vineri, 29 noiembrie 2013

Retete de toamna #73

Retete de toamna:

Friptura de vita cu legume calite

26 November 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_caliteO reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara grasime si taiat fasii de 1 cm grosime 2 morcovi mari, curatati si taiati in jumatate…
Read more »





Pulpe de pui cu cartofi si dovleac

26 November 2013
Pulpe_de_pui_cu_cartofi_si_dovleacPulpe de pui cu cartofi si dovleac din: pulpe de pui, dovleac, cartofi, fasole verde, busuioc, ulei, ceapa, pasta de curry, lapte si concentrat vegetal de pui. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, taiate bucati mari 600 g dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi mari 600 g cartofi, curatati si taiati cuburi mari 150…
Read more »





Paste cu sos picant si ton

26 November 2013
Paste_cu_sos_picant_si_tonPaste cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline, pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de la o lamaie 100 g masline fara samburi o lingurita pasta de chilli 2-3 linguri…
Read more »





Vinete umplute cu piept de pui

26 November 2013
Vinete_umplute_cu_piept_de_puiVinete umplute cu piept de pui din: vinete, piept de pui, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, vin, untura, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2-3 rosii 1 ceapa 5-6 catei de usturoi 1 cana de vin 1 lingura cu untura ulei sare piper…
Read more »





Retete de post: Fasole frecată cu mămăligă

26 November 2013
Fasole_frecata_cu_mamaligaFasole frecată cu mămăligă din: fasole, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Alegi fasolea uscată, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Când este fiartă, pui fasolea…
Read more »





Sufleu de branza cu sunca si conopida

26 November 2013
Sufleu_de_branza_cu_sunca_si_conopidaSufleu de branza cu sunca si conopida din: conopida, sunca, praz, patrunjel, ulei de masline, lapte, boabe de mustar, pesmet, branza cedar si cartofi prajiti. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele mici 200 g sunca slaba, rupta fasii 2 fire de praz, taiate rondele subtiri 500 g sos de branza o legatura de patrunjel proaspat,…
Read more »





Halva de fistic

26 November 2013
Halva_de_fisticHalva de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta de fistic, apa, sofran si fistic. Ingrediente: 250 ml ulei de masline 400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic 300 ml apa un praf sofran pentru culoare 600 g fistic prajit   Mod de preparare: Se…
Read more »





Reteta zilei: Paine dukan

26 November 2013
Paine_dukan_12Paine dukan din: oua, branza dietetica, tarate de ovaz, tarate de grau, drojdie, sare.   Ingrediente: 2 oua 4 linguri tarate ovaz 4 linguri branza dietetica 2 lingurite tarate de grau 2 pliculete drojdie uscata 1 praf de sare   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un castron pana se omogenizeaza, incalziti cuptorul la 150-160C…
Read more »





Friptura de iepure

26 November 2013
Retete_5Friptura de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu, lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran. Ingrediente: pulpele din spate ale iepurelui muschiul de sub spinare al iepurelui felii de slanina afumata 250 ml vin rosu pentru marinata: 250 ml lapte 1 ceapa mica 2 catei usturoi 4 linguri…
Read more »





Salata cu vinete si ardei grasi

26 November 2013
Salata_cu_vinete_si_ardei_grasiSalata cu vinete si ardei grasi din: vinete, ardei grasi, ceapa, maioneza, zeama de lamaie, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2-3 vinete potrivite 5-6 ardei grasi rosii sau ardei capia 1 ceapa 2 linguri cu maioneza 1 lingura cu zeama de lamaie ulei de masline otet sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le…
Read more »





Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi

26 November 2013
Gogosi_cu_mujdei_de_usturoiGogosi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, usturoi si zeama de lamaie. Mod de preparare: 300 g faina aproximativ 200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit pentru maioneza din mujdei de usturoi: 1 capatana de usturoi sare 100 ml ulei zeama de lamaie   Mod de…
Read more »





Bors de pui cu smantana

26 November 2013
Bors_de_pui_cu_smantanaBors de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras, morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 800 ml supa de pui  200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub de pui  1 ardei gras, taiat fasii  1 morcov, dat pe razatoare  1 ceapa, tocata  1 telina mica,…
Read more »





Cocktail Pussyfoot

26 November 2013
Cocktail_PussyfootO reteta simpla de Cocktail Pussyfoot din: suc de grepfrut, suc de portocale, sirop de grenadine si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl suc proaspat de portocale 3 cl sirop de grenadine apa minerala       Mod de preparare: Turnam ingredientele int-run pahar pentru…
Read more »





Sfaturi pentru un ficat sanatos

25 November 2013
Alimente_1Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera, el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala si stresul produc, in timp,…
Read more »





3 Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_6Retete de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei   Mod de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale

25 November 2013
Prajitura_cu_branza_dulce_si_glazura_cu_suc_de_portocale_18Prajitura cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie.   Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »





Cidru aromat de pere

25 November 2013
Cidru_aromat_de_pereCidru aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat, suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250 ml suc de mere fara zahar…
Read more »





Cum se prepara Baklava (video)

25 November 2013
Cum_se_prepara_BaklavaO reteta video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml) walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1 cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2 lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »





Piure de cartofi cu ardei iute

25 November 2013
Piure_de_cartofi_cu_ardei_iutePiure de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru, tocat grosier…
Read more »





Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea

25 November 2013
FructePentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »





Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.

25 November 2013
AlimenteProgramul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea optima de care are nevoie…
Read more »





Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_4Retete de Craciun:   Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki ) Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »





Meniu #21

25 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Dieta cu lamai

25 November 2013
Lamaie2Foarte populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »





Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia

25 November 2013
Alimente_1Vrei să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat? Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la  mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »





Reteta zilei: Mere caramelizate

25 November 2013
Mere_caramelizate_05Mere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.   Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2 ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere   Mod de preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un…
Read more »





Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii

25 November 2013
Cartofi_in_coaja_cu_carnati_cabanos_si_rosiiCartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii, salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari 1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei de usturoi 2 cepe rosii 3 ardei rosii 2 conserve…
Read more »





Vinete impanate cu orez

25 November 2013
Vinete_impanate_cu_orezVinete impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Separat, pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare, ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, toate…
Read more »





Retete de post: Supa de ghebe

25 November 2013
Supa si ciorbeSupa de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen, boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari…
Read more »





Mancarica cu vinete, telina si ardei gras

25 November 2013
Mancarica_cu_vinete_telina_si_ardei_grasMancarica cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 2 ardei grasi 3 linguri cu varza tocata 3…
Read more »





Fileuri de peste cu bacon

25 November 2013
Fileuri_de_peste_cu_baconFileuri de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere, suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb coaja rasa de la 1 lamaie sucul de la 1/2…
Read more »





Prăjitura cu lămâie

25 November 2013
Prajitura_cu_lamâiePrăjitura cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat, moale 115 g zahăr tos 4 ouă  mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de mac coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 125 g făină cu agenţi…
Read more »





Dulceata de caise

25 November 2013
Dulceata_de_caiseDulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35 caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa   Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de var pentru 20 de minute. Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de sâmburi, fără…
Read more »

Carnati cu cartofi si oua

25 November 2013
Carnati_cu_cartofi_si_ouaO reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline, ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1 cartof copt 4 oua   Mod de preparare: Incinge intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline, pune 1-2…
Read more »





Branza de capra cu salata de sfecla rosie

25 November 2013
Branza_de_capra_cu_salata_de_sfecla_rosieBranza de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite ceapa verde tocata 300 g branza de capra, taiata rondele groase 1 ou, batut ulei pentru prajit…
Read more »





Cocktail Jogging Flip

25 November 2013
Cocktail_Jogging_FlipCocktail jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie, sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine 1 galbenus   Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »





Reteta zilei: Penne Bolognese

25 November 2013
Penne_Bolognese_05Penne Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita, oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan.   Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2 morcovi, tocati 2 kg carne de vita, tocata 1 lingura…
Read more »





Briose cu ciocolata si alune

25 November 2013
Briose_cu_ciocolata_si_aluneBriose cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca, ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte 125 g faina, cernuta un praf de copt 40 g…
Read more »





Supa crema de conopida cu bacon

25 November 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_baconSupa crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg, rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa concentrata fierbinte 500 ml lapte integral un praf de nucsoara…
Read more »





Tarta crocanta cu pere

25 November 2013
Tarta_crocanta_cu_pereTarta crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g zahar 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa umplutura: 4-5 pere 2 linguri…
Read more »





Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin

25 November 2013
Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarinCurcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…
Read more »





Sirop si gem de capsune

25 November 2013
Sirop_si_gem_de_capsuneSirop si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg capsune 1 kg zahar 1 lamaie         Mod de preparare: Spală fructele, curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul de zahăr şi tot aşa. Ultimul strat să fie de…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume

25 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_legumeCiorbă de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel, telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o laşi la…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )

25 November 2013
Clatite_cu_branza_de_vaci_14Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4 oua mari 3/4 cana faina 3 linguri zahar 1/2 lingurita…
Read more »





Compot de rubarba

25 November 2013
Compot_de_rubarbaCompot de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar 1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta   Mod de preparare: Curăţă tijele de rubarbă (sau revent, cum i se mai spu­ne), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm şi clăteşte-le…
Read more »





Piept de curcan cu mirodenii

25 November 2013
Piept_de_curcan_cu_mirodeniiPiept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…
Read more »





Tarta cu branza si ciuperci

25 November 2013
Tarta_cu_branza_si_ciuperciTarta cu branza si ciuperci din: aluat, oua, ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, cimbru, smantana si branza. Ingrediente: 400 g aluat fraged gata preparat 2 oua, batute 500 g ciuperci, taiate felii 30 g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 linguri otet balsamic 1 lingura cimbru proaspat…
Read more »





Ghiveci gustos de crap

25 November 2013
Retete_1Ghiveci gustos de crap din: peste, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion, fasole verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg peste (crap) 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 2 linguri bulion 1 mana de fasole verde conservata sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, il freci cu sare…
Read more »





Desert delicios cu pere

25 November 2013
Desert_delicios_cu_pereButurugi cu pere din: faina, zahar, cacao, galbenus, unt, migdale, pere, zahar, vin si amidon. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g zahar 2 linguri cacao 1 galbenus 125 g unt 50 g migdale tocate umplutura: 2 pere 50 g zahar 100 ml vin alb sec 1 lingurita rasa amidon   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »





Cartofi copti, cu rozmarin

25 November 2013
Cartofi_copti_cu_rozmarinCartofi copti, cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi, mai fainosi, curatati si taiati sferturi 100 ml grasime de pasare sare de mare 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, taiate marunt   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Pune cartofii intr-o oala mare cu…
Read more »





Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare

25 November 2013
Tort_de_pere_si_ciocolata_asezonat_cu_merisoare_acrisoareTort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare din: oua, zhar, faina, cacao, blat de pandispan, compot de merisoare, pere, rachiu de pere, ciocolata de merisoare si frisca. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 75 g faina 1 lingura cacao 1 blat de pandispan(circa 250 g, 2 niveluri) 8 linguri compot de merisoare (de la…
Read more »





Salata de varza rosie cu fructe

25 November 2013
Salata_de_varza_rosie_cu_fructeSalata de varza rosie cu fructe din: varza rosie, mere, ceapa, fructe de padure, zahar brun, otet balsamic, seminte de chimen, coaja si suc de portocala. Ingrediente: 800 g varza rosie 2 mere mari 1ceapa mare 200 g fructe de padure congelate 125 g zahar brun 3 linguri otet balsamic 1 lingura seminte de chimen coaja…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna cu pui si sos de rosii

25 November 2013
Lasagna_cu_pui_si_sos_de_rosii_28O reteta savuroasa de Lasagna cu pui si sos de rosii din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagan, cascaval, unt, faina si lapte.   Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 ml supa de pui 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns…
Read more »





Deserturi delicioase: Spuma de ciocolata

25 November 2013
Spuma_de_ciocolataSpuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, frisca, oua, zahar pudra, sos de ciocolata, frisca Inrgedeinte: 200 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita 100 g ciocolata cu lapte, topita 75 ml frisca 5 oua, separate 50 g zahar pudra 150 ml sos de ciocolata gata preparat 300 ml frisca batuta 1 ciocolata, zdrobita…
Read more »





Retete internationale: Spanakopita

25 November 2013
SpanakopitaSpanakopita din: spanac, ulei de masline, patrunjel, coriandru, ceapa verde, feta, oua, foi de plancita, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de spanac proaspăt 4 linguri de ulei de măsline jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt jumătate de legătură coriandru proaspăt 1 ceapă verde mare 300 de grame de feta 3 ouă 10 foi de…
Read more »





Crema de vanilie cu dulceata

25 November 2013
Crema_de_vanilie_cu_dulceataO reteta delicioasa de crema de vanilie cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml frişcă lichidă dulceaţă de fructe   Mod de preparare: Freacă…
Read more »





Retete tv Paprika #8

25 November 2013
Retete_8Retete tv Paprika: Ficat de pui Crostini Ingrediente: 150 g ficăței de pui, curățați de orice urmă de grăsime 1 lingură de ulei de măsline 2 linguri vin Marsala, Porto sau brandy 1 cățel de usturoi pisat sau tăiat felii subțiri 1 lingură salvie tocată sau cimbru sau puțin rozmarin 75 g unt (pentru o…
Read more »





Varza de Bruxelles cu migdale si cimbru

25 November 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_migdale_si_cimbruVarza de Bruxelles cu migdale si cimbru din: varza de bruxelles, slaninuta, usturoi, migdale si cimbru. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 100 g slaninuta 2 catei de usturoi 50 g migdale 1 lingura de cimbru proaspat   Mod de preparare: Fierbe in apa clocotita 600 g varza de bruxelles timp  de 2-3 min. Scurge, apoi…
Read more »





Reteta zilei: Tarta delicioasa cu mere

24 November 2013
Tarta delicioasa cu mereTarta delicioasa cu mere din: faina, zahar, sare, unt, apa rece, mere, suc de lamaie.   Ingrediente aluat: 2 cani faina 1 lingura de zahar ½ lingurita de sare 9 linguri de unt rece nesarat, taiat bucati 6 linguri de apa rece Ingrediente umplutura: 9 mere Sucul de la o lamaie 1 cana de zahar…
Read more »





Gem de pere

24 November 2013
Gem_de_pereGem de pere din: pere, zahar, scortisoara, baton de vanilie si suc de lamaie. Ingrediente: 2,5 kg pere 1 kg zahar 1 baton de scortisoara 1/2 baton de vanilie 1 lingura cu suc de lamaie   Mod de preparare: Spală perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare. Intr-o cratiţă cu fundul gros,…
Read more »





Porcheta cu prune si fenicul

24 November 2013
Porcheta_cu_prunePorcheta cu prune si fenicul din: piept de porc, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, patrunjel, boia de ardei, supa de legume, vin, ulei, fenicul, prune uscate, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2,5 -3 kg piept de porc dezosat, fara sorici (bucata intreaga) 3 cepe 4-5 catei de usturoi 1 lingura seminte de fenicul macinate 4-5…
Read more »





Cocktail cu lapte de cocos si sirop de grenadine

24 November 2013
Cocktail_cu_lapte_de_cocos_si_sirop_de_grenadineCocktail cu lapte de cocos si sirop de grenadine din: sirop de grenadine, zeama de lamaie, lapte de cocos, apa minerala si lamaie. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de grenadine zeama unui sfert de lamaie 2 cl lapte de cocos apa minerala carbogazoasa sau plata o felie de lamaie     Mod…
Read more »





Aperitiv pe baza de ardei rosu si vanata (Ajvar)

24 November 2013
AjvarAjvar din: ardei rosii, vanata, ulei de masline, usturoi, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de ardei roşii 1 vânătă 4 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet de vin sare piper   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 210 ° C. Inţeapă pieliţa vinetei cu un…
Read more »





Retete de sarbatori: Foie gras

24 November 2013
Foie_grasFoie gras din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine, dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper. Ingrediente:  1,2 kg ficat degasca indopata 6 felii de paine prajita 2 linguri faina 100 g unt 2 mere 12 smochine 200 g dulceata de afine 2 linguri zeama de lamaie 50 g chives…
Read more »





Salata calda de creveti

24 November 2013
Salata_calda_de_crevetiO reteta delicioasa de salata calda cu:creveti, ceapa, dovlecei, ardei gras, unt, coniac, marar, otet balsamic, sare. Ingredient 350g creveti decorticati 1 ceapa 1 dovlecel 1 ardei gras 100 g unt 2 linguri coniac 1 lingura de marar 1 lingura de otet balsamic sare Mod de preparare: Spală bine creveţii, şterge-i cu un şervet, după…
Read more »





Gem picant

24 November 2013
Gem_picantGem picant din: mere, prune, pere, zahar, lamaie, ghimbir, baton de scortisoara si nuca. Ingrediente: 1,3 kg mere 1,3 kg prune 900 g pere 2 kg zahar 1 lamaie ghimbir (cam 2 cm) 1 baton de scortisoara 100 g nuca   Mod de preparare: Curăţă de coajă fructele spălate şi îndepărtează sâmburii. Păstrează într-un săculeţ de…
Read more »

Retete gustoase: Calamar umplut

24 November 2013
Calamar_umplutO reteta delicioasa de calamar umplut cu:peste, cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, vin alb sec, unt, piper, otet, sare, frunze de dafin. Ingrediente: 3 calamari 200g file de cod 2 fire de praz 1 lingura de pesmet 1 ou patrunjel verde 200 ml vin alb sec unt piper otet sare frunza de dafin  …
Read more »





Friptura de vita condimentata

24 November 2013
Friptura_condimentataO reteta delicioasa de friptura condimentata cu:carne de vita, otet balsamic, zahar, ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin, cimbrisor, piper, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de vită oţet balsamic 1 lingură cu zahăr 1 ceapă roşie 300 ml vin roşu 100 ml supă de carne de vită 2 crenguţe de rozmarin 1…
Read more »





Retete de post: Crema de dovleac

24 November 2013
Crema_de_dovleacO reteta delicioasa de crema de dovleac cu:dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, maorcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 4 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 3-4 linguri cu smân­tână 2 linguri cu unt pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi lasă-l…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu carne de curcan si legume

24 November 2013
Paste_cu_carne_de_curcan_si_legume_15Paste cu carne de curcan si legume din: paste, carnati de curcan, ardei gras, ceapa, fulgi de ardei rosu, piper, sare, apa, oregano, ulei de masline, rosii, patrunjel, mozzarella, ricotta, parmezan.   Ingrediente: 1 ½ ceasca paste 2 carnați de curcan (doar carnea) ½ ardei gras ½ ceapa ¼ lingurita fulgi de ardei roșu ¼…
Read more »





Supa cu smantana

24 November 2013
Supa_cu_smantanaO reteta delicioasa de supa cu: cartofi, radacina de patrunjel, telina, conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Taie cartofii, rădăcina de…
Read more »





Retete simple: Vinete pane

24 November 2013
Vinete_paneO reteta delicioasa de vinete pane cu: vinete, oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână mărar ulei sare Mod de preparare: Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le…
Read more »





Rulouri de rechin

24 November 2013
Rulouri_de_rechinO reteta delicioasa de rulouri de rechin cu:rechin, spanac, dovlecel, ardei gras, ceapa, branza de vaci, uleiu de masline, sare. Ingrediente: 700g cotlete de rechin 200g spanac 1 ceapa 1 ardei gras 200g branza de vaci 1 dovlecel mic ulei de masline sare Mod de preparare: Taie cea­pa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă…
Read more »





Minitort cu zmeura

24 November 2013
Minitort_cu_zmeuraO reteta gustoasa de minitort cu:zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat, lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g zmeura 200g zahar 200ml lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lamaie 100g frisca Ingrediente blat: 150g biscuiti simpli 50g unt 1 lingura vin alb Mod de preparare: Topeşte untul la foc mic. Opreşte focul, după care…
Read more »





Salata de dovecei

24 November 2013
Salata_de_dovleceiO reteta delicioasa de salata cu: dovlecei, arde gras, varza alba, rosie, unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă mică 1 roşie 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet bal­samic 3 căţei de usturoi sare Mod…
Read more »





Friptura de pui cu unt aromat si salata de rosii

24 November 2013
Friptura_de_pui_cu_unt_aromatO reteta delicioasa de friptura de pui cu: carne de pui, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa verde, frunze de salvie, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri cu ulei de măsline Ingrediente untul aromat: 100 g unt 4 căţei mari de usturoi 2-3 fire de ceapă verde (numai partea verde) frunză…
Read more »





Reteta zilei: Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de salata verde

24 November 2013
Salata_de_ton_cu_capere_si_rosii_cherry_pe_pat_de_salata_verde_7O reteta savuroasa de Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de salata verde din: ton in ulei, maioneza, mustar dijon, suc de lamaie, sare, telina, capere, ceapa verde, frunze de salata si rosii cherry.   Ingrediente: 2 cutii ton in ulei 1/4 ceasca maioneza 1 linguriță. mustar Dijon 1 lingura suc…
Read more »





Orez cu ciuperci si verdeata

24 November 2013
Orez_cu_ciuperciO reteta delicioasa de orez cu: ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt Şi căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe…
Read more »





Pui cu tarhon si cartofi

24 November 2013
Pui_cu_tarhonO reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, piept de pui, ulei, piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet. Ingrediente: 750 g cartofi făinoşi sare 1/2 legătură tarhon 3 buc. piept de pui (cca. 500 g) 2 linguri ulei piper 150 ml lapte 60 g unt nucşoară rasă 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Sarmale de post

24 November 2013
Retete_9Sarmale de post din: varza murata, orez, ciuperci, paine prajita, morcovi, mere, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si boia. Ingrediente: varza murata 1 cana orez 2 cutii ciuperci 4 felii paine prajita 2 morcovi 2 mere 2 cepe ulei 1 crenguta cimbru sare piper boia   Mod de preparare: Ceapa o tai mărunt şi o înăbuşi…
Read more »





Gem de piersici

24 November 2013
Gem_piersiciO reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas, ghimbir si zahar. Este un gem numai bun de umplut nişte fursecuri fragede şi de servit lângă o ceşcuţă de cafea aro­mată. Ingrediente: 10 piersici 1 kg pulpa de ananas 1 ghimbir proaspat 2 kg zahar   Mod de preparare: Dă ananasul prin…
Read more »





Tortilla cu salam chorizo si dovlecei

24 November 2013
Tortilla_cu_salam_chorizo_si_dovleceiTortilla cu salam chorizo si dovlecei din: ceapa rosie, ulei de masline, salam chorizo, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 5 linguri de ulei de măsline 200 de grame de salam chorizo 600 de grame de dovlecei 1 căţel de usturoi zeama unei lămâi bio jumătate de…
Read more »





Piure cu ierburi

24 November 2013
Piure_cu_ierburiPiure cu ierburi din: cartofi, usturoi, smantana, ieburi, lapte. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati in cuburi mari de marimi egale 3 catei de usturoi, decojiti si lasati intregi 4 linguri de smantana lichida pentru gatit 1 mana mare de ierburi amestecate, tocata grosier putin lapte (optional)   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. înţeapă…
Read more »





Tajine de kefta cu menta

24 November 2013
Tajine_de_kefta_cu_mentaTajine de kefta cu menta din: ceapa, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, spata de miel, chifle, oua, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, seminte de chimen, paprika, scortisoara, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt un sfert…
Read more »





Retete de post: Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci

24 November 2013
Retete_1Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci din: ceapa, ciuperci, masline, nuci, morcovi, telina, ulei, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conserva 150 g masline fara samburi 100 g nuci 2 morcovi 1 telina 6 linguri ulei 2 linguri pasta de tomate sare piper   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cartofi cu branza cheddar

24 November 2013
Supa_de_cartofi_cu_branza_cheddar_05Supa de cartofi cu branza cheddar din: unt, ceapa, faina, cartofi rosii, lapte, supa de pui, apa, sare, piper, branza cheddar, piper cayenne, praf de usturoi, praz.   Ingrediente: 1 lingura unt 1 cana ceapa, tocata 2 1/2 linguri faina 3 cani cartofi rosii, cuburi 1 1/4 cana lapte 1 1/4 cani supa de pui…
Read more »





Crap umplut la cuptor

24 November 2013
Crap_umplut_la_cuptorCrap umplut la cuptor din: crap, orez, ciuperci, migdale, vin, lamai, patrunjel, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare (circa 3kg) 70 g orez 1 cutie ciuperci 100 g migdale 200 ml vin alb sec 2 lamai 2 legatura patrunjel 100 ml ulei de dovleac sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele…
Read more »





Cheesecake cu ciocolata

24 November 2013
Cheesecake_cu_ciocolataCheesecake cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, biscuiti, ciocolata alba, mascarpone, lichior, zahar vanile, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita 50 g unt 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti marunt Pentru umplutura: 300g ciocolata alba de menaj, rupta bucati 500 g crema mascarpone 3-4 linguri lichior Amaretto 1 plic zahar…
Read more »





Tocana cu carne de porc

24 November 2013
Tocana_cu_carne_de_porcTocana cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, telina, praz, pasta de tomate, vin, foi de dafin, ardei iute, untura, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc (pulpa, spata) 2 cepe 3 morcovi 1 telina mica 4 fire de praz 2 linguri pasta de tomate 100 ml vin alb demisec…
Read more »





Piure de telina cu sos de hrean

24 November 2013
Piure_de_telina_cu_sos_de_hreanPiure de telina cu sos de hrean din: telina, mere, sos de hrean. Ingrediente: 1 telina de circa 750 g, curatata de coaja si taiata in cuburi 2 mere, decojite si taiate in cuburi 1 lingura sos de hrean   Mod de rpeparare: Pune telina într-o oală mare cu apă şi adu-o la punctul de…
Read more »





Chutney de mere

24 November 2013
Chutney_de_mereChutney de mere din: ceapa, mere, stafide, coriandru, boia de ardie iute, mix aromatic, sare, zahar si otet. Cu un gust şi picant, şi dul­ce, delicatesa de mere este ideală pentru sendvişuri cu brânză albă sau cedar, pentru fripturile de pui ori curcan sau în salatele cu ton şi maioneză (în acest caz, pune doar jumătate…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri umplute cu jeleu de cirese

23 November 2013
Rulouri_umplute_cu_jeleu_de_cirese_15Rulouri umplute cu jeleu de cirese din: tortilla, ulei de canola, inghetata de vanilie, frisca, jeleu de cirese, zahar pudra.   Ingrediente: 1 pachet tortilla ¾ cana ulei de canola 1 cutie inghetata de vanilie 1 bol de frisca 1 borcan jeleu de cirese Zahar pudra   Mod de preparare: Incalziti tortilla cateva secunde intr-o…
Read more »





Muschi de vita cu rozmarin si salvie in aluat

23 November 2013
Muschi_de_vita_in_aluatMuschi de vita cu rozmarin si salvie in aluat din: muschi de vita, unt, aluat, ceapa, usturoi, rozmarin, marar, patrunjel, salvie, ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg muschi de vita (bucata intreaga) 100 g unt 600 g aluat fraged 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 fire de rozmarin 1 legatura…
Read more »





Mancare gustoasa de vinete

23 November 2013
Mancare_gustoasa_de_vineteMancare gustoasa de vinete din: vanata, varza, ceapa, rosii, morcov, pasta de tomate, ceapa verde, foiae de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente:  1 vanata 1 varza 1 ceapa 3 rosii 1 morcov 2-3 linguri cu pasta de tomate 2 fire de ceapa verde 1 foaie de dafin ulei sare piper   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Amaretti si crema de espresso

23 November 2013
Amaretti_si_crema_de_espressoAmaretti si crema de espresso din: albusuri, sare, zahar granulat, aroma de migdale amare, pudra de migdale, zahar pudra, smantana, espresso, cafea si foi de gelatina. Ingrediente: 2 albuşuri un vârf de sare 50 de grame de zahăr granulat o linguriţă de aromă de migdale amare 100 de grame de pudră de migdale 140 de grame…
Read more »





Piure de morcovi si gulioare

23 November 2013
Piure_de_morcovi_si_gulioarePiure de morcovi si gulioare din: morcovi, gulii, miere, unt si frunze de salvie. Ingrediente: 400 g morcovi si 400 g gulioare, curatate si taiate cubulete 2 linguri miere lichida 40 g unt sarat 10 frunze de salvie, tocate   Mod de preparare: Fierbe morcovii si gulioarele la foc mic, in apa sarata, 20 min, pana…
Read more »





Baclava cu fistic

23 November 2013
Baclava_cu_fisticBaclava cu fistic din: migdale, fistic, scortisoara, foi de placinta, unt, zahar pudra, miere si apa de trandafiri. Ingrediente: 150 de grame de migdale fără pieliţă 150 de grame de fistic nesărat 1 lingură rasă cu praf de scorţisoară 15 foi pentru plăcintă refrigerate 80 de grame de unt topit Pentru sirop: 200 de grame de…
Read more »





Paste integrale cu fileu de macrou si smantana

23 November 2013
Paste_integrale_cu_fileu_de_macrou_si_smantanaPaste integrale cu fileu de macrou si smantana din: paste integrale, praz, supa de pui, coaja de lamaie, zeama de lamaie, fileuri de macrou, smantana, patrunjel. Ingrediente: 300 g de paste integrale 2 fire de praz, feliate subtire 150 ml supa de pui cu legume cu continut scazut de sodiu coaja rasa si zeama de…
Read more »





Prajiturele umplute cu fructe

23 November 2013
Prajiturele_umplute_cu_fructePrajiturele umplute cu fructe din: faina, aluat, coaja de protocla, umplutura de fructe, ou si zahar pudra. Ingrediente: faina, pentru intins aluatul 500 g aluat fraged gata preparat coaja de la 1 portocala 500 g umplutura de fructe (mere, stafide, caise uscate, amestecate cu mirodenii si putina untura) 1 ou, batut zahar pudra, pentru ornat  …
Read more »


Carnaciori de berbecut in bacon

23 November 2013
Carnaciori_de_berbecut_in_baconCarnaciori de berbecut in bacon din: pulpa de berbecut, seu de oaie, usturoi, enibahar, scortisoara, pudra de ghimbir, ceapa, chimen, seminte de coriandru, piper, busuioc, menta, patrunjel, orez, mate de oaie, bacon, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de berbecut 250 g seu de oaie 2-3 catei de usturoi 3-4 boabe de enibahar macinate 1…
Read more »





Salata cu legume, spanac si seminte de rodie

23 November 2013
Salata_cu_legume_spanac_si_seminte_de_rodieSalata cu legume, spanac si seminte de rodie dn: cartofi dulci, ceapa rosie, pastarnac, condimente ras el hanout, ulei de masline, spanac, seminte de rodie, feta, otet din sherry. Ingrediente: 2 cartofi dulci 2 cepe rosii, radacinile pastrate intacte, taiate in semirondele 1 pastarnac mare, curatat de coaja si tocat grosier 1 lingura de condimente…
Read more »





Serbet de lamaie cu ghimbir

23 November 2013
Serbet_de_lamaie_cu_ghimbirSerbet de lamaie cu ghimbir din: zahar, lamaie, apa si ghimbir. Ingrediente: 1,5 kg zahar 1 lamaie 750 ml apa ghimbir ras     Mod de preparare: Pune la topit, pe foc domol, zahărul cu apa într-o cratiţă emailată, de preferat una specială pentru dulceţuri. Când zahărul s-a topit, măreşte flacăra şi ia spuma de câte…
Read more »





Reteta zilei: Vita cu taitei de orez

23 November 2013
Vita_cu_taitei_de_orez_15Vita cu taitei de orez din: taitei de orez, amidon, sos de soia, ulei de susan, carne de vita, praz, usturoi, ghimbir, piper alb, zahar, sos de soia, vin de orez, sos de stridii, apa, fasole neagra, apa, muguri de fasole, ulei de sofran, sos de chili.   Ingrediente: 1 pachet taitei de orez 2…
Read more »





Somon cu fenicul

23 November 2013
Somon_cu_feniculSomon cu fenicul din: somon, fenicul, marar, ulei de masline, sare, piper si hartie cerata. Ingrediente: 4 felii de somon 40 g fenicul tocat 40 g marar tocat 40 g ulei de masline sare piper 4 bucati hartie cerata   Mod de preparare: Prăjeşti feniculul tocat mărunt în ulei câteva minute. Aşezi feliile de somon pe…
Read more »





Gasca la cuptor cu galuste de cartofi

23 November 2013
Gasca_la_cuptor_cu_galuste_de_cartofiGasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie…
Read more »





Carnaciori crocanti

23 November 2013
Carnaciori_crocantiCarnaciori crocanti din: carnaciori de bere, porumb de lapte, ou, asre si piper. Ingrediente: 200 g carnaciori de bere 1 cutie cu porumb de lapte 1 ou sare piper macinat negru si rosu   Mod de preparare: Pune pe cate doua scobitori un porumb flancat de cate un carnacior. Tavaleste fiecare formatiune prin ou batut cu…
Read more »





Prăjiturele cu ciocolată

23 November 2013
Prajiturele_cu_ciocolataPrăjiturele cu ciocolată din: unt, ciocolata maruie, visine uscate, nuci, pudra de cacao, faina, praf de copt, zahar tos, coaja de portocala si frisca. Ingrediente: 250 g unt nesărat 200 g ciocolată amăruie de calitate foarte bină (cu 70% cacao), ruptă bucăţele opţional: 150 g vişine uscate opţional: 150 g nuci tocate 80 g pudră de…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de fasole cu cimbru

23 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_cimbruCiorbă de fasole cu cimbru din: boabe de fasole, ceapa, morcovi, telina, cimbru, pulpa de rosii si sare. Ingrediente:  300 g boabe de fasole 1 ceapa 2 morcovi 2 frunze de telina 1 ramurica de cimbru 200 ml pulpa de rosii sare   Mod de preparare: fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi…
Read more »





Carne de vita cu fasole si pasta de ardei iute

23 November 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_si_pasta_de_ardei_iuteCarne de vita cu fasole si pasta de ardei iute din: ulei de masline, ceapa, carne de vita, pasta de ardei iute, amestec de condimente cajun, rosii, supa de vita, ciocolata neagra, coriandru, orez brun, iaurt. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 250 g carne tocata de vita, fara grasime 1…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de fasole picanta cu carne tocata de curcan

23 November 2013
Mancare_de_fasole_picanta_cu_carne_tocata_de_curcan_10Mancare de fasole picanta cu carne tocata de curcan din: sos de chili, carne tocata de curcan, fasole neagra, rosii, apa, condimente, legume.   Ingrediente: 1 cutie de sos de chili ½ kg carne tocata de curcan 2 cutii de fasole neagra 1 cutie rosii, cuburi 1 ½ cana de apa Condimente, dupa gust Legume,…
Read more »





Fileuri de somon cu salata

23 November 2013
Fileuri_de_somon_cu_salataFileuri de somon cu salata din: fileuri de somon, miere, mix de seminte, minole, ulei de masline, otet de vin rosu, nasturel, sfecla rosie. Ingrediente: 2 fileuri de somon fara piele, de circa 140 g fiecare 2  lingurite miere 2-3 linguri mix de seminte pentru salata: 4 minole 1 lingura ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Tocana cu carne de porc, vita si oaie

23 November 2013
Tocana_cu_carne_de_porc_vita_si_oaieTocana Karelian din: carne de porc, carne de vita, carne de vita, ceapa, ulei, castraveti murati, piper, boia de ardei iute si sare. Ingrediente:  250 g carne de porc 250 g carne de vita 250 g carne de oaie 3 cepe 100 ml ulei 1 kg castraveti murati in saramura 1 lingurita rasa piper mozaic 1…
Read more »





Cocktail Miami

23 November 2013
Cocktailuri_5Cokctail Miami din: suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de zahar, sirop de menta, lamaie si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 14 cl suc de ananas 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 cl sirop de menta o felie de lamaie menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »





Pasteles sau Tamales

23 November 2013
Pasteles_sau_TamalesPasteles sau Tamales din: carne de porc, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, pesmet, faina de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1,2 carne tocata de porc 250 g sunca de Praga 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate 1 ardei gras verde 1 legatura patrunjel 100 g pesmet…
Read more »





Placinta cu peste si mirodenii

23 November 2013
Placinta_cu_peste_si_mirodeniiO reteta savuroasa de Placinta cu peste si mirodenii din: urda, coaja de lamaie, capere, hrean, marar, ceapa verde, peste alb afumat, foi de placinta, pesmet, file de peste si ou. Ingrediente: 250 g urda coaja de la 2 lamai 2 linguri capere in saramura, scurse si tocate 1 lingura hrean ras 1 legatura marar,…
Read more »





Retete de post: Ruladă de gutui

23 November 2013
Deserturi_delicioaseRuladă de gutui din: gutui, zahar, stafide, nuci si esenta de rom. Ingrediente: 1/2 gutui 200 g zahar 100 g stafide 100 g nuci 1 esenta de rom   Mod de preparare: Cureţi gutuile şi le tai cubulete. Pui fruc­tele la fiert cu apă, atâta cât să le acopere. Când gutuile s-au înmuiat, pui zahărul şi…
Read more »





Terina cu branza si somon

23 November 2013
Terina_cu_branza_si_somonTerina cu branza si somon din: branza de vaci, mascarpone, branza de burduf, crema de branza, lapte, vin, gelatina, marar, morcovi, somon, lamaie, salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g branza de vaci 200 g mascarpone 200 g branza de burduf 250 g cema de branza 200 ml lapte 100 ml vin alb 2 pliculete gelatina…
Read more »





Friptura cu crusta de mustar si cimbru

23 November 2013
Friptura_cu_crusta_de_mustar_si_cimbruFriptura cu crusta de mustar si cimbru din: fleica de vaca, mustar cu boabe, zahar brun, whisky si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg fleica de vaca, curatata putin de grasime 4 linguri mustar cu boabe 1⁄2 lingura zahar brun 2 linguri whisky 4 ramurele de cimbru   Mod de preparare: Preincalzeste cutorul la semnul 6/200°C. Pune carnea…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de vitel la cuptor, ciuperci cu unt si mujdei de usturoi

23 November 2013
Pulpa_de_vitel_la_cuptor_ciuperci_cu_unt_si_mujdei_de_usturoi_14O reteta savuroasa de Pulpa de vitel la cuptor, ciuperci cu unt si mujdei de usturoi din: pulpa de vitel, ciuperci, unt, usturoi, ierburi de provence, sare, piper si sos de rosii.   Ingrediente: 1 kg pulpa vitel 1 kg ciuperci 50 g unt 3-4 catei usturoi Ierburi de provence Sare si piper Sos de…
Read more »





Supa crema de legume cu iaurt si menta

23 November 2013
Supa_crema_de_legume_cu_iaurt_si_mentaSupa crema de legume cu iaurt si menta din: ceapa rosie, morcovi, pastarnac, dovleac, cartof, usturoi, mix de condimente ras el hanout, supa de legume, iaurt, menta, piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata in 8 cate 300 g de morcovi, pastarnac si dovleac curatat de coaja, toate taiate in bucati de 2 cm 1 cartof…
Read more »





Retete gustoase: Şniţel vânătoresc

23 November 2013
Snitel_vânatorescŞniţel vânătoresc din: muschi de porc, faina, ou, praf de usturoi, boia, lapte, mustar, pesmet, bacon, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de carne, unt, sare, piper si ulei. Ingrediente:  800 g muschi de porc 4 linguri cu faina 1 ou 1 lingurita cu praf de usturoi 1 lingurita cu boia dulce 1/2 cana cu lapte 2…
Read more »





Gulas gustos de pasare

23 November 2013
Gulas_gustos_de_pasareGulas gustos de pasare din: ceapa, ciuperci, piept de curcan, usturoi, sare, piper, chili, ierburi de provence, ulei, piper verde, smantana, unt, faina si ketchup. Ingrediente: 150 g ceapă 170 g ciuperci Champignon (conservă) 800 g piept de curcan 4 căței de usturoi sare piper praf de chili ierburi de Provence 2 linguri ulei 1 linguriță…
Read more »





Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice

23 November 2013
Jambon_la_cuptor_cu_glazura_de_ghimbir_si_citriceJambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon de porc de cca 2,5 kg, dezosat, eventual afumat 50 g radacina de ghimbir, taiat felii subtiri 1 ceapa…
Read more »





Supă savuroasa de conopidă

23 November 2013
Supa_savuroasa_de_conopidaSupă savuroasa de conopidă din: conopida, morcov, ceapa, cartofi, usturoi, unt, apa, sare, piper, patrunjel, ulei si crutoane. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 2 cartofi 3 catei de usturoi 1 cubulet de unt (cam 1 lingurita) circa 1 l apa sare piper patrunjel verde putin ulei crutoane de paine si cascaval   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu caramel si aroma de cocos

22 November 2013
Prajiturele_cu_caramel_si_aroma_de_cocos_05Prajiturele cu caramel si aroma de cocos din: zahar de nuca de cocos, ulei de nuca de cocos, esenta de vanilie, lapte de cocos, sare, nuca de cocos, fulgi de nuca de cocos, ciocolata neagra, migdale, unt de caju.   Ingrediente: 1 ½ cani de zahar de nuca de cocos ½ ceasca de ulei de…
Read more »





Chiftelute de curcan marinate

22 November 2013
Chiftelute_de_curcan_marinateChiftelute de curcan marinate din: ceapa, usturoi, carne de curcan, smantana, ketchup, ou, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, bulion, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 ceapă 1 cățel de usturoi 500 g carne de curcan tocată 50 ml smântâna 1 lingură ketchup 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri pătrunjel sare piper 3 linguri ulei…
Read more »





Rulouri de pui cu legume

22 November 2013
Rulouri_de_pui_cu_legumeRulouri de pui cu legume din: piept de pui, telina, morcovi, cartofi, oua, faina si amestec crocant. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 tije de telina 2 morcovi mari 2 cartofi mari 2 oua 3 linguri cu faina amestec corcant cu mac, sare, piper negru macinat   Mod de preparare: Amesteci bine urmatoarele ingrediente: 100…
Read more »





Salată de conopidă cu broccoli si porumb

22 November 2013
Salata_de_conopida_broccoli_si_porumbSalată de conopidă cu broccoli si porumb  din: broccoli, conopida, boabe de porumb, maioneza, limeta, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g broccoli 400 g conopida 400 g boabe de porumb conservat 4 linguri maioneza 1 limeta (lamaie verde) 1 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert apă cu sare…
Read more »





Cotlet de porc umplut cu mirodenii

22 November 2013
Cotlet_de_porc_umplut_cu_mirodeniiCotlet de porc umplut cu mirodenii din: cotlet de porc, salvie, rozmarin, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, pesmet, ulei de masline, otet de mere si sare de mare. Ingrediente: un cotlet de porc de cca 1,8 kg dezosat, cu soriciul crestat 6 frunze de salvie, tocate grosier 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier 1…
Read more »





File de salau in prosciutto

22 November 2013
File_de_salau_in_prosciuttoFile de salau in prosciutto din: file de salau, prosciutto de vita, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, salvie, lamaie, vin, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau 300 g prosciutto de vita 600 g rosii cherry 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 6-7 frunze de salvie 1 lamaie…
Read more »





Colţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră

22 November 2013
Coltunasi_cu_sfecla_rosie_si_brânza_de_capraColţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră din: faina, oua, sare, apa, piureu, branza de capra, nucsoara si gris. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 2 oua 1/2 lingurita sare apa calda pireul obtinut de la o sfecla rosie coapta pentru umplutura: 250 g branza de capra 1 ou 1 varf cutit praf de nucsoara…
Read more »





Prajitura Pavlova cu visine si lichior

22 November 2013
Prajitura_Pavlova_cu_visine_si_lichiorPrajitura Pavlova cu visine si lichior din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, malai, esenta de vanilie, cacao, visine in alcool, frisca, zahar pudra, lichior amaretto si biscuiti amaretti. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite malai 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingura cacao, cernuta Pentru…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu