joi, 21 noiembrie 2013

Retete de toamna #35

Retete de toamna:

Totul despre Anason

23 September 2013
AnasonLa începutul toamnei, ating maturitatea o categorie cu totul aparte de ierburi de leac: cele care produc seminţele aromatice. Fie că vorbim de anason, de fenicul, de coriandru sau de chimen, seminţele foarte parfumate, aflate la limita dintre condimente şi plante medicinale, fac minuni pentru însănătoşirea sistemului digestiv şi nu numai. În cele ce urmează…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu lapte si migdale

23 September 2013
Tort_cu_lapte_si_migdale_10Tort cu lapte si migdale din: oua, miere, zahar, unt, bicarbonat de sodiu, lapte, migdale.   Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri de miere 200 gr zahar 100 g unt 1,5 lingurita de bicarbonat de sodiu 2.5 pahare faina Ingrediente umplutura: 1 cutie de lapte condensat 100g migdale   Mod de preparare: Cu doua ore…
Read more »





Mere umplute cu carne

23 September 2013
Mere_umplute_cu_carneMere umplute cu carne din: mere, carne pentru mici, patrunjel, caise uscate, migdale, miez de nuca, miere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cascaval, ardei iute, seminte de dovleac. Ingrediente: un kilogram mere 600 g carne pentru mici patrunjel 200 g caise uscate 100 g migdale 100 g miez de nuca o lingura cu…
Read more »





Salata de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie

23 September 2013
Salata_de_fructe_de_mare_cu_rosii_si_ceapa_rosieSalata de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie din: fructe de mare, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei de masline, masline, ceapa rosie, somon afumat, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 700 g fructe de mare (scoici, raci, caracatita) 60 g lamaie 25 g usturoi 30 g patrunjel 3 fire busuioc 120 ml ulei de masline 50…
Read more »





Somon cu sos de broccoli

23 September 2013
Somon_cu_sos_de_broccoliSomon cu sos de broccoli din: somon, oua, morcov, arde gras, broccoli, cartofi, unt, lapte, ceapa verde, patrunjel, miez de nuca, sare, piper, paine prajita, busuioc. Ingrediente: 500 g somon 4 oua un morcov un ardei gras 600 g broccoli doi cartofi 100 g unt 200 ml lapte ceapa verde o legatura de patrunjel 150…
Read more »





Piept de pui in sos delicios

23 September 2013
Piept_de_pui_in_sos_deliciosPiept de pui in sos delicios din: ulei de masline, piept de pui, rosii cherry, usturoi, otet de vin, supa de pui, patrunjel, frunze de salata. Ingrediente: 90 ml ulei de masline doua kilograme de piept de pui 500 g rosii cherry foarte coapte 2 catei de usturoi, zdrobiti 50 ml de otet de vin…
Read more »





Pancakes cu zahar si scortisoara

23 September 2013
Pancakes_cu_zahar_si_scortisoaraPancakes cu zahar si scortisoara din: drojdie, zahar fin, faina, lapte, sare, ou, unt, ulei, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 75 g drojdie 200 g zahar fin 150 g faina circa 250 ml lapte caldut 1 praf de sare 1 ou mare 100 g unt ulei pentru prajit 50 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara macinata…
Read more »





Cartofi cu legume la cuptor

23 September 2013
Cartofi_cu_legume_la_cuptorCartofi cu legume la cuptor din: fasole rosie, cartofi, linte, morcov, ceapa rosie, telina, rosii, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, miez de nuca, ghimbir. Ingrediente: 200 g fasole rosie boabe 500 g cartofi 100 g linte un morcov ceapa rosie o telina mica o conserva de rosii doi ardei capia…
Read more »





Ciorba de crap cu cartofi si ardei iute

23 September 2013
Supa si ciorbeCiorba de crap cu cartofi si ardei iute din: crap, cartofi, rosii, ceapa, morcov, patrunjel, telina, leustean, otet, ardei iute. Ingrediente: 4 capete crap 5 cartofi, cubulete 3 rosii, decojite, cubulete 3 cepe mici, feliate 1 morcov, cubulete cate o legatura de patrunjel, telina si leustean , tocate 2 linguri otet 1 ardei iute bors…
Read more »





Salata de rosii cu mere

23 September 2013
SalateSalata de rosii cu mere din: rosii, marar, mere, ulei de masline, salata verde, lamaie, sare. Ingrediente: 400 g rosii 1 legatura marar 300 g mere 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1 lamaie sare   Mod de preparare: Salata o rupi frunză cu frunză, pe care le speli şi le tai bucăţi…
Read more »





Paste cu vinete, usturoi si parmezan

23 September 2013
Paste_cu_vinete_usturoi_si_parmezanPaste cu vinete, usturoi si parmezan din: vinete, sare, faina, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, ceapa, rosii, paste, parmezan, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete sare 2-4 linguri faina ulei de floarea soarelui 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ceapa curatata si tocata 500 g rosii decojite…
Read more »





Tarta cu fulgi si mere

23 September 2013
Tarta_cu_fulgi_si_mereTarta cu fulgi si mere din: aluat de foitaj, mere, fulgi de ovaz, zahar tos, zahar vanilinat, oua, scortisoara, miez de nuca, alune de padure, lapte, unt, coacaze rosii, zahar pudra, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 mere 100 g fulgi de ovaz 75 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 3 oua…
Read more »





Reteta zilei: Salata de fasole verde cu rosii si branza feta

23 September 2013
Salata_de_fasole_verde_cu_rosii_si_branza_fetaSalata de fasole verde cu rosii si branza feta din: ulei de masline, otet de vin rosu, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, oregano, fasole verde, rosii cherry, ceapa verde, branza feta. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingurita coaja de lamaie 1 lingura suc…
Read more »





Piept de vita cu bacon, ceapa si morcovi

23 September 2013
Piept_de_vita_cu_bacon_ceapa_si_morcoviPiept de vita cu bacon, ceapa si morcovi din: piept de vita, usturoi, bacon, ceapa, morcovi, vin rosu, frunze de dafin, zahar, rozmarin. Ingrediente: 1 kg si jumatate de piept de vita 2 catei de usturoi 125 g bacon 500 g ceapa 400 g morcovi 1 sticla de vin rosu 2 frunze de dafin 1…
Read more »





Mancare de iepure cu sos

23 September 2013
Mancare_de_iepure_cu_sosMancare de iepure cu sos din: carne de iepure, smantana, unt, ceapa, vin, mustar iute, ciuperci, morcov, sare, piper, cimbru, orez, naut. Ingrediente: 700 g carne de iepure 125 ml smantana 30 g unt doua cepe albe 200 ml vin alb demisec o lingura cu mustar iute 300 g ciuperci mici un morcov sare piper…
Read more »





Peste cu sos de legume

23 September 2013
Peste_cu_sos_de_legumePeste cu sos de legume din: morcovi, ceapa, mazare, rosii, pasta de tomate, usturoi, merluciu, ulei de floarea soarelui, vin, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doi morcovi doua cepe 200 g mazare o conserva rosii o lingura cu pasta de tomate doi catei de usturoi 800 g merluciu 100 ml ulei de floarea soarelui 250…
Read more »





Salata de crevete cu porumb

23 September 2013
Salata_de_crevete_cu_porumbSalata de crevete cu porumb din: boabe de porumb, crevete, andive, ulei, usturoi, sare, boia de ardei, maioneza, frisca, ketchup, suc de portocale, coniac, hrean, sare, piper cayenne. Ingrediente: 300 g boabe de porumb 300 g crevete congelate fara carcasa 2 andive 60 ml ulei 25 g usturoi sare boia de ardei 150 g maioneza…
Read more »





Frigarui de vita cu sos si salata

23 September 2013
Frigarui_de_vita_cu_sos_si_salataFrigarui de vita cu sos si salata din: carne de vita, sos teriyaki, mazare verde, castravete, frunze de salata, ulei de susan, otet de orez, vin dulce, sos de soia, pasta de wasab, zahar pudra. Ingrediente: 650 g carne de vita 1/3 ceasca de sos teriyaki 250 g mazare verde 1 castravete 50 g frunze…
Read more »





Tagliatelle cu creveti si sos alb

23 September 2013
Retete_6Tagliatelle cu creveti si sos alb din: creveti, usturoi, radacina de ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, faina, spanac, sare, ulei de masline, smantana, pecorino, frunze de busuioc, marinata, sare de mare, piper alb. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 3 catei de usturoi 1 cm radacina de ghimbir zeama de la 1 lamaie verde…
Read more »





Reteta zilei: Morcovi murati cu ardei iute

23 September 2013
Morcovi_murati_cu_ardei_iute_05Morcovi murati cu ardei iute din: otet, apa, ulei, ardei iute, chimen, oregano, boabe de piper negru, sare, morcovi, ceapa, usturoi.   Ingrediente: 2 cesti de otet 1 cana cu apa 1/4 ceasca ulei de canola/floarea soarelui 10 ardei iuti uscati 1 lingurita chimen 1 lingurita oregano 1 lingurita boabe de piper negru 1 lingurita…
Read more »





Bureti murati in otet

23 September 2013
muraturiBureti murati in otet din: bureti, usturoi, apa, otet, sare, piper, cimbru, pastarnac. Ingrediente: 500 grame bureti 1 catel de usturoi 2 l apa 150 gr otet 2 linguri sare 100 gr piper cimbru pastarnac   Mod de preparare: Amesteca intr-un castron apa cu sarea, piperul, cimbrul, usturoiul si otetul. Amesteca bine, pentru a obtine…
Read more »





Salata cu orez si struguri

23 September 2013
Salate_7Salata cu orez si struguri din: orez, mere, banane, boabe de struguri, ananas, suc de lamaie, alune, nuca de cocos, ulei, otet de mere, mustar, piper cayenne, sare, piper macinat. Ingrediente: 300 g orez 300 g mere 4 banane 250 g boabe de struguri albi 100 g ananas 100 ml suc de lamaie 100 g…
Read more »





Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi

23 September 2013
Zacusca_de_dovlecei_cu_ardei_gras_si_morcoviZacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare, frunze de telina, dafin patrunjel. Ingrediente: 4 kg dovlecei 1 kg ardei grasi taiati marunt 500 gr ceapa taiata marunt 2 morcovi rasi 2 kg rosii 1 l ulei sare frunze de telina dafin patrunjel   Mod de…
Read more »





Chec cu lămâie si mure

23 September 2013
Chec_cu_lamâie_si_mureChec cu lămâie si mure din: albusuri, oua, unt, faina, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, mure, esenta de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 4 albusuri+2 oua 100 g unt 300 g faina 1 praf de copt 1 lingura de zahar 1 plic zahar vanilat 1 lamaie 200 g mure 1 fiola esenta de lamaie 1…
Read more »





Piscoturi cu vanilie

23 September 2013
Desert_4Piscoturi cu vanilie din: unt, nuci, faina, sare, zahar vanilinat, zahar. Ingrediente: 100 g unt 10 g nuci macinate 150 g faina sare 1 lingura cu zahar vanilinat 3 linguri cu zahar   Mod de preparare: Ţineţi untul la cald, îl frecaţi spumă timp de 5 min, adăugaţi zahărul şi anestecaţi energic. Puneţi nucile măcinate,…
Read more »





Supa de praz cu branza si nucsoara

23 September 2013
Supa_de_praz_cu_branza_si_nucsoaraSupa de praz cu branza si nucsoara din: praz, supa de legume, ceapa ciorii, leustean, branza topita, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 3 fire de praz 1 l supa de legume 1 legatura ceapa ciorii 2 fire de leustean 2 cuburi de branza topita sare piper nucsoara   Mod de preparare: Prazul se spală cu apă…
Read more »





Cotlete la gratar

23 September 2013
Gratar_4Cotlete la gratar din: cotlete, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 6 cotlete 1 lingura cu ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: Spălaţi cotletele, le ştergeţi cu prosop curat, le bateţi uşor ocolind osul. Săraţi, pperaţi şi ungeţi cu ulei, le frigeţi pe grătar, întorcându-le des. Dacă le faceţi la cuptor aşezaţi sub cotlete…
Read more »





Shake cu visine si frisca

23 September 2013
Cocktailuri_19Shake cu visine si frisca din: visine, zahar pudra, galbenusuri, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 1 kg visine 150 g zahar pudra 2 galbenusuri 100 ml triplu sec 400 ml frisca 600 ml lapte   Mod de preparare: Visinele curatate de codite si samburi se mixeaza pana devin o pasta omogena. Se adauga zaharul si…
Read more »





Reteta zilei: Rosii cherry murate

23 September 2013
Rosii_cherry_murate_04Rosii cherry murate din: rosii cherry, marar, boabe de piper negru, otet, apa, zahar, sare, seminte de mustar, usturoi.   Ingrediente: 6 cani rosii cherry 6 crengute marar proaspat 3 lingurite de boabe de piper negru 2 1/2 cesti de otet 3/4 cana cu apa 1/2 cana de zahar 2 lingurite de sare 1 1/2…
Read more »





Gem de dovlecel cu banane

23 September 2013
DulceataGem de dovlecel cu banane din: dovlecel, banane, suc de nanas, zahar, lamai, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 500 g dovlecel 500 g banane 750 ml suc natural de ananas 1 kg zahar 2 lamai zahar vanilat 20 ml rom   Mod de preparare: Razi dovlecelul, presari peste el zaharul, torni sucul de ananas si lasi…
Read more »





Rosii in ulei cu usturoi si busuioc

23 September 2013
Rosii_in_ulei_cu_usturoi_si_busuiocRosii in ulei cu usturoi si busuioc din: rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, ardei iute, sare. Ingrediente: 5 kg rosii ulei de masline usturoi busuioc fulgi de ardei iute sare   Mod de preparare: Spala bine rosiile si apoi taie-le pe jumatate. Scoate usor semintele si aseaza-le pe o tava tapetata cu hartie de…
Read more »





Păstăi cu ardei copţi şi roşii la cuptor

23 September 2013
Pastai_cu_ardei_copti_si_rosii_la_cuptorPăstăi cu ardei copţi şi roşii la cuptor din: fasole pastai, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, ardei, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 kg ardei gras 2 cepe 4 catei de usturoi zarzavat pregatit in asa, din rosii si ardei sare piper ulei patrunjel   Mod de…
Read more »





Curcan cu spaghete si sos de vin

23 September 2013
Curcan_cu_spaghete_si_sos_de_vinCurcan cu spaghete sis sos de vin din: curcan, sare, piper, salvie, sunca, ceapa verde, ulei, vin, spaghete, unt, coaja de lamaie, parmezan. Ingrediente: 8 felii file de curcan (de 70 g) sare piper 16 frunze mari de salvie 8 felii subtiri sunca 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 50 ml vin rosu 150…
Read more »

Morcovi cu ceapa in otet

23 September 2013
Morcovi_cu_ceapa_in_otetMorcovi cu ceapa in otet din: otet alb, zahar alb, sare, piper, apa, morcovi. Ingrediente: 1 cana otet alb distilat 2 linguri zahar alb 1 lingurita sare 1/8 lingurita piper negru macinat 2/3 cana apa 8 morcovi, taiati   Mod de preparare: Pune intr-o oala otetul alb, zaahrul, sarea, piperul si apa. Lasa la fiert…
Read more »





Vitamina C organica (totul despre vitamina C)

22 September 2013
SanatateEste o substanţă care poate părea banală, dar efectele sale asupra sănătăţii sunt incredibil de puternice. Cu ea pot fi tratate forme grave de cancer, dar şi o răceală puternică, poate fi prevenit infarctul, dar şi accidentul vascular cerebral sau astmul. Ne referim la vitamina C organică, extrasă prin procedee 100% naturale, care este de…
Read more »





Reţete de sănătate

22 September 2013
Retete_5Nu există necaz, pentru care înţelepciunea populară să nu aibă sfaturi, pe post de medicament. Ele circulă ca şi banii, folosite de toţi. Dar ce părea doar o glumă este cât se poate de adevărat. Cercetări recente au dovedit valabilitatea medicală a zicalelor. Pe câteva dintre ele vi le recomandăm în continuare: 1. Un măr…
Read more »





Camara cu conserve si muraturi

22 September 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Shake cu portocale si branza de vaci

22 September 2013
Shake_cu_portocale_si_branza_de_vaciShake cu portocale si branza de vaci din: branza de vaci, portocale, zahar pudra, lapte, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g portocale 100 g zahar pudra 1,5 l lapte coaja rasa a unei jumatati de lamai si a unei jumatati de portocale   Mod de preparare: Feliile…
Read more »





Usutroi: Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi

22 September 2013
Usturoi4Adevarul despre usturoi este usor de descoperit. Ce este interesant este faptul ca de-a lungul timpului, calitatile sale au fost confirmate.  In prezent, usturoiul este considerat important gratie modului in care acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Usturoiul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima.  Oamenii de stiinta au…
Read more »





Totul despre piersici

22 September 2013
Piersici2Sănătatea nu are gustul amar al medicamentelor, nici mirosul de chimicale sau de spital şi, în nici un caz, nu poate fi asociată cu lipsa de bucurie. De fapt, sănătatea are – cel mai probabil – un gust dulce, un parfum asemănător cu cel al miezului de vară şi nu te saturi de ea niciodată.…
Read more »





Sanatate: Sanatate cu apa de mare

22 September 2013
Sanatate_cu_apa_de_mareApa mărilor şi a oceanelor constituie o adevărată matrice a vieţii de pe Pământ. Miliardele de tone de apă sărată păstrează în memoria lor evoluţia întregii planete, mistere ale vieţii nepătrunse de mintea umană şi, cel mai important, un imens potenţial de însănătoşire. Aşa că nu este de mirare că noi, oamenii, suntem genetic programaţi…
Read more »





Sanatate: Ceapa (Ceapa imbunatateste auzul si trateaza ulcerul gastric)

22 September 2013
Ceapa1Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este un remediu la indemana tuturor si se foloseste atat intern (sub forma de…
Read more »





Tratamente naturiste pentru anemia nutritionala

22 September 2013
Retete_1Anemia nutritionala este determinata de absenta din organism a unor substante necesare procesului de formare si de maturizare a celulelor sangvine, numit medical hematopoieza. Acest tip de anemie apare dincauza unor carente alimentare, rezultatul ei fiind scaderea cantitatii de hemoglobina din globulele rosii. Ce sunt globulele rosii ? Globulele rosii sunt celulele care transporta oxigenul…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de smantana si piersici

22 September 2013
Tort_cu_crema_de_smantana_si_piersici_15Tort cu crema de smantana si piersici din: lapte, maioneza, ou, zahar, faina, praf de copt, smantana, piersici, migdale.   Ingrediente: 1 cutie de lapte (250 ml) 250g maioneza 4 oua 250 gr zahar + 3-4 lingurite zahar 2 pahare de faina 1 lingurita praf de copt 800g smantana Zahar pentru crema (dupa gust) 1…
Read more »





Cocktail de raci cu avocado

22 September 2013
Cocktail_de_raci_cu_avocadoCocktail de raci cu avocado din: avocado, raci, ceapa rosie, castraveciori in otet, grapefruit roz, rondele de ananas, mere, pere, ardei, rosii cherry, telina, sos tartar, salata creata, ceapa verde. Ingrediente: 2 bucati avocado 200 g aci congelati 60 g ceapa rosie 100 g castraveciori in otet 150 g grapefruit roz 150 g rondele de…
Read more »





Gnocchi cu dovleac si salvie

22 September 2013
Gnocchi_cu_dovleac_si_salvieGnocchi cu dovleac si salvie din: cartofi, faina, salvie, dovleac, seminte de floarea soarelui, parmezan, ou, ulei de masline, nucsoara, sare, piper, faina. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g faina doua crengute de salvie 500 g dovleac pentru palcinta 100 g seminte de floarea soarelui 300 g parmezan un ou 50 ml ulei de masline…
Read more »





Gogonele murate in otet

22 September 2013
Gogonele_murate_in_otetGogonele murate in otet din: gogonele, ceapa, zahar brun, otet din cidru, condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg de rosii verzi, feliate 12 cepe medii 2 cani zahar brun 1 cana otet din cidru amestec de condimente pentru muraturi     Mod de preparare: Pune intr-o tava, in mod alternativ, cate un strat de tomate…
Read more »





Supa de castraveti cu iaurt

22 September 2013
Supa_de_castraveti_cu_iaurtSupa de castraveti cu iaurt din: castraveti, iaurt, apa rece, ulei de masline, usturoi, patrunjel, miez de nuca, sare, piper. Ingrediente: 400 g castraveti 600 ml iaurt natural 200 ml apa rece 2 linguri ulei de masline 4-5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sau de marar 50 g miez de nuca sare piper…
Read more »





Prăjitură cu ananas şi ciocolată

22 September 2013
Prajitura_cu_ananas_si_ciocolataPrăjitură cu ananas şi ciocolată din: oua, zahar tos, faina, frisca, ciocolata neagra, esenta de rom, coaja de lamaie, ananas, sare, unt, afine, ananas. Ingrediente: 5 oua 300 g zahar tos 150 g faina 500 ml frisca 400 g ciocolata neagra o lingura cu esenta de rom coaja rasa de la o lamaie o conserva…
Read more »





Placinta delicioasa cu mere

22 September 2013
Placinta_delicioasa_cu_merePlacinta delicioasa cu mere din: mere, unt, zahar, foitaj, scortisoara, ou. Ingrediente: 800 g mere 100 g unt 200 g zahăr 1 pachet foitaj 1 linguriță scorțișoară 1 ou   Mod de preparare: Se decojesc merele și se rad pe răzătoarea mare. Se încinge untul și se pun merele rase. Se adaugă zahărul și scorțișoara.…
Read more »





Friptură de porc cu garnitură de ţelină

22 September 2013
Friptura_de_porc_cu_garnitura_de_telinaFriptură de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi de porc 6 catei de usturoi 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura oregano uscat 1 lingurita maghiran uscat 5…
Read more »





Beneficii pentru sanatate: Ardeiul iute

22 September 2013
Ardei_iuteUnele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde.  Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este…
Read more »





Alimente pentru un sistem imunitar puternic (Top 10 alimente pentru un sistem imunitar puternic)

22 September 2013
Retete_5Toamna bate la usa, iar sezonul gripelor si racelilor este pe cale sa inceapa! Pentru ca e mult mai simplu sa previi decat sa tratezi, fortifica-ti sistemul imunitar inca de la inceputul toamnei cu ajutorul unor super-alimente. Include macar unul dintre ele in meniul tau zilnic, fie consumat ca atare, fie in combinatii pe gustul…
Read more »





Reteta zilei: Tortellini cu sos de smantana si parmezan

22 September 2013
Tortellini_cu_sos_de_smantana_si_parmezan_20Tortellini, originari din Bologna sunt pastele ideale pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Facuti din ou si cu umplutura la mijloc, tortellini cu sos de smantana si parmezan pot fi solutia unei cine rapide si savuroase.   Ingrediente: 500g tortellini umpluti cu prosciutto 50g unt 300g smantana 100g…
Read more »





Carne de pui cu ardei iute, fasole verde si curry

22 September 2013
Carne_de_pui_cu_ardei_iute_fasole_verde_si_curryCarne de pui cu ardei iute, fasole verde si curry din: pasta de curry rosu, carne de pui, ulei vegetal, lapte de cocos, sos de peste, zahar brun, ardie iute, fasole verde, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura si jumatate de pasta de curry rosu 600 g carne de pui 1 lingura si jumatate de…
Read more »





Şalău cu orez şi curry

22 September 2013
Salau_cu_orez_si_curryŞalău cu orez şi curry din: trunchiuri de salau, morcovi, ciuperci, radacina de patrunjel, tija de telina, telina, usturoi, ceapa, orez, pudra de curry, ulei, sare, piper, lamaie, rozmarin, sos de usturoi. Ingrediente: 4 trunchiuri de salau doi morcovi 300 g ciuperci o radacina de patrunjel tija de telina o felie de telina 4 catei…
Read more »





Ruladă de porc cu paste şi sos

22 September 2013
Rulada_de_porc_cu_paste_si_sosRuladă de porc cu paste şi sos din: sorici cu grasime, paste, carne de porc, paine, morcov, ceapa, ardei gras, oua, rosii, miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: o bucata sorici cu grasime 400 g paste 300 g carne de porc tocata doua felii de paine un mrocov o ceapa un ardei…
Read more »





Salata de cartofi cu ceapa si sos de mustar

22 September 2013
Salate_3Salata de cartofi cu ceapa si sos de mustar din: cartofi, ceapa, ulei, mustar, otet, salata verde, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe mijlocii 3 linguri cu ulei 2 linguri cu mustar picant 2 linguri cu otet 1 salata verde tanara 2 oua fierte 6-10 masline sare busuioc 3-4 tije…
Read more »





Tartă rustică cu hribi

22 September 2013
Retete_1Tartă rustică cu hribi din: faina, unt, oua, sare, apa, hribi, rosii, usturoi, sare de mare, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 2 oua 1 praf de sare 1 lingura apa pentru umplutura: 350 g hribi proaspeti 2 rosii 4 catei de usturoi sare de mare cimbru verde…
Read more »





Salata de toamna cu seminte de susan si coriandru

22 September 2013
Salata_de_toamna_cu_seminte_de_susan_si_coriandruSalata de toamna cu seminte de susan si coriandru din: radacina de telina, telina verde, ceapa verde, ridichi, cartof, mere verzi, seminte de suasn, fire de coriandru, suc de lamaie, ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 60 g radacina de telina 2 tije telina verde 4 cepe verzi 1 legatura ridichi 1 cartof…
Read more »





Reteta zilei: Orez prajit cu legume si ou

22 September 2013
Orez_prajit_cu_legume_si_ou_06Orez prajit cu legume si ou din: orez, sunca, mazare, oua, ulei de arahide, sare, praz.   Ingrediente: 3 ½ cesti de orez 2-3 felii sunca, taiata cubulete ½ ceasca mazare 2 oua, batute 3-4 linguri ulei de arahide 1 lingurita sare 6 fire praz , feliat   Mod de preparare: Spalati si gatiti orezul…
Read more »





Prajitura cu fructe de padure si sos

22 September 2013
Prajitura_cu_fructe_de_padure_si_sosPrajitura cu fructe de padure si sos din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt, scortisoara, ciocolata alba, afine, coacaze rosii, mascarpone, migdale, zahar brun, capuccino, zahar vanilinat. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 300 g faina 4 oua un pliculet praf de copt 2 g scortisoara 100 g ciocolata alba 300 g afine…
Read more »





Pacheţele cu somon

22 September 2013
Pachetele_cu_somonPacheţele cu somon din: aluat de foitaj, somon, mozzarella, parmezan, spanac, lapte, unt, busuioc, marar, ou, ceapa, usturoi, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 500 g somon 200 g mozzarella 150 g parmezan 200 g spanac congelat 100 ml lapte dulce 30 g unt un fir de busuioc o legatura de marar…
Read more »





Gem de struguri cu dovleac

22 September 2013
DulceataGem de struguri cu dovleac din: must de struguri albi, dovleac, miez de nuca, zahar, frunze de indrusaim. Ingrediente: 1 l must de struguri albi 1 dovleac mic sau o felie de dovleac mai mare 1 mana de miez de nuca 500 g zahar 1 legatura de frunze de indrusaim   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Supă de legume cu ghimbir

22 September 2013
Supa_de_legume_cu_ghimbirSupă de legume cu ghimbir din: fasole verde, ciuperci, morcovi, ceapa alba, dovlecel, porumb, sos de chili, ghimbir, sos de soia, ulei, sare, piper, ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 300 g ciuperci doi morcovi doua cepe albe un dovlecel 150 g porumb din conserva 5 g sos de chili o jumatate de…
Read more »





Salată caldă cu pui

22 September 2013
Salata_calda_cu_puiSalată caldă cu pui din: piept de pui, ciuperci, mazare, ardei capia, morcovi, ceapa, usturoi, limeta, parmezan, telina, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, migdale, fistic. Ingrediente: doua piepturi de pui 300 g ciuperci pleurotus 300 g mazare 3 ardei capia doi morcovi o ceapa 4 catei de usturoi o limeta 150 g parmezan…
Read more »

Tarte cu ciocolată si cardamom

22 September 2013
Tarte_cu_ciocolata_si_cardamomTarte cu ciocolată si cardamom din: unt, zahar pudra, faina, apa, vanilie, esenta de vanilie, ou, zmeura, ciocolata, frisca, cadamom, ciocolata amaruie, nes, frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat: cate 100 g unt si zahar pudra 250 g faina 6 linguri apa 1 lingurita vanilie pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 ou pentru sos:…
Read more »





Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina

22 September 2013
Cotlete_de_miel_cu_sos_de_menta_si-piureu_de_telinaCotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina din: otet de vin alb, mustar, miere, menta, ulei de masline, radacina de telina, otet de mere, fulgi de mei, lapte, unt, usturoi, cotlete de miel, ciuperci. Ingrediente: sos de menta: 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita mustar 1 lingurita miere 3…
Read more »





Varza murata cu otet si seminte de mustar

22 September 2013
Varza_murata_cu_otet_si_seminte_de_mustarVarza murata cu otet si seminte de mustar din: varza, apa, sare, otet, zahar, seminte de mustar. Ingrediente: 3 kg varza taiata 3 litri apa 1 ceasca sare 3 litri otet 1.5 litri zahar 1 cana seminte de mustar   Mod de preparare: Pune varza intr-un recipient si apoi toarna apa peste ea, adauga sarea…
Read more »





Gem delicios, de piersici sau nectarine

22 September 2013
Dulceata_3Gem delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de migdale, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 kg piersici (nectarine) 1 kg zahar 1 fiola esenta de migdale 30 ml zeama de lamaie   Mod de preparare: Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi, iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le…
Read more »





Reteta zilei: Supa de vita cu legume

22 September 2013
Supa_de_vita_cu_legume_06Supa de vita cu legume din: morcovi, ciuperci, telina, fasole verde, ceapa, cartofi, usturoi, porumb, carne de vita, ulei, sos worchestershire, piper, mustar, roegano, cimbru, frunza de dafin, pasta de tomate, carne de vita, sare, piper.   Ingrediente: 1 legatura de morcovi, maruntiti 1 bol ciuperci, maruntite 1 bol telina, maruntita 500gr fasole verde, maruntita…
Read more »





Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie

22 September 2013
Dulceata_2Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie din: coaja de pepene, zahar, otet, coaja de lamaie, zeama de lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: coaja de la 1 pepene de 5-6 kg 1 kg zahar 300 ml otet coaja si zeama de la 1 lamaie 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Indepărtezi coaja verde,…
Read more »





Macaroane cu sunca

22 September 2013
Retete_1Macaroane cu sunca din: sunca, macaroane, telemea, unt, oua, suc de rosii, zahar, sare. Ingrediente: 300 g sunca slaba 250 g macaroane 100 g telemea 2 linguri cu unt 3 oua 1 pahar cu suc de rosii 1 lingura cu zahar sare   Mod de preparare: Fierbeţi macaroanele 15 min, le clătiţi cu apă rece,…
Read more »





Supa crema de telina cu taitei

22 September 2013
Supa_crema_de_telina_cu_taiteiSupa crema de telina cu taitei din: ceapa, unt, cartofi, radacina de telina, morcov, radacina de patrunjel, supa de pasare, sare, piper, piept d epui, taitei, patrunjel verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura unt 250 g cartofi decojiti 200 g radacina de telina curatata si decojita 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1,3 l supa…
Read more »





Dulceaţă de merisoare cu ananas

22 September 2013
DulceataDulceaţă de merisoare cu ananas din: ananas, merisoare, apa, zahar. Ingrediente: 600 g ananas cubulete mici 400 g merisoare 250 ml apa 500 g zahar   Mod de preparare: Cureţi ananasul de coajă, îl tai cubuleţe, după care îl cântăreşti. Ai nevoie de 600 g. Merişoarele le cureţi de codiţe şi moţ. Faci un sirop…
Read more »





Varza cu taitei si telemea

22 September 2013
Varza_cu_taitei_si_telemeaVarza cu taitei si telemea din: frunze de varza, supa de legume, ceapa, ulei, telemea, piper, faina integrala, sare, ou. Ingrediente: 500 g frunze de varza 200 ml supa de legume 2 cepe 2 linguri ulei 100 g telemea piper taitei: 100 g faina integrala 100 g gris integrala sare 1 ou ulei pentru prajit…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu cafea si nuci

21 September 2013
Briose_cu_cafea_si_nuci_06Briose cu cafea si nuci din: ulei vegetal, sos de mere, ou, esenta de vanilie, miere, smantana, zahar brun, lapte, cafea, faina de grau, tarate de ovaz, nuci, praf de copt, sare.   Ingrediente: 1/4 ceasca ulei vegetal 1/4 ceasca sos de mere 1 ou 1 lingurita esenta vanilie 2 linguri de miere 3/4 cana de…
Read more »





Zacuscă de dovlecei

21 September 2013
Zacusca_de_dovleceiZacuscă de dovlecei din: dovlecei, gogosari, rosii, ceapa, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 kg dovlecei 2 kg gogosari rosii 2 kg rosii 500 g ceapa 500 ml ulei frunze de telina si patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper 4-5 catei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Carne de vitel cu bame

21 September 2013
Carne_de_vitel_cu_bameCarne de vitel cu bame din: carne de vitel, ulei, ceapa, faina, bulion, bame, rosii, verdeata, otet, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g carne de vitel 100 ml ulei 1-2 cepe 50 g faina 75 g bulion 750 g bame 250 g rosii 1 legatura verdeata 100 ml otet sare zeama de la 1…
Read more »





Biscuiti picanti cu parmezan

21 September 2013
Biscuiti_picanti_cu_parmezanBiscuiti picanti cu parmezan din: faina, parmezan, telemea, praf de copt, unt, oua, lapte dulce, capere, seminte de chimen, piper, ardei iute, sos de rosii, alune. Ingrediente: 500 g faina integrala 300 g parmezan 100 g telemea sarata un pliculet praf de copt 120 g unt doua oua 50 ml lapte dulce o lingura cu…
Read more »





Ciorba de toamna cu afumatura

21 September 2013
Ciorba_de_toamna_cu_afumaturaCiorba de toamna cu afumatura din: costita afumata, ceapa, morcovi, vanata, ardei gras, conopida, rosii, telina, varza, ulei, patrunjel verde, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g costita afumata 3 cepe 2 morcovi 1 vanata mare 2 ardei grasi 1 conopida potivita 5 rosii 1 telina mica 1 varza mica 100 ml ulei patrunjel…
Read more »





Dulceaţă de mure cu lamaie

21 September 2013
Dulceata_de_mure_cu_lamaieDulceaţă de mure cu lamaie din: mure, zahar, lamaie, zahar vanilat, vin rosu. Ingrediente: 1 kg mure 1 kg zahar 1 lamaie 3 plicuri zahar vanilat 50 ml vin rosu       Mod de preparare: Alegi mure cât mai proaspete şi mai întregi şi le treci pe sub jet de apă rece, apoi le…
Read more »





Placinta cu vaza si carnaciori

21 September 2013
Placinta_cu_vaza_si_carnacioriPlacinta cu vaza si carnaciori din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1 ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2 oua 3 linguri smantana piper macinat 400 g aluat de foi congelat 1 galbenus…
Read more »





Chiftelute de porc cu sos picant

21 September 2013
Chiftelute_de_porc_cu_sos_picantChiftelute de porc cu sos picant din: carne de porc, ceapa verde, usturoi, ananas, apa, sos de soia, ardei iute, ghimbir, menta, ulei, sare, piper, patrunjel, faina, castraveti. Ingrediente: 450 g carne de porc o legatura de ceapa verde un catel de usturoi o conserva de ananas 250 ml apa 30 ml sos de soia…
Read more »





Turtiţe picante de porumb

21 September 2013
Retete_1Turtiţe picante de porumb din: faina de porumb, faina de grau, drojdie, iaurt, telemea, lapte, oua, zahar, ardei gras, ardei iute, ulei, sare, piper. Ingrediente: 700 g faina de porumb 200 g faina de grau 30 g drojdie 200 g iaurt 50 g telemea 2 linguri lapte 2 oua 1 lingurita zahar 1 ardei gras…
Read more »





Pulpe de pui cu boia si taitei

21 September 2013
Pulpe_de_pui_cu_boia_si_taiteiPulpe de pui cu boia si taitei din: pulpe de pui, ulei, ceapa, ardei, usturoi, bere, lapte, boia dulce, ciuperci, rosii, sare, piper, oua, gris, condiment. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 linguri ulei 3 cepe mari 1 ardei rosu mare 5 catei de usturoi 2 pahare bere 1/2 cana lapte 2 lingurite boia dulce…
Read more »





Turnuleţ cu şuncă şi dovlecei

21 September 2013
Turnulet_cu_sunca_si_dovleceiTurnuleţ cu şuncă şi dovlecei din: paine, mozzarella, dovlecei, sunca, smantana, mustar dulce, ananas, uleid e floarea soarelui, sare, piper, cimbru, capere, miez de nuca, masline. Ingrediente: o paine feliata 300 g mozzarella doi dovlecei 300 g sunca feliata 300 ml smantana o lingurita cu mustar dulce 100 g ananas din conserva 200 ml ulei…
Read more »





Reteta zilei: Placinta de pui cu legume

21 September 2013
Placinta_de_pui_cu_legume_21Placinta de pui cu legume din: pui, boia de ardei, cimbru, oregano, salvie, ceapa, telina, mazare, morcovi, cartof, usturoi, faina, supa de pui, vin, smantana, ou, aluat de placinta.   Ingrediente: 1 pui la rotisor 1/2 lingurita boia de ardei 1 crenguta de cimbru 1/4 lingurita oregano uscat 1/4 lingurita salvie uscata 1 ceapa, tocata…
Read more »





Marinata de gogosari cu foi de dafin

21 September 2013
muraturi_3Marinata de gogosari cu foi de dafin din: gogosari, bulion, ulei, otet, zahar, sare, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 2,5 gogosari 200 g bulion 200 ml ulei 150 ml otet 150 g zahar 1 lingurita de sare mare boabe de piper si mustar foi de dafin   Mod de preparare:…
Read more »





Sarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan

21 September 2013
Sarmalute_cu_varza_dulce_umplute_cu_carne_de_curcanSarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan din: ceapa, ulei, curcuma, carne de curcan tocata, sare, piper, usturoi, ou, orez, pesmet, frunze de varza, bacon. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 2 lingurite curcuma 250 g carne de curcan tocata sare piper 1 catel de usturoi pisat 1 ou 1 ceasca orez fiert…
Read more »





Vin de macese cu lamaie

21 September 2013
Vin_de_maceseVin de macese din: macese, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg macese uscate sau 1,5 kg macese proaspete 2 kg zahar 2-3 lamai 8-9 l apa   Mod de preparare: Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se piseaza sau se trec prin masina de tocat. Se oparesc cu 5 l de apa…
Read more »





Negresa cu alune de padure

21 September 2013
Negresa_cu_alune_de_padureNegresa cu alune de padure din: cacao, faina, zahar, praf de copt, zeama de lamaie, alune de padure, apa minerala, ulei. Ingrediente: 3 linguri cacao 500 g faina 100 g zahar 1 praf de copt zeama de lamaie 100 g alune de padure zdrobite 300 ml apa minerala 125 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Zacusca cu linte

21 September 2013
Zacusca_cu_linteZacusca cu linte din: gogosari, vinete, rosii, ceapa rosie, praz, morcovi, linte, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, sare grunjoasa, piper, ienibahar. Ingrediente: 1 kg gogosari rosii 1 kg vinete 3 kg rosii 3 cepe rosii 1 praz 2 morcovi 400 g linte 300 ml ulei de floarea soarelui 3 foi de dafin 1/2…
Read more »





Prăjitură cu fructe, brânză si mac

21 September 2013
Prajitura_cu_fructe_brânza_si_macPrăjitură cu fructe, brânză si mac din: faina, zahar, pudra, unt, oua, crema de branza dulce, branza, zahar, esenta de vanilie, oua, lapte, zahar, zahar vanilinat, mac, coaja de lamaie, scortisoara, fructe. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 125 g zahar pudra 250 g unt 3 oua pentru crema de branza dulce 1/2 kg branza…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de spaghete cu carne tocata

21 September 2013
Budinca_de_spaghete_cu_carne_tocata_20Budinca de spaghete cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, usturoi, ciuperci, pasta de tomate, rosii, sare, cimbru, oregano, busuioc, fulgi de ardei, spaghete, branza ricotta, parmezan, mozzarella.   Ingrediente: 1 pachet de carne tocata (aproximativ 1 kg) 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 200-300 gr ciuperci feliate 1 cutie pasta de tomate…
Read more »





Pilaf de crevete

21 September 2013
Pilaf_de_crevetePilaf de crevete din: crevete, orez, ulei de masline, suc de rosii, ceapa, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete două căni de orez trei sferturi de cană de ulei de măsline o cană de suc de roşii (de preferat de casă) o ceapă mare tăiată mărunt sare piper   Mod de preparare: Crevetele se…
Read more »





Clatite cu dulceata de coacaze negre

21 September 2013
Clatite_cu_dulceata_de_coacaze_negreClatite cu dulceata de coacaze negre din: apa minerala, ulei, sare, faina, dulceata de coacaze negre, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml apa minerala 3 linguri de ulei 1 praf de sare faina 1 borcan de dulceata de coacaze negre ulei pentru prajit zahar pudra   Mod de preparare: Amesteci în apa minerală un praf…
Read more »





Budincă de tăiţei cu brânză

21 September 2013
Retete_9Budincă de tăiţei cu brânză din: taitei, branza dulce, branza sarata, zahar, oua, stafide, mere, unt. Ingrediente: 300 g taitei 300 g branza dulce 200 g branza sarata 4 linguri cu zahar 2 oua stafide mere unt   Mod de preparare: Fierbeţi tăiţeii în apă, îi scurgeţi, îi spălaţi cu apă rece şi puneţi jumătate…
Read more »





Minirulada de curcan cu dovleac

21 September 2013
Minirulada_de_curcan_cu_dovleacMinirulada de curcan cu dovleac din: piept de curcan, cas, masline verzi, pesmet, oua, dovleac, seminte de mustar murate, smantana, iaurt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel. Ingrediente: 800 g piept de curcan 200 g cas 100 g masline verzi 100 g pesmet doua oua 600 g dovleac pentru placinta o lingura cu seminte…
Read more »


Inghetata cu prune si parfe de castane

21 September 2013
Inghetata_cu_prune_si_parfe_de_castaneInghetata cu prune si parfe de castane din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, aluat, galbenus, frisca, prune, zahar, scortisoara, cuisoare, vin, amidon, vanilie, piure de castane, frisca. Ingrediente: blaturi: 120 g unt 120 g zahar 2 oua 230 g faina 1 lingurita praf de copt 80 ml lapte 450 g aluat de…
Read more »





Ghiveci de toamna cu gogosari

21 September 2013
muraturiGhiveci de toamna cu gogosari din: ceapa, morcovi, ardei, gogosari, rosii, ulei, sare, orez, bulion, conservant. Ingrediente: 500 g ceapa 700 g morcovi 1 kg ardei 2,5 kg gogosari 3 kg rosii decojite 650 ml ulei sare 400 g orez fiert separat 400 ml bulion conservant   Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele. Căleşti…
Read more »





Rosii umplute cu pateu de ficat

21 September 2013
Retete_3Rosii umplute cu pateu de ficat din: rosii, pateu de ficat, ou, sare, piper, marar, salata verde. Ingrediente: 6-8 rosii mijlocii 100 g pateu de ficat 1 ou fiert tare sare piper macinat marar tocat 1 salata verde   Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi căpăcele, le lăsaţi la scurs. Din pateu…
Read more »





Homar fiert cu sos de lamaie

21 September 2013
Homar_fiert_cu_sos_de_lamaieHomar fiert cu sos de lamaie din: homar, telina, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un homar mare o crenguţă de ţelină trei sferturi de cană cu ulei de măsline două lămâi mari, suculente sare şi piper alb, după gust   Mod de preparare: Homarul se spală şi se astupă cu o bucăţică de…
Read more »





Reteta zilei: Sos de legume pentru iarna

21 September 2013
Sos_de_legume_pentru_iarna_05Sos de legume pentru iarna din: rosii, morcovi, ardei grasi, mere, ardei chili, ulei, otet, sare, zahar, usturoi.   Ingrediente: 7 rosii 10 morcovi 6 ardei grasi rosii 6 mere verzi 5 ardei chili 200 ml ulei 3/4 ceasca otet 2 linguri de sare 150 gr zahar 1  1/2 capatani de usturoi   Mod de…
Read more »





Papară dulce cu prune

21 September 2013
Papara_dulce_cu_prunePapară dulce cu prune din: prune, zahar, scortisoara, anason, vin, rom, oua, zahar vanilat, branza de vaci, gris, lapte, unt. Ingrediente: 500 g prune 230 g zahar 1 baton de scortisoara 1 anason stelat 150 ml vin rosu sec 50 g stafide eventual 60 ml rom 3 oua 1 lingura zahar vanilat 400 g branza…
Read more »





Crevete cu feta si rosii

21 September 2013
Crevete_cu_feta_si_rosiiCrevete cu feta si rosii din: crevete, feta, ulei de masline, rosii, patrunjel verde, ceapa, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de crevete mari 500 g feta o cană şi jumătate de ulei de măsline o cutie mare cu roşii din conserve sau şase roşii mari, opărite şi descojite o lingură de pătrunjel verde mărunţit…
Read more »





Viţel cu ciuperci si sos

21 September 2013
Vitel_cu_ciuperci_si_sosViţel cu ciuperci si sos din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, unt, supa de carne, smantana, faina, verdeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vitel 400-500 g ciuperci 1-2 cepe 25 g unt 1 cana supa de carne sau de legume 1 ceasca smantana 1 lingurita faina 1 lingura verdeata tocata (marar si patrunjel)…
Read more »





Muraturi asoratate cu otet

21 September 2013
muraturiMuraturi asoratate cu otet din: conopida, castraveti, ceapa, morcovi, ardei gras, sare, otet. Ingrediente: mix de legume – conopida, castraveti, ceapa, morcovi, ardei gras 60 gr sare pentru fiecare kg de legume otet   Mod de preparare: Decojeste ceapa si las-o intreaga daca folosesti salote. Taie restul legumelor in bucati medii. Pune legumele in castron…
Read more »





Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca

21 September 2013
Sufleu_de_prune_cu_fulgi_de_migdale_si_friscaSufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose, frisca, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, unt, fulgi de migdale, zahar pudra. Ingrediente: 800 g prune 350 g briose sau felii de cozonac mai vechi 150 g frisca 3 oua 250 ml lapte 75 g zahar 1 lingura zahar vanilat 75 g unt…
Read more »





Piept de porc umplut

20 September 2013
Piept_de_porc_umplutPiept de porc umplut din: piept de porc cu sorici, ulei, oua, ceapa, ciuperci, branza de oaie, ardei gras, piper, patrunjel verde, cuisoare, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu sorici 100 ml ulei 2 oua 1 ceapa 600 g ciuperci 150 g branza de oaie sau de capra 1 ardei gras rosu…
Read more »





Bruschete cu chutney de ceapă

20 September 2013
Bruschete_cu_chutney_de_ceapaBruschete cu chutney de ceapă din: bagheta, branza dulce, prosciutto, ceapa rosie, stafide, zahar, zahar brun, otet de mere, vin, cuisoare, foi de dafin, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 bagheta 100 g branza dulce 100 g prosciutto pentru chutney: 500 g ceapa rosie 75 g stafide 150 g zahar 150 g zahar brun 350 ml otet…
Read more »





Somon cu varză de Bruxelles

20 September 2013
Somon_cu_varza_de_BruxellesSomon cu varză de Bruxelles din: cotlete de somon, varza de bruxelles, fenicul, ceapa, seminte de mustar, limete, sos de soia, sos chili, sare, piper, ulei, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g varza de Bruxelles doua bucati de fenicul o ceapa o lingura cu seminte de mustar doua limete doua linguri cu…
Read more »





Rulada cu ciuperci si legume

20 September 2013
Rulada_cu_ciuperci_si_legumeRulada cu ciuperci si legume din: ciuperci, foi de placinta, snitele de soia, patrunjel, ceapa, usturoi, morcov, seminte de dovleac, oua, sare, piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: 500 g ciuperci un pachet foi de placinta 200 g snitele de soia 200 ml smantana o legatura patrunjel o ceapa doi catei de usturoi un mrocov…
Read more »





Crema de banane

20 September 2013
Banane1Crema de banane din: banane, galbenusuri, zahar pudra, faina, frisca. Ingrediente: 6 banane 2 galbenusuri 1 pahar cu zahar pudra 1 lingura cu faina 1 pahar cu frisca   Mod de preparare: Curăţaţi bananele, le zdrobiţi cu o furculiţă până devine pastă. Faceţi o cremă din gălbenuşuri frecate cu zahărul pudră şi 1 lingură cu…
Read more »





Reteta zilei: Placintele cu piersici

20 September 2013
Placintele_cu_piersici_07Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar.   Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani faina 1 ou, batut 5 linguri de apa rece 1 1/2 linguri lapte batut Ingrediente umplutura: 3 piersici, fara samburi si feliate 1/4 – 1/2…
Read more »





Piept de curcan in sos de rosii

20 September 2013
Piept_de_curcan_in_sos_de_rosiiPiept de curcan in sos de rosii din: piept de curcan, sare, piper, faina, rosii cherry, ceapa, capere, patrunjel, ulei de masline, otet balsamic, supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (a 100 g) sare piper 2 linguri faina 300 g rosii cherry 2 cepe 3 linguri capere 1/2 legatura patrunjel tocat 2 linguri…
Read more »





Porc dulce acrisor pe pat de orez

20 September 2013
Porc_dulce_acrisor_pe_pat_de_orezPorc dulce acrisor pe pat de orez din: pulpa de porc, orez basmati, amestec de legume, muguri de bambus, ciuperci, germeni de fasole, sos de rosii, amidon, sos de soia, ulei de arahide, zahar brun, cinci arome chinezesti, piper sichuan, usturoi, ghimbir. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 200 g orez basmati 500 g amestec…
Read more »





Burger de curcan cu mozzarella si ruccola

20 September 2013
Burger_de_curcan_cu_mozzarella_si_ruccolaBurger de curcan cu mozzarella si ruccola din: mozzarella, ceapa, mustar, ou, carne de curcan, pesmet, sare, piper de Cayenne, ulei, ruccola, rosii, chifle, maioneza. Ingrediente: 125 g mozzarella 1 ceapa 1 lingurita mustar 1 ou 400 g carne de curcan tocata 2-3 linguri pesmet sare piper de Cayenne 2 linguri ulei 1 mana ruccola…
Read more »





Gogosari umpluti cu varza rosie

20 September 2013
muraturi_4Gogosari umpluti cu varza rosie din: gogosari, varza rosie, morcovi, conopida, hrean, otet, apa, zahar, sare, foid e dafin, marar uscat, boabe de mustar, boabe de piper, ienibahar. Ingrediente: 3 kg gogosari 2 verzi rosii 500 g morcovi buchetele de conopida hrean 1 l otet 1 l apa 1 lingura zahar 1 lingura de sare…
Read more »





Ardei umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia

20 September 2013
Ardei_umpluti_cu_ciuperci_porumb_si_branza_de_soiaArdei umpluti cu ciuperci, porumb si branza de soia din: ciuperci, ardei grasi, ceapa, usturoi, broccoli, branza de soia, sare, piper, ulei, orez, porumb. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 6 ardei grasi 1 ceapa tocata 3-4 catei de usturoi pisati 3 buchetele de broccoli 1 ardei verde taiat cubulete 100 g branza de…
Read more »





Reteta zilei: Spaghetti cu ragu alla napoletana

20 September 2013
Spaghetti_cu_ragu_alla_napoletana_24Reteta de spaghetti cu ragu alla napoletana raspunde tuturor iubitorilor de paste pentru ca pune in evidenta aroma ingredientelor folosite. Fiecare zona din Italia are propriul ragu, denumire generica a sosurilor italiene pe baza de carne pentru paste. Ragu alla napoletana este specific orasului Napoli si se serveste in primul rand cu spaghetti.   Ingrediente:…
Read more »





Supa delicioasa cu ciuperci si fasole verde

20 September 2013
Supa_delicioasa_cu_ciuperci_si_fasole_verdeSupa delicioasa cu ciuperci si fasole verde din: ciuperci, morcov, ceapa, conopida, supa de legume, sare, piper, usturoi, ulei, boia iute, fasole verde, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g ciuperci taiate pe lung 1 morcov dat prin razatoare 1 ceapa tocata 3-4 buchetele de conopida 2 cani supa de legume sau apa fierbinte sare piper usturoi…
Read more »





Piept de curcan cu legume

20 September 2013
Piept_de_curcan_cu_legumePiept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, amestec de condimente, ceapa rosie, dovlecei, ardei grasi rosii, menta, iaurt, usturoi, sare, piper, zahar, suc de lamaie, fulgi de ardei. Ingrediente: 500 g piept de curcan 4 linguri ulei de masline 2 linguri amestec de condimente pentru carne de pasare 2 cepe…
Read more »





Salata de mere si pere cu rozmarin

20 September 2013
Salata_de_mere_si_pere_cu_rozmarinSalata de mere si pere cu rozmarin din: mere, pere, zahar, apa, rozmarin, frunze de dafin. Ingrediente: 8 mere 8 pere 200 g zahar 200 ml apa 2 crengute de rozmarin 2 frunze de dafin   Mod de preparare: Puneţi zahărul cu apa la fiert şi când amestecul începe să cloco­tească,puneţi în vas rozmarinul şi…
Read more »





Bruschete cu naut si romzarin

20 September 2013
Bruschete_cu_naut_si_romzarinBruschete cu naut si romzarin din: franzela, naut, ceapa, usturoi, rosii, boia dulce, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 franzela 1 cutie cu naut 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 cutie cu rosii decojite 1 lingurita cu boia dulce rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Pune năutul la fiert în apă cu…
Read more »





Tarta cu prune si cuisoare

20 September 2013
Tarta_cu_prune_si_cuisoareTarta cu prune si cuisoare din: unt, faina, zahar brun, galbenusuri, sare, lapte, pesmet, prune, zahar brun, cuisoare, rachiu de prune, fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 150 g unt 250 g faina 50 g zahar brun 2 galbenusuri 1 praf sare 1-3 linguri lapte topping: 3 linguri pesmet 1,2 kg prune 50 g zahar brun…
Read more »





Bruschete cu usturoi, rosii si masline

20 September 2013
Bruschete_cu_usturoi_rosii_si_maslineBruschete cu usturoi, rosii si masline din: paine, rosii, usturoi, masline, ulei de masline, oregano, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de paine 4 rosii 4 catei de usturoi 1 lingura cu masline rondele 3 linguri cu ulei de masline oregano sau busuioc parmezan sare piper   Mod de preparare: Taie roşiile mărunt, în cubuleţe.…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti in saramura

20 September 2013
Castraveti_in_saramura_06Castraveti deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar, apa, sare, usturoi.   Ingrediente: 1 kg castraveti 6 crengute de marar proaspat 1 litru apa calduta 3 linguri de sare 10 catei de usturoi     Mod de preparare: Se spala si se taie capetele de la castraveți. Clatiti mararul si usturoiul. Puneti mararul, castravetii si…
Read more »





Crema de pui cu porumb

20 September 2013
Crema_de_pui_cu_porumbCrema de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, boabe de porumb, supa de legume, cognac, sos de rosii, malai, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g boabe de porumb fiert 1,5 litri supa de legume 2 linguri cognac 3…
Read more »





Vinete umplute cu sardine si parmezan

20 September 2013
Vinete_umplute_cu_sardine_si_parmezanVinete umplute cu sardine si parmezan din: vinete, untdelemn, sardine, usturoi, ardei iute, apa, parmezan, mozzarella, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete de dimensiune mijlocie 2-3 linguri untdelemn 1 conserva sardine in sos de rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iuti mici uscati 100 ml apa calda 4 linguri parmezan ras 6…
Read more »





Tocanita de ardei cu ceapa

20 September 2013
Tocanita_de_ardei_cu_ceapaTocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 8 cepe 8 ardei grasi 8 rosii 4 linguri ulei 1 ardei iute sare   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele. Curăţaţi ardeii, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-i în cubuleţe. Decojiţi sau nu, după plac, roşiile…
Read more »





Tarta cu prune si scortisoara

20 September 2013
Tarta_cu_prune_si_scortisoaraTarta cu prune si scortisoara din: prune, faina, zahar, scortisoara, unt, zahar vanilat, praf de copt, oua, iaurt. Ingrediente: topping: 700 g prune crusta crocanta: 200 g faina 100 g zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata 100 g unt blat: 180 g unt 180 g zahar 1 lingura zahar vanilat 3 oua 400 g faina 1…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu