sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #82

Retete de toamna:

Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre

29 October 2013
ardei_la_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »





Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa

29 October 2013
Castraveti_in_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar  Castraveti in…
Read more »





Dieta frantuzeasca

29 October 2013
Dieta4Bucataria frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un stil de viata sanatos. Surprinzator este faptul ca frantuzoaicele iau de reagula cina destul de tarziu si consuma aproape zilnic cate un pahar cu…
Read more »





Het Kapittel- marca belgiana de bere

29 October 2013
Het_Kapittel_marca_belgiana_de_bereTermenul belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri. DEGUSTARE Reţeta actuală a berii Het Kapittel Abt se bazează pe…
Read more »





Beneficiile whisky-ului ca medicament

29 October 2013
Whisky13In perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei care au descoperit prodigioasele proprietati ale unui pahar bun de whisky. Printre retetele cele mai acreditate se gaseste aceea împotriva racelii propusa de scriitorul englez…
Read more »





Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita

29 October 2013
Vinete3Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete cu pui Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde.…
Read more »





Metode simple de a prepara galustele cu prune

29 October 2013
Galuste_cu_prunePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Găluste cu prune si migdale   Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100…
Read more »





Berea belgiana Grimbergen

29 October 2013
Berea_belgiana_Grimbergen_1Fabrica Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege succesul berii Grimbergen şi evaluările foarte bune din partea cunoscătorilor…
Read more »





Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american

29 October 2013
Whisky11Cel mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight („neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin 51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este Bourbonul, fabricat în Kentucky, care are drept cereala de baza porumbul. Dupa ce au fost putin macinate,cerealele sunt supuse coacerii sub presiune într-un vas de…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata

29 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_lamaie_si_ciocolata_08Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt, ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare.   Ingrediente: 100 g de unt 200 de g de faina 50 de g de zahar 1 plic praf de copt 1 ou lapte…
Read more »





Pulpa de caprioara in sos de verdeata

29 October 2013
Pulpa_de_caprioara_in_sos_de_verdeataPulpa de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie, pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta. Ingrediente: 60 ml ulei 70 g bacon 2 cepe 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 1 lingurita piper negru macinat 1…
Read more »





Fleica de porc umpluta

29 October 2013
Fleica_de_porc_umplutaFleica de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine, amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica de porc cu sorici, crestat in diagonala 3 linguri ceapa tocata marunt 2 linguri ulei de masline 50 g smochine deshidratate – optionail, poti inlocui…
Read more »





Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan

29 October 2013
Placinta_cu_varza_cascaval_si_seminte_de_susanPlacinta cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1 ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2 oua 3 linguri smantana piper macinat 400 g aluat de…
Read more »





Stiuca rasol, cu sos de usturoi

29 October 2013
Stiuca_rasol_cu_sos_de_usturoiStiuca rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca proaspata 1 morcov 1 cartof 1 ceapa 1 ardei gras verdeata 1 foaie de dafin sare piper boabe pentru sos: 1 galbenus fiert 1 galbenus…
Read more »





Tartă cu cremă şi mere

29 October 2013
Tarta_cu_crema_si_mereTartă cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o lingura stafide o lingura fistic pentru crema: 2 galbenusuri 40 g zahar pudra 30 g amidon 250 ml lapte   Mod de preparare: Aluatul de foitaj decongelat se aşază în tava de…
Read more »





Chutney de mere si dovleac cu ardei iute

29 October 2013
Chutney_de_mere_si_dovleac_cu_ardei_iuteChutney de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet din cidru. Ingrediente: 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate fin 100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri 1 ardei iute…
Read more »





Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor

29 October 2013
Dovleac_cu_gnocchi_si_branza_la_cuptorDovleac cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii, usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin. Ingrediente: 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati 3 linguri ulei de masline 2 rosii tocate 1 catel de usturoi 3 crengute de rozmarin, plus 1 lingurita tocat…
Read more »





File de păstrăv, cu sos de vin alb

29 October 2013
File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_03File de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana, ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de pastrav sau 3 pastravi intregi 500 g ciuperci champignon 300 ml vin alb 100 ml smantana pentru gatit 2 cepe 100 g unt 4 foi de dafin sare piper  …
Read more »





Biscuiti cu crema de cafea

29 October 2013
Biscuiti_cu_crema_de_cafeaBiscuiti cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 120 g zahar 2 linguri cafea macinata un ou o lingura esenta vanilie 175 g faina un praf sare praf de copt 50 g…
Read more »





Fasole verde cu vinegreta de lamaie

29 October 2013
Fasole_verde_cu_vinegreta_de_lamaieFasole verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g masline negre, taiate zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat, tocat     Mod de preparare: Fierbe fasolea în apă cu sare. Incălzeşte…
Read more »





Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan

29 October 2013
Fettuccini cu smantana si parmezanFettuccini cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan, fettuccini, piper.   Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana parmezan proaspat tocat 1 pachet fettuccini, fierte 1 cana lichid de la paste parmezan și piper negru, pentru servire     Mod de preparare: Se…
Read more »





Risotto cu iaurt

29 October 2013
Risotto_cu_iaurtRisotto cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper, iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o ceapa 25 g unt 50 ml vermut sec 2 cuburi concentrat de pui sare piper pentru servit: 250 g iaurt natur cateva foi de busuioc   Mod de preparare:…
Read more »





Supa de dovleac cu miez de nuca

29 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_miez_de_nucaSupa de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare, piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt un praf nucsoara sare piper miez de nuca   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert cu sarea şi nucşoara. între timp, se curăţă dovleacul şi se…
Read more »





Pui rumenit cu sos pesto

29 October 2013
Pui_rumenit_cu_sos_pestoPui rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri pesto 1 codita de telina, taiata bucati 1 bulb de fenicul, taiat  sferturi 250 ml vin alb sec coaja rasa de la 1 lamaie, plus zeama de la 1/2  …
Read more »





Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan

29 October 2013
Terina_cu_carne_de_vita_porc_si_piept_de_curcanTerina cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g carne de vita un piept de curcan o ceapa 12 felii bacon afumat 2 felii paine o lingura coniac…
Read more »





Placinta cu mere, prune si smochine

29 October 2013
Placinta_cu_mere_prune_si_smochinePlacinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate si taiate in bucati mici 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi 2 linguri de zahar 300 g smochine, coditele lemnoase indepartate, apoi taiate…
Read more »





Pui la cuptor, cu sos mediteranean

29 October 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPui la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg sare piper boia ierburi de Provence 3-4 catei de usturoi 1/2 lamaie 1/2 portocala cateva fire de cimbru verde…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza

29 October 2013
Budinca_de_broccoli_cu_sunca_si_branza_05Budinca de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan, sare, ulei.   Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza, maruntita 50g parmezan, ras sare ulei     Mod de preparare: Rupeti broccoli in buchetele si opariti 2-3 minute, scurgeti si pastrati deoparte. Intr-o tava se toarna ulei si se adauga…
Read more »





Africane cu frisca si ness

29 October 2013
Africane_cu_frisca_si_ness_03O reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente: 1 l smântână dulce 2 ouă 50 g ness 200 g cacao 300 g zahăr pudră 300 g nuci pisate 150 g pesmet 100 ml lichior de cafea esenţă de rom   Mod…
Read more »





Terina de pui

29 October 2013
Terina_de_puiTerina de pui din: ficat de pui, oua, piept de pui, ardei rgas, ceapa, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram ficat de pui 3 oua un piept de pui un ardei gras o ceapa mare 100 g unt 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se caleste ceapa in ulei si apoi…
Read more »





Prajitura cu branza si fructe

29 October 2013
Prajitura_cu_branza_si_fructe_05O reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone, oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g ananas din compot tăiat rondele 125 g unt 450 g mascarpone 4 ouă  mici 50 g făină 1 lămâie (coaja şi sucul) Ingrediente sos: 1 conservă de 420 g compot de caise (jumă­tăţi)…
Read more »





Sarmale cu peşte

29 October 2013
Sarmale_cu_pesteSarmale cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg varza sare 1 legatura busuioc 500 g file de stiuca 1 lingura suc de lamaie verde piper 3 linguri bulion 3 linguri smantana 1 lingura unt 200 ml supa de legume…
Read more »





Carne cu chilli

29 October 2013
carne_cu_chilli.pngO reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi, fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250 g de ceapă 1 ardei roşu 2 căţei de usturoi 2 conserve de fasole roşie de 450 g 500 g bulion 2 linguriţe praf de…
Read more »

Friptura ungureasca

29 October 2013
Friptura_ungureasca_04O reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt, ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 150 ml ulei 2 vinete 500 g cartofi 40 g unt 3 ce­pe 1 linguriţă boia dulce 4 ardei graşi 2 linguri pastă de tomate   Mod de preparare:…
Read more »





Baclava cu nuci si portocale confiate

29 October 2013
Baclava_cu_nuci_si_portocale_confiateBaclava cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal, unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g nuci coaja de portocale confiata 4 linguri zahar pudra o lingurita scortisoara o lingura apa de flori de…
Read more »





Peste cu masline

29 October 2013
Peste_cu_masline_03O reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb, foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 300 g măsline 50 g făină 1 ceapă tăiată mărunt 150 ml vin alb foi de dafin ienibahar 1- 2 lămâi sare piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl…
Read more »





Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

29 October 2013
Musaca_de_legume_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_11Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella, parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.   Ingrediente: 800g vinete 3-4 felii de șuncă 250g branza mozzarella 100g parmezan ras 500ml piure de tomate 1/2 ceapa 1/2 tulpina de telina 1 morcov sare zahar ulei   Mod de…
Read more »





Baclava cu foi de gris

29 October 2013
Baclava_cu_foi_de_grisBaclava cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa, zahar, amidon, miere, sare. Ingrediente: 500 g migdale prajite 100 g fistic pentru aluat: un pachet gris fin 250 g faina 500 g unt 200 ml apa 125 g zahar un pachet amidon 500 g miere un praf sare   Mod de…
Read more »





Fileuri de peste cu sos

29 October 2013
Fileuri_de_peste_cu_sosFileuri de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie, ou, cartofi noi, verdeata, ceapa verde. Ingrediente: 3 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 8 linguri ulei de masline 150 ml supa sare piper otet 1 praf zahar…
Read more »





Tochitura cu pulpe de pui si kaizer

29 October 2013
Tochitura_cu_pulpe_de_pui_si_kaizerTochitura cu pulpe de pui si kaizer  din: pulpe de pui dezosate, kaizer, carnaciori, ceapa, ardei, pasta de tomate, piper, sare, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate 50 g kaizer 2 carnaciori 5 cepe 1 ardei rosu 3 linguri pasta de tomate piper sare 2-3 foi de dafin 5 linguri…
Read more »





Prajitura pufoasa

29 October 2013
Prajitura_pufoasaPrajitura pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon, unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie. Ingrediente: 3 mere golden sucul unei lamai 3 oua 100 g faina 70 g faina de migdale 20 g amidon 150 g unt topit 180 g zahar 1/2 plic praf de copt 2…
Read more »





Bors cu carne de vita si smantana

29 October 2013
Bors_cu_carne_de_vita_si_smantanaBors cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel, morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 sfeclă mică 1 mână de tăieței 1/4 l borș 2 linguri smântână frunze de pătrunjel   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Rosii cherry coapte

28 October 2013
Rosii_cherry_coapte_06Rosii cherry coapte din: rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper, condiment.   Ingrediente: 2 cani rosii cherry, injumatațite 2 lingurite ulei de masline 3 catei usturoi, zdrobit sare si piper dupa gust 1/2 lingurita condiment, dupa gust     Mod de preparare: Amestecati rosiile cu ulei de masline, usturoi, sare, piper și condiment.…
Read more »





Meniu #19

28 October 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Diluarea si filtrarea, faze care completeaza procesul de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky10La finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a evita ca învechirea sa se produca mai încet tinând pline butoaiele mai mult decât e necesar – butoaiele sunt sondate pentru a controla stadiul lor si continutul. Desi gradatia…
Read more »





Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia

28 October 2013
Berea_Duvel_foarte_apreciata_in_BelgiaFabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial, întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene. Astfel, în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin utilizarea unui tip particular de drojdie, capabilă să-i confere băuturii un caracter important.…
Read more »





5 retete cu gutui la doar un click distanta

28 October 2013
Gutui3Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.   Budinca din malai cu stafide si gutui Budinca din malai cu stafide si gutui din: malai, gris, stafide, nuci macinate, miere, coaja de lamaie,…
Read more »





Invata acum sa prepari retete cu nuci

28 October 2013
Nuca1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.   Halva de nuci Halva de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g…
Read more »





Dieta cu salate

28 October 2013
Salate_5Vrei sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale variate, cantitati moderate de proteine si, pentru gust, sosuri aromate si fara calorii. Combinatia dintre legumele proaspete şi carnea slaba, de pui sau de peste, asigura un aport suficient de proteine…
Read more »





Berea belgiana Floreffe

28 October 2013
Berea_belgiana_FloreffeFabrica Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant), profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe şi restaurantele din împrejurimi au devenit celebre prin calitatea produselor culinare şi a berilor excelente pe care le ofereau clientilor. Pe etichetele berii Brasserie Lefebvre…
Read more »





Distilarea, etapa a procesului de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky8Pentru distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii mai usori se ridica în gâtul recipientu­lui, în timp ce aceia mai grei cad înapoi si sunt redistilati. Distilarea se produce în doi timpi: mai…
Read more »





Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna

28 October 2013
Cum_se_pun_castravetii_in_saramuraPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet,…
Read more »





Retete simple si pline de gust cu ardei copti

28 October 2013
Retete_cu_ardei_coptiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Orez cu ardei copti Orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia,…
Read more »





Dieta energizanta

28 October 2013
Dieta3Iarna ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita, uneori chiar depresiva şi asta te indeamna sa mananci mai mult, ca sa te simti in forma. Solutia este o dieta care sa te incalzeasca, sa-ţi dea energie si…
Read more »





Faza de invechire in procesul de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky9Distilarii îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care lichidul este lasat sa matureze, finisând caracteristicile organoleptice ale produsului cu mirosuri si arome specifice. In concluzie, gustul si identitatea unei bauturi alcoolice tari sunt…
Read more »





Berea belgiana De Koninck

28 October 2013
Berea_belgiana_De_KoninckFabrica De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei, tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată în zile prestabi­lite şi, cu programare, se poate participa la o degustare a principalelor produse din catalog. Printre motivele succesului acestei întreprinderi, se remarcă op­ţiunea…
Read more »





Retete delicioase cu vinete

28 October 2013
Vinete1Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Musaca de vinete cu carne tocata Musaca de vinete cu carne tocata din: vinete,…
Read more »





Retete delicioase cu pere

28 October 2013
perePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Desert cu pere Desert cu pere din: pere, miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece, apa, sare. Ingrediente: 4 pere 4 lingurite miere 2 cuisoare…
Read more »





Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă?

28 October 2013
Dieta4Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile alimentare și vezi ce se întâmplă. Sunt mari șanse să ai parte de o surpriză plăcută. Dacă vrei să declari război kilogramelor în plus ai de făcut două lucruri. Primul,…
Read more »





Reteta zilei: Ciocolata de casa

28 October 2013
Ciocolata_de_casa_08Ciocolata de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao.   Ingrediente: 250 gr de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de grame de cacao fructe uscate   Mod de preparare: Se amesteca apa cu zahar si se fierbe timp de 5 minute. Opriti focul si incorporate…
Read more »





Salata de creveti si cartofi cu broccoli

28 October 2013
Salata_de_creveti_si_cartofi_cu_broccoliSalata de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar, mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli 1 praz zahar 1 lingura mustar 4 linguri otet 6 linguri ulei de soia 2 cepe 150 g creveti mici decorticati marar pentru ornat sare…
Read more »





Medalion de somon cu piersici in sos

28 October 2013
Medalion_de_somon_cu_piersici_in_sosMedalion de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru verde, patrunjel, sare, piper, vin alb, vin ars. Ingrediente: 2 bucati medalion somon (aproximativ 200 g fiecare) 2 piersici mari si tari sucul de la 1 lamaie si 1/2 portocala…
Read more »





Chiftele cu cartofi

28 October 2013
Chiftele_cu_cartofiChiftele cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3 linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 200 g ciuperci 2-3 linguri faina 30 g unt 40 ml apa 2 linguri smantana de gatit o ceapa mica sare piper…
Read more »





Baclava cu fructe uscate

28 October 2013
Baclava_cu_fructe_uscateBaclava cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g smochine 200 g fructe de goji 2 linguri apa de flori de portocal 100 g unt   Mod de preparare: In apă caldă se pun fructele de goji si…
Read more »





Terină de porc cu măsline

28 October 2013
Terina_de_porc_cu_maslineTerină de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g ceafa ce porc fara os 2 cepe 2 catei de usturoi 300 ml supa de pui 200 ml suc de rosii 30 g masline verzi 2…
Read more »





Rulouri de piept de pui cu sos

28 October 2013
Rulouri_de_piept_de_pui_cu_sosRulouri de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano, ceapa, branza camembert, lapte, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: pentru rulouri: 800 g file de piept de pui 250 g ciuperci 1 ardei capia 1 morcov ulei de masline…
Read more »

Friptura de porc cu mustar

28 October 2013
Friptura_de_porc_cu_mustarFriptura de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei, apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 linguri mustar cu boabe o lingura cu faina 2 linguri ulei 1/2 l apa sare piper pentru garnitura: mix de legume congelate 8 cartofi marar  …
Read more »





Etape ale procesului de productie a whisky-ului: maltarea, mashing si fermentatia

28 October 2013
Whisky17Procesul de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate) în cinci faze: prima consta în prepararea cerealelor, denumita si maltare sau malting, care la rândul sau se subdivide în infuzie, germinare si scurgere;urmeaza mashing-ul („macerarea”) si fermentarea, dupa care se…
Read more »





Traditia berii in Belgia si Luxemburg

28 October 2013
Bere_03BELGIA Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în spate o traditie rafinata. Aceasta tara de dimensiuni reduse ocupa o pozitie de prim-plan printre gigantii berii, mai cu seama în ceea ce priveste calitatea…
Read more »





Pate de ficat de rata

28 October 2013
Pate_de_ficat_de_rataPate de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac, cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g unt 2 catei de usturoi 2 cepe mici 4 linguri coniac o lingurita cimbru 2 linguri smantana sare piper pentru servit: 200 g boabe de piper amestec   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan

28 October 2013
Supa_de_mazare_cu_carnaciori_de_curcan_07Supa de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei gras rosu, ardei gras verde, sare, piper, otet.   Ingrediente: 4 lingurite ulei de masline 4 carnati de curcan, feliati 1 ceapa, tocata 1 lingura usturoi tocat 1 lingurita cimbru uscat…
Read more »





Crema de ciocolata neagra

28 October 2013
Crema_de_ciocolata_neagraCrema de ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilinat, ciocolata neagra, lapte. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar un plic zahar vanilinat 100 g ciocolata neagra 500 ml lapte   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert cu zahărul şi zahărul vanilinat. Intre timp, se bat ouăle si se topeşte ciocolata cu 2 linguri…
Read more »





Piure cu ciuperci şi broccoli

28 October 2013
Piure_cu_ciuperci_si_broccoliPiure cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci, ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia, broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 100 g unt 250 ml lapte 500 g amestec de ciuperci o ceapa rosie 30 ml coniac 100 ml ulei de…
Read more »





Pui umplut cu struguri si nuci

28 October 2013
Pui_umplut_cu_struguri_si_nuci_06Pui umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin, condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin, cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare de mare, piper mozaic.   Ingrediente: 1 pui 300 g struguri albi sau negri 150 g miez de nuca 100 ml vin condimente cajun condimente…
Read more »





Crema caramel cu migdale

28 October 2013
Crema_caramel_cu_migdaleCrema caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri, migdale. Ingrediente: 500 ml lapte o lamaie 225 g zahar 3 oua 2 galbenusuri 2 linguri apa calda pentru servit: 50 g migdale   Mod de preparare: Laptele şi coaja rasă de lămâie se fierb şi apoi laptele se strecoară. Se mixează ouăle, gălbenuşurile şi…
Read more »





Aperitiv delicios cu ciuperci

28 October 2013
Aperitiv_delicios_cu_ciuperciAperitiv delicios cu ciuperci din: cartofi, faina, sare, oua, ciuperci, ulei. Ingrediente: 10 cartofi 2 linguri faina sare pentru umplutura: 3 oua 3 linguri ciuperci o lingurita ulei   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, după care se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Intre timp, se face…
Read more »





Tulburari cauzate de consumul excesiv de vin

28 October 2013
Vin_25TULBURARI NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în cantitate mai mare sau mai mica: histamina, tiramina, dar mai ales sulfiti si uneori metanol. Riscuri de tulburari ORL Un consum de vin excesiv si…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor

28 October 2013
Cartofi_cu_ciuperci_si_maioneza_la_cuptor_06Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor din: cartofi, ciuperci, maioneza, ceapa, usturoi, piper, rozmarin, sare, ulei.   Ingrediente: 4 cartofi 200g ciuperci maioneza 1 ceapa 2 catei de usturoi piper rozmarin sare ulei   Mod de preparare: Curatati si feliati ciupercile. Gatiti cu usturoi , sare și ulei 10-15 de minute. Intre timp, curatati…
Read more »





Omleta cu spanac si ceapa rosie

28 October 2013
Omleta_cu_spanac_si_ceapa_rosieOmleta cu spanac si ceapa rosie din: oua, spanac, unt, ceapa rosie, sare. Ingrediente: 6 oua 1/2 kg spanac 100 g unt sare ceapa rosie   Mod de preparare: Spanacul se curăţă bine de codiţe şi se spală în 2-3 ape. Se pun apoi într-o cratiţă apă si sare, se aduce la punctul de fierbere,…
Read more »





Turnedo de vită cu legume

28 October 2013
Turnedo_de_vita_cu_legumeTurnedo de vită cu legume din: turnedou de vita, slanina, unt, ulei, limeta, otet de mere, otet balsamic, sos de soia, usturoi, broccoli, morcovi baby, cartofi, sare, piper, marar, smantana, castarveti, menta. Ingrediente: 4 turnedouri de vita 4 bucati de slanina 60 g unt 200 ml ulei o limeta 25 ml otet de mere 50…
Read more »





Friptura de porc cu garnitura delicioasa

28 October 2013
Friptura_de_porc_cu_garnitura_delicioasaFriptura de porc cu garnitura delicioasa din: muschi de porc, cimbru, unt, vin alb sec, sare, piper, cartofi, morcovi, broccoli. Ingrediente: 600 g muschi de porc o lingura cimbru o lingura unt 200 ml vin alb sec sare piper pentru garnitura: cartofi morcovi broccoli   Mod de preparare: Untul se amestecă cu cimbrul mărunţit, sare…
Read more »





Carne de miel cu naut

28 October 2013
Carne_de_miel_cu_nautCarne de miel cu naut din: piept de miel, naut, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g naut o ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei o lingurita praf de curry cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cu o seară…
Read more »





Un consum moderat de bere aduce un beneficiu pentru mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi

28 October 2013
Bere_08Descoperita cu mii de ani in urma, berea a devenit in ziua de astazi un aliment foarte des consumat pentru gustul sau placut si racoritor, dar mai ales ca motiv de interactiune sociala, de intalnire cu prietenii, deconectare, relaxare. Tot mai multe studii medicale releva insa faptul ca un consum moderat aduce un beneficiu concret…
Read more »





Flan cu fructe

28 October 2013
Flan_cu_fructeFlan cu fructe din: galbenusuri, lapte, zahar, amidon, lamaie, scortisoara, fructe. Ingrediente: 6 galbenusuri un l lapte 200 g zahar 65 g amidon o lamaie un baton scortisoara 250 g fructe congelate   Mod de preparare: Laptele şi zahărul se pun într-o oală cu coaja de lămâie şi batonul de scorţişoară. Se amestecă bine cu…
Read more »





Peste la tigaie cu lamaie

28 October 2013
Peste_la_tigaie_cu_lamaiePeste la tigaie cu lamaie din: peste, boia, boabe de piper rosu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de peste a cate 250 g fiecare o lingura boia o lingura boabe de piper rosu 3-4 linguri ulei sare piper lamaie   Mod de preparare: Se curăţă pestele de solzi si de măruntaie, după care se…
Read more »





Supa cu carne de vita, fasole pastai si cartofi

28 October 2013
Supa_cu_carne_de_vita_fasole_pastai_si_cartofiSupa cu carne de vita, fasole pastai si cartofi din: carne de vita, ceapa, morcovi, cartofi, fasole pastai, cimbru, foaie de dafin, ulei, supa concentrat de vita, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de vita o ceapa 2 morcovi 4-5 cartofi o conserva mica fasole pastai o lingurita cimbru o foaie dafin 3-4 linguri ulei…
Read more »





Reteta zilei: Ruladă cu spanac, sunca si branza

28 October 2013
Rulada_cu_spanac_sunca_si_branza_11Ruladă cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza, sunca, marar, sare, piper, masline.   Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar sare piper 50 g masline   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui…
Read more »





CHIMAY- bere belgiana

28 October 2013
CHIMAY_bere_belgiana_05Berea Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei beri renumite, îmbutelierea se face insa într-o instalatie moderna, la Baileux. Abatia Notre-Dame, fondata în 1862, a fost cea dintâi manastire care a produs…
Read more »





Ciorbă cu fasole şi gutui

28 October 2013
Ciorba_cu_fasole_si_gutui_03Ciorbă cu fasole şi gutui din: fasole boabe, ceapa, morcov, ardei capia, rosii, ulei, gutuie, sare, piper, leustean, concentrat de legume.   Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 ardei capia rosu 2 rosii potrivite 4-5 linguri ulei 1 gutuie mare sare piper leustean concentrat de legume   Mod de…
Read more »





Cocktail-uri cu bere

28 October 2013
www.freepix4all.comSunt numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati de bere pe care le ofera piata (de la pilsner la weizen, de la bock la strong ale, pâna la cele mai putin cunoscute). Mai mult decât atât, nu trebuie uitat ca…
Read more »





Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?

28 October 2013
VinEFECTE INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet). De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de rau cu senzatie de ameteala. Anumite medicamente au aceasta proprietate, si în special sulfamidele hipoglicemiante utilizate în diabetul „gras” al adultului, unele antifungice prescrise pentru…
Read more »





Tarte cu struguri si gem de caise

28 October 2013
Tarte_cu_struguri_si_gem_de_caiseTarte cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de caise. Ingrediente: pentru tarte: 200 g unt 2 galbenusuri 150 g zahar 300 g faina putin praf de copt stins cu lamaie sau otet pentru crema: 3 oua 1/2 litru lapte…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra

27 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_ciocolata_neagra_07Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, faina, unt, sahar brun, ou, sare. Ingrediente: 150 de gr de ciocolata neagra 120 de gr de faina 100 gr de unt 70 de gr de zahar brun 1 lingurita de praf de copt 1 ou 1 varf de cutit de sare   Mod de preparare: Se…
Read more »





Paste cu midii si rosii uscate

27 October 2013
Paste_cu_midii_si_rosii_uscatePaste cu midii si rosii uscate din: paste, fasole alba pastai, midii, seminte de dovleac, ciuperci, rosii uscate in ulei, patrunjel, usturoi, ulei de masline, frunza de dafin, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste 300 g fasole alba pastai 400 g midii 100 g seminte de dovleac 250 g ciuperci 150 g…
Read more »





Băscuţe cu carne şi telemea

27 October 2013
Bascute_cu_carne_si_telemeaBăscuţe cu carne şi telemea din: ceapa, ulei, carne tocata, zahar brun, sare, piper, boia, verdeata asortata, usturoi, aluat de foi, telemea, galbenus, chimen. Ingrediente: 1/2 ceapa tocata 1 lingura ulei 300 g carne tocata 1 lingurita zahar brun sare piper boia 1 lingura verdeata asortata tocata si uscata (busuioc, patrunjel) 2 catei de usturoi…
Read more »





Turtă de arpacaş cu legume

27 October 2013
Turta_de_arpacas_cu_legumeTurtă de arpacaş cu legume din: arpacas, faina, miez de nuca, praf de copt, unt, oua, praz, telina, ciuperci, prune uscate, sos de soia, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g arpacas fiert 150 g faina 100 g miez de nuca un pliculet praf de copt 200 g unt 4 oua un…
Read more »





Gnocchi cu migdale

27 October 2013
Gnocchi_cu_migdaleGnocchi cu migdale din: cartofi, faina, ou, ciocolata neagra, sare, fisca, migdale, coniac, fructe phayasalis, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, menta. Ingrediente: un kilogram de cartofi 200 g faina un ou 300 g ciocolata neagra o lingura cu sare 100 ml frisca 100 g migdale 50 ml coniac 200 g fructe phaysalis 50…
Read more »





Lipie cu branza si omleta

27 October 2013
Lipie_cu_branza_si_omletaLipie cu branza si omleta din: oua, albusuri, sare, piper, telemea, ulei de masline, marar, lipii. Ingrediente: 4 oua 4 albusuri sare piper 60 g telemea zdrobita 1 lingura ulei de masline 3 linguri marar tocat 4 lipii   Mod de preparare: Intr-un castron mare, se bat ouăle cu albuşuri, sare şi piper. Se adaugă…
Read more »





Efectele consumului excesiv de vin asupra metabolismului

27 October 2013
Vin_24Glicemia Un consum excesiv de vin (si a fontiori de whisky, gin, vodca sau rom) pe stomacul gol si neurmat de o masa risca sa provoace o hipoglicemie: alcoolul blocând neoglucogeneza, creeaza un deficit al aportului de glucoza în sânge si glicemia are tendinta sa scada. Daca aceasta scadere a glicemiei este progresiva, se remarca…
Read more »


Retete delicioase cu gutui

27 October 2013
Gutui1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.   Sufleu delicios de gutui Sufleu delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere, cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de…
Read more »





Retete culinare cu pere

27 October 2013
perePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Strudel cu pere, nuci si stafide Strudel cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca, suc de lamaie, zahar pudra, nuci,…
Read more »





Rosii umplute cu telemea si ceapa

27 October 2013
Rosii_umplute_cu_telemea_si_ceapaRosii umplute cu telemea si ceapa din: rosii, telemea, ceapa, branza dulce de vaci, fulgi de porumb, patrunjel verde. Ingrediente: 8 rosii egale ca dimensiune 200 g telemea desarata 8 cepe mai mici putin decat rosiile 2 linguri branza dulce de vaci 100 g fulgi de porumb 1 legatura patrunjel verde pentru ornare   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Hamburgheri de porc cu salata de varza

27 October 2013
Hamburgheri_de_porc_cu_salata_de_varza_13Hamburgheri de porc cu salata de varza din: boia de ardei, zahar brun, boia iute, sare, usturoi, praf de mustar, piper negru, praf de ceapa, pula de porc, otet de mere, ketchup, fulgi de ardei rosu, piper alb, apa, chifle, salata de varza.   Ingrediente pentru marinata: 1 lingura de boia de ardei 2 lingurite…
Read more »





Vinete cu carne de vită

27 October 2013
Vinete_cu_carne_de_vitaVinete cu carne de vită din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete, faina, usturoi, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 700 g carne de vita 600 g rosii 120 ml ulei sare piper 1 1/2 kg vinete 100 g faina 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 2 cepe   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi,…
Read more »





Baclava din fidea cu fistic

27 October 2013
Baclava_din_fidea_cu_fisticBaclava din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si migdale. Ingrediente: o punga fidea 250 g unt pentru umplutura: 250 g fistic macinat 150 g maestec de fistic si migdale   Mod de preparare: Se pune fideaua într-un castron si se sfărâmă cu degetele. Se topeşte untul, se lasă un pic…
Read more »





Efectul cancerigen al vinului

27 October 2013
Vin_20Bautorul zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza asadar de o protectie împotriva cancerului. Dar fenomenul se inverseaza când cantitatea de alcool creste: actiunea polifenolilor devine insuficienta pentru a frâna formarea de radicali liberi indusa…
Read more »





Baclava cu nuci maruntite

27 October 2013
Baclava_cu_nuci_maruntiteBaclava cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar, apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci maruntite pentru sirop: 200 g zahar 400 ml apa   Mod de preparare: Foile de plăcintă se aşază pe masă. Prima foaie se unge cu unt si se presară…
Read more »





Tocana marocana cu piept de pui

27 October 2013
Tocana_marocana_cu_piept_de_puiTocana marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina, dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de tomate, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 linguri ulei o ceapa 100 g naut 2 morcovi 2 tije telina un dovlecel o…
Read more »





Orez cu ardei copti

27 October 2013
Orez_cu_ardei_coptiOrez cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 10 ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Puneti la fiert…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare

27 October 2013
Paste_cu_bacon_si_mazare_04Paste cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare.   Ingrediente: 2 felii de bacon 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca ceapa tocata 2 catei de usturoi , tocat 1 1/2 lingurite faina 2 lingurite mustar de Dijon…
Read more »





Piept de pui umplut cu branza feta si ruccola

27 October 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_feta_si_ruccolaPiept de pui umplut cu branza feta si ruccola din: piept de pui, ruccola, branza feta, piper roz, ulei de masline, seminte de pin, vin alb sec, supa de pasare. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui 2 maini de ruccola 120 g branza feta piper roz pisat 2 linguri ulei de masline 4 linguri…
Read more »





Terina cu crema de ciuperci

27 October 2013
Terina_cu_crema_de_ciuperci _06Terina cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua, gelatina, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli 4 morcovi 300 g ciuperci albe de cultura 10 pastai de fasole 1/2 radacina de telina 200 g telemea 200 g crema mascarpone sau branza…
Read more »





Prajitura cu faina coapta

27 October 2013
Prajitura_cu_faina_coaptaPrajitura cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere, scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de susan 100 g unt 125 g miere o lingurita scortisoara   Mod de preparare: In tava mare de aragaz se pune făina să se coacă la cup¬tor. Se lasă două ore,…
Read more »





Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori

27 October 2013
Bors_moldovenesc_cu_cartofi_si_castravecioriBors moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors, cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2 oua fierte 4-6 castraveciori 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Prepararea este foarte simplă, ţinând cont că nu se fierb decât cartofii şi…
Read more »





Macrou picant in folie la cuptor

27 October 2013
Macrou_picant_in_folie_la_cuptorMacrou picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari 30 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura plante aromatice uscate (tarhon, patrunjel, marar) patrunjel ardei iute sare piper   Mod de…
Read more »





Chec sărat cu dovlecei şi telemea

27 October 2013
Chec_sarat_cu_dovlecei_si_telemeaChec sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua, lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper, seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100 ml + 2 linguri ulei de masline 3 oua 100 ml lapte 200 g faina 1 lingura praf de copt 50 g parmezan ras 50…
Read more »





Rahat cu fistic si migdale

27 October 2013
Rahat_cu_fistic_si_migdaleRahat cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri, colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o lingura agar agar 250 ml apa 40 ml apa de trandafiri colorant rosu pentru servit: o lingurita ulei o lingurita amidon 50 g fistic 50 g migdale   Mod de preparare:…
Read more »





Tocana de porc cu legume si cimbru

27 October 2013
Tocana_de_porc_cu_legume_si_cimbruTocana de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi, usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc o ceapa 2 morcovi 2 catei usturoi o tija telina o lingurita cimbru 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se încinge uleiul…
Read more »





Piept de pui cu legume, alune si ghimbir

27 October 2013
Piept_de_pui_cu_legume_alune_si_ghimbirPiept de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa, alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei rosii, mai mici 2 ardei galbeni, mai mici 1 ceapa mare sau…
Read more »





Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan

27 October 2013
Salata_de_noodles_cu_legume_si_susan_10Salata de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei de susan, sos de soia, tahini, unt de arahide, sirop de artar, ghimbir, usturoi.   Ingrediente: 1 pachet de noodles 1 bucata tofu, tocata 3 ciuperci 1 kg fasole verde 1 ardei…
Read more »





Tarta cu dovlecei, vinete si branza

27 October 2013
Tarta_cu_dovlecei_vinete_si_branzaTarta cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3/4 cana bulgur 1 cana supa de pasare 1 vanata taiata felii 300 g dovlecei taiati felii subtiri sare 3…
Read more »





Covrigi de casa cu dovleac

27 October 2013
Covrigi_de_casa_cu_dovleacCovrigi de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi drojdie 4 linguri ulei 200 g pulpa de dovleac 50 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună cu sarea.…
Read more »





Tocana de vita

27 October 2013
Tocana_de_vitaTocana de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de vita 4 morcovi 2 cepe 200 g ciuperci albe 4 linguri faina 2 lingura pasta de tomate o foaie de dafin o crenguta cimbru 4 catei usturoi 2 linguri…
Read more »





Strudel cu pere, nuci si stafide

27 October 2013
Strudel_cu_pere_nuci_si_stafideStrudel cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca, suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g faina 1/4 lingurita sare 4 linguri ulei 1,5 kg pere 50 g stafide 100 g frisca 1 lingura suc de lamaie 50 g zahar pudra 100 g nuci tocate 3…
Read more »





Ruladă cu spanac, sunca si branza

27 October 2013
Rulada_cu_spanac_sunca_si_branza_Ruladă cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza, sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar sare piper 50 g masline   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui la…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac

26 October 2013
Prajiturele_cu_dovleac_05Prajiturele cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir, ienibahar.   Ingrediente: 3 ¾ cani faina 1 ½ lingurita praf de copt ½ lingurita sare ½ lingurita scortisoara ¼ lingurita nucsoara macinata 1 cana unt nesarat 1 cana de zahar ½…
Read more »





Tocanita de fasole si carne

26 October 2013
Tocanita_de_fasole_si_carneTocanita de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras, suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 500 g carne tocata de vita un ardei gras rosu 500 g suc de rosii 2-3 cepe un cub concentrat de…
Read more »





Piure cu rinichi şi sos

26 October 2013
Piure_cu_rinichi_si_sosPiure cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii uscate in ulei. Ingrediente: 500 g cartofi albi 200 ml lapte dulce 50 g unt 600 g rinichi de porc 6 rosii doi ardei capia o ceapa rosie…
Read more »





Tarta crocanta cu pere

26 October 2013
Tarta_crocanta_cu_pereTarta crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao. Ingrediente: 1,5 kg pere 150 ml vin alb 500 g zahar 2 1/2 lingurite scortisoara 525 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt sare 75 g fulgi de cocos 490 g…
Read more »





Placinta cu branza si ceapa

26 October 2013
Placinta_cu_branza_si_ceapaPlacinta cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana, ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat de foi (30 cm, refrigerat) 250 g cascaval tare 1 legatura ceapa verde 300 g smantana 1 ou 1 lingura amidon sare piper 1 lingura pesmet   Mod de preparare: Se…
Read more »





Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos

26 October 2013
Gnocchi_cu_morcovi_si_cartofi_in_sosGnocchi cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare, suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc, sare, piper, zahar foaie de dafin, masline negre. Ingrediente: pentru gnocchi: 5 cartofi de dimensiune mijlocie 3 morcovi 1 ou faina sare pentru sos: 300 ml suc de tomate 400…
Read more »





Tarta cu nuci, pere si miere

26 October 2013
Tarta_cu_nuci_pere_si_miereTarta cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere, smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere   Mod…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu