miercuri, 20 noiembrie 2013

Retete de toamna #31

Retete de toamna:

Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde

20 November 2013
Coaste_de_porc_afumate_cu_garnitura_de_cartofi_si_fasole_verde_06O reteta savuroasa de Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc afumate, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin alb si miere.   Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați…
Read more »





Tortulete cu iaurt

20 November 2013
Tortulete_cu_iaurtO retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie 150 ml frişcă 2 linguri zahăr…
Read more »





Gutuile sunt ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului

20 November 2013
Gutui1Gustoase şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului, ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului. Şi lista beneficiilor nu se opreşte aici! Datorită multiplelor virtuţi terapeutice, în medicina naturistă se folosesc fructul, frunzele, dar şi sâmburii…
Read more »





Placintele savuroase de Craciun

20 November 2013
Placintele_de_CraciunPlacintele de Craciun din: faina, drojdie, lapte, ulei, zahar, varza acra, carnaciori, ou, seminte de chimen, varza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei pentru aluat 1 lingurita zahar 1 varza acra (1kg) 1 kg carnaciori afumati…
Read more »





Tarta cu frisca si crema caramel

20 November 2013
Tarta_cu_frisca_si_crema_caramelTarta cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane, frisca, lichior si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 400 g crema caramel gata facuta 3 banane bine coapte, taiate felii groase 250 ml frisca 3 linguri…
Read more »





Peşte la tigaie (somon)

20 November 2013
Perste_la_tigaieO reteta delicioasa de peste la tigaie cu:somon, condimente pentru peste, sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei, maghiran, cimbru, supa. Ingrediente: 600 g file de somon condimente pentru peşte câteva picături sos Worchester sare piper 1 dovlecel mare 2 bulbi fenicul 250…
Read more »





Tort la rece cu struguri

20 November 2013
Tort_la_rece_cu_struguriO reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, crema de branza, frisca, zahar, gelatina, struguri. Ingrediente: 8 biscuiţi rotunzi 500 g cremă de brânză 100 ml frişcă 100 g zahăr 2 pliculeţe de gelatină 500 g struguri     Mod de preparare: Bate frişca. Adaugă jumătate…
Read more »





Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna

20 November 2013
Sanatate_1Desi afecteaza pielea, parul, silueta, etc, anotimpul rece nu trebuie considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare. Ingrijirea tenului si parului Exfolierea Trecerea de la temperaturi scazute la un mediu incalzit artificial are…
Read more »





Greseli care pot afecta starea de sanatate

20 November 2013
Alimente_1O stare de sanatate solida necesita implicare, nu este un fenomen care are loc peste noapte si presupune desfasurarea unui proiect continuu care implica fiecare parte a fiintei umane. Nimeni nu poate fi perfect, dar este important sa intelegem care sunt problemele cel mai frecvent…
Read more »





Tipuri de Bezele

20 November 2013
bezeleBezelele sunt extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente — albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu crema de dovleac

20 November 2013
Fursecuri_cu_crema_de_dovleac_04Fursecuri cu crema de dovleac din: unt, zahar brun, ou, melasa, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, crema de branza, unt, dovleac, zahar pudra.   Ingrediente aluat: 12 linguri unt nesarat , la temperatura camerei 1 cana zahar brun 1 ou 1/3 cana…
Read more »





Friptura de porc cu salata de legume si piper rosu

20 November 2013
Friptura_de_porc_cu_salata_de_legumeFriptura de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g…
Read more »





Supa de os cu clatite

20 November 2013
Supa_de_os_cu_clatiteSupa de os cu clatite din: rasol de vita, morcov, ceapa, patrunjel verde si boabe de piper. Ingrediente: 1 rasol de vita cu maduca 1 morcov 2 cepe patrunjel verde 5-6 boabe de piper negru   Mod de preparare: Se spală bine rasolul şi se pune…
Read more »





Cosulet cu pere si nuci

20 November 2013
Cosulet_cu_pere_si_nuciCosulet cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 150 g nuci 1 lingurita cu margarina 2 linguri cu zahar pentru aluat: 250 g margarina 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu…
Read more »





Pachetele gustoase cu legume

20 November 2013
Pachetele_gustoase_cu_legumePachetele gustoase cu legume din: smantana, vin, marar, carnaciori picanti, cascaval, morcov, ceapa, dovlecel, ardei grasi si ulei. Ingrediente: pentru clatite: 2 linguri cu smantana 1 ceasca de vin alb sec sau sampanie 1 legatura de marar pentru umpltura: 100 g carnaciori picanti 50 g cascaval…
Read more »





Midii în stil provensal

20 November 2013
Midii_în_stil_provensalMidii în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi, patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi 200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3…
Read more »





Retete de post: Tocanita de ciuperci

20 November 2013
Tocanita_de_ciuperciO reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru. Ingrediente: 1kg de ciuperci proaspete 1 ceapa 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 rosii oparite sare piper…
Read more »





Ghiveci de dovlecei

20 November 2013
Ghiveci_de_dovleceiGhiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel 1 ramura de cimbru sare piper ardei iute…
Read more »





Retete culinare: Supă cremă de sfeclă

20 November 2013
Supa_crema_de_sfeclaSupă cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana, galbenus, sare si piper. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie zarzavat de supa 2 cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper   Mod de preparare: Faci o supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie,…
Read more »





Cozonac argesean

20 November 2013
Cozonac_argeseanCozonac argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao, zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g cacao 1 lingurita zahar vanilat 1…
Read more »





Borş tradiţional de spanac

20 November 2013
Bors_traditional_de_spanacBorş tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2 cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei…
Read more »





Reteta zilei: Rissoto cu dovleac

20 November 2013
Rissoto_cu_dovleac_09O reteta delicioasa de Rissoto cu dovleac din: supa, dovleac, carne de pui, orez, ceapa, usturoi, ardei, unt, cascaval, crema de branza, oregano, piper si sare.   Ingrediente: 500ml supa 200g dovleac fiert 200g carne de pui tocata 100g orez 1/2 ceapa 3 catei de…
Read more »





Ghiveci pentru iarna

20 November 2013
Ghiveci_pentru_iarnaGhiveci pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de usturoi 1 l ulei zahar piper sare…
Read more »





Scutecele Domnului (Turte)

20 November 2013
Scutecele_DomnuluiScutecele Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg faina 200-250 ml apa calda 500 g nuci prajite si macinate sau alune de padure 500 g zahar 50 ml esenta de rom sau 2 linguri rachiu…
Read more »





Gustare românească pe pat de mămăligă

20 November 2013
Gustare_româneasca_pe_pat_de_mamaligaGustare românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua, kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt, zahar, boia, sare si piper. Ingrediente: 150 g malai 1 cub concentat de legume 4 oua 6 felii de kaizer 1 carnat semiafumat sau cabanos…
Read more »





Cozonac savuros cu mac

20 November 2013
Cozonac_savuros_cu_macCozonac savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale, galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g…
Read more »





Ratatouille pentru zile reci

20 November 2013
Ratatouille_pentru_zile_reciRatatouille pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde, galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba 300 ml ulei cimbru sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Bezele — retetă de bază

20 November 2013
bezeaBezele — retetă de bază din: albusuri, zahar tos si sare. Ingrediente: albuşurile de la 6 ouă mari 300 g zahăr tos un praf de sare   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Tapetaţi o tavă pentru cuptor cu hârtie cerată. Puneţi albuşurile…
Read more »





Reteta zilei: Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale

20 November 2013
Carne_cu_curcan_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_portocale_05Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare, piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.   Ingrediente: 2/3 cana faina Sare si piper proaspat macinat ,…
Read more »





Despre raci

20 November 2013
Despre_raciDeşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce…
Read more »





Tăiţei cu brânză de oaie

20 November 2013
Taitei_cu_brânza_de_oiTăiţei cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt, gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua. Ingrediente: pentru taiteii de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putina sare pentru umplutura: 500 g telemea de oi 2-3 linguri de smantana…
Read more »





Vinete marinate

20 November 2013
Vinete_marinateVinete marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare 500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura cimbru verde   Mod de preparare: Alege…
Read more »





Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine

20 November 2013
Colaci_de_Craciun_cu_stafide_curmale_si_smochineColaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei, lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie, ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar

Scrumbie cu ceapa si oua

5 October 2013
Scrumbie_cu_ceapa_si_ouaScrumbie cu ceapa si oua din: scrumbie, ceapa, franzela, oua, ulei, unt, mere, frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 scrumbie sarata de circa 350 g 1 ceapa mare 2 felii de franzela alba (150 g) 2 oua 2 linguri ulei 50 g unt 2-3 mere frunze de patrunjel Mod de preparare: Speli scrum­bia, o cureţi de…
Read more »





Supa limpede de legume cu fidea

5 October 2013
Supe_1Supa limpede de legume cu fidea din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, praz, dovlecel, ardei, rosie, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi 6 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 praz 1 dovlecel 1 ardei 1 rosie sare patrunjel frunze   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, le tăiaţi felii, le puneţi să fiarbă în apă caldă. Păstraţi ceapa…
Read more »





Rulada de curcan cu umplutura de branza

5 October 2013
Rulada_de_curcan_cu_umplutura_de_branzaRulada de curcan cu umplutura de branza din: piept de curcan, otet, ulei de masline, sare, piper macinat, cimbru, patrunjel, ceapa, pesmet, galbenus de ou, crema de branza, supa de pui, vin, smantana, mustar, amidon, cartofi, sparanghel alb, sparanghel verde, ciuperci, mazare, unt. Ingrediente: 1 1/2 kg piept de curcan (pentru rulada) 1 lingura otet…
Read more »





Tartă cu mure si cremă de lămâie

5 October 2013
Tarta_cu_mure_si_crema_de_lamâieTartă cu mure si cremă de lămâie din: unt, zahar pudra, sare, coaja de lamaie, galbenusuri, faina, nuca de cocos, lapte, amidon, galbenusuri, smantana, zahar, zeama de lamaie, mure. Ingrediente: tarta: 130 g unt 50 g zahar pudra 1 varf de sare coaja rasa de la 1 lamaie 2 galbenusuri 150 g faina 50 g…
Read more »





Strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare

5 October 2013
Struguri3Neplăcerile digestive şi infecţiile urinare sunt câteva dintre problemele în care cura cu struguri are efect benefic. Ca atare sau sub formă de leacuri, strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare. Beneficiile curei cu struguri Vedetele lunii septembrie sunt, de departe, strugurii. Fie ei albi sau roşii, strugurii sunt alimente-medicament, cu avantaje pentru sănătate, dar…
Read more »





Conserve pentru iarna

5 October 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.  …
Read more »





Gemuri si dulceturi-retete de top

5 October 2013
DulceataPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceaţă de piersici O reteta delicioasa de dulceata de…
Read more »





Reteta zilei: Rosii coapte cu mei si busuioc

5 October 2013
Rosii_coapte_cu_mei_si_busuioc_08Rosii coapte cu mei si busuioc din: ceapa, rosii, mei, apa, ulei de masline, zahar brun, drojdie, busuioc, cimbru, sare, frunze de busuioc.   Ingrediente: 1 ceapa, taiata 1 kilogram de rosii 3-4 catei de usturoi, tocati 1/2 cana mei uscat 1/2 ceasca apa fierbinte Ulei de masline 1 lingurita de zahar brun 1 lingura…
Read more »





Aripioare de pui marinate

5 October 2013
Retete_4Aripioare de pui marinate din: aripioare de pui, miere, mustar, usturoi, cimbru, vin, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 1 lingura miere 1 lingura mustar 5 catei de usturoi 3 fire de cimbru proaspat 50 ml vin alb 1/2 lingurita boia de ardei dulce sau iute sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre

5 October 2013
Crema_de_leurda_cu_usturoi_smântâna_si_mazareCremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre din: ceapa, mazare, unt, smantana, sare, piper, nucsoara, gelatina, iaurt, frunze de leurda. Ingrediente: 1 ceapa 200 g mazare 30 g unt 600 g smantana sare piper macinat nucsoara 8 foi gelatina alba 150 g iaurt 30 g frunze de leurda   Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »





Minestrone cu galuste din cartofi

5 October 2013
Minestrone_cu_galuste_din_cartofiMinestrone cu galuste din cartofi din: morcovi, tulpina de telina, galuste, arpagic, sare, piper, rozmarin, broccoli, mazare, supa de legume, parmezan. Ingrediente: 250 g morcovi 3 tulpini de telina 1 pachet combinat de amestec de galuste (jumatate cartofi cruzi, jumatate cartofi fierti pentru galusti) 3 lingurite arpagic tocat sare si piper proaspat macinat 2 crengute…
Read more »





Peste cu sos verde

5 October 2013
Retete_1Peste cu sos verde din: peste, maioneza, spanac, spanac, tarhon, patrunjel, frunze de ceapa verde, sare, ulei. Ingrediente: 1,5 kg peste 500 g maioneza 100 g spanac 100 g tarhon 100 g patrunjel 100 g frunze ceapa verde sare ulei   Mod de preparare: Fierbi în apă cu sare spanacul, tarhonul, pătrunjelul şi ceapa verde,…
Read more »





Reteta zilei: Mere umplute cu iaurt si nuca de cocos

5 October 2013
Mere_umplute_cu_iaurt_si_nuca_de_cocos_18Mere umplute cu iaurt si nuca de cocos din: iaurt, nuca de cocos, afine uscate, mere, limeta, fulgi de ovaz, nuca, scortisoara, sirop de artar.   Ingrediente: 1 cana iaurt 6 linguri nuca de cocos 3 linguri afine uscate 2 Mere 1 limeta Ingrediente topping: 4 linguri nuca de cocos 4 linguri fulgi de ovaz…
Read more »





Dieta de 3 luni

5 October 2013
Dieta2Aceasta este o dietă de slăbit care are avantaje şi dezavantaje. Avantajele sunt că la sfârşitul ei veţi fi mai slabe cu până la 15- 20kg, că nu trebuie să ţineţi un regim foarte sever în ceea ce priveşte cantitatea alimentelor şi că este un regim care conţine atât proteine, cât şi glucide, lipide şi…
Read more »





Cura cu suc de orz verde

5 October 2013
Cura_de_suc_cu_orz_verdeSe pare că orzul a fost cultivat înaintea altor cereale, fiind cea mai veche cereală despre care s-au găsit însemnări şi urme arheologice. Despre calităţile vindecătoare extraordinare ale acestei plante dr. japonez Yoshihide Hagiwara, doctor în medicină, absolvent al Universităţii Kumamoto a scris nenumărate studii în urma a peste 10 ani de cercetări aprofundate. Primele…
Read more »





Dieta de 7 zile

5 October 2013
Dieta4LUNI:  Mic dejun: 2 felii pâine prăjită 100g brânză de oaie/vacă cafea, ceai cu miere Gustare: 1 măr Prânz: 150g salată de varză proaspătă 200g grătar de pui; se mănâncă întâi salata şi apoi grătarul Gustare: 1 măr Cina: 150ml iaurt natural cu 1 felie de pâine prăjită MARŢI: Mic dejun: 2 felii de pâine…
Read more »





Meniu săptămânal de 1500 calorii

5 October 2013
Dieta3LUNI Mic dejun: ceai de plante, ceai verde 1 felie pâine neagră 25g unt, 25g dulceaţă cafea neîndulcită Gustare ora 10: 200ml suc de fructe Prânz: 250ml supă de legume sufleu cu şuncă 100g fructe proaspete de sezon 1 felie de pâine neagră Gustare ora 17: 100ml iaurt  1 felie de pandişpan Cina: 250g mâncare…
Read more »





Despre Podbalul (Tussilago Farfara)

5 October 2013
Alimente_1Una dintre primele plante, care apare primăvara imediat după topirea zăpezii este podbalul. Florile galbene de podbal cresc în zone umbroase, umede, pe marginea apelor, dar şi în locuri nisipoase şi pietroase, podbalul este folosit în medicina tradiţională de mii de ani. Dioscoride, Avicena, Hipocrate recomandau podbalul mai ales în tratarea bolilor de plămâni şi…
Read more »





Bors cu perisoare, smantana si orez

4 October 2013
Supa si ciorbeBors cu perisoare, smantana si orez din: carne tocata, rasol de vita, morcov, ceapa, verdeata, sare, condimente, oua, smantana, bors, rosii, leustean, orez. Ingrediente: 250 g carne tocata 1 rasol de vita sau manzat 1 morcov 2 cepe verdeata tocata sare condimente 2 oua 1 cana cu smantana 1 l bors 2 rosii leustean tocat…
Read more »





Kebab din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş

4 October 2013
Kebab_din_peste_cu_portocala_ghimbir_si_cuscusKebab din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş din: file de ton, ghimbir, zeama de lamaie, ulei, suc de portocala, miere, cuscus, morcov, fulgi de migdale, patrunjel, stafide, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de ton 1 cm ghimbir, ras zeama de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei sucul de la 1 portocala 2…
Read more »





Escalop de porc la gratar, in sos marinat

4 October 2013
Escalop_de_porc_la_gratar_in_sos_marinatEscalop de porc la gratar, in sos marinat din: carne de porc, ardei gras, usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos chili, sare, piper macinat, ulei de masline. Ingrediente: 8 felii mici de carne de porc (80 g fiecare) 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 4 linguri suc…
Read more »





Prajitura delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos

4 October 2013
Prajitura_delicioasa_cu_afine_si_fulgi_de_nuca_de_cocosPrajitura delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, vanilie pudra, frisca, afine, gelatina. Ingrediente: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 1 pachet zahar vanilat 3 linguri de apa 1 lingura fulgi de nuca de cocos 150…
Read more »





Burgeri din naut

4 October 2013
Burgeri_din_nautBurgeri din naut din: chifle de hamburger, unt, foi de salata, ceapa rosie, rosii cherry, bulgur, apa fiarta, naut, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, praf de copt, pesmet, piper, sare, chimion, boia de ardei, ardei gras, coriandru, ou, ulei. Ingrediente: 4 chifle de hamburger 1-2 lingurite unt cateva foi de salata 1 ceapa rosie 8 rosii…
Read more »





Supa usoara de mazare

4 October 2013
Supa_usoara_de_mazareSupa usoara de mazare din: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 400 g mazare proaspata 100 g mazare congelata 20 g faina 20 g unt 1,25 l apa 1 cub de supa 4 linguri smantana frunze de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş…
Read more »





Carne de vita cu cartofi copti si verdeturi

4 October 2013
Carne_de_vita_cu_cartofi_copti_si_verdeturiCarne de vita cu cartofi copti si verdeturi  din: cartofi, ceapa, morcovi, dovlecei, marar, arpagic, branza, lapte, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, nucsoara, carne de vita, macris. Ingrediente: 600 g cartofi noi 1 ceapa 2 morcovi 2 dovlecei mici putin marar si arpagic 200 g branza 4 linguri lapte sare piper macinat…
Read more »





Reteta zilei: Supa thailandeza de pui cu limeta

4 October 2013
Supa_thailandeza_de_pui_cu_limeta_09Supa thailandeza de pui cu limeta din: ulei de nuca de cocos, bok choy, pudra de turmeric, chimen, ghimbir, ardei iute, supa de pui, piept de pui, lapte de cocos, ciuperci, sos sriracha, frunze de busuioc, ceapa verde, limeta.   Ingrediente: 1 ½ linguri de ulei de nuca de cocos 1 varza bok choy taiata…
Read more »





Baclava cu miere

4 October 2013
Baclava_cu_miereBaclava cu miere din: aluat frantuzesc, nuca, fistic, miere, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, miere. Ingrediente: un kg aluat frantuzesc 500 g nuca macinata si coapta 200 g fistic copt si macinat 150g miere 200 g migdale macinate si coapte coaja de la 1-2 lamai si o portocala un praf…
Read more »





File de vită cu sos

4 October 2013
File_de_vita_cu_sosFile de vită cu sos din: carne de vita, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, maghiran, patrunjel, zahar. Ingrediente: 2 felii carne de vita (file) sare piper ulei de masline 1 ceapa mica 3 catei de usturoi 300 g rosii fara coaja din conserva maghiran 1 lingura patrunjel tocat zahar   Mod de…
Read more »





Tartă cu bacon, patrunjel şi nuci

4 October 2013
Tarta_cu_bacon_patrunjel_si_nuciTartă cu bacon, patrunjel şi nuci din: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, unt, pesmet. Ingrediente: 1 cub drojdie 1 lingura zahar circa 200 ml lapte 450 g faina 1 varf de sare 1 varf de condimente de supa 2 oua 80 g unt 100 g nuci 150…
Read more »





Supa de peste cu orez si migdale tocate

4 October 2013
Supa_de_peste_cu_orez_si_migdale_tocateSupa de peste cu orez si migdale tocate din: ceapa, ulei de masline, migdale, vin, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper macinat, file de cod, cimbru, frunze de telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de masline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supa de legume…
Read more »





Tarte cu migdale

4 October 2013
Tarte_cu_migdaleTarte cu migdale din: faina, unt, galbenusuri, miere, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, migdale, nuci, miere, sare, galbenusuri. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 100 g miere poliflora un plic zahar vanilat un praf sare coaja de la o lamaie pentru umplutura: 400 g migdale 200 g nuci 200…
Read more »





Conserve si muraturi

4 October 2013
muraturi_4Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Reteta zilei: Salsa picanta

4 October 2013
Salsa_picanta_15Salsa picanta din: gogonele, ardei iute, ceapa, sare, limeta, apa.   Ingrediente: 9 gogonele 2 ardei iuti verzi 1 ardei iute chili 1/3 cana ceapa tocata ½ lingurita de sare ½ limeta 1 cana cu apa     Mod de preparare: Spalati bine gogonelele si taiati in sferturi. Taiati ardeii iuti verzi si indepartati semintele.…
Read more »


Hribi pane cu carne rasol

4 October 2013
Retete_1Hribi pane cu carne rasol din: hribi, faina, sare, piper, usturoi, ulei, verdeata, carne rasol fiarta. Ingrediente: 500 g hribi 4 linguri cu faina sare piper usturoi 1 cana cu ulei verdeata tocata carne rasol fiarta   Mod de preparare: Opăriţi hribii 3-4 min, îi spălaţi în apă rece, îi scurgeţi 5 min, tăiaţi felii,…
Read more »





Conserve de toamna

4 October 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.  …
Read more »





3 retete usoare pentru cei care adora dulceturile

4 October 2013
Dulceata_5Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceata de caise cu levantica O reteta de dulceata…
Read more »





Gogosari si conopida in otet

4 October 2013
Gogosari_si_conopida_in_otetGogosari si conopida in otet din: gogosari, conopida, morcovi, telina, hrean, frunze de telina, otet, apa, zahar, foi de dafin, sare, piper boabe, mustar boabe. Ingrediente: 5 kg gogosari 2 kg conopida 500 g de morcovi, telina si hrean, curatate si taiate frunze de telina 1 l otet 4 l apa 10 lingura zahar 5…
Read more »





Crap in sos de vin

4 October 2013
Crap_in_sos_de_vinCrap in sos de vin din: medalioane de crap, sare, piper, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, vin alb, foi de dafin, oua, pesmet, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 6-8 medalioane de crap sare piper zeama de la 3 lamai 50 ml ulei de floarea soarelui 200 ml vin alb demi dulce 2 foi de dafin…
Read more »





Slăbire cu plante

4 October 2013
Dieta3Păpădia, măcrişul, socul, urzicile, mesteacănul, usturoiul verde, ceapa, ridichile, iată doar câteva dintre plantele de sezon care, pe lângă faptul că sunt vitaminizante, mineralizante, ajută şi la menţinerea greutătii. Pentru că au rol depurativ, detoxifiant sunt foarte potrivite cu o cură de primăvară. In lucrarea „Ghid de terapie naturistă” de Fănică-Voinea Ene, am găsit aproape…
Read more »





Ciorbă de dovlecei cu ou

4 October 2013
Ciorba_de_dovlecei_cu_ouCiorbă de dovlecei cu ou din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, condimente, ulei de masline, bors, smantana, patrunjel, marar, oua. Ingrediente: 3 dovlecei o legatura ceapa 2 morcovi un ardei 2-3 linguri condimente 2 linguri ulei de masline bors dupa gust 200 ml smantana o legatura patrunjel o legatura marar 2 oua crude 4 oua fierte…
Read more »





Bulion de roşii pentru iarna

4 October 2013
Bulion_de_rosii_pentru_iarnaBulion de roşii pentru iarna din: rosi, sare, ulei. Ingrediente: 20 kg rosii 200 g sare ulei     Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai bucăţi. Le dai prin maşina de tocat roşii cu separator, apoi pui la fiert piureul obţinut. Ţii pe foc aproximativ o oră sau până se leagă pasta. Sărezi.…
Read more »





Reteta zilei: Salata de varza cu carne de vita

4 October 2013
Salata_de_varza_cu_carne_de_vita_10Salata de varza cu carne de vita din: varza, mazare, ardei gras, maioneza, suc de limeta, sos tabasco, sare, carne de vita, ulei de seminte de struguri, sos de peste, sos sriracha, apa, coaja de limeta, suc de limeta, ceapa verde, coriandru.   Ingrediente salata: 1 varza, tocata 1 1/2 ceasca felii subtiri mazare 1/2…
Read more »





Rulada de carne in aluat

4 October 2013
Rulada_de_carne_in_aluatRulada de carne in aluat din: carne tocata de porc, ceapa, sare, piper, cimbru, ou, unt, sare, iaurt, faina. Ingrediente: 600 g carne tocata de porc amestecata cu pui sau cu vita 2 cepe sare piper cimbru un ou crud 3-4 oua fierte pentru aluat: 200 g unt o lingurita sare 100 g iaurt 200…
Read more »





Ciorba de pastrav cu sofran

4 October 2013
Ciorba_de_pastrav_cu_sofranCiorba de pastrav cu sofran din: praz, morcovi, radacina de telina, supa instant de legume, sofran, sare, piper, patrunjel, file de pastrav, suc de lamaie, faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g radacina de telina 600 ml supa instant de legume 1 varf de sofran sare piper macinat 1 lingura patrunjel tocat…
Read more »





Bulete de cod in sos

4 October 2013
Bulete_de_cod_in_sosBulete de cod in sos din: file de cod, cartofi, usturoi, ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod 4 cartofi mari 2 catei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri bulion 2 cepe 3 crengute de cimbru proaspat sare   Mod de preparare: Se pun bucăţile de…
Read more »





Clătită franţuzească

4 October 2013
Desert_4Clătită franţuzească din: faina, ou, lapte, ulei, sare, coniac, dulceata de cirese, zahar farin, unt. Ingrediente: 1 pahar cu faina 1 ou 1 cana cu lapte nefiert 1 lingura cu ulei un praf de sare 1 lingura cu coniac dulceata de cirese zahar farin 1 lingura cu unt   Mod de preparare: Turnaţi făina cernută…
Read more »





Arpacas cu dovleac si ierburi aromate

4 October 2013
Arpacas_cu_dovleac_si_ierburi_aromateArpacas cu dovleac si ierburi aromate din: arpacas, dovleac, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel. Ingrediente: 200 g arcapas 250 g dovleac 3 linguri ulei de masline sare piper 1 ceapa rosie medie 1 dovlecel mediu 3 catei de usturoi 150 g ciuperci proaspete busuioc, menta, patrunjel (proaspete…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata cu lapte si sos de mure

3 October 2013
Inghetata_cu_lapte_si_sos_de_mure_04Inghetata cu lapte si sos de mure din: lapte, amidon, porumb, tarhon, smantana, zahar, sirop de porumb, sare, crema de branza, mure.   Ingrediente: 2 cani de lapte 4 lingurite amidon 1 porumb 1 lingura tarhon proaspat tocat 1 1/4 cesti smantana 2/3 ceasca de zahar 2 linguri sirop de porumb 1/4 lingurita sare 3…
Read more »





Retete simple de dulceturi fara conservanti

3 October 2013
Dulceata_3Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceata de rubarba cu capsuni Dulceata de rubarba cu…
Read more »





File de macrou la cuptor

3 October 2013
File_de_macrou_la_cuptorFile de macrou la cuptor din: file de macrou, vin alb dulce, lamai, rosii, ulei de floarea soarelui, cascaval, sare, piper boabe, frunze de dafin. Ingrediente: 600-800 g file de macrou 300 ml vin alb dulce 2 lamai 4 rosii 100 ml ulei de floarea soarelui 100 g cascaval de post sau branza tofu sare…
Read more »





Moduri de prepare pentru zacusca

3 October 2013
Zacusca_02Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg ardei gras 1 ½ kg…
Read more »





Terapie cu sucuri

3 October 2013
SucuriPrintre cele mai cunoscute şi folosite terapii în bolile grave este aceea cu sucuri naturale din fructe şi legume. Incă din secolul trecut medicul austriac, Rudolf Breuss, susţinea că bolile grave, mai ales cancerul, pot fi eliminate dacă se face un tratament cu sucuri naturale, ceaiuri şi post strict individualizat pentru fiecare bolnav. El susţinea…
Read more »





Stiti ca…

3 October 2013
Alimente_1…ouăle ne apără de cancer Pe lângă faptul că sunt o excelentă sursă de proteine, lipide, vitamine şi minerale, ouăle au şi proprietăţi antioxidante, susţin specialiştii de la Universitatea din Alberta. Tradusă, concluzia lor înseamnă că acest aliment ne poate proteja de bolile cardiovasculare şi de cancer. E drept, aceste beneficii antioxidante sunt reduse cam…
Read more »





Medalioane de somon cu sos alb

3 October 2013
Medalioane_de_somon_cu_sos_albMedalioane de somon cu sos alb din: medalioane de somon, sare, piper, margarina, apa, faina, lamaie, frunze de salata, cartofi. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare piper boabe si macinat 100 g margarina 300 ml apa sau lapte de soia 3 lingurite de faina o lamaie 3-4 frunze salata 4-5 cartofi   Mod de preparare:…
Read more »





Chiftele cu sos de tarhon

3 October 2013
Retete_7Chiftele cu sos de tarhon din: carne tocata, morcovi, cartof, ou, tarhon, condimente, bulion, sare, verdeata, rosii, ulei, faina. Ingrediente: 500 g carne tocata 1 morcov 1 cartof 1 ou tarhon condimente bulion sare verdeata tocata 2 rosii 1 ceasca mare cu ulei faina   Mod de preparare: Amestecaţi carnea cu: roşiile tăiate felii mici,…
Read more »





Pulpe de pui cu fasole şi salam picant

3 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_fasole_si_salam_picantPulpe de pui cu fasole şi salam picant din: fasole, bacon, salam picant, telina, ceapa, morcov, usturoi, rosii, ulei de masline, bouquet garni, sare, piper, cuisor, suc de lamaie, pulpe de pui, pesmet, patrunjel. Ingrediente: 600 g boabe de fasole alba 140 g bacon 300 g salam picant 1 fir telina 1 ceapa 1 mrocov…
Read more »





Salata mediteraneeana cu oua si fasole

3 October 2013
Salate_4Salata mediteraneeana cu oua si fasole din: fasole, ou, castravete, rosii, usturoi, lamaie, ulei de masline, sardine in ulei, capere murate, masline, sare, busuioc. Ingrediente: 300 g pastai tinere de fasole 3 oua fierte fierte tari 1 castravete 2 rosii 2-3 catei de usturoi 1/2 lamaie 3 linguri cu ulei de masline 1 cutie de…
Read more »





Muraturi de casa pregatite dupa retete traditionale

3 October 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Topul celor mai bune retete de dulceturi

3 October 2013
Dulceata_1Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceata de rosii Dulceata de rosii din: rosii, zahar,…
Read more »





Rulouri de salau cu orez si sos picant

3 October 2013
Rulouri_de_salau_cu_orez_si_sos_picantRulouri de salau cu orez si sos picant din: file de salau, sare, piper, cimbru, usturoi, ardei capia, boia iute, ceapa, rosii, ulei de masline, orez, patrunjel, zeama de lamaie, vin alb, bete de frigarui. Ingrediente: 600 g file de salau sare piper cimbru 5-6 catei de usturoi 4 ardei capia o lingurita boia iute…
Read more »





Reteta zilei: Ardei chili murati

3 October 2013
Ardei_chili_murati_03Ardei chili murati din: ardei, otet, zahar, sare, apa. Ingrediente: 10-15 ardei chili de diferite culori 100 ml otet 1 varf de cutit de zahar 1 varf de cutit de sare 300 ml apa     Mod de preparare: Umpleti borcanul cu otet, apa, zahar si sare. Puneti capacul si agitati bine. Lasati amestecul sa…
Read more »





Rulouri din clătite cu somon si smantana

3 October 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon_si_smantanaRulouri din clătite cu somon si smantana din: clatite din hrisca, smantana, somon fume, piper boabe, piper rosu, boia, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 clatite din hrisca 200 g smantana 12 felii mari de somon fume 1 lingurita de piper boabe 1 lingurita de piper rosu macinat 1 lingurita de boia cateva picaturi…
Read more »





Prajitura de biscuiti cu crema si fructe

3 October 2013
Prajitura_de_biscuiti_cu_crema_si_fructePrajitura de biscuiti cu crema si fructe din: capsuni, unt, zahar tos, oua, faina, cacao, ciocolata neagra, frisca, cafea granulata, zahar pudra, bicarbonat de sodiu, sare, menta verde. Ingrediente: 500 g capsuni 240 g unt 100 g zahar tos doua oua 650 g faina o lingura cu cacao 200 g ciocolata neagra 300 ml frisca…
Read more »





Risotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere

3 October 2013
Risotto_de_arpacas_cu_portocale_rosii_masline_si_capereRisotto de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere din: portocala rosie, ulei de masline, ceapa rosie, arpacas, vin alb, supa de legume, capere, masline verzi, sare, piper. Ingrediente: 1 portocala rosie mare 6 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 300 g arpacas 230 vin alb sec 1 l supa de legume 2…
Read more »





Slabesti 4 kilograme intr-o saptamana (Dieta cu supa de ceapa)

3 October 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERADieta cu supa de ceapa este o metoda excelenta prin care poti pierde pana la 4 kilograme intr-o singura saptamana. Pe parcursul acestei cure, organismul tau va fi detoxifiat, depozitele de grasime vor fi zguduite din temelii pana ce se vor prabusi, iar tu vei slabi vazand cu ochii. Avantajele si dezavantajele dietei cu supa…
Read more »





Retete minunate de dulceturi ideale pentru iarna

3 October 2013
DulceataPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Gem de dovlecel cu banane Gem de dovlecel cu…
Read more »

Şalău cu anşoa şi sos verde

3 October 2013
Salau_cu_ansoa_si_sos_verdeŞalău cu anşoa şi sos verde din: trunchiuri de salau, ansoa in ulei, patrunjel, busuioc, spanac, smantana, ardei iute, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, malai, paine prajita. Ingrediente: 4 trunchiuri de salau un borcanel de ansoa in ulei o legatura de patrunjel doua fire de busuioc 200 g spanac 300 ml smantana un ardei iute…
Read more »





Reteta zilei: Gogasari cu ardei kapia la otet pentru iarna

3 October 2013
Gogasari_cu_ardei_kapia_la_otet_pentru_iarna_12Reteta de gogosari la otet e o poveste minunata de toamna care va avea un deznodamant mai gustos daca adaugati si ardei kapia.Alegeti cu atentie cei mai frumosi gogosari si ardei, lipsiti de lovituri si zgarieturi pentru ca la iarna sa va delectati cu vedetele acestui sezon de muraturi!   Ingrediente: 2 kg gogosari 1…
Read more »





Peste cu smantana

3 October 2013
Retete_1Peste cu smantana din: peste, sare, piper, ulei, smantana, verdeata. Ingrediente: 1 kg peste sare piper macinat 3-4 linguri cu ulei 1 cana cu smantana verdeata tocata   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi şi capete, goliţi de intestine, săraţi şi lăsaţi să se îndulcească 15 min cu sarea pe el. Ungeţi feliile de…
Read more »





Varza Savoy cu arpacas si fasole

3 October 2013
Varza_Savoy_cu_arpacas_si_fasoleVarza Savoy cu arpacas si fasole din: varza savoy, fasole, arpacas, lapte de soia, faina de soia, germeni de grau, ulei de masline, ceapa verde, mustar, miere, ketchup, usturoi, chili, sare. Ingrediente: 4 frunze mari de varza savoy 200 g fasole alba, rosie, neagra si pestrita (de la conserva) 180 g arpacas 180 ml lapte…
Read more »





Ciuperci cu orez si verdeata

3 October 2013
Ciuperci_cu_orez_si_verdeataCiuperci cu orez si verdeata din: orez, ciuperci, unt, supa din concentrat, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung o cutie mica ciuperci 50 g unt 500 ml supa din concentrat cateva fire paturnjel sare   Mod de preparare: Ciupercile se scot din cutie, se trec printr-un jet de apă rece pentru a…
Read more »





Risotto cu pui si praz

3 October 2013
Risotto_cu_pui_si_prazRisotto cu pui si praz din: orez, supa din concentrat de legume, piept de pui, praz, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 500 ml supa din concentrat de legume un piept de pui 3 bucati praz o ceapa o lingura ulei cateva fire de patrunjel sare piper   Mod…
Read more »





Salata nicoise cu ton

3 October 2013
Salata_nicoise_cu_tonSalata nicoise cu ton din: cartofi, sare, fasole verde, oua, rosii, ridichi, salata verde, fileuri de anchois, ton in suc propriu, busuioc, otet de vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi sare 300 g fasole verde 4 oua 8 rosii 1 legatura ridichi 4 capatani mici salata verde…
Read more »





Ciorba de praz cu morcov si ceapa

3 October 2013
Ciorba_de_praz_cu_morcov_si_ceapaCiorba de praz cu morcov si ceapa din: praz, ceapa, morcov, afumatura, rosii, pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 2 bucati praz o ceapa un morcov 200 g afumatura 6 rosii o lingura pasta de rosii 2 linguri ulei sare   Mod de rpeparare: In oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se căleşte…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu ciuperci si sparanghel

3 October 2013
Sandwich_cu_ciuperci_si_sparanghel_07Sandwich cu ciuperci si sparanghel din: chifle, ciuperci, sparanghel, branza de capra, maioneza, ardei copt, verdeturi mixte, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic.   Ingrediente: 4 chifle 4 ciuperci 8-10 fire sparanghel branza de capra sos pesto maioneza ardei copt verdeturi mixte ceapa rosie ulei de masline otet balsamic   Mod de preparare: Curratati…
Read more »





Clătite umplute cu cremă de unt

3 October 2013
fresh pancakes detailsClătite umplute cu cremă de unt din: oua, faina, lapte, sare, unt, zahar vanilinat, zahar farin, unt, portocala. Ingrediente: 2 oua 2 cani cu faina 500 ml lapte 1/4 lingurita cu sare 1 lingura cu unt 1 lingura cu zahar vanilinat 100 g zahar farin 50 g unt 1 portocala   Mod de preparare: Faceţi…
Read more »





Limonadă de arpacaş

3 October 2013
Limonada_de_arpacasLimonadă de arpacaş din: arpacas, apa rece, coaja de lamaie, apa, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 70 g arpacas 600 ml apa rece coaja rasa de la 1 lamaie 1,5 l apa fiarta sucul de la 2 lamai 4 linguri zahar   Mod de preparare: Intr-o oală mare se pun pe foc 1,5 1 apă.…
Read more »





Tigaie cu gogosari, ciuperci si rosii cherry

3 October 2013
Tigaie_cu_gogosari_ciuperci_si_rosii_cherryTigaie cu gogosari, ciuperci si rosii cherry din: ardei capia, gogosari, ardei verzi, ciuperci, rosii cherry, fasole verde, ulei de porumb, sare, piper, cimbru, usturoi, zeama de lamaie, sos de soia. Ingrediente: 4 ardei capia 3 gogoșari 2 ardei verzi 300 g ciuperci 500 g roșii cherry 200 g fasole verde păstăi 50 ml ulei…
Read more »





Supa de arpacas cu ciuperci

3 October 2013
Supa_de_arpacas_cu_ciuperciSupa de arpacas cu ciuperci din: arpacas, ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, morcov, telina, ciuperci, supa de legume, foi de dafin, cimbru, chimen. Ingrediente: 180 g arpacas 1 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe medii 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1 morcov mare 2 teline 600 g ciuperci mici 1,2…
Read more »





Piure de cartofi la cuptor

3 October 2013
Piure_de_cartofi_la_cuptorPiure de cartofi la cuptor din: cartofi, ardei gras, telemea, bacon, lapte, unt, cascaval. Ingrediente: un kg cartofi 2 ardei grasi 250 g telemea 200 g bacon 150 ml lapte 50 g unt 2 linguri cascaval   Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert şi apoii se pasează şi se amestecă bine; cu lapte…
Read more »





O alimentaţie vegetariană corect echilibrată, aduce un aport nutritiv adecvat şi o serie de beneficii

2 October 2013
Alimente_1Alimentaţia vegetariană oferă o serie de beneficii nutriţionale, incluzând nivelul scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi proteine animale ca şi un nivel înalt de carbohidraţi complecşi, fibre, magneziu, potasiu, antioxidanţi ca vitaminele C şi E, şi compuşi fitochimici. Vegetarienii sunt persoane cu BMI (body mass index = indice de masă corporală, un indicator al greutăţii)…
Read more »





Dulceturi delicioase cu ingrediente potrivite pentru toamna

2 October 2013
Dulceata_5Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceata de gogonele O reteta savuroasa de Dulceata de…
Read more »





Slabesti rapid si te hidratezi (Dieta cu supa rece de castraveti)

2 October 2013
Dieta_cu_supa_rece_de_castravetiCastravetii nu ar trebui sa iti lipseasca din cosul de cumparaturi pe perioada verii, cand se gasesc din abundenta si sunt proaspeti. Recunoscuti ca fiind o sursa importanta de apa, dar si de vitamine si fibre, castravetii ne pot ajuta sa si slabim pe perioada verii. Usor si fara infometare putem ajunge rapid in cea…
Read more »





Slabesti 5 kilograme in 2 saptamani (Dieta cu supa de mazare)

2 October 2013
Dieta_cu_supa_de_mazareMazarea este una dintre cele mai sanatoase leguminoase si, chiar daca nu te-ai gandit niciodata la ea ca la un aliat in cura de slabire, trebuie sa stii ca iti poate fi de mare folos daca te gandesti sa scapi rapid de 5 kilograme. Si pentru ca tocanita de mazare cu afumatura nu este cea…
Read more »





Idei simple de preparare a fructelor pentru iarna

2 October 2013
Dulceata_4Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta zilei: Peltea de gutui Gutuia este un fruct gustos…
Read more »





Retete de zacusca fara conservanti

2 October 2013
Zacusca_15Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei…
Read more »





Intampina iarna cu dulceturi si compoturi sanatoase!

2 October 2013
Dulceata_3Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceata de rubarba cu capsuni Dulceata de rubarba cu capsuni…
Read more »





Zacusca, un aperitiv ce nu cunoaste refuzul

2 October 2013
Zacusca_05Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu ciuperci si gogosari Zacusca cu ciuperci si gogosari din: gogosari, ardei rgasi, ardei iute, ceapa, ulei, bulion, ciuperci, sare. Ingrediente: 30 gogoşari roşii 20 ardei graşi 1-2 ardei iuţi 12 cepe 1 litru ulei 1…
Read more »





Afla cum sa combati stresul cu ajutorul alimentatiei

2 October 2013
AlimenteAi auzit de stres? Stii ce este stresul? Sunt sigura ca da, il resimt si eu foarte des si mi-as dori din inima sa il pot evita. Doar ca viata noastra agitata nu lasa loc pentru asa ceva. In ciuda faptului ca stresul este peste tot si astazi il traiesc si copiii, si adultii, si…
Read more »





Da aroma diminetilor tale cu gemurile si dulceturile noastre!

2 October 2013
Dulceata_1Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta zilei: Dulceata de visine Gustul dulce, usor acrisor si…
Read more »





Muraturi asortate pentru toti

2 October 2013
muraturi_1Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Zacusca, un must-have culinar al toamnei

2 October 2013
Zacusca_10Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca delicioasa de gogosari Zacusca delicioasa de gogosari din: pasta de rosii, gogosari, ulei, otet, zahar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 400 g pastă de roşii 25 bucati gogoşari roşii 200 ml ulei 200 ml oţet 6 linguri zahăr  foi de…
Read more »





3 retete de dulceturi cu fructe tomnatice

2 October 2013
DulceataPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta zilei: Dulceata de caise si piersici Ne aflam in…
Read more »





Lipsa de calciu

2 October 2013
Lipsa_de_calciuCalciul este un mineral extrem de important pentru organism, fiind implicat in cresterea si intarirea sistemului osos si a dentitiei, cat si in sanatatea sistemului cardiovascular, prin mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. De asemenea, prin implicarea sa in procese precum contractia si relaxarea musculara si in transmisia impulsului nervos, nivelul de calciu din organism…
Read more »





Diete: Dieta pentru fertilitate

2 October 2013
Dieta1Daca incerci sa ramai insarcinata de ceva timp si nu reusesti, poti incerca sa iti sporesti sansele cu ajutorul catorva schimbari in alimentatia ta. Numeroase studii au aratat ca anumite schimbari in dieta pot creste sansele de a avea o ovulatie sanatoasa, precum si de a duce o sarcina la termen. Afla care sunt alimentele…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata cu lapte si sos de ananas

2 October 2013
Inghetata_cu_lapte_si_sos_de_ananas_07Inghetata cu lapte si sos de ananas din: zahar, amidon, lapte, smantana, sirop de porumb, ananas, ardei iute, zahar, vodca. Ingrediente inghetata: 1/2 ceasca zahar 2 linguri de amidon 2 cani de lapte 1 1/2 cesti smantana 1/4 ceasca sirop de porumb Ingrediente sos de ananas: 1 ceasca ananas 1/2 ardei iute tocat 2 linguri…
Read more »





Gnocchi cu sos picant

2 October 2013
Gnocchi_cu_sos_picantGnocchi cu sos picant din: cartofi, faina, ou, ardei iute, usturoi, rosii, seminte de floarea soarelui, ulei oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de cartofi 200 g faina un ou un ardei iute 3 catei de usturoi 500 g rosii 50 g seminte de floarea soarelui 75 ml ulei de floarea soarelui oregano sare piper…
Read more »





Friptura de porc cu garnitura de cartofi

2 October 2013
Friptura_de_porc_cu_garnitura_de_cartofiFriptura de porc cu garnitura de cartofi din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, cimbru, ulei, cartofi. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de porc o ceapa 5 catei usturoi 200 ml supa din concentrat sare piper cimbru uscat 2 linguri ulei pentru garnitura: 8 cartofi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Ceapa tăiată…
Read more »





Vinete felii cu sos de rosii

2 October 2013
Retete_1Vinete felii cu sos de rosii din: vinete, sare, usturoi, usturoi, faina, lapte, ou, ulei, suc de rosii, condimente, zahar. Ingrediente: 4 vinete mijlocii sare usturoi 4 linguri cu faina 1 ceasca plina cu lapte 1 ou 1 ceasca mare cu ulei 1 cana cu suc de rosii condimente zahar   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu