sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #93

Retete de toamna:

Reteta zilei: Budinca de spaghete cu carne tocata

21 September 2013
Budinca_de_spaghete_cu_carne_tocata_20Budinca de spaghete cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, usturoi, ciuperci, pasta de tomate, rosii, sare, cimbru, oregano, busuioc, fulgi de ardei, spaghete, branza ricotta, parmezan, mozzarella.   Ingrediente: 1 pachet de carne tocata (aproximativ 1 kg) 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 200-300 gr ciuperci feliate 1 cutie pasta de tomate…
Read more »





Pilaf de crevete

21 September 2013
Pilaf_de_crevetePilaf de crevete din: crevete, orez, ulei de masline, suc de rosii, ceapa, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete două căni de orez trei sferturi de cană de ulei de măsline o cană de suc de roşii (de preferat de casă) o ceapă mare tăiată mărunt sare piper   Mod de preparare: Crevetele se…
Read more »





Clatite cu dulceata de coacaze negre

21 September 2013
Clatite_cu_dulceata_de_coacaze_negreClatite cu dulceata de coacaze negre din: apa minerala, ulei, sare, faina, dulceata de coacaze negre, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml apa minerala 3 linguri de ulei 1 praf de sare faina 1 borcan de dulceata de coacaze negre ulei pentru prajit zahar pudra   Mod de preparare: Amesteci în apa minerală un praf…
Read more »





Budincă de tăiţei cu brânză

21 September 2013
Retete_9Budincă de tăiţei cu brânză din: taitei, branza dulce, branza sarata, zahar, oua, stafide, mere, unt. Ingrediente: 300 g taitei 300 g branza dulce 200 g branza sarata 4 linguri cu zahar 2 oua stafide mere unt   Mod de preparare: Fierbeţi tăiţeii în apă, îi scurgeţi, îi spălaţi cu apă rece şi puneţi jumătate…
Read more »





Minirulada de curcan cu dovleac

21 September 2013
Minirulada_de_curcan_cu_dovleacMinirulada de curcan cu dovleac din: piept de curcan, cas, masline verzi, pesmet, oua, dovleac, seminte de mustar murate, smantana, iaurt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel. Ingrediente: 800 g piept de curcan 200 g cas 100 g masline verzi 100 g pesmet doua oua 600 g dovleac pentru placinta o lingura cu seminte…
Read more »





Inghetata cu prune si parfe de castane

21 September 2013
Inghetata_cu_prune_si_parfe_de_castaneInghetata cu prune si parfe de castane din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, aluat, galbenus, frisca, prune, zahar, scortisoara, cuisoare, vin, amidon, vanilie, piure de castane, frisca. Ingrediente: blaturi: 120 g unt 120 g zahar 2 oua 230 g faina 1 lingurita praf de copt 80 ml lapte 450 g aluat de…
Read more »





Ghiveci de toamna cu gogosari

21 September 2013
muraturiGhiveci de toamna cu gogosari din: ceapa, morcovi, ardei, gogosari, rosii, ulei, sare, orez, bulion, conservant. Ingrediente: 500 g ceapa 700 g morcovi 1 kg ardei 2,5 kg gogosari 3 kg rosii decojite 650 ml ulei sare 400 g orez fiert separat 400 ml bulion conservant   Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele. Căleşti…
Read more »





Rosii umplute cu pateu de ficat

21 September 2013
Retete_3Rosii umplute cu pateu de ficat din: rosii, pateu de ficat, ou, sare, piper, marar, salata verde. Ingrediente: 6-8 rosii mijlocii 100 g pateu de ficat 1 ou fiert tare sare piper macinat marar tocat 1 salata verde   Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi căpăcele, le lăsaţi la scurs. Din pateu…
Read more »





Homar fiert cu sos de lamaie

21 September 2013
Homar_fiert_cu_sos_de_lamaieHomar fiert cu sos de lamaie din: homar, telina, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un homar mare o crenguţă de ţelină trei sferturi de cană cu ulei de măsline două lămâi mari, suculente sare şi piper alb, după gust   Mod de preparare: Homarul se spală şi se astupă cu o bucăţică de…
Read more »





Reteta zilei: Sos de legume pentru iarna

21 September 2013
Sos_de_legume_pentru_iarna_05Sos de legume pentru iarna din: rosii, morcovi, ardei grasi, mere, ardei chili, ulei, otet, sare, zahar, usturoi.   Ingrediente: 7 rosii 10 morcovi 6 ardei grasi rosii 6 mere verzi 5 ardei chili 200 ml ulei 3/4 ceasca otet 2 linguri de sare 150 gr zahar 1  1/2 capatani de usturoi   Mod de…
Read more »





Papară dulce cu prune

21 September 2013
Papara_dulce_cu_prunePapară dulce cu prune din: prune, zahar, scortisoara, anason, vin, rom, oua, zahar vanilat, branza de vaci, gris, lapte, unt. Ingrediente: 500 g prune 230 g zahar 1 baton de scortisoara 1 anason stelat 150 ml vin rosu sec 50 g stafide eventual 60 ml rom 3 oua 1 lingura zahar vanilat 400 g branza…
Read more »





Crevete cu feta si rosii

21 September 2013
Crevete_cu_feta_si_rosiiCrevete cu feta si rosii din: crevete, feta, ulei de masline, rosii, patrunjel verde, ceapa, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete mari 500 g feta o cană şi jumătate de ulei de măsline o cutie mare cu roşii din conserve sau şase roşii mari, opărite şi descojite o lingură de pătrunjel verde mărunţit…
Read more »





Viţel cu ciuperci si sos

21 September 2013
Vitel_cu_ciuperci_si_sosViţel cu ciuperci si sos din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, unt, supa de carne, smantana, faina, verdeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vitel 400-500 g ciuperci 1-2 cepe 25 g unt 1 cana supa de carne sau de legume 1 ceasca smantana 1 lingurita faina 1 lingura verdeata tocata (marar si patrunjel)…
Read more »





Muraturi asoratate cu otet

21 September 2013
muraturiMuraturi asoratate cu otet din: conopida, castraveti, ceapa, morcovi, ardei gras, sare, otet. Ingrediente: mix de legume – conopida, castraveti, ceapa, morcovi, ardei gras 60 gr sare pentru fiecare kg de legume otet   Mod de preparare: Decojeste ceapa si las-o intreaga daca folosesti salote. Taie restul legumelor in bucati medii. Pune legumele in castron…
Read more »





Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca

21 September 2013
Sufleu_de_prune_cu_fulgi_de_migdale_si_friscaSufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose, frisca, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, unt, fulgi de migdale, zahar pudra. Ingrediente: 800 g prune 350 g briose sau felii de cozonac mai vechi 150 g frisca 3 oua 250 ml lapte 75 g zahar 1 lingura zahar vanilat 75 g unt…
Read more »





Piept de porc umplut

20 September 2013
Piept_de_porc_umplutPiept de porc umplut din: piept de porc cu sorici, ulei, oua, ceapa, ciuperci, branza de oaie, ardei gras, piper, patrunjel verde, cuisoare, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu sorici 100 ml ulei 2 oua 1 ceapa 600 g ciuperci 150 g branza de oaie sau de capra 1 ardei gras rosu…
Read more »





Bruschete cu chutney de ceapă

20 September 2013
Bruschete_cu_chutney_de_ceapaBruschete cu chutney de ceapă din: bagheta, branza dulce, prosciutto, ceapa rosie, stafide, zahar, zahar brun, otet de mere, vin, cuisoare, foi de dafin, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 bagheta 100 g branza dulce 100 g prosciutto pentru chutney: 500 g ceapa rosie 75 g stafide 150 g zahar 150 g zahar brun 350 ml otet…
Read more »





Somon cu varză de Bruxelles

20 September 2013
Somon_cu_varza_de_BruxellesSomon cu varză de Bruxelles din: cotlete de somon, varza de bruxelles, fenicul, ceapa, seminte de mustar, limete, sos de soia, sos chili, sare, piper, ulei, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g varza de Bruxelles doua bucati de fenicul o ceapa o lingura cu seminte de mustar doua limete doua linguri cu…
Read more »





Rulada cu ciuperci si legume

20 September 2013
Rulada_cu_ciuperci_si_legumeRulada cu ciuperci si legume din: ciuperci, foi de placinta, snitele de soia, patrunjel, ceapa, usturoi, morcov, seminte de dovleac, oua, sare, piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: 500 g ciuperci un pachet foi de placinta 200 g snitele de soia 200 ml smantana o legatura patrunjel o ceapa doi catei de usturoi un mrocov…
Read more »





Crema de banane

20 September 2013
Banane1Crema de banane din: banane, galbenusuri, zahar pudra, faina, frisca. Ingrediente: 6 banane 2 galbenusuri 1 pahar cu zahar pudra 1 lingura cu faina 1 pahar cu frisca   Mod de preparare: Curăţaţi bananele, le zdrobiţi cu o furculiţă până devine pastă. Faceţi o cremă din gălbenuşuri frecate cu zahărul pudră şi 1 lingură cu…
Read more »





Reteta zilei: Placintele cu piersici

20 September 2013
Placintele_cu_piersici_07Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar.   Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani faina 1 ou, batut 5 linguri de apa rece 1 1/2 linguri lapte batut Ingrediente umplutura: 3 piersici, fara samburi si feliate 1/4 – 1/2…
Read more »





Piept de curcan in sos de rosii

20 September 2013
Piept_de_curcan_in_sos_de_rosiiPiept de curcan in sos de rosii din: piept de curcan, sare, piper, faina, rosii cherry, ceapa, capere, patrunjel, ulei de masline, otet balsamic, supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (a 100 g) sare piper 2 linguri faina 300 g rosii cherry 2 cepe 3 linguri capere 1/2 legatura patrunjel tocat 2 linguri…
Read more »





Porc dulce acrisor pe pat de orez

20 September 2013
Porc_dulce_acrisor_pe_pat_de_orezPorc dulce acrisor pe pat de orez din: pulpa de porc, orez basmati, amestec de legume, muguri de bambus, ciuperci, germeni de fasole, sos de rosii, amidon, sos de soia, ulei de arahide, zahar brun, cinci arome chinezesti, piper sichuan, usturoi, ghimbir. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 200 g orez basmati 500 g amestec…
Read more »





Burger de curcan cu mozzarella si ruccola

20 September 2013
Burger_de_curcan_cu_mozzarella_si_ruccolaBurger de curcan cu mozzarella si ruccola din: mozzarella, ceapa, mustar, ou, carne de curcan, pesmet, sare, piper de Cayenne, ulei, ruccola, rosii, chifle, maioneza. Ingrediente: 125 g mozzarella 1 ceapa 1 lingurita mustar 1 ou 400 g carne de curcan tocata 2-3 linguri pesmet sare piper de Cayenne 2 linguri ulei 1 mana ruccola…
Read more »





Gogosari umpluti cu varza rosie

20 September 2013
muraturi_4Gogosari umpluti cu varza rosie din: gogosari, varza rosie, morcovi, conopida, hrean, otet, apa, zahar, sare, foid e dafin, marar uscat, boabe de mustar, boabe de piper, ienibahar. Ingrediente: 3 kg gogosari 2 verzi rosii 500 g morcovi buchetele de conopida hrean 1 l otet 1 l apa 1 lingura zahar 1 lingura de sare…
Read more »





Ardei umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia

20 September 2013
Ardei_umpluti_cu_ciuperci_porumb_si_branza_de_soiaArdei umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia din: ciuperci, ardei grasi, ceapa, usturoi, broccoli, branza de soia, sare, piper, ulei, orez, porumb. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 6 ardei grasi 1 ceapa tocata 3-4 catei de usturoi pisati 3 buchetele de broccoli 1 ardei verde taiat cubulete 100 g branza de…
Read more »





Reteta zilei: Spaghetti cu ragu alla napoletana

20 September 2013
Spaghetti_cu_ragu_alla_napoletana_24Reteta de spaghetti cu ragu alla napoletana raspunde tuturor iubitorilor de paste pentru ca pune in evidenta aroma ingredientelor folosite. Fiecare zona din Italia are propriul ragu, denumire generica a sosurilor italiene pe baza de carne pentru paste. Ragu alla napoletana este specific orasului Napoli si se serveste in primul rand cu spaghetti.   Ingrediente:…
Read more »





Supa delicioasa cu ciuperci si fasole verde

20 September 2013
Supa_delicioasa_cu_ciuperci_si_fasole_verdeSupa delicioasa cu ciuperci si fasole verde din: ciuperci, morcov, ceapa, conopida, supa de legume, sare, piper, usturoi, ulei, boia iute, fasole verde, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 1 morcov dat prin razatoare 1 ceapa tocata 3-4 buchetele de conopida 2 cani supa de legume sau apa fierbinte sare piper usturoi…
Read more »





Piept de curcan cu legume

20 September 2013
Piept_de_curcan_cu_legumePiept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, amestec de condimente, ceapa rosie, dovlecei, ardei grasi rosii, menta, iaurt, usturoi, sare, piper, zahar, suc de lamaie, fulgi de ardei. Ingrediente: 500 g piept de curcan 4 linguri ulei de masline 2 linguri amestec de condimente pentru carne de pasare 2 cepe…
Read more »





Salata de mere si pere cu rozmarin

20 September 2013
Salata_de_mere_si_pere_cu_rozmarinSalata de mere si pere cu rozmarin din: mere, pere, zahar, apa, rozmarin, frunze de dafin. Ingrediente: 8 mere 8 pere 200 g zahar 200 ml apa 2 crengute de rozmarin 2 frunze de dafin   Mod de preparare: Puneţi zahărul cu apa la fiert şi când amestecul începe să cloco­tească,puneţi în vas rozmarinul şi…
Read more »





Bruschete cu naut si romzarin

20 September 2013
Bruschete_cu_naut_si_romzarinBruschete cu naut si romzarin din: franzela, naut, ceapa, usturoi, rosii, boia dulce, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 franzela 1 cutie cu naut 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 cutie cu rosii decojite 1 lingurita cu boia dulce rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Pune năutul la fiert în apă cu…
Read more »





Tarta cu prune si cuisoare

20 September 2013
Tarta_cu_prune_si_cuisoareTarta cu prune si cuisoare din: unt, faina, zahar brun, galbenusuri, sare, lapte, pesmet, prune, zahar brun, cuisoare, rachiu de prune, fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 150 g unt 250 g faina 50 g zahar brun 2 galbenusuri 1 praf sare 1-3 linguri lapte topping: 3 linguri pesmet 1,2 kg prune 50 g zahar brun…
Read more »





Bruschete cu usturoi, rosii si masline

20 September 2013
Bruschete_cu_usturoi_rosii_si_maslineBruschete cu usturoi, rosii si masline din: paine, rosii, usturoi, masline, ulei de masline, oregano, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de paine 4 rosii 4 catei de usturoi 1 lingura cu masline rondele 3 linguri cu ulei de masline oregano sau busuioc parmezan sare piper   Mod de preparare: Taie roşiile mărunt, în cubuleţe.…
Read more »

Reteta zilei: Castraveti in saramura

20 September 2013
Castraveti_in_saramura_06Castraveti deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar, apa, sare, usturoi.   Ingrediente: 1 kg castraveti 6 crengute de marar proaspat 1 litru apa calduta 3 linguri de sare 10 catei de usturoi     Mod de preparare: Se spala si se taie capetele de la castraveți. Clatiti mararul si usturoiul. Puneti mararul, castravetii si…
Read more »





Crema de pui cu porumb

20 September 2013
Crema_de_pui_cu_porumbCrema de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, boabe de porumb, supa de legume, cognac, sos de rosii, malai, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g boabe de porumb fiert 1,5 litri supa de legume 2 linguri cognac 3…
Read more »





Vinete umplute cu sardine si parmezan

20 September 2013
Vinete_umplute_cu_sardine_si_parmezanVinete umplute cu sardine si parmezan din: vinete, untdelemn, sardine, usturoi, ardei iute, apa, parmezan, mozzarella, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete de dimensiune mijlocie 2-3 linguri untdelemn 1 conserva sardine in sos de rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iuti mici uscati 100 ml apa calda 4 linguri parmezan ras 6…
Read more »





Tocanita de ardei cu ceapa

20 September 2013
Tocanita_de_ardei_cu_ceapaTocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 8 cepe 8 ardei grasi 8 rosii 4 linguri ulei 1 ardei iute sare   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele. Curăţaţi ardeii, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-i în cubuleţe. Decojiţi sau nu, după plac, roşiile…
Read more »





Tarta cu prune si scortisoara

20 September 2013
Tarta_cu_prune_si_scortisoaraTarta cu prune si scortisoara din: prune, faina, zahar, scortisoara, unt, zahar vanilat, praf de copt, oua, iaurt. Ingrediente: topping: 700 g prune crusta crocanta: 200 g faina 100 g zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata 100 g unt blat: 180 g unt 180 g zahar 1 lingura zahar vanilat 3 oua 400 g faina 1…
Read more »





Bruschete cu salata si parmezan

20 September 2013
Bruschete_cu_salata_si_parmezanBruschete cu salata si parmezan din: paine, usturoi, rosii, busuioc, ceapa, ardei gras, ulei de masline, ierburi aromatice, sare. Ingrediente: 1 paine neagra 5 catei de usturoi 6 rosii 1 legatura de busuioc 1 ceapa 1 ardei gras ulei de masline otet cu ierburi aromatice sare   Mod de preparare: Taie pâinea în felii grosuţe…
Read more »





Mâncare de legume cu măsline

20 September 2013
Mâncare_de_legume_cu_maslineMâncare de legume cu măsline din: ciuperci, masline, ardei grasi, ardei iute, rosii, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper, iaurt, menta. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g masline 4 ardei grasi un ardei iute 4 rosii un dovlecel doua cepe rosii 4 catei de usturoi o lingura…
Read more »





Salata cu porumb, ceapa rosie si avocado

20 September 2013
Salata_cu_porumb_ceapa_rosie_si_avocadoSalata cu porumb, ceapa rosie si avocado din: porumb, rosii, ardei, avocado, ardei iute, coriandru, zeama de lime, branza feta. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 2 rosii cu codita, tocate 1 ardei rosu, curatat de semitne 1 avocado, curatat de coaja si de sambure si tocat 1 ardei iute jalapeno, curatat de seminte si tocat…
Read more »





Vinete coapte în saramură

20 September 2013
Retete_6Vinete coapte în saramură din: vinete, ardei iute, ceapa, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 1 ardei iute 8 cepe albe mici 2-3 fire ceapa verde 3 catei de usturoi 2 legaturi patrunjel 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi grătarul. Il ungi cu grăsime şi-l laşi…
Read more »





Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume

20 September 2013
Tortilla_cu_pui_si_legume_07Tortilla cu pui si legume din: piept de pui, ulei de masline, suc de limeta, fulgi de ardei rosu, chimen, usturoi, praf de chili, piper, ceapa rosie, ceapa, ardei, tortilla.   Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat 2 linguri ulei de masline 1 lingura suc proaspat de limeta 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu…
Read more »





Supă din carne de pui cu zdrenţe de ou

20 September 2013
SupeSupă din carne de pui cu zdrenţe de ou din: pui, morcov, ceapa, telina, sare, ou, verdeata, faina, ulei. Inrgediente: 1 pui mare 1 morcov 2 cepe 1 telina 1 ou sare verdeata 2 linguri cu faina 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi puiul, îl treceţi prin flacără, îl goliţi, îl spălaţi…
Read more »





Vinete cu scordolea

20 September 2013
Vinete_cu_scordoleaVinete cu scordolea din: vinete, cartofi, rosii, ulei, miez de nuca, usturoi, patrunjel verde, otet de mere, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 500 g cartofi 1 kg rosii 150 ml ulei 20 miezuri de nuca 10 catei de usturoi 2 legatura patrunjel verde 1-2 linguri otet de mere sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »





Shake de portocala

20 September 2013
Shake_de_portocaleShake de portocala din: suc natural de portocale, lapte, frisca, galbenusuri, zahar pudra, portocala, coaja de portocala. Ingrediente: 400 ml suc natural de portocale 400 ml lapte 200 ml frisca 5 galbenusuri 120 g zahar pudra felii de portocala coaja de portocala   Mod de preparare: Sucul de portocale se amesteca cu galbenusurile, apoi se…
Read more »





Salata de quinoa cu alune, piersici si menta

20 September 2013
Salata_de_quinoa_cu_alune_piersici_si_mentaSalata de quinoa cu alune, piersici si menta din: quinoa, piersici, alune de padure, menta, patrunjel, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g quinoa 3 piersici sau nectarine, sau 6 caise taiate in cubulete 50 g alune de padure prajite, tocate mare cate 1 mana de menta si patrunjel, tocate…
Read more »





Supa de rosii cu grau

20 September 2013
Supa_de_rosii_cu_grauSupa de rosii cu grau din: rosii in bulion, boabe de grau, ceapa, morcov, telina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g rosii in bulion 150 g boabe de grau 1 ceapa 1 morcov 1 telina 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Alegeti grâul şi puneţi-l la fiert…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu ricotta si limoncello

19 September 2013
Tarta_cu_ricotta_si_limoncello_12Tarta cu ricotta si limoncello din: ricotta, oua, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, limoncello, zahar pudra, fructe confiate.   Ingrediente: 600g ricotta 6 oua 100g zahar 50g faina 1 varf de cutit sare coaja rasa de la o lamaie 1 pahar mic de limoncello pentru decor: zahar pudra fructe confiate   Mod de preparare:…
Read more »





Şalău cu morcovi

19 September 2013
Salau_cu_morcoviŞalău cu morcovi din: trunchiuri de salau, morcovi, ceapa, usturoi, miere, vin alb, portocale, lamaie, pudra de curry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, tarta de malai, smanatna. Ingrediente: 4 trunchiuri de salau un kg morcovi 3 cepe 4 catei de usturoi o lingura de miere 500 ml vin alb sec doua portocale o lamaie…
Read more »





Omleta cu sos de rosii

19 September 2013
Omleta_cu_sos_de_rosiiOmleta cu sos de rosii din: rosii, zahar, busuioc verde, oua, ulei de masline, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 lingura zahar 3-4 fire busuioc verde 8 oua 4 linguri ulei de masline 200 g branza mozzarella sau cas proaspat sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi roşiile în sferturi şi puneţi-le într-o…
Read more »





Prajitura cu physalis

19 September 2013
Prajitura_cu_physalisPrajitura cu physalis din: faina, drojdie, zahar tos, oua, lapte dulce, unt, sare, zahar vanilinat, ghimbir, physalis, miere, frisca, menta. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 50 g zahar tos 4 oua 100 ml lapte dulce 150 g unt un sfert de lingurita cu sare doua pliculete zahar vanilinat o lingurita cu ghimbir confiat…
Read more »





Biftec corsican cu legume

19 September 2013
Retete_5Biftec corsican cu legume din: muschi de vaca, ulei, otet, sare, usturoi, verdeata, cartofi natur, mustar. Ingrediente: 6 felii muschi de vaca 1 ceasca de ulei 1 lingura cu otet sare usturoi verdeata tocata cartofi natur mustar   Mod de preparare: Spălaţi muşchiul, îl ştergeţi cu un prosop curat, îl tăiaţi felii groase (aveţi nevoie…
Read more »





Pui cu ciuperci şi conopidă

19 September 2013
Pui_cu_ciuperci_si_conopidaPui cu ciuperci şi conopidă din: piept de pui, ciuperci, conopida, ceapa, usturoi, cimbru, ghimbir, amidon alimentar, ulei de masline, sos de soia, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g ciuperci 500 g conopida 3 cepe 8 catei de usturoi 5 g cimbru 10 g ghimbir ras 400 ml lapte de soia…
Read more »





Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi

19 September 2013
Tocanita_de_rosii_cu_ceapa_dovlecei_si_usturoiTocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 dovlecei, taiati in cuburi 2 conserve de 400 g de rosii tocate 1 legatura mica de busuioc, rupt 25 g de…
Read more »





Carne de porc cu ceapa si gogonele

19 September 2013
Retete_8Carne de porc cu ceapa si gogonele din: gogonele acre, carne de porc, ceapa, ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 600 g gogonele acre 800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura faina 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Căliţi…
Read more »





Piersici murate in otet cu scortisoara

19 September 2013
Piersici_murate_in_otet_cu_scortisoaraPiersici murate in otet cu scortisoara din: zahar, otet alb, scortisoara, cuisoare, piersici. Ingrediente: 4 cani zahar 2 cani otet alb 4 bete scortisoara 15 cuisoare intregi 1.8 kg piersici proaspete   Mod de preparare: Decojeste piersicile, taie-le si scoate samburele. Pune intr-o cratita zaharul si otetul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, adauga scortisoara si…
Read more »





Pere delicioase in ciocolata

19 September 2013
Pere_delicioase_in_ciocolataPere delicioase in ciocolata din: vin alb, ciocolata cu lapte, zahar, unt, pere. Ingrediente: 100 ml vin alb 400 g ciocolată cu lapte 100 g zahăr 50 g unt 6 pere   Mod de preparare: Se spală perele, se curăţă de coajă şi cu un cuţit ascuţit se îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsându-se fructele întregi.…
Read more »





Mancare de cartofi cu telina

19 September 2013
Retete_6Mancare de cartofi cu telina din: cartofi, ceapa, telina, foi de dafin, boia, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g ceapa 1 telina 2 foi de dafin 1 lingurita boia 1 lingura faina 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe într-o cratiţă, acoperiţi-i…
Read more »





Piept de pui cu legume si sos Bechamel

19 September 2013
Piept_de_pui_cu_legume_si_sos_BechamelPiept de pui cu legume si sos Bechamel din: piept de pui, mustar, amestec de condimente pentru pui, lamaie, conopida, broccoli, bacon, unt, smantana, faina, cascaval, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri mustar 1 lingurita amestec de condimente pentru pui 1/2 lamaie 1 conopida mica 200 g broccoli 200 g…
Read more »





Reteta zilei: Snitele de pui cu invelis crocant din fulgi de porumb

19 September 2013
Snitele_de_pui_cu_invelis_crocant_din_fulgi_de_porumb_11Reteta originala de Crispy Strips este bineinteles secreta, dar putem si noi sa realizam in casa snitele de pui cu invelis crocant asemanatoare celor de la KFC. Cu ingrediente naturale, snitelele propuse de noi vor iesi la fel de crispy si de bune cum sunt cele ale colonelului.   Ingrediente: 600 gr piept de pui…
Read more »





Prune murate cu ghimbir si ardei iute

19 September 2013
Prune_murate_cu_ghimbir_si_ardei_iutePrune murate cu ghimbir si ardei iute din: prune, ghimbir macinat, ardei iute, cuisoare, scortisoara, sare, zahar, otet. Ingrediente: 1,5 kg prune 15 g ghimbir macinat 2 ardei iuti tocati marunt 5 g cuisoare un praf de scortisoara un praf de sare 400 g zahar 500 ml otet   Mod de preparare: Speli fructele si…
Read more »





Cozonac cu carne de porc

19 September 2013
Cozonac_cu_carne_de_porcCozonac cu carne de porc din: carne tocata de porc, morcov, radacina de patrunjel, ceapa rosie, franzela, cartof, oua, margarina, condiment din legume uscate, boia dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne tocata de porc sau amestec 1 morcov mare 1 raadcina de patrunjel 1 ceapa  mare rosie 1 felie de franzela 1 cartof…
Read more »





Creşterea imunităţii (cel mai important pas pentru o sănătate de fier)

19 September 2013
Dieta1Mecanismul de apărare a organismului în faţa atacului agenţilor patogeni, precum virusuri, bacterii, ciuperci microscopice, protozoare, paraziţi, veninuri şi toxine, poartă numele de sistem imunitar, fără de care am fi mult mai vulnerabili şi fragili în faţa factorilor externi. Imunitatea este, pe de o parte înnascută, pe de alta, dobândită de-a lungul vieţii, apărarea pe…
Read more »





Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure

19 September 2013
Prajitura_de_dovlecei_cu_zmeura_si_murePrajitura de dovlecei cu zmeura si mure din: dovlecei, oua, faina, lapte, zahar pudra, coaja de lamaie, zmeura, mure, unt. Ingrediente: 600 g zucchini sau dovlecei obisnuiti 3 oua 150 g faina 150 ml lapte 150 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat sau coaja de lamaie 150 g zmeura, mure sau afine  50 g…
Read more »





Ciorba de peste cu legume si zeama de varza

19 September 2013
Ciorba_de_peste_cu_legume_si_zeama_de_varzaCiorba de peste cu legume si zeama de varza din: peste, ceapa, morcov, radacina de pastarnac, ardei gras, telina, rosii, zeama de varza, orez, praz, marar, lesutean, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper, limeta. Ingrediente: 600 g peste o ceapa un morcov o radacina de pastarnac doi ardei grasi o telina mica 4 rosii…
Read more »


rdei gras murat cu ceapa si coriandru

19 September 2013
muraturi_4Ardei gras murat cu ceapa si coriandru din: ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb, coriandru, zahar, sare, patrunjel. 1 ardei gras, rosu 1 ardei gras, galben 1 legatura ceapa verde 125 ml otet din vin alb 125 ml apa fiarta 1 1/2 lingurite coriandru 1 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita sare 1/4 cana…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cartofi cu smantana si carne tocata

19 September 2013
Supa_de_cartofi_cu_smantana_si_carne_tocata_08Supa de cartofi cu smantana si carne tocata din: carne tocata, ceapa, usturoi, smantana, salata creata, apa, bulion, cartofi, ulei de masline.   Ingrediente: 500gr carne tocata 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 cana smantana 1/4 salata creata 3 litri de apa 2 linguri bulion 3 cartofi ulei de masline   Mod de preparare: Se…
Read more »





Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer

19 September 2013
Retete_1Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer din: faina, oua, ceapa, dovleac de palcinta, seminte de in, svaiter, ceapa, faina, branza de vaci, lapte, curry, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina doua oua doua cepe 500 g dovleac de placinta doua linguri cu seminte de in 300 g svaiter o ceapa alba o lingura…
Read more »





Paste cu fructe şi sos

19 September 2013
Paste_cu_fructe_si_sosPaste cu fructe şi sos din: tagliatelle, migdale, alune de padure, struguri rosii, coacaze rosii, zahar brun, portocale, coniac, cuisoare, scortisoara, boia iute, frisca, menta, fistic. Ingrediente: 400 g tagliatelle 100 g migdale 50 g alune de padure 500 g struguri rosii 200 g coacaze rosii 200 g zahar brun doua portocale 75 ml coniac…
Read more »





Dovlecei murati cu otet din cidru si turmeric

19 September 2013
Dovlecei_murati_cu_otet_din_cidru_si_turmericDovlecei murati cu otet din cidru si turmeric din: dovlecei, ceapa, sare, apa, otet din cidru, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric. Ingrediente: 6 dovlecei , taiati fasii subtiri 1 ceapa maruntita 2 linguri sare 6 cani apa rece 500 ml otet din cidru 215 gr zahar 1 1/2 lingurita praf de mustar…
Read more »





Ostropel de pui cu fasole si rosii

19 September 2013
Ostropel_de_pui_cu_fasole_si_rosiiOstropel de pui cu fasole si rosii din: ulei de masline, ceapa, ciocanele de pui, supa de pui, usturoi, cimbru, fasole, ardei iute, malai, parmezan, unt, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe mici, feliate fin 4 ciocanele de pui 300 ml supa de pui 2 catei mari de usturoi, curatati de coaja,…
Read more »





Tocanita cu carnati de porc si ardei

19 September 2013
Tocanita_cu_carnati_de_porc_si_ardeiTocanita cu carnati de porc si ardei din: ardei grasi, carnati de porc, ceapa, rosii, usturoi, salvie, sos de rosii, bulion de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 3 ardei rgasi rosii, curatati si taiati felii 400 g carnati de porc 1 ceapa tocata marunt 400 g rosii, curatate de coaja si de seminte 2 catei…
Read more »





Friptura de vitel la tava

19 September 2013
Friptura_de_vitel_la_tavaFriptura de vitel la tava din: pulpa de vitel, unt, alune, rozmarin, vin, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel un pachet unt 200 g alune macinate o lingura rozmarin 2 crengute rozmarin 200 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie pentru a se obtine o foaie cat mai…
Read more »





Milkshake cu mere si vanilie

19 September 2013
Cocktailuri_19Milkshake cu mere si vanilie din: mere, zahar pudra, galbenusuri, lichior de vanilie, lapte. Ingrediente: 800 g mere 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 100 ml lichior de vanilie 1 l lapte   Mod de preparare: Se curata merele si se dau prin razatoare, apoi se mixeaza. Se adauga zaharul, galbenusurile, apoi lichiorul si lapte.…
Read more »





Tort de clatite cu ciuperci, spanac si branza

19 September 2013
Tort_de_clatite_cu_ciuperci_spanac_si_branzaTort de clatite cu ciuperci, spanac si branza din: oua, lapte, faina, sare, ulei, ciuperci, unt, ceapa, patrunjel, spanac, branza de oaie, smantana, chimen, cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 500 ml lapte sau sifon 250 g faina 1 praf de sare 3 linguri ulei pentru umplutura de ciuperci: 500 g ciuperci 50 g unt…
Read more »





Reteta zilei: Dressing aromat

19 September 2013
Dressing_aromat_06Dressing aromat din: oregano, patrunjel, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar, ardei rgas uscat, piper, busuioc, cimbru, sare, apa, otet, ulei. Ingrediente: 2 linguri de oregano uscat 1 lingura patrunjel uscat 1 lingura praf de usturoi 1 lingura praf de ceapa 1 lingura de zahar 1 lingura mix de ardei gras uscat 1 lingurita…
Read more »





Carnati prajiti in bere

19 September 2013
Carnati_prajiti_in_bereCarnati prajiti in bere din: carnati, bere, ulei. Ingrediente: 4 carnati dupa gust 200 ml bere 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cârnaţii se crestează şi se pun să se prăjească în ulei încins. Când încep să se rumenească bine, se adaugă berea, se pune capac şi se lasă la fiert 10 minute maximum,…
Read more »





Salata de spanac cu peste

19 September 2013
Salate_3Salata de spanac cu peste din: spanac, sardele, ulei de masline, lamaie, mar verde, sare, marar, ceapa, oua. Ingrediente: 500 g spanac 2 cutii sardele din conserva 2 linguri cu ulei de masline 1 lamaie 1 mar verde sare 4 fire de marar 1 ceapa 2 oua   Mod de preparare: Curatati spanacul frunza cu…
Read more »





Gem de morcovi cu lamaie si portocala

19 September 2013
Gem_de_morcovi_cu_lamaie_si_portocalaGem de morcovi cu lamaie si portocala din: morcovi, suc de lamaie, coaja de lamaie, suc de portocala, coaja de portocala, seminte de cardamom, zahar, pectina. Ingrediente: 500 grame morcovi tocati sucul si coaja rasa de la 3 lamai sucul si coaja rasa de la 1 portocala 1 lingurita seminte de cardamom 1 kg zahar…
Read more »





Salata cu mazare, paste si sunca

19 September 2013
Salata_cu_mazare_paste_si_suncaSalata cu mazare, paste si sunca din: mazare, paste, sunca, rosii. Ingrediente: o cutie mica de mazare 200 g paste 4-5 felii sunca 6-8 rosii   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare si, între timp, mazărea se spală de apa în care a fost conservată. Se gustă pentru a…
Read more »





Reteta zilei: Ardei gras murat

18 September 2013
Ardei_gras_murat_06Ardei gras murat din: ardei, ceapa, rosii, zahar, otet, sare, ulei vegetal, frunze de dafin, usturoi.   Ingrediente: 20 ardei rosii 2 cepe 15 rosii 3/4 cesti de zahar 1/2 cani otet 2 linguri de sare 2 cesti de ulei vegetal 10 frunze de dafin 6 catei de usturoi, taiat felii subtiri   Mod de…
Read more »





Ciorba cu conopida

18 September 2013
Ciorba_cu_conopidaCiorba cu conopida din: conopida, ardei capia, gogosari, usturoi, ceapa, boia dulce, sare, piper, ulei, apa, suc de rosii, bors. Ingrediente: 400 g conopida 1 ardei capia 2 gogosari 3 catei de usturoi 1 legatura de ceapa 20 g boia dulce sare piper 100 ml ulei 4 l apa 1 l suc de rosii 700…
Read more »





Minitarte cu rubarba

18 September 2013
Minitarte_cu_rubarbaMinitarte cu rubarba din: aluat, rubarba, unt, miere, fistic. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 10 tulpini rubarba 200 g unt 200 g miere 100 g fistic macinat   Mod de preparare: Aluatul se aşază pe masa presărată cu un praf de făină si se întinde puţin cu sucitorul. Apoi, se taie în pătrate. Mierea si…
Read more »





Tarta cu ciuperci, cascaval si smantana

18 September 2013
Tarta_cu_ciuperci_cascaval_si_smantanaTarta cu ciuperci, cascaval si smantana din: ciuperci, aluat, smantana, oua, cascaval, ulei. Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete un pachet aluat foitaj 300 ml smantana 23 oua 200 g cascaval o lingura ulei   Mod de preparare: Se desface aluatul din ambalaj, se lasă la decongelat şi, între timp, se spală bine ciupercile si se…
Read more »





Muşchi de vită cu legume si ciuperci

18 September 2013
Muschi_de_vita_cu_legume_si_ciuperciMuşchi de vită cu legume si ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, ardei capia, vin rosu, frunza de dafin, telina, ceapa rosie, usturoi, sos de soia, otet, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 800 g muschi de vita 500 g ciuperci 4 ardei capia copti 500 ml vin rosu o frunza de dafin o telina mica o…
Read more »





Supa de peste cu morcovi si cartofi

18 September 2013
Supa_de_peste_cu_morcovi_si_cartofiSupa de peste cu morcovi si cartofi din: peste, morcov, ardei gras, cartofi, orez, ulei, sare. Ingrediente: capatani, cozi si burta de peste un morcov un ardei gras rosu 5 cartofi 6 linguri orez 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei incins, in oala de fiert supa, se pun morcovii rasi si…
Read more »





Despre miere

18 September 2013
MiereDeşi considerat un aliment banal ale cărui proprietăţi excepţionale pentru sănătate şi frumuseţe sunt, pe nedrept, neglijate, mierea nu ar trebui să lipsească de pe masa nimănui. Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, se crede despre miere ca întăreşte sistemul imunitar, conferă energie organismului, vindecă afecţiunile pielii, grăbeşte refacerea ţesuturilor, are efect antibacterian, iar la capitolul…
Read more »





Clatite cu carne de pui

18 September 2013
Clatite_cu_carne_de_puiClatite cu carne de pui din: clatite, piept de pui, rosii, ardei, ceapa, usturoi, cascaval, pasta de tomate, oregano, boia dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 16 clatite simple un piept de pui mare 8 rosii 2 ardei 4 cepe 6 catei de usturoi 200 g cascaval 200 g pasta de tomate 2 lingurite oregano 4…
Read more »





Salata cu taitei din orez si carne de crab

18 September 2013
Salata_cu_taitei_din_orez_si_carne_de_crabSalata cu taitei din orez si carne de crab din: taitei de orez, dovlecel, carne de crab, castravete, ardei iute, ceapa verde, frunze de coriandru, frunze de menta, otet din vin de orez, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, coaja de lime, zeama de lime. Ingrediente: 100 g de taitei subtiri din orez…
Read more »





Pastarnac cu branza

18 September 2013
Pastarnac_cu_branzaPastarnac cu branza din: pastarnac, branza gorgonzola, unt. Ingrediente: 4 bucati pastarnac 200 g branza Gorgonzola o lingura unt   Mod de preparare: Pastarnacul se curata de coaja, se taie bastonase subtiri, care se pun la fiert pentru 30 de minute. Intre timp, vasul de copt se unge cu unt, iar branza se sfarama usor,…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita marinata

18 September 2013
Friptura_de_vita_marinata_07Friptura de vita marinata din: friptura de vita, sos de soia, zahar, apa, ulei de susan, vin, usturoi, seminte de susan, piper, ceapa verde.   Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 1/2 cana sos de soia 1/2 cana de zahar 1/2 cana de apa 1/4 ceasca ulei de susan 1/4 ceasca sake sau vin alb…
Read more »





Ruladă cu cremă de cocos

18 September 2013
Rulada_cu_crema_de_cocosRuladă cu cremă de cocos din: biscuiti, lapte, cacao, esenta de rom, ciocolata de menaj, zahar, fulgi de nuca de cocos, banane. Ingrediente: 500 g biscuiti populari 200 ml lapte 2-3 linguri cacao 1 fiola esenta de rom 100 g ciocolata de menaj circa 100 g zahar pentru crema: 200 g unt 100 g fulgi…
Read more »





Rulouri de vita cu sos de cimbru

18 September 2013
Retete_1Rulouri de vita cu sos de cimbru din: muschi de vita, vin alb, otet, ulei, seminte de floarea soarelui, unt, cimbru verde, sare, piper. Ingrediente: 4 felii muschi de vita 200 ml vin alb 1 lingura otet 2 linguri ulei 200 g seminte de floarea soarelui decojite 4 linguri unt 2 legaturi cimbru verde sare…
Read more »





Bors de pui cu gulioare

18 September 2013
Bors_de_pui_cu_gulioareBors de pui cu gulioare din: pui, gulioare, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, ardei gras, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 5 gulioare 2 cepe 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 1 legatura leustean 1 l bors sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi puiul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite. Puneţi-I…
Read more »





Blinii cu piure şi creveţi

18 September 2013
Blinii_cu_piure_si_crevetiBlinii cu piure şi creveţi din: creveti, broccoli, faina, lapte, smantana, oua, creveti, vin, ceapa, usturoi, unt, curry, ulei de floarea soarelui, sare, piper, marar, limeta. Ingrediente: 700 g creveti 300 g broccoli 40 g faina 150 ml lapte 100 ml smantana doua oua 300 g creveti 150 ml vin alb sec o ceapa doi…
Read more »





Salata de oua cu lesutean

18 September 2013
Salate_4Salata de oua cu lesutean din: oua, castraveti, mustar dulce, ulei de masline, leustean, lamaie, sare, rosie. Ingrediente: 4 oua 2 castraveti tineri 2 linguri cu mustar dulce 2 linguri cu ulei de masline 6-8 tije de leustean tanar 1/2 lamaie sare 1 rosie   Mod de preparare: Faceţi o salată de castraveţi tineri: spălaţi…
Read more »





Friptura de curcan cu pastarnac

18 September 2013
Friptura_de_curcan_cu_pastarnacFriptura de curcan cu pastarnac din: piept de curcan, unt, cimbru, pastarnac, vin, sare, piper. Ingrediente: o bucata piept de curcan 100 g unt o lingura cimbru 4 bucati pastarnac 100 ml vin sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie în aşa fel încât să se obţină o foaie întinsă. Se unge o…
Read more »





Reteta zilei: Salata de vinete cu legume si masline

18 September 2013
Salata_de_vinete_cu_legume_si_masline_10Salata de vinete cu legume si masline din: vanata, usturoi, coriandru, ceapa, ardei rosu, rosie, ardei iute, pesmet, suc de lamaie, ulei de masline, masline.   Ingrediente: 1 vanata 2 catei de usturoi cateva crengute de coriandru sau patrunjel 1/2 ceapa 1/2 ardei rosu 1 rosie 2 ardei iuti rosii 1/2 ceasca pesmet sucul de…
Read more »


Ciuperci cu naut

18 September 2013
Ciuperci_cu_nautCiuperci cu naut din: ciuperci, soia granulata, linte, oua, ceapa, usturoi, morcov, cartof, masline, cascaval, sos de ardei dulce, miez de nuca, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci mai mari 100 g soia granulata 150 g linte doua oua doua cepe 4 catei de usturoi un morcov un cartof 100 g masline feliate…
Read more »





Galuste cu sos de rodie

18 September 2013
Galuste_cu_sos_de_rodieGaluste cu sos de rodie din: gris, oua, lapte, apa, rodii, amidon, portocale, scortisoara, unt, sare, zahar tos, bicarbonat de sodiu, seminte de mac, susan. Ingrediente: 200 g gris doua oua un litru lapte 500 ml apa doua rodii o lingura cu amidon doua portocale o lingurita cu scortisoara 70 g unt nesarat un sfert…
Read more »





Mâncare de mazăre cu carne

18 September 2013
Mâncare_de_mazare_cu_carneMâncare de mazăre cu carne din: carne de porc, mazare, linte, ceapa, usturoi, ardei gras, morcovi baby, frunza de dafin, sos de soia, ulei, sare, piper, cimbru, scortisoara. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g mazare 150 g linte doua cepe 6 catei de usturoi doi ardei grasi 300 g morcovi baby o frunza…
Read more »





Carnati cu fenicul, ardei iute si fasole

18 September 2013
Carnati_cu_fenicul_ardei_iute_si_fasoleCarnati cu fenicul, ardei iute si fasole din: ulei de masline, carnati, ceapa, fenicul, usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, faina, vin, supa de pui, fasole verde, boabe de fasole verde, mazare, crema fraiche, patrunjel, busuioc, paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 12 carnati de calitate 1 ceapa mica, tocata 1 bulb de fenicul,…
Read more »





Supa crema de pastarnac

18 September 2013
Supa_crema_de_pastarnacSupa crema de pastarnac din: pastarnac, cartofi, usturoi, margarina, boia, sare. Ingrediente: 300 g pastarnac 4 cartofi 2 catei de usturoi o lingura margarina un praf boia dulce sua iute sare   Mod de preparare: Se razuie si se spala pastarnacul care se taie apoi in rondele subtiri. La fel, se curata cartofii si se…
Read more »





Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone

18 September 2013
Lasagna_cu_carne_de_pui_parmezan_si_mascarponeLasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, faina, supa de pui, mascarpone, pesto, busuioc, dovleac placintar, nucsoara, foi de lasagna, parmezan, lapte, seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 bucati piept de pui fara…
Read more »





Tartine cu ansoa si sos de soia

18 September 2013
Tartine_cu_ansoa_si_sos_de_soiaTartine cu ansoa si sos de soia din: broccoli, spanac, ceapa verde, maioneza, smantana, oua, usturoi, ansoa in ulei, capere, cartofi, sare, piper, salata verde, paine prajita, otet balsamic, sos de soia. Ingrediente: 200 g broccoli 100 g spanac o legatura ceapa verde 100 ml maioneza 100 ml smanana 4 oua doi catei de usturoi…
Read more »





Milkshake cu prune

18 September 2013
Cocktailuri_18Milkshake cu prune din: prune, zahar pudra, tuica de prune, apa minerala, lapte. Ingrediente: 800 g prune 150 g zahar pudra 50 ml tuica de prune 300 ml apa minerala 1 l lapte   Mod de preparare: Fructele bine coapte se curata de coaja si samburi si se mixeaza. Se adauga zaharul, tucica, apa minerala…
Read more »





Ciorba de vita cu perisoare si verdeata

18 September 2013
Ciorba_de_vita_cu_perisoare_si_verdeataCiorba de vita cu perisoare  din: carne tocata, piept de vita, morcov, radacina de patrunjel, otez, ceapa, cartofi, ou, bors, sare, ulei, verdeata. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 400 g piept de vita 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri cu orez 2 cepe 2 cartofi 1 ou 500 ml bors sare ulei…
Read more »





Reteta zilei: Morcovi murati in otet

18 September 2013
Morcovi_murati_in_otet_04Morcovi murati in otet din: morcovi, marar, apa, otet, zahar, usturoi, seminte de marar, sare.   Ingrediente: 2 kg morcovi, curatati si taiati fasii sau felii 2 fire de marar proaspat 3 ¾ cani apa 3 cesti de otet ½ cana de zahar 5 catei de usturoi, zdrobiti ¼ cana seminte de marar ¼ cana…
Read more »





Supa de zarzavat cu morcovi si orez

18 September 2013
Supe_6Supa de zarzavat cu morcovi si orez din: cartofi, morcovi, gulioara, ceapa, telina, varza, patrunjel verde, frunze de telina, ulei, orez, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 morcovi 1 gulioara 1 ceapa 1/2 telina 1/4 varza 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de telina 2 linguri ulei 2 linguri orez smantana, optional…
Read more »





Piept de vitel cu fasole verde

18 September 2013
Retete_1Piept de vitel cu fasole verde din: piept de vitel, unt, fasole verde, ceapa, faina, suc de rosii, supa de zarzavat, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 100 g unt 600 g fasole verde 3 cepe 1 lingura faina 4 linguri suc de rosii 1,5 l supa de zarzavat 1 legatura marar…
Read more »





Placinta delicioasa cu ananas

18 September 2013
Placinta_delicioasa_cu_ananasPlacinta delicioasa cu ananas din: unt, zahar, esenta de rom, ananas, foitaj, ou. Ingrediente: 30 g unt 50 g zahăr esență de rom 1 ananas 1 pachet foitaj 1 ou   Mod de preparare: Se curăță ananasul și setaie cubulețe. Se întinde foitajul în două foi. Se pune o foaie în tava unsă cu unt.…
Read more »





Ciorba cu afumatura si zeama de varza

18 September 2013
Supa si ciorbeCiorba cu afumatura si zeama de varza din: varza costita afumata, ceapa, ulei, morcovi, patrunjel, cartofi, zeama de varza acra, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza mare 500 g costita afumata 2 cepe 500 ml ulei 2 morcovi 1 radacina patrunjel 4 cartofi mari 500 ml zeama de varza acra 1 legatua marar sare piper…
Read more »





Granita de piersici cu vin spumant dulce

18 September 2013
Granita_de_piersici_cu_vin_spumant_dulceGranita de piersici cu vin spumant dulce din: piersici, coaja de lamaie, zeama de lamaie, vin spumant, zahar. Ingrediente: 450 g de piersici, plus 1 piersica pentru servit coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 125 ml vin spumant dulce 2 linguri de zahar   Mod de preparare: Intr-un blender, amestecă piersicile cu coaja…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu ciocolata si zmeura

17 September 2013
Briose_cu_ciocolata_si_zmeura_09Briose cu ciocolata si zmeura din: ulei, faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, apa, lapte batut, ulei vegetal, oua, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, gem de zmeura, zmeura.   Ingrediente: ulei 2 cesti faina 1 3/4 cani de zahar 3/4 cana pudra de cacao 2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurița…
Read more »





Crap umplut cu legume si cascaval

17 September 2013
Crap_umplut_cu_legume_si_cascavalCrap umplut cu legume si cascaval din: crap, lamai, ulei de masline, morcovi, ceapa, ardei gras, untdelemn, orez, cascaval, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 crap de 1 1/2 kg 2 lamai pentru marinat si ornat 3-4 linguri ulei de masline 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras rosu 2-3 linguri untdelemn 200 g orez…
Read more »





Budincă de paste cu vinete

17 September 2013
Budinca_de_paste_cu_vineteBudincă de paste cu vinete din: vinete, paste, ceapa, rosii, pasta de rosii, usturoi, parmezan, mozzarella, sare, piper, ulei, unt. Ingrediente: 2 vinete potrivite 300 g paste (penne sau fusilli) 1 ceapa 2 rosii mari 3 linguri cu pasta de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g parmezan 100 g mozzarella sare piper ulei unt…
Read more »





Ciorba taraneasca cu carne de vitel

17 September 2013
Ciorba_taraneasca_cu_carne_de_vitelCiorba taraneasca cu carne de vitel din: carne de vitel, apa, varza, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ciuperci, ardei, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, marar, leustean. Ingrediente: 500 g carne de vitel 2 l apa 1 varza mica alba 4-5 cartofi 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 5-6 ciuperci champignon 1…
Read more »





Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola

17 September 2013
Salata_de_dovlecei_cu_fileuri_de_ansoa_si_rucolaSalata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola din: seminte de fenicul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, dovlecel, rucola, fileuri de ansoa. Ingrediente: 1/4 lingurita seminte de fenicul zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline extravirgin, plus extra pentru stropit 1 catel de…
Read more »





Shake de piersici

17 September 2013
Mango Peach SmoothieShake de piersici din: piersici, inghetata cu aroma de piersici, zahar pudra, migdale, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 800 g piersici 200 g inghetata cu aroma de piersici 150 g zahar pudra 50 g migdale 100 ml triplu sec 200 ml frisca 800 ml lapte   Mod de preparare: Piersicile curatate de coaja si samburi…
Read more »





Pizza cu legume si sos de rosii

17 September 2013
Pizza_cu_legume_si_sos_de_rosiiPizza cu legume si sos de rosii din: faina, apa, drojdie, ciuperci, ardei grasi, sos de rosii, masline, ulei de masline, busuioc, cimbru verde, sare, piper, cascaval, miez de nuca. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa 20 g drojdie 300 g ciuperci doi ardei grasi 400 ml sos de rosii dulce 200 g masline…
Read more »





Orez cu piept de pui

17 September 2013
Orez_cu_piept_de_puiOrez cu piept de pui din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, turmeric, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc) 2-3 morcovi 1 ceapa mare 1 lingurita cu turmeric ulei sare piper negru macinat   Mod de preparare: Pune la fiert pieptul de pui…
Read more »





Homar umplut cu sos alb

17 September 2013
Homar_umplut_cu_sos_albHomar umplut cu sos alb din: homari, ulei de masline, vin, supa de peste, ceapa, tarhon, galbenusuri, smantana, faina de mustar, sherry, sare, piper, unt, faina, supa de peste, lapte, nucsoara. Ingrediente: 2 homari nefierti 2/3 cana ulei de masline 2/3 cana vin alb sec 1 cana supa de  peste sau pui 2-3 linguri ceapa…
Read more »





Pui cu rucola, rosii si branza

17 September 2013
Pui_cu_rucola_rosii_si_branzaPui cu rucola, rosii si branza din: piept de pui, branza, ou, marar, patrunjel, ardei, ridichi, rucola, rosii, piper, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui mari 200 g branza de capra sau feta 1 ou 1 legatura marar sau patrunjel 1 ardei rosu 1 legatura ridichi 1 caserola rucola cateva rosii mici…
Read more »





Placinta delicioasa cu afine

17 September 2013
Placinta_delicioasa_cu_afinePlacinta delicioasa cu afine din: unt, faina, zahar, galbenusuri, zahar vanilat, afine. Ingrediente: 200 g unt 300 g făină 100 g zahăr 3 gălbenușuri zahăr vanilat afine   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă gălbenușurile și se omogenizează bine. Se adaugă făina și se frământă. Se păstrează 20 minute la rece.…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de pui cu dovlecei

17 September 2013
Frigarui_de_pui_cu_dovlecei_06Frigarui de pui cu dovlecei din: piept de pui, sos de soia, maioneza, dressing, usturoi, ceapa, piper, sare, dovlecel. Ingrediente: 3 bucati piept de pui dezosat 1/4 cana sos soia 1/4 cana maioneza 1/2 cana dressing dupa preferinta 10 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura piper sare 1 dovlecel   Mod de preparare: Se…
Read more »





Tarta cu zmeura si ciocolata

17 September 2013
Tarta_cu_zmeura_si_ciocolataTarta cu zmeura si ciocolata din: faina, ou, unt, ciocolata neagra, faina, ciocolata alba, frisca, zmeura. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faina 1 ou 120 g unt 30 g ciocolata neagra (85% cacao) cate 1 lingura unt si faina pentru forma pentru umplutura: 200 g ciocolata alba 1 lingura unt 50 g ciocolata neagra 100…
Read more »





Cotlete de miel cu fistic si marar

17 September 2013
Cotlete_de_miel_cu_fistic_si_mararCotlete de miel cu fistic si marar din: cotlete de miel, ulei de masline, fulgi de ardei iute, fistic, ulei de masline, frunze de patrunjel, marar. Ingrediente: 4 cotlete de miel sau berbecu 2 ingurite ulei de masline 1/2 lingurita fulgi de ardie iute 25 g de fistic 1 1/2 lingura ulei de masline 1…
Read more »





Pui la cuptor cu morcovi, dovlecei si cartofi

17 September 2013
Pui_la_cuptor_cu_morcovi_dovlecei_si_cartofiPui la cuptor cu morcovi, dovlecei si cartofi din: pui, ulei, morcovi, telina, cartofi, rosii cherry, pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi mari 250 g rosii cherry 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Creveti scampi

17 September 2013
Creveti_scampiCreveti scampi din: creveti, unt, usturoi, ceapa verde, vin, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g creveti mari decorticati (16-24 creveti) 1/3 cana unt 4 linguri usturoi tocat 6 fire ceapa verde, tocata marunt 1/4 cana vin alb sec 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri patunjel tocat sare si piper dupa gust…
Read more »





Ciorba de vita cu legume si tarhon

17 September 2013
Ciorba_de_vita_cu_legume_si_tarhonCiorba de vita cu legume si tarhon din: piept de vita, ceapa, morcovi, cartofi, telina, rosii, patrunjel, tarhon, sare, ulei. Inrgediente: 500 g piept de vita 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi mijlocii 1 telina mica 1 cutie de rosii taiate 1 legatura de patrunjel 1 fir de tarhon sare 1 lingura cu ulei…
Read more »





Bruschete cu usturoi, pecorino si anghinare

17 September 2013
Bruschete_cu_usturoi_pecorino_si_anghinareBruschete cu usturoi, pecorino si anghinare din: anghinare, fulgi de ardei iute, frunze de menta, coaja de lamaie, ulei de masline, paine crocanta, usturoi, pecorino. Ingrediente: 140 g anghinare in ulei de masline, scurse 1 praf fulgi de ardei iute 1 aman mica frunze de menta coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu