, galbenusuri, miere. Ingrediente: 150 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 ou 1 praf sare 3 mere acrisoare 3 pere 2 linguri suc de lamaie 250 ml smantana dulce 4 galbenusuri 2 linguri miere  …
Read more »





Reteta zilei: Creveti in sos de portocale cu orez

4 November 2013
Creveti_in_sos_de_portocale_cu_orez_04Creveti in sos de portocale cu orez din: broccoli, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, ulei de masline, creveti, zahar brun, ghimbir, suc de portocale, sos de soia, orez.   Ingrediente: 1 ½ cesti broccoli 5 fire ceapa verde, tocata 1 ardei rosu, feliat 1 ardei gras galben sau verde,…
Read more »




ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu