luni, 4 noiembrie 2013

Retete de toamna #13

Retete de toamna:

Reteta zilei: Prajitura cu glazura de zmeura

4 November 2013
Prajitura_cu_glazura_de_zmeura_05Prajitura cu glazura de zmeura din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, unt, zahar, zmeura, oua, esenta de vanilie, iaurt, zahar pudra, gem de zmeura.   Ingrediente aluat: 3 cupe faina +1 lingura faina 2 lingurite praf de copt 3 lingurite de scortisoara 1/2 lingurita de sare 1 cana unt 1 1/2 cesti de zahar+1…
Read more »





Peşte cu orez şi mandarine

4 November 2013
Peste_cu_orez_si_mandarinePeşte cu orez şi mandarine din: orez integral, trunchiuri de peste, ceapa rosie, usturoi, mandarine, broccoli, sos de soia, lamaie, vin alb sec, ulei, sare, piper, cimbru, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 150 g orez integral 800 g trunchiuri de peste o ceapa rosie doi…
Read more »





Paste cu sos de mozzarella

4 November 2013
Paste_cu_sos_de_mozzarellaPaste cu sos de mozzarella din: paste, seminte de dovleac, rosii cherry, porumb, vin, branza mascarpone, lapte, parmezan, mozzarella, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 g paste fundite 50 g seminte de dovleac 200 g rosii cherry 200 g porumb din conserva 50 ml vin…
Read more »





Rinichi cu sos picant

4 November 2013
Rinichi_cu_sos_picantRinichi cu sos picant din: rinichi de porc, rosii, ardei capia, ardei iute, broccoli, ceapa rosie, vin rosu, frunza de dafin, faina, ulei, sare, piper, cimbru, cartofi, orez, mazare. Ingrediente: 600 g rinichi de porc un kilogram rosii 3 ardei capia un ardei iute 500…
Read more »





Rulouri cu crema de nuca si cacao

4 November 2013
Rulouri_cu_crema_de_nuca_si_cacaoRulouri cu crema de nuca si cacao din: foaie de placinta, miez de nuca, albusuri, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat: 1 foaie placinta pentru umplutura: 40 g miez de nuca 5 albusuri 5 linguri zahar 3 linguri cacao   Mod de preparare: Dezgheţi foaia de…
Read more »





Mere umplute cu carne de porc

4 November 2013
Mere_umplute_cu_carne_de_porcMere umplute cu carne de porc din: mere, carne de porc, ceapa, usturoi, morcov, ardei capia, smantana, mustar iute, ou, patrunjel, ulei, sare, piper, cartofi, mazare, praz. Ingrediente: 8 mere 300 g carne de porc tocata doua cepe doi catei de usturoi un mrocov mic…
Read more »





Desert cu prune

4 November 2013
Desert_cu_pruneDesert cu prune din: faina, galbenusuri, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, unt, coaja de lamaie, prune, rom, ghimbir, turte. Ingrediente: blat: 350 g faina 2 galbenusuri 30 g drojdie 40 g zahar circa 170 ml lapte caldut 1 praf sare 100 g unt 1 lingurita…
Read more »





Chiftele de fasole in sos de rosii

4 November 2013
Chiftele_de_fasole_in_sos_de_rosiiChiftele de fasole in sos de rosii din: fasole mung, morcovi, ardei capia, gris, ceapa, sare, piper, ulei, gogosar, morcov, rosii, sare, piper, oregano, cimbru, busuioc. Ingrediente: pentru chiftele: 250 g fasole mung 2 morcovi 2 ardei capia 2 linguri gris 1 ceapa mare sare…
Read more »





Găluşte de cartofi cu gem de prune

4 November 2013
Galuste_de_cartofi_cu_gem_de_pruneGăluşte de cartofi cu gem de prune din: cartofi, branza de vaci, faina, ou, sare, unt, cas dulce, faina, zahar, gem de prune, sare, scortisoara, rom. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci 150 g faina 1 ou 1/2 lingurita sare 4 linguri…
Read more »





Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză

4 November 2013
Dovleac_copt_cu_broccoli_si_sos_de_brânzaDovleac copt, cu broccoli si sos de brânză din: dovleac placintar, broccoli, lapte dulce pasteurizat, branza, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 dovleac placintar, de circa 1 kg 1 manunchi de broccoli de aproximativ 350 g 100 ml lapte dulce pasteurizat 100 g branza ulei…
Read more »





Tartă cu pere şi mere

4 November 2013
Tarta_cu_pere_si_mereTartă cu pere şi mere din: faina, unt, zahar, ou, sare, mere acrisoare, pere, suc de lamaie, smantana, galbenusuri, miere. Ingrediente: 150 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 ou 1 praf sare 3 mere acrisoare 3 pere 2 linguri suc de lamaie…
Read more »





Reteta zilei: Creveti in sos de portocale cu orez

4 November 2013
Creveti_in_sos_de_portocale_cu_orez_04Creveti in sos de portocale cu orez din: broccoli, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, ulei de masline, creveti, zahar brun, ghimbir, suc de portocale, sos de soia, orez.   Ingrediente: 1 ½ cesti broccoli 5 fire ceapa verde, tocata…
Read more »





Legume coapte cu sos tahini

4 November 2013
Legume_coapte_cu_sos_tahiniLegume coapte cu sos tahini din: dovlecel, vanata, ciuperci, tofu afumat, sos de soia, ulei, susan, usturoi, mustar dijon, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 dovlecel subtire 1 vanata 4 ciuperci 100 g tofu afumat 2 linguri sos de soia 2 linguri…
Read more »





Placinta cu sunca, branza si cascaval

4 November 2013
Placinta_cu_sunca_branza_si_cascavalPlacinta cu sunca, branza si cascaval din: foi de placinta, ulei, sunca presata, oua, branza, cascaval, ou, susan. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta ulei pentru uns pentru umplutura: 200 g sunca presata 5 oua 500 g branza 100 g cascaval ras pentru uns: 1…
Read more »





Cartofi la cuptor, cu sos de urzici

4 November 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_urziciCartofi la cuptor, cu sos de urzici din: cartofi, ulei, condiment din legume, boia, patrunjel verde, urzici, faina, sare, lapte, usturoi, ulei. Ingrediente: 6 cartofi mari 50 ml ulei condiment din legume uscate boia 1/2 legatura patrunjel verde pentru sos: 500 g urzici proaspete sau…
Read more »





Cheesecake cu mere şi caramel

4 November 2013
Cheesecake_cu_mere_si_caramelCheesecake cu mere şi caramel din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci, zahar pudra, oua, esenta de vanilie, malai, amidon alimentar, smantana, caramele, unt, mere, zahar brun, scortisoara. Ingrediente: blat: 200 g biscuiti digestivi 100 g unt moale umplutura: 400 g branza de vaci de…
Read more »





Paine cu nuci si seminte de in

4 November 2013
Paine_cu_nuci_si_seminte_de_inPaine cu nuci si seminte de in din: drojdie, miere, faina integrala, seminte de in, sare, seminte de susan, nuci tocate. Ingrediente: 1 cub drojdie 1 lingurita miere 1 kg faina integrala 100 g seminte de in sare 100 g seminte de susan 300 g…
Read more »





Lasagna cu broccoli si muguri de pin

4 November 2013
Lasagna_cu_broccoli_si_muguri_de_pinLasagna cu broccoli si muguri de pin din: foi de lasagna, broccoli, ceapa, ulei, faina, lapte dulce pasteurizat, smantana, muguri de pin, cascaval. Ingrediente: 6 foi de lasagna 250 g broccoli proaspat sau congelat 1 ceapa mica 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 ml…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu curry si legume

4 November 2013
Orez_cu_curry_si_legume_05Orez cu curry si legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de curry, orez, supa, lapte de cocos, naut, rosii, mazare, sare, piper, caju.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 4 lingurite de pasta de…
Read more »





Rasol de pastrav cu legume

4 November 2013
Rasol_de_pastrav_cu_legumeRasol de pastrav cu legume din: sare, suc de lamaie, otet, vin alb, ceapa, cuisor, foaie de dafin, morcov, praz, telina verde, cimbru, pastravi, unt, faina, galbenus. Ingrediente: 2 linguri sare 1 lingura suc de lamaie 2 linguri otet 200 ml vin alb 1/2 ceapa…
Read more »





Salata cu piept de curcan si branza feta

4 November 2013
Salata_cu_piept_de_curcan_si_branza_fetaSalata cu piept de curcan si branza feta din: salata verde, inimi de anghinare, rosii, piper de curcan, sare, piper, faina, ulei de masline, aceto balsamic, branza feta. Ingrediente: 300 g salata verde asortata 8 inimi de anghinare in ulei 8 rosii mici 300 g…
Read more »





Legume cu sos si coriandru

4 November 2013
Legume_cu_sos_si_coriandruLegume cu sos si coriandru din: conopida, broccoli, ardei gras, frunze de coriandru, ulei de arahide, unt de arahide, lapte de cocos, zeama de lamaie verde, sos de ardei iute, sos de soia, sare. Ingrediente: 300 g conopida 300 g broccoli 1 ardei gras rosu…
Read more »





Cartofi copţi cu ton

4 November 2013
Cartofi_copti_cu_tonCartofi copţi cu ton din: cartofi, ton in ulei, salata rucola, ardei capia, ceapa verde, seminte de dovleac, seminte de susan, otet balsamic, ulei de masline, rosii cherry, sare, piper, menta, cimbru. Ingrediente: 8 cartofi doua cutii ton in ulei 200 g salata rucola trei…
Read more »





Bascute cu stafide

4 November 2013
Bascute_cu_stafideBascute cu stafide din: aluat foitaj, branza de vaci, stafide aurii, ou, zahar vanilinat, galbenus, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 250 g branza de vaci 200 g stafide aurii un ou un plic zahar vanilinat pentru copt: un galbenus 3 linguri lapte   Mod…
Read more »





Piept de curcan umplut cu caise, fistic si stafide

4 November 2013
Piept_de_curcan_umplut_cu_caise_fistic_si_stafidePiept de curcan umplut cu caise, fistic si stafide din: piept de curcan, caise uscate, fistic, stafide, smantana, vin alb sec, apa, concentrat de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept intreg de curcan 200 g caise uscate 100 g fistic 100 g stafide 2…
Read more »





Penne cu sos de roşii si vinete

4 November 2013
Penne_cu_sos_de_rosii_si_vinetePenne cu sos de roşii si vinete din: paste fainoase, ceapa, usturoi, vanata, rosii, ulei de masline, sare, piper, fulgi de ardei iute, parmezan, busuioc. Ingrediente: 400 g paste fainoase tip penne, de preferat integrale 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 vanata 200 g…
Read more »





Rulada cu crema si nuci

4 November 2013
Rulada_cu_crema_si_nuciRulada cu crema si nuci din: oua, faina, nuci, zahar, coaja, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, lapte, dulceata de zmeura, nuci, zahar, faina, zahar vanilat, rom. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 4 linguri faina 6 linguri nuci macinate 10 linguri zahar 20 g coaja…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu legume si sos de branza

4 November 2013
Paste_cu_legume_si_sos_de_branza_07Paste cu legume si sos de branza din: ulei de masline, dovlecel, sparanghel, fasole verde, salata creata, usturoi, unt, faina, lapte, cimbru, piper rosu, parmezan, paste, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 dovlecel , taiat bucati ½ buchet sparanghel , taiat…
Read more »





Placinta cu mazare si morcovi

4 November 2013
Placinta_cu_mazare_si_morcoviPlacinta cu mazare si morcovi din: aluat, mazare, morcovi, smantana, lapte, oua, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat congelat de foitaj 200 g mazare 2 morcovi fierti un pahar mare smantana 100 ml lapte 2 oua sare piper   Mod de preparare: Aluatul de foitaj…
Read more »





Rulada de zmeura garnisita cu petale de trandafir

4 November 2013
Rulada_de_zmeura_garnisita_cu_petale_de_trandafirRulada de zmeura garnisita cu petale de trandafir din: oua, sare, zahar, coaja de lamaie, faina, amidon, praf de copt, zmeura, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca, petale de trandafir confiate. Ingrediente: 3 oua 1 praf sare 150 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie…
Read more »





Paste cu sos de vin, smântână şi legume

4 November 2013
Paste_cu_sos_de_vin_smântâna_si_legumePaste cu sos de vin, smântână şi legume din: paste, sparanghel, fasole verde, mazare, fasole lata, ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, faina, vin alb sec, smantana, menta, piper, sare, salvie. Ingrediente: 350 g paste 200 g sparanghel 200 g fasole verde 200 g mazare 200 g…
Read more »





Gutui cu firimituri la cuptor

4 November 2013
Gutui_cu_firimituri_la_cuptorGutui cu firimituri la cuptor din: gutui, faina, nuci, zahar brun, unt, scortisoara. Ingrediente: 600 g guiti 125 g faina 80 g nuci 125 g zahar brun 125 g unt scortisoara, dupa gust   Mod de preparare: Se spală, se taie şi se curăţă gutuile…
Read more »





Sos delicios pentru gratar

4 November 2013
Sos_delicios_pentru_gratarSos delicios pentru gratar din: ardei gras, ceapa, usturoi, bulion, miere, mustar, ketchup, vin rosu, supa din concetrat de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: un ardei gras o ceapa mica un catel usturoi 100 g bulion 3 linguri miere o lingurita mustar fin o lingura…

Reteta zilei: Cheesecake cu mere si branza de vaci

3 November 2013
Cheesecake_cu_mere_si_branza_de_vaci_05Cheesecake cu mere si branza de vaci este o reteta simpla, dar foarte gustoasa care nu o sa va dea prea multa bataie de cap pentru ca blatul se face rapid cu biscuiti zdrobiti.   Ingrediente: 700 gr branza de vaci 200 gr smantana 2 oua 2 linguri de miere 2 linguri de faina 2…
Read more »





Cum se prepara rata cu mirodenii (video)

3 November 2013
Cum_se_prepara_rata_cu_mirodeniiRetete video:   Cum se prepara rata cu mirodenii
Read more »





Retete cu pere dulci si zemoase disponibile toamna

3 November 2013
perePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu sos de ciocolată O reteta de pere cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de vanilie si alune de padure. Ingrediente: 2…
Read more »





Dieta alba

3 November 2013
Dieta4In nici un caz nu vorbim despre zahar ori faina alba, care nu-ti vor fi recomandate în nici o dieta! Pregateste-ţi frigiderul pentru alimente de o singură culoare, alb, repartizate zilnic in cinci mese echilibrate. O dieta sanatoasa, usoara, plina de nutrienti de care ai nevoie, o dieta detoxifianta si purificatoare. Lista de cumparaturi: Nu…
Read more »





Cum se prepara placinta de cartofi cu oua ochiuri si pancetta (video)

3 November 2013
Cum_se_prepara_placinta_de_cartofi_cu_oua_ochiuri_si_pancettaRetete video:   Cum se prepara placinta de cartofi cu oua ochiuri si pancetta Vezi mai multe video din blog
Read more »





5 leacuri-condiment pentru ficat

3 November 2013
Ceai1Sanatatea organismului uman depinde in mare masura de sanatatea si buna functionare a ficatului, organul intern cel mai mare şi diversificat din punct de vedere metabolic. Laboratorul organismului uman, cum este denumit ficatul, prelucreaza toate toxinele pe care intr-un fel sau altul le asimilam. Acesta este motivul pentru care din când în cand gafaie si,…
Read more »





Cum se prepara pasta de naut cu boia afumata (video)

3 November 2013
Cum_se_prepara_pasta_de_naut_cu_boia_afumataRetete video:   Cum se prepara pasta de naut cu boia afumata Vezi mai multe video din blog
Read more »





Polenul crud

3 November 2013
Polenul_crudNu se poate compara, ca eficienţă, cu polenul uscat. Iar ca gust, nici atât. Luat proaspăt, din stupul albinelor, este o uzină de sănătate Tatăl polenului crud O descoperire remarcabilă pentru apicultură,  nu­triţie şi apiterapie a constituit-o polenul crud. În spatele lui se află o întâmplare care merită a fi relatată. În martie 1992, Patrice…
Read more »





Cum se prepara flori de dovlecel umplute cu crema de ricotta (video)

3 November 2013
Cum_se_prepara_flori_de_dovlecel_umplute_cu crema_de_ricottaRetete video:   Cum se prepara flori de dovlecel umplute cu crema de ricotta
Read more »





Tratament cu plante medicinale in raceala si gripa

3 November 2013
Tratament_cu_plante_medicinale_in_raceala_si_gripaUn viciu de procedură: antibioticele În ultima vreme, venirea toamnei este legată auto­mat de boli. Răceala şi gripa sunt mai răspândite decât frunzele căzătoare şi întunecă frumuseţea anotimpului. Cine este de vină? În primul rând, bacteriile şi viruşii, cărora pare să nu li se mai împotrivească nimic (peste 80% din infecţiile acute de căi respiratorii…
Read more »





Reteta zilei: Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata

3 November 2013
Briose_de_ciocolata_cu_glazura_de_bezea_si_ciocolata_14Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, cafea, lapte, ulei, ou, esenta de vanilie, apa clocotita, albus de ou, smantana, esenta de migdale, ciocolata neagra, ulei de nuca de cocos.   Ingrediente aluat de ciocolata: 1 cana faina 1 cana de zahar…
Read more »





Salata de fasole cu ceapa rosie si rosii

3 November 2013
Salata_de_fasole_cu_ceapa_rosie_si_rosiiSalata de fasole cu ceapa rosie si rosii din: fasole, mustar, otet de vin alb, ulei, fasole boabe, ceapa rosie, salata verde, rosii. Ingrediente: 600 g fasole verde din conserva (asorata, galbena si verde) 1 lingurita mustar 3 linguri otet de vin alb 3 linguri ulei 1 conserva fasole boabe 1 ceapa rosie 1 salata…
Read more »





Lasagna cu spanac şi sos

3 November 2013
Lasagna_cu_spanac_si_sosLasagna cu spanac şi sos din: spanac, smantana, unt, ulei de masline, mozzarella, ceapa verde, usturoi verde, ardei capia, seminte de chimen, foi de lasagna, sare, piper, sos de iaurt cu porumb. Ingrediente: 500 g spanac 300 ml smantana 50 g unt 50 ml ulei de masline 300 g mozzarella o legatura ceapa verde un…
Read more »





Briose cu gutui

3 November 2013
Briose_cu_gutuiBriose cu gutui din: iaurt, ulei, oua, faina, zahar, praf de copt, gutui, scortisoara. Ingrediente: 140 g iaurt natur 50 ml ulei 2 oua 130 g faina 50 g zahar 2 lingurite praf de copt 120 g gutui crude o lingurita scortisoara   Mod de preparare: Se pune iaurtul într-un vas, se toarnă uleiul şi…
Read more »





Fasole pastai in sos alb cu nucsoara

3 November 2013
Fasole_pastai_in_sos_alb_cu_nucsoaraFasole pastai in sos alb cu nucsoara din: fasole pastai, ceapa, unt, usturoi, patrunjel, faina, lapte, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 1 ceapa 100 g unt 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 2 linguri faina 500 ml lapte sare piper nucsoara   Mod de preparare: Cureţi păstăile de fasole, le speli…
Read more »





Bors de perisoare cu legume si orez

3 November 2013
Bors_de_perisoare_cu_legume_si_orezBors de perisoare cu legume si orez din: carne tocata amestec, ou, orez, praz, ceapa, ardei gras, fasole verde, suc de rosii, bors, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec un ou 50 g orez un tub praz o ceapa un ardei gras o conserva mica de fasole verde 300 ml suc de rosii…
Read more »





Salată vegetariană cu porumb şi avocado

3 November 2013
Salata_vegetariana_cu_porumb_si_avocadoSalată vegetariană cu porumb şi avocado din: lamaie, fructe de avocado, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco, boabe de porumb, rosii, ceapa rosie, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 lamaie 2 fructe de avocado 6 linguri ulei de masline sare piper sos tabasco 300 g boabe de porumb (conserva) 4 rosii 2 cepe rosii 2 fire…
Read more »





Cum se prepara Friganele cu fulgi de porumb (video)

3 November 2013
Cum_se_prepara_Friganele_cu_fulgi_de_porumbRetete video:   Cum se prepara Friganele cu fulgi de porumb
Read more »





Gutui umplute cu branza de vaci, stafide si miez de nuca

3 November 2013
Gutui_umplute_cu_branza_de_vaci_stafide_si_miez_de_nucaGutui umplute cu branza de vaci, stafide si miez de nuca din: gutui, branza de vaci, stafide, miez de nuca, lamaie, zahar, unt, zahar pudra. Ingrediente: 4 gutui 250 g branza de vaci 100 g stafide 100 g miez de nuca o lamaie 125 g zahar 15 g unt zahar pudra pentru servit   Mod…
Read more »





Tarta cu spanac, oua si cascaval

3 November 2013
Tarta_cu_spanac_oua_si_cascavalTarta cu spanac, oua si cascaval din: aluat, spanac, rosie, oua, cascaval. Ingrediente: un pachet aluat foitaj un kg spanac proaspat o rosie mare 2 oua 50 g cascaval   Mod de preparare: Aluatul se întinde cu sucitorul şi se aşază într-o formă de copt. Se taie marginile, care se adună într-o bilă din care…
Read more »





Crochete de telină cu sos de roşii

3 November 2013
Crochete_de_telina_cu_sos_de_rosiiCrochete de telină cu sos de roşii din: telina, sare, oua, faina, verdeata, germeni de grau, pesmet, piper, rosii, ardei gras, foaie de dafin, faina, zahar, frunze de telina, otet de mere, mustar dijon. Ingrediente: 2-3 teline mari sare 2 oua faina 1/2 legatura verdeata 2 lingurite germeni de grau 5-6 linguri pesmet piper pentru…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt

3 November 2013
Ciorba_de_gaina_cu_conopida_si_iaurt_16Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata.   Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) o telina un pastarnac o ceapa 2 morcovi un ardei o jumatate de conopida o jumatate de cana bulion 100g iaurt 2…
Read more »





Gulas cu carne de vita si galuste

3 November 2013
Gulas_cu_carne_de_vita_si_galusteGulas cu carne de vita si galuste din: carne de vita, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, pasta de tomate, cartofi, ulei, cimbru, ulei, patrunjel verde, usturoi, boia de ardei dulce, chimen, arde iute, sare, piper, supa de oase, faina, ou. Ingrediente: 1 kg carne de vita 500 g ceapa 400 g ardei gras…
Read more »





Piept de pui crocant

3 November 2013
Piept_de_pui_crocantPiept de pui crocant din: lapte batut, usturoi, pipet de pui, pesmet alb, faina, boia de ardei, pudra de mustar, cimbru, pudra de ardei iute, piper negru, ulei de rapita. Ingrediente: 150 ml de lapte batut 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 bucati piept de pui, fara os si fara piele (in greutate totala de…
Read more »





Dovlecei pane, cu sos de caşcaval

3 November 2013
Dovlecei_pane_cu_sos_de_cascavalDovlecei pane, cu sos de caşcaval din: dovlecel, ulei, faina, pesmet, oua, smantana, cascaval, sare, piper, marar, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei de dimensiune medie 150 ml ulei pentru prajit 100 g faina 100 g pesmet 4 oua pentru sos: 200 g smantana pentru gatit 200 g cascaval sare…
Read more »





Sos de mustar cu smantana

3 November 2013
Sos_de_mustar_cu_smantanaSos de mustar cu smantana din: mustar, ceapa, unt, otet, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 lingurite mustar fin o ceapa medie 10 g unt otet 150 ml smantana de gatit 150 ml lapte sare piper   Mod de preparare: In unt topit, se pune ceapa la calit si, dupa ce s-a inmuiat, se toarna…
Read more »





Pateuri cu carne si masline

3 November 2013
Pateuri_cu_carne_si_maslinePateuri cu carne si masline din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, carne tocata, masline verzi, chimen, chili, stafide, ou, unt, branza de vaci, faina. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 ardei rgas rosu 600 g carne tocata 100 g masline verzi tocate 1 1/2 chimen macinat 1 lingurita chili 50 g…
Read more »





Tarta cu branza de capra si praz

3 November 2013
Tarta_cu_branza_de_capra_si_prazTarta cu branza de capra si praz din: aluat de foi, praz, smantana semidegresata, oua, banza de capra, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata aluat de foi (250 g) 2 fire praz 250 ml smantana semidegresata 4 oua 200 g branza de capra sare piper   Mod de preparare: Se intinde o foaie de aluat si…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez

3 November 2013
Friptura_de_porc_cu_ciuperci_si_sos_de_rosii_pe_pat_de_taitei_de_orez_05Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez din: faina, sare, piper, praf de usturoi, friptura de porc, ceapa, ardei gras, ciuperci, rosii, sos de soia, taitei de orez.   Ingrediente: ⅓ cana faina 1 lingurita de sare ¼ lingurita de piper 1 lingurita praf de usturoi 1…
Read more »





Vinul este cel mai bun digestiv

3 November 2013
Vin_25Actiunea asupra stomacului Vinul are un efect protector împotriva riscului de ulcer gastroduodenal, îndeosebi prin inhibarea mecanismului de formare a histaminei. Studiul lui Peterson din anul 1986 a aratat ca vinul stimuleaza secretia gastrica a stomacului, conferindu-i astfel o reala putere de a creste apetitul. Conform autorului, la originea acestei proprietati se afla aminele din…
Read more »





Rulada umpluta cu crema de ananas

3 November 2013
Rulada_umpluta_cu_crema_de_ananasRulada umplute cu crema de ananas din: oua, sare, zahar, faina, amidon, praf de copt, dulceata de coacaze, gelatina, fulgi de cocos, rondele de ananas, lapte de cocod neindulcit, suc de lamaie, rom, frisca. Ingrediente: 4 oua sare 185 g zahar 100 g faina 50 g amidon 1 lingurita cu varf praf de copt 150…
Read more »





Sos de smântână cu piper şi migdale

3 November 2013
Sos_de_smântâna_cu_piper_si_migdaleSos de smântână cu piper şi migdale din: smantana, piper alb, unt, amidon, migdale. Ingrediente: 400 ml smantana de gatit o lingurita piper alb macinat o lingurita unt o lingurita amidon o lingura migdale feliate   Mod de preparare: Se pune untul într-o crăticioară si, când începe să se topească, se adaugă smântâ¬nă si se…
Read more »





Plăcintă cu dovlecei si carne

3 November 2013
Placinta_cu_dovlecei_si_carnePlăcintă cu dovlecei si carne din: dovlecei, carne tocata, unt, ceapa, pasta de rosii, scortisoara, scortisoara, cuisoare, oua, foi de placinta, branza, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g carne tocata 3 linguri unt 1 ceapa 1 cutie mica de pasta de rosii 2 bucati de scortisoara 2 cuisoare 3 oua 1 pachet…
Read more »

Sfeclă umplută cu branza si nuci

21 October 2013
Sfecla_umpluta_cu_branza_si_nuciSfeclă umplută cu branza si nuci din: sfecla, nuci, branza telemea, iaurt, marar, miez de nuca, hrean. Ingrediente: 4 bucati de sfecla 100 g nuci tocate 300 g branza telemea 5 linguri iaurt cremos marar 3-4 mieji de nuca pentru decor 2 lingurite hrean razuit   Mod de preparare: Speli bine, sub jet de apă,…
Read more »





Nu ratati supele crema cu dovleac

21 October 2013
Supa_crema_cu_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze…
Read more »





Consumul de vin in lumea antica: Egipt, Grecia, Roma si Gallia

21 October 2013
Vin_3VINUL ÎN EGIPT Egiptul este cea dintâi tara din bazinul mediteraneean care a cultivat vita-de-vie. Gasim de altminteri numeroase marturii în acest sens în basoreliefuri. Dar consumul vinului era, se pare, limitat pentru ca, dat fiind caracterul lui sacru, era folosit în principal la ceremoniile religioase (vin funerar). Vinul este baut în fapt doar de…
Read more »





Descopera retete delicioase cu dovleac

21 October 2013
Dovleac3Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »





Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos

21 October 2013
Legume_la_cuptor_cu_sos_07Legume la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.   Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci, feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri rosii, fara samburi 1…
Read more »





Limonada cu menta

21 October 2013
Limonada_cu_mentaLimonada cu menta din: lamai, zahar, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 6 lamai 8 linguri de zahar frunze de menta proaspete, bine spalate gheata (sau 1 litru de apa rece ca gheata)     Mod de preparare: Se extrage sucul de la cele 6 lamai, se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se…
Read more »





Cele mai gustoase deserturi cu dovleac

21 October 2013
Dovleac2Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »





Tocanite de cartofi cu carne

21 October 2013
Tocana_2Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă din piept de curcan Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de masline, bulion, sare, piper,…
Read more »





Retete de sezon cu dovleac pentru cei dragi

21 October 2013
Dovleac4Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac…
Read more »





Retete simple si rapide de tocanita cu ficatei

21 October 2013
TocanaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocăniţă de ficătei Tocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500…
Read more »





5 retete cu dovleac de incercat in aceasta toamna

21 October 2013
Dovleac1Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Musaca de dovleac cu sunca Musaca de dovleac cu…
Read more »





Retete apetisante de placinte cu dovleac

21 October 2013
Placinta_de_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »





Retete delicioase de placinte

21 October 2013
Retete_de_placinta_3.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei: Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar.   Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de muştar

21 October 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_mustar_06Muschi de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet de porc,  smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4 ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de porc Ingrediente sos:   1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite mustar 2 cepe, fin…
Read more »





Merluciu la cuptor, cu sos de roşii

21 October 2013
Merluciu_la_cuptor_cu_sos_de_rosiiMerluciu la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi, patrunjel, piper, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1 kg merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel piper condiment din legume uscate   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari…
Read more »





Salata picanta cu sfecla rosie

21 October 2013
Salata_picanta_cu_sfecla_rosieSalata picanta cu sfecla rosie din: sfecla, nuci, prune uscate, usturoi, hrean, sare, piper, ulei, otet, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g sfecla 400 g nuci 150 g prune uscate 3 catei de usturoi 3 lingurite de hrean dat prin razatoarea mica sare piper ulei otet frunze de patrunjel   Mod de preparare: Speli bine…
Read more »





Antricot de vitel cu sos de lamaie

21 October 2013
Antricot_de_vitel_cu_sos_de_lamaieAntricot de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai, faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb. Ingrediente: 4 antricoate de vitel, fara os 4 linguri unt 8 felii de bacon 2 lamai 2-3 linguri faina 1 lingura vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper alb macinat   Mod de…
Read more »





Chiftelute aromate cu ciuperci

21 October 2013
Chiftelute aromate cu ciuperciChiftelute aromate cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, usturoi, marar, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja 500 g ciuperci 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura marar faina pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat. Speli ciu­percile şi le…
Read more »





Gogosari murati

21 October 2013
muraturiGogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra

20 October 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_neagra_06Prajiturele cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.   Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de zahar 50 de grame de unt       Mod de preparare: Intr-un castron topiti ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se raceasca.…
Read more »





Tu gateste placinte delicioase, noi te ajutam cu retetele

20 October 2013
Retete_de_placintaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de…
Read more »





Retete de tocanite

20 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocanita de vacuta cu cartofi si telina Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de vita, oase de vita,…
Read more »





Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete

20 October 2013
Dovleac1Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Dovleac cu carne de vita si piersici Dovleac cu…
Read more »





Retete gustoase de tocanita

20 October 2013
TocanitaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa,…
Read more »





Retete de placinte

20 October 2013
Retete_de_placinta_1Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente: 380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »





3 retete cu poze de tocanita

20 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi…
Read more »





Retete delicioase de tocanita

20 October 2013
Tocanita_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vinete cu rosii si ceapa Tocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper, sare.…
Read more »





Retete savuroase de placinte

20 October 2013
Retete_de_placinta_4.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu dovlecei si ciuperci Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru umplutura:…
Read more »





Castraveciori în otet

20 October 2013
muraturi_4Castraveciori în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi. Ingrediente: 8 kg castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana de usturoi  …
Read more »





Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei

20 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_ciuperci_si_dovleceiCartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 catei de usturoi sare piper ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos aromat

20 October 2013
Frigarui_de_porc_cu_sos_aromat_12Frigarui de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa, usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare.   Ingrediente sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3 linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1 lingura de ghimbir…
Read more »





Gogosi cu carnati si sos picant

20 October 2013
Gogosi_cu_carnati_si_sos_picantGogosi cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou, ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de dafin, frunze de telina, miere, faina. Ingrediente: pentru gogosi: 600 g faina 200 g cartofi cate 100 ml lapte si apa 30 g drojdie proaspata sare 1 ou 200…
Read more »





Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi

20 October 2013
Placinta_cu_ciuperci_vinete_si_usturoiPlacinta cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei sare 1 praf de copt faina cuprinde pentru umplutura: 500 g ciuperci 1 vanata 1 legatura patrunjel 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »

Ceapă cu ardei iuţi

20 October 2013
muraturi_4Ceapă cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200 g sare neiodata   Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert…
Read more »





Bors cu fasole rosie

20 October 2013
Supa si ciorbeBors cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g) fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »





Chiftelute coapte

20 October 2013
Chiftelute_coapteChiftelute coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov, pastarnac, sare, piper, faina. Ingrediente: 300 g fasole uscata 2 felii paine alba inmuiate 4-5 catei de usturoi pisati patrunjel verde tocat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac sare piper faina   Mod de preparare: Intr-un bol cu apă rece pui fasolea la înmu­iat de…
Read more »





Pulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos

20 October 2013
Pulpe_de_pui_la_cuptor_cu_morcovi_si_sosPulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, ulei de floarea soarelui, caju, frunze de coriandru, miere, sos dulce de ardei iute, coaja de portoca,a, zeama de lime, coaja de lime, otet din orez, piure de rosii, ghimbir. Ingrediente: 8 pulpe de pui 300-400 g de morcovi tineri…
Read more »





Piept de pui in foitaj

20 October 2013
Piept_de_pui_in_foitajPiept de pui in foitaj din: foitaj, piept de pui, ou, branza de oaie, smantana, rosii, ulei, sare, piper, ou, salata verde, rucola. Ingrediente: pentru aluat: 1 pachet foitaj pentru umplutura: 1 piept de pui 1 ou 200 g branza de oaie zdrobita cu furculita 50 g smantana 2 rosii ulei sare piper pentru decor:…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita

20 October 2013
Salata_de_cartofi_dulci_copti_cu_carne_de_vita_06Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana, guacamole.   Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri condimente, dupa preferinta 4 cesti salata verde tocata 2 cani de rosii tocate 1 cana branza cheddar, rasa iaurt sau…
Read more »





Prajitura cu pere caramelizate

20 October 2013
Prajitura_cu_pere_caramelizatePrajitura cu pere caramelizate din: sirop de zahar, lapte, ou, ghimbir, faina, zahar tos, bicarbonat, unt, pere, zahar. Ingrediente: blat: 125 ml sirop gros de zahar sau miere 125 ml lapte 1 ou 1 lingura ghimbir proaspat ras 550 g faina 50 g zahar tos 1 lingurita bicarbonat 50 g unt un varf de cutit…
Read more »





Mancarica de fasole cu legume si cod

20 October 2013
Mancarica_de_fasole_cu_legume_si_codMancarica de fasole cu legume si cod din: fasole, ceapa, morcovi, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel, usturoi, fileuri de cod, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 4 linguri bulion ulei sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 2 fileuri de cod zeama de la o lamaie…
Read more »





Supa crema de morcovi si cartofi

20 October 2013
Supa_crema_de_morcovi_si_cartofiSupa de crema de morcovi si cartofi din: ceapa, ulei de masline, curry, cartofi, morcovi, supa de pui, sare, piper, crutoane, smantana. Ingrediente: 1 ceapa de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita de curry pudra 3 cartofi dulci mari 3 morcovi mari 2 cani supa de pui sare piper 100 g crutoane…
Read more »





Fasole batuta cu usturoi

20 October 2013
Fasole_batuta_cu_usturoiFasole batuta cu usturoi din: fasole, ceapa, boia, usturoi, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 1/2 lingurita boia 3 catei de usturoi pisati 2 linguri bulion ulei sare   Mod de preparare: Ţii fasolea la înmuiat de seara. A doua zi o pui la fiert, schimbând apa de mai multe ori.…
Read more »





Sufleu delicios de gutui

20 October 2013
Sufleu_delicios_de_gutuiSufleu delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere, cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de gutui 3 linguri zahar 30 g unt 1 galbenus 2 albusuri 1 lingura rachiu de mere 2 cuisoare 1 lingura zahar praf   Mod de preparare: Porniţi cuptorul şi ungeţi cu unt o formă de…
Read more »





Cornete cu branza si ceapa verde

20 October 2013
Cornete_cu_branza_si_ceapa_verdeCornete cu branza si ceapa verde din: aluat foitaj, ulei, branza de oaie, ceapa verde, unt, patrunjel, branza camembert, ridichi de luna. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj ulei pentru umplutura: 300 g branza de oaie 50 g unt moale 1 legatura de ceapa verde cateva fire de patrunjel tocat 200 g branza camembert 1…
Read more »





Ardei capia muraţi, cu usturoi

20 October 2013
muraturiArdei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, usturoi, otet, sare, apa, zahar, piper boabe, foi de dafin, seminte de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei capia rosii 2 capatani de usturoi 800 ml otet 1 lingura de sare 200 ml apa 150 g zahar 2 linguri piper boabe 6 foi de dafin 2 linguri seminte…
Read more »





Tarta cu stafide si mere

20 October 2013
Tarta_cu_stafide_si_mereTarta cu stafide si mere din: faina, zahar, unt, galbenusuri, apa, lapte, mere, stafide, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g zahar 170 g unt rece, taiat in cubulete 2 galbenusuri batute cu 2 linguri apa sare umplutura: 100 g faina 75 g zahar 50 ml ulei 50 ml lapte 800…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii

20 October 2013
Mancarica_de_piept_de_pui_cu_fasole_si_rosii_06Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii din: ulei, piept de pui, ardei gras, ceapa, paprika, oregano, chimen, praf de usturoi, piper rosu, fasole neagra, fasole alba, rosii, supa de pui, porumb.   Ingrediente 1 lingura de ulei vegetal 1 kg piept de pui fara piele, taiat cuburi 1 ceasca ardei gras, tocat…
Read more »





Ciorba de fasole cu legume si afumatura

20 October 2013
Ciorba_de_fasole_cu_legume_si_afumaturaCiorba de fasole cu legume si afumatura din: fasole boabe, morcovi, pastarnac, boia, bulion, telina, sare, cimbru, piper, ciolan afumat, tarhon. Ingrediente: 700 g fasole boabe 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 lingurita boia 1 pahar de bulion 1 telina sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon tocat   Mod de rpeparare: Pui fasolea la…
Read more »





Coltunasi la cuptor

20 October 2013
Coltunasi_la_cuptorColtunasi la cuptor din: oua, faina, apa, carne de curcan, ciuperci, ceapa, sare, piper, ulei, supa de legume, unt. Ingrediente: pentru aluat: 6 oua faina cat cuprinde 5-6 linguri de apa pentru umplutura: 500 g carne de curcan, taiata cubulete 200 g ciuperci taiate marunt 1 ceapa sare piper 3 linguri de ulei 1 cana…
Read more »





Supa crema de dovlecei cu orez si marar

20 October 2013
Ciorbe_si_borsuriSupa crema de dovlecei cu orez si marar din: ceapa, ulei, dovlecei, cartofi, orez, lapte, galbenus, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri ulei 2 dovlecei de dimensiune medie 3 cartofi 2 linguri orez 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 galbenus sare piper 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Tarta cu mere si gutui

20 October 2013
Tarta_cu_mere_si_gutuiTarta cu mere si gutui din: faina, unt, sare, lapte, gutui, unt, zahar tos, scortisoara, mere, zeama de lamaie, faina, galbenus, zahar brun. Ingrediente: pentru crusta (foaie) 250 g faina 250 g unt rece din  frigider, taiat cubulete 1 lingurita de sare 125 ml lapte rece pentru umplutura: 2 gutui mari 50 g unt 50…
Read more »





Mamaliga coapta cu cascaval si bacon

20 October 2013
Mamaliga_coapta_cu_cascaval_si_baconMamaliga coapta cu cascaval si bacon din: malai, sare, unt, cascaval, branza telemea, oua, bacon, sare, piper. Ingrediente: 300 g malai o lingurita sare o lingura unt 300 g cascaval 200 g branza telemea 6 oua 2-3 felii bacon sare piper   Mod de preparare: Se prepară mămăliga: se pun la fiert 2,5 I apă…
Read more »





Retete gustoase de tocanite

19 October 2013
Tocanita_3Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocăniţă de porc, cu bere Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa, usturoi, bere neagra, ketchup,…
Read more »





Retete de placinta cu mere

19 October 2013
Placinta_cu_mereAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ceapa, cimbru si mere Placinta cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt, ceapa, cimbru, mere. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde cu grosimea 5 mm 50 g de unt nesarat,…
Read more »





Retete cu gutui pe placul familiei tale

19 October 2013
Gutui1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Supă de pui cu gutui Supă de pui cu gutui din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, iaurt, ou, cimbru, patrunjel verde, sare.…
Read more »





Tocanite cu carne sau legume

19 October 2013
TocanaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vita cu legume si rozmarin Tocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita, faina, concentrat de vita,…
Read more »





Reteta zilei: Ciocolata cu frisca

19 October 2013
Ciocolata_cu_frisca_05Ciocolata cu frisca din: lapte praf, zahar, cacao, sare, lapte, gheata, frisca, ciocolata.   Ingrediente: 1/3 cana lapte praf 1/3 cana de zahar 1/4 ceasca de cacao 1 varf de cuțit de sare 1 cana de lapte 3 cesti de gheata frisca ciocolata   Mod de preparare: Se amesteca laptele praf, zahar, cacao și sare…
Read more »





Dovlecei în otet

19 October 2013
muraturiDovlecei în otet din: dovlecei, zahar, sare, otet, crengute de marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare otet crengute de marar   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi tai felii, după care îi pui în borcane, cu o lingurita de sare si 1 lingurita de zahar pentru fiecare borcan. Aşezi crenguţe…
Read more »





Chiftelute prajite cu garnitura de cartofi

19 October 2013
Chiftelute_prajite_cu_garnitura_de_cartofiChiftelute prajite cu garnitura de cartofi din: carne de curcan, ceapa de porc, ceapa, oua, cartofi, praz, marar, patrunjel, sare, piper, paine, ulei, faina. Ingrediente: 500 g carne de curcan 500 g ceafa de porc 2 cepe 2 oua 3 cartofi 1 praz (numai partea alba) 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper 300…
Read more »





Ardei umpluti cu carne tocata si orez

19 October 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_si_orezArdei umpluti cu carne tocata si orez din: ardei, carne tocata, orez, ceapa, ou, rosii, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper. Ingrediente: 12 ardei 700 g carne tocata (amestec porc si vita) 1/2 pahar orez 2 cepe 1 ou 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 praz, numai partea alba…
Read more »





Prajitura cu prune si lamaie

19 October 2013
Prajitura_cu_prune_si_lamaiePrajitura cu prune si lamaie  din: prune, iaurt, oua, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, praf de copt, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 500 g prune 250g iaurt 5 oua 300 g zahar pudra 500 g faina 125 ml ulei 1 lingurita zahar vanilat 1 linguita praf de copt 1 lingurita coaja rasa de lamaie…
Read more »





Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc

19 October 2013
Placinta_cu_ardei_copti_praz_si_cotlete_de_porcPlacinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de capra, cotlete de porc fara os, sare, piper, busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie faina…
Read more »





Prune in aluat de foitaj

19 October 2013
Prune_in_aluat_de_foitajPrune in aluat de foitaj din: lamai, aluat, prune, unt, migdale, galbenus, zahar, zahar praf. Ingrediente: 6 lamai 500 g aluat de foitaj 200 g prune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 400 g zahar 50 g zahar praf   Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu…
Read more »





Salata de dovleci si morcovi

19 October 2013
Salata_de_dovleci_si_morcoviSalata de dovleci si morcovi din: dovlecel, morcovi, mix de salata, rosii, sparanghel, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, ulei. Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 1 pachet mix de salata 4 rosii 2-3 bucati de sparanghel sare piper ulei de masline zeama de la o lamaie 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »





Supa de ardei copti cu busuioc

19 October 2013
Supa_de_ardei_copti_cu_busuiocSupa de ardei copti cu busuioc din: ardei, ceapa, morcov, telina, rosii, usturoi, iaurt, busuioc, unt, sare, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg ardei (rosii, galbeni, portocalii) 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 2-3 rosii 1 catel de usturoi 1-2 bborcanele iaurt busuioc 1 lingurita unt sare otet balsamic   Mod de preparare: Coci ardeii, ii…
Read more »




ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu