miercuri, 20 noiembrie 2013

Retete de toamna #33

Retete de toamna:

Budinca de cartofi cu sunca

30 September 2013
Budinca_de_cartofi_cu_suncaBudinca de cartofi cu sunca din: cartofi, ceapa verde, sunca afumata la rece, lapte batut, smantana, grasime, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 750 g catofi 2 cepe verzi 50 g sunca afumata la rece 250 g lapte batut 150 g smantana grasime pentru ungerea formei o legatura patrunjel frunze piper negru macinat sare   Mod de…
Read more »





Supa crema cu ciuperci de padure

30 September 2013
Supa_crema_cu_ciuperci_de_padureSupa crema cu ciuperci de padure din: ceapa, lapte, bureti, ciuperci, ulei vegetal, faina de grau, zeama de legume, cimbrisor, piper, sare. Ingrediente: 2 cepe 200 ml lapte 250 g bureti galbeni 250 g ciuperci albe 2 linguri ulei vegetal 30 g faina de grau 375 ml zeama de legume o legatura cimbrisor proaspat piper…
Read more »





Rata cu fructe de padure

30 September 2013
Rata_cu_fructe_de_padureRata cu fructe de padure din: piept de rata, aluat de foitaj, fructe de padure, zahar tos, zahar vanilinat, miere, ghimbir, usturoi, sos de soia, rozmarin, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept de rata mai mare un pachet aluat de foitaj 400 g fructe de padure congelate 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat…
Read more »





Rulada cu ciocolata si crema de branza

30 September 2013
Rulada_cu_ciocolata_si_crema_de_branzaRulada cu ciocolata si crema de branza din: ciocolata neagra, faina, oua, crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt, smantana dulce. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra 4 linguri cu faina 2 oua pentru umplutura: 200 g crema de branza 250 g mascarpone 1 fiola esenta de vanilie pentru glazura: 100 g…
Read more »





Salata de orez cu fructe de mare

30 September 2013
Salate_7Salata de orez cu fructe de mare din: orez, cimbru, frunze de rozmarin, maioneza, verdeata, sare, oua, moluste, creveti, oua, rosii, ridichi de luna, castraveti, frunze de salata. Ingrediente: 200 g orez 1 ramura de cimbru 4-6 frunze de rozmarin moluste si creveti 1 ceasca de maioneza verdeata tocata 1 lingura cu sare 3 rosii…
Read more »





Budincă de quinoa cu lapte de soia

30 September 2013
Desert_2Budincă de quinoa cu lapte de soia din: quinoa, lapte de soia, zahar brun, zahar vanilat, smochine deshidratate. Ingrediente: 200 g quinoa (nefiarta) 350 ml lapte de soia 2 lingurite zahar brun 1 plic zahar vaniliat smochine deshidratate, pentru decor   Mod de preparare: Pui quinoa într-o sită deasă, apoi o treci printr-un jet de…
Read more »





Reteta zilei: Varza calita la cuptor cu carnati de casa

30 September 2013
Varza_calita_la_cuptor_cu_carnati_de_casa_22Varza calita la cuptor este o macare traditionala romaneasca si ca sa iasa buna de tot trebuie neaparat sa folositi carnatii de casa. Cu ingrediente ieftine si la indemana oricui, Varza calita la cuptor cu carnati de casa nu necesita atentie deosebita la preparare, dar rezultatul final este gustos si satios.   Ingrediente 1 varza…
Read more »





Ardei marinati pentru iarna

30 September 2013
muraturiArdei marinati pentru iarna din: ardei capia, masline, branza de capra, branza de vaca, unt, seminte de chimen, piper rosu, zahar, otet balsamic, ulei de masline, sare. Ingrediente: 8 ardei capia roşii 200 g măsline 400 g brânză de capră 100 g brânză de vacă 20 g unt 30 g seminţe de chimen piper roşu…
Read more »





Friptura de curcan cu sos de mere

30 September 2013
Friptura_de_curcan_cu_sos_de_mereFriptura de curcan cu sos de mere din: carne de curcan, ulei, supa, mere, rosii, zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg carne de curcan (piept) ulei supa mere rosii zahar sare busuioc   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi în şerveţele, tăiaţi felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu miere şi puţină supă, apoi…
Read more »





Crap in sos de bere

30 September 2013
Crap_in_sos_de_bereCrap in sos de bere din: medalioane de crap, lamaie, bacon, morcovi, ceapa rosie, telina, bere, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4 medalioane de crap cu os 1 lamaie 8 felii de bacon 2 morcovi 1 ceapa rosie mare 4 tulpini de telina 300 ml de bere foi de dafin sare piper   Mod…
Read more »





Raţă cu sos şi ciuperci

30 September 2013
Rata_cu_sos_si_ciuperciRaţă cu sos şi ciuperci din: piept de rata, para, prune uscate, caise uscate, otet de mere, unt, zahar tos, coniac, ciuperci, amidon, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un piept de rata o para trei prune uscate trei caise uscate trei linguri cu otet de mere 30 g unt o lingura cu zahar…
Read more »





Chec cu ciocolata si esenta de vanilie

30 September 2013
Chec_cu_ciocolata_si_esenta_de_vanilieChec cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, esenta de vanilie, faina, zahar, unt. Ingrediente: 140 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 50 ml smantana dulce 6 oua 1 fiola esenta de vanilie 70 g faina 180 g zahar 140 g unt   Mod de preparare:…
Read more »





Crap cu smantana

30 September 2013
Retete_1Crap cu smantana din: crap, smantana, sare, ulei, suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g crap 1 lingura cu smantana sare 1 lingurita cu ulei 1/2 lingurita suc de lamaie patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi crapul, îl sărezi şi îl înăbuşi în ulei şi puţină apă până se frăgezeşte, dar fără să…
Read more »





Bors de fasole pastai cu sos de ou

30 September 2013
Ciorbe_si_borsuriBors de fasole pastai cu sos de ou din: fasole pastai, oua, faina, rosii, ardei grasi, leustean, bors, sare, smantana, ceapa. Ingrediente: 1 kg fasole pastai (tanara si fara ate) 4 oua fierte tari 1 lingura cu faina 2 ardei grasi 2 rosii bine coapte leustean tocat 1 l bors 1 lingura rasa cu sare…
Read more »





Zacusca cu ghebe si gogosari

30 September 2013
Zacusca_05Zacusca cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi se…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu galuste de faina

30 September 2013
Supa_de_pui_cu_galuste_de_faina_07Supa de pui cu galuste de faina din: pui, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, nap, patrunjel, marar, sare, piper alb, oua, ulei, sare, apa minerala, faina.   Ingrediente: 1 pui taiat bucati 3 morcovi, curatati si taiati bucati 3 tulpini de telina cu frunze, taiate bucati 2 bucati pastarnac, curatat si taiat bucati 2 cepe, taiate…
Read more »





Rata cu sos de branza si broccoli

30 September 2013
Rata_cu_sos_de_branza_si_broccoliRata cu sos de branza si broccoli din: piept de rata, broccoli, faina, lapte dulce, branza cu mucegai, ceapa, rozmarin, sare, piper, paine prajita. Ingrediente: 1 piept de rata mai mare 500 g broccoli o lingura cu faina 300 ml lapte dulce 200 g branza cu mucegai o ceapa alba un for de romzarin sare…
Read more »





Muschiulet umplut cu ficatei de pasare

30 September 2013
Muschiulet_umplut_cu_ficatei_de_pasareMuschiulet umplut cu ficatei de pasare din: muschi de porc, sare, piper, mustar, ficatei de pasare, ceapa, usturoi, unt, ou, mere, zeama de lamaie, cimbru, rozmarin, patrunjel verde, pesmet, ulei, bere. Ingrediente: 1.6 kg muşchi de porc sare piper 1 lingura muştar 200 g ficăţei de pasăre 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 30 g…
Read more »





Hribi cu usturoi si ienibahar

30 September 2013
Hribi_cu_usturoi_si_ienibaharHribi cu usturoi si ienibahar din: hribi, usturoi, frunze de dafin, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, ulei, sare. Ingrediente: 500 g g hribi (mânătărci) 4 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 10 boabe de piper negru 2-3 boabe ienibahar 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui sare   Mod de preparare:…
Read more »





Somon cu mac şi sparanghel

30 September 2013
Somon_cu_mac_si_sparanghelSomon cu mac şi sparanghel din: cotlete de somon, sparanghel, seminte de mac, morcovi, telina, ardei gras, ceapa, usturoi, boia dulce, lamaie, salvie, vin, unt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de somon 400 g sparanghel 100 g seminte de mac doi morcovi o telina mica doi ardei grasi o ceapa usturoi o lingurita cu…
Read more »





Salata de pepene rosu cu sos

30 September 2013
Salata_de_pepene_rosu_cu_sosSalata de pepene rosu cu sos din: pepene rosu, fistic, migdale, stafide, menta, lapte dulce, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, rom, ghimbir, frisca. Ingrediente: 500 g pepene rosu 100 g fistic 100 g migdale 50 g stafide 4 fire de menta 500 ml lapte dulce 4 galbenusuri 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat sare…
Read more »





Sucul de rosii: Leac antimahmureală

29 September 2013
Suc_de_rosiiÎn momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Totuşi, în cazul în care s-a făcut exces, pentru a nu vă trezi a doua zi cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, e bine să cunoaşteţi câteva remedii simple şi eficiente. O stare dată de etanol Mahmureala…
Read more »





Retete de muraturi pe alese

29 September 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Dovlecei…
Read more »





Compoturi si dulceturi, preparate de nelipsit pe timp de iarna

29 September 2013
CompotPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot delicios de piersici Compot delicios de piersici din: piersici,…
Read more »





3 retete de zacusca de fasole pentru o iarna gustoasa

29 September 2013
Zacusca_07Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei…
Read more »





Aerul rece, un remediu pentru pierderea in greutate

29 September 2013
Dieta4Un bebeluş e mult mai vulnerabil la frig decât un adult, însă tocmai de aceea natura l-a dotat cu un sistem special de producere a căldurii necesare corpului. E vorba despre ţesutul adipos brun sau grăsimea brună (BAT – brown adipose tissue), despre care până de curând se credea că, pe măsură ce copilul înaintează…
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu crema de ciocolata

29 September 2013
Desert_rece_cu_crema_de_ciocolata_10Desert rece cu crema de ciocolata din: ciocolata neagra, smantana, unt, pudra de cacao, alune, nuci, migdale.   Ingrediente: 300g ciocolata neagra 150ml smantana 25g unt pudra de cacao alune, nuci, migdale zdrobite     Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucati mici. Incalziti smantana in cuptorul cu microunde. Se toarna smantana in bolul cu…
Read more »





Paste tricolore cu legume

29 September 2013
Paste_tricolore_cu_legumePaste tricolore cu legume din: spaghete tricolore, vanata, dovlecel, ardei capia, ardei gras, masline, ceapa alba, ceapa rosie, ulei de masline, cimbru, parmezan, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g spaghete tricolore o vanata un dovlecel doi ardei capia un ardei gras 200 g masline negre o ceapa alba o ceapa rosie doi catei de…
Read more »





Somon in aluat de foi cu spanac

29 September 2013
Somon_in_aluat_de_foi_cu_spanacSomon in aluat de foi cu spanac din: file de somon, sare, piper, aluat de foi, spanac, ou. Ingrediente: 500 g file de somon sare piper 350 g aluat de foi 300 g spanac 1 ou   Mod de preparare: Somonul se spală cu apă rece, se şterge şi se desprinde pielea cu un cuţit…
Read more »





Masti cu fructe

29 September 2013
Fructe3Din portia zilnica de fructe, poti sa-ti pui cateva deoparte numai si numai pentru tine. In final, toata familia se va bucura de chipul tau radios. Portocale pentru ten curat Un fruct atat des intalnit te trage de maneca din fructiera: portocala! In­cear­­ca o masca pe baza de portoca­le folo­sind pulpa zdrobita a fructului, amestecata…
Read more »





Cura de toamna: sucuri naturale de legume si fructe

29 September 2013
Sucuri_1Sucurile se obtin din legume si fructe proaspete, de buna calitate, cultivate cu ingrasamant natural, curatate, spalate si stoarse prin centrifugare. Sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, conditie esentiala pentru calitatea lor. Se poate prepara intr-o singura repriza toata cantitatea necesara pentru o zi si se pastreaza la rece, la frigider, in sticle…
Read more »





Varza cu carne de porc si cimbru

29 September 2013
Varza_cu_carne_de_porc_si_cimbruVarza cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza, ceapa, gogosar, ardei gras, cimbru, sare, piper, rosii, ulei, marar. Ingrediente: 500 g carne de porc taiata cuburi, de marime potrivita 2 kg varza taiata fideluta 1 ceapa tocata 1 gogosar taiat julien 1 ardei gras rosu, taiat julien cimbru sare piper boabe…
Read more »





Rondele cu sunca

29 September 2013
Rondele_cu_suncaRondele cu sunca din: faina, drojdie, lapte dulce, unt, cartofi, sunca, ceapa, stafide, oua, branza de vaci, telemea, sare, piper, spanac, ulei de floarea soarelui, zahar tos. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 260 ml lapte dulce 50 g unt 500 g cartofi 300 g sunca o ceapa alba 50 g stafide 4 oua…
Read more »

Ciuperci cu ceapa si ardei gras

29 September 2013
muraturi_6Ciuperci cu ceapa si ardei gras din: ciuperci de padure, ceapa, ardei grasi, otet de vin, apa, sare, frunza de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: 1 kg ciuperci de pădure proaspete (hribi, opintici) 4 cepe mici 2 ardei graşi roşii 250 ml oţet de vin 500 ml apă…
Read more »





Reteta zilei: Fidea de orez cu ou si coriandru

29 September 2013
Fidea_de_orez_cu_ou_si_coriandru_14Fidea de orez cu ou si coriandru din: fidea de orez, zahar brun, suc de limeta, sos de soia, ulei, praz, usturoi, oua, muguri de fasole, coriandru, arahide prajite.   Ingrediente: 1 pachet fidea de orez 3 linguri de zahar brun 2 linguri suc proaspat de limeta 1/4 ceasca sos de soia 2 lingurite ulei…
Read more »





Pastrav cu sos si legume

29 September 2013
Pastrav_cu_sos_si_legumePastrav cu sos si legume din: pastravi, mazare, vinete, ciuperci, unt, lamai, rosii uscate in ulei, patrunjel, pesmet, vin, ceapa, usturoi, cartof, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pastravi 400 g mazare doua vinete 400 g ciuperci 250 g unt doua lamai 100 g rosii uscate in ulei o legatura de patrunjel 4 linguri cu pesmet 200…
Read more »





Mămăligă cu mozzarella

29 September 2013
Mamaliga_cu_mozzarellaMămăligă cu mozzarella din: malai, apa, sare de mare, sos pesto, mozzarella, ardei capia, rosii uscate in ulei, migdale, fistic, ceapa verde, usturoi verde, piper. Ingrediente: 250 g malai 800 ml apa sare de mare 200 g sos pesto 300 g mozzarella un ardei capia 100 g rosii uscate in ulei 100 ml miez de…
Read more »





Trucuri si modalitati de preparare a muraturilor

29 September 2013
muraturi_5Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Rosii…
Read more »





Chec de castane cu seminte de pin

29 September 2013
Chec_de_castane_cu_seminte_de_pinChec de castane cu seminte de pin din: faina de castane, apa, stafide, seminte de pin, ulei de masline, rozmarin. Ingrediente: 250 g faina de castane 500-700 ml apa 75 g stafide 50 g seminte de pin 1 lingurita ulei de masline 2 fire de rozmarin   Mod de preparare: Se cerne făina într-un cas¬tron…
Read more »





Desert cu hrişcă şi miere

29 September 2013
Desert_cu_hrisca_si_miereDesert cu hrişcă şi miere din: hrisca, lapte, lapte de cocos, litchii, miere, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, apa de portocale, nuca de cocos, sare. Ingrediente: 100 g hrisca 300 ml lapte 200 ml lapte de cocos doua portocale o conserva de litchii 50 g miere zahar vanilinat 50  migdale 50 g miez de…
Read more »





Ciorba cu varza si smantana

29 September 2013
Ciorba_cu_varza_si_smantanaCiorba cu varza si smantana din: varza, ceapa, morcovi, marar, smantana, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 varza mare taiata fideluta 3 cepe tocate 3 morcovi dati prin razatoare 1 legatura de marar tocat 100 ml smantana 3 rosii decojite si tocate 1-2 linguri de ulei sare   Mod de preparare: Incingi uleiul şi căleşti legumele…
Read more »





Ardei iute in otet cu stafide

29 September 2013
Ardei_iute_in_otet_cu_stafideArdei iute in otet cu stafide din: ardei iute, stafide, apa, miere de albine, otet, sare. Ingrediente: 800 g ardei iute 100 g stafide 250 ml apă 250 ml miere de albine 250 ml oţet sare   Mod de preparare: Se spală ardeii iuţi, apoi li se taie codiţele şi se pun într-un castron mai…
Read more »





Pizza cu bacon si măsline

29 September 2013
Pizza_cu_bacon_si_maslinePizza cu bacon si măsline din: faina, sare, zahar tos, drojdie, ulei, apa, rosii, bacon, ardei capia, masline, mozzarella, migdale, cimbru, piper, ceapa rosie. Ingrediente: 680 g faina o lingurita cu sare o lingurita cu zahar tos 15 g drojdie ulei 360 ml apa o conserva de rosii 400 g bacon feliat un ardei capia…
Read more »





Reteta zilei: Supa de legume cu carne de vita

29 September 2013
Supa_de_legume_cu_carne_de_vita_08Supa de legume cu carne de vita din: unt, ceapa, morcovi, telina, cartofi, mazare, carne de vita, supa de carne de vita, cimbru, sare.   Ingrediente: 2 linguri unt 2 cepe, cuburi 2 cani de morcovi, cuburi 4 cesti telina, cuburi 5 cesti de cartofi, cuburi 1 cana mazare 1 kg carne de vita, taiata…
Read more »





Paste cu somon afumat si andive

29 September 2013
Paste_cu_somon_afumat_si_andivePaste cu somon afumat si andive din: tagliatelle, somon afumat, salata radichio, andive, ceapa, usturoi, vin, lamaie, unt, busuioc, fistic, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g somon afumat o salata radichio 3 andive 4 catei de usturoi o ceapa alba 100 ml vin alb sec o lamaie 250 g unt o lingurita cu…
Read more »





Clatite cu salata

29 September 2013
Clatite_cu_salataClatite cu salata din: oua, praf de copt, iaurt, zahar tos, faina, varza rosie, castravete, ardei capia, stafide, sos de soia, otet balsamic, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: doua oua praf de copt 300 ml iaurt 5 g zahar tos 300 g faina o varza rosie un castravete verde doi ardei capia 50 g stafide…
Read more »





Gogosari in otet cu usturoi si frunze de telina

29 September 2013
muraturi_4Gogosari in otet cu usturoi si frunze de telina din: gogosari, usturoi, otet, zahar, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de telina, sare. Ingrediente: 1 kg gogoşari curăţaţi 6 căţei de usturoi 150 ml oţet de 9o 2 linguri zahăr 10-15 boabe de piper 2 lingurite boabe de muştar câteva frunze de ţelină sare…
Read more »





Paine cu migdale

29 September 2013
Paine_cu_migdalePaine cu migdale din: faina, zahar tos, drojdie, ulei de masline, lapte dulce, migdale, miere, esenta de lamaie, sare, zahar vanilinat, portocala, sos de ciocolata. Ingrediente: 500 g faina 50 g zahar tos 25 g drojdie 50 ml ulei de masline 200 g fructe uscate 300 ml lapte dulce 100 g migdale 50 ml miere…
Read more »





Ficăţei cu bacon şi sos

29 September 2013
Ficatei_cu_bacon_si_sosFicăţei cu bacon şi sos din: ficatei de pui, bacon, ardei grasi, ardei capia, rosii, arpagic, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ardei iute, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 400 g bacon feliat doi ardei grasi doi ardei capia 500 g rosii 100 g arpagic o ceapa alba…
Read more »





Lumea dulceturilor si compoturilor de casa

29 September 2013
DulceataPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot de prune cu scortisoara Compot de prune cu scortisoara…
Read more »





Ardei capia umpluti cu varza si ardei iute

29 September 2013
muraturi_3Ardei capia umpluti cu varza si ardei iute din: varza, sare, zahar, chimen, ardei capia, frunze de dafin, ardei iute, apa, otet, zahar, sare, piper boabe. Ingrediente: 1 varză mică sau 1/2 varză mare 2 linguri sare 2 lingurite zahăr 1 lingurita chimen 6-8 ardei capia 2-3 frunze de dafin 1-2 ardei iuţi 0.5 litri…
Read more »





Bors de crap cu cartofi si suc de rosii

29 September 2013
Supa si ciorbeBors de crap cu cartofi si suc de rosii din: crap, otet, cartofi, ceapa, ardei iute, ardei capia, bors, suc de rosii, marar, leustean, ulei de floarea soarelui, piper, sare. Ingrediente: 800 g crap 1 lingura oțet sau zeama de la o lămâie 3 cartofi 2 cepe 1 ardei iute 1 ardei capia 500 ml…
Read more »





Vitel la tigaie cu legume

29 September 2013
Vitel_la_tigaie_cu_legumeVitel la tigaie cu legume din: muschi de vitel, ghimbir, sos de soia, vin dulce, morcovi, broccoli, ceapa, usturoi, ulei, mazare, sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vitel o bucatica de ghimbir (3 cm) 1  lingura sos de soia 50 ml vin dulce 2 morcovi 250 g broccoli 1 ceapa 2 catei de usturoi 1…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu orez

29 September 2013
Supa_de_pui_cu_orez_04Supa de pui cu orez din: pui, morcov, ceapa, telina, patrunjel, sare, apa rece, oua, suc de lamaie, orez, sare, piper.   Ingrediente: 1 pui de gatit, taiat bucati 1 morcov, taiat bucati 1 ceapa, taiata bucati 2 tulpini de telina, taiate bucati ½ legatura patrunjel 2 lingurite de sare 12 cani de apa rece…
Read more »





Placinta rapida cu varza murata

29 September 2013
Placinta_rapida_cu_varza_murataPlacinta rapida cu varza murata din: ulei, apa minerala, praf de copt, sare, faina, varza murata, ceapa, bulion, ulei, frunza de dafin, piper. Ingrediente: pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1 praf de copt sare faina cat cuprinde pentru umplutura: 1 varza murata taiata fideluta 2 cepe tocate 3 linguri bulion 2-3…
Read more »





Sunca cu mascarpone

29 September 2013
Sunca_cu_mascarponeSunca cu mascarpone din: mascarpone, prosciutto crudo, capere, pepene galben, sare, piper, rucola, capere, pepene galben. Ingrediente: 250 g mascarpone 12 felii de prosciutto crudo 4 linguri capere 100 g pulpa de pepene galben sare piper pentru decor: rucola capere feliute de pepene galben   Mod de preparare: Pentru rulouri, toci capere si tai cubulete…
Read more »





Zacusca, o alegere delicioasa pentru zilele de post

29 September 2013
Zacusca_07Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de vinete cu boia Zacuscă de vinete cu boia din: ulei, vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei 4 vinete 4 ardei grași 2 cepe 2 roșii boia…
Read more »





Supa crema de legume cu smantana

29 September 2013
Supa_crema_de_legume_cu_smantanaSupa crema de legume cu smantana din: ulei, ceapa, telina verde, praz, usturoi, cartofi dulci, supa de legume, nucsoara, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: 60 ml ulei 2 cepe 2 fire telina verde 1 fir de praz 2 catei de usturoi 1 kg cartofi dulci 800 ml supa de legume 1…
Read more »





Praz cu ghimbir si ardei iute

29 September 2013
muraturiPraz cu ghimbir si ardei iute din: praz, ghimbir, boabe de piper, boabe de mustar, foid ed afin, ardei iute, otet, apa, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg praz 250 g ghimbir boabe de piper boabe de muştar 4 foi dafin 2 ardei iuţi roşii 500 ml oţet 500 ml apă 50 g zahăr 1…
Read more »





Cele mai periculoase regimuri de slăbit

28 September 2013
Dieta3Aţi încercat nenumărate diete până acum, dar tot n-aţi reuşit să slăbiţi? Poate nu aţi respectat ca la carte regulile impuse, nu aţi făcut deloc mişcare sau poate aţi avut ghinionul să optaţi pentru un regim nepotrivit. Conform Daily Mail, experţii din cadrul Asociaţiei Dieteticienilor din Marea Britanie (BDA) au realizat un top al celor…
Read more »





Tarhonul, un remediu impotriva balonarii

28 September 2013
TarhonPlantele aromate sunt delicioase, dar şi preţioase pentru sănătate. „Micul dragon”, cum este numit tarhonul în limba latină, pentru că ajută la tratarea muşcăturilor veninoase de şarpe, reglează şi stimulează funcţia gastrică, ajută la asimilarea substanţelor nutritive şi este totodată o plantă-minune în cazul balonărilor, constipaţiei sau al insomniilor. Folosit de greci la tratarea durerilor…
Read more »





Ghimbirul, potrivit pentru tratatea bronsitei

28 September 2013
GhimbirUn condiment picant şi un ingredient excelent pentru o limonadă savuroasă, ghimbirul e recunoscut de asiatici din timpuri străvechi, pentru efectele sale medicale extraordinare. Acest produs e ideal în caz de febră, are efect puternic analgezic, consumat cu regularitate distruge paraziţii intestinali şi… are efect de Viagra. În plus, dacă e consumat cu regularitate va…
Read more »





Măşti din fructe

28 September 2013
FructeDacă atunci când vă gândiţi la fructe o faceţi doar în scop alimentar, iată că a sosit timpul să deveniţi inventive şi să păstraţi câteva fructe şi pentru tenul dumneavoastră. Veţi afla că strugurii, lămâile, merele, portocalele, bananele, dar şi uleiul de măsline nu vă vitaminizează doar dacă le mâncaţi, ci şi dacă le adăugaţi…
Read more »





Tartine cu legume şi peşte

28 September 2013
Tartine_cu_legume_si_pesteTartine cu legume şi peşte din: vanata, dovlecel, ceapa verde, usturoi verde, fileuri de peste, sos de soia, ulei de masline, lamaie, rosii cherry, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: o vanata un dovlecel o legatura ceapa verde un fir de usturoi verde 500 g fileuri de peste sos de soia 150 ml ulei de masline o…
Read more »





Dovlecei umpluti cu carne de vitel si ciuperci

28 September 2013
Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_vitel_si_ciuperciDovlecei umpluti cu carne de vitel si ciuperci din: ardei iute, ceapa verde, mere, carne tocata de vitel, dovlecei, ciuperci, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei iute 2 cepe verzi 2 mere 300 g carne tocata de vitel 4 dovlecei 200 g ciuperci Champignon 1 linguri ulei 2 fire busuioc proaspat sare piper  …
Read more »





Supa cu broccoli si ciuperci

28 September 2013
Supa_cu_broccoli_si_ciuperciSupa cu broccoli si ciuperci din: ciuperci, broccoli, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, paste, ulei, busuioc, sare, piper, lamaie, smantana, iaurt, crutoane cu usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 500 g broccoli doua cepe un morcov o radacina de patrunjel o telina mica doi ardei grasi 250 g paste 100 ml ulei…
Read more »


Blinii cu sos de fructe

28 September 2013
Blinii_cu_sos_de_fructeBlinii cu sos de fructe din: faina, praf de copt, lapte de soia, ou, curmale, gutui, ananas, scortisoara, vin, zahar tos, sare, lamaie, ulei, menta, frisca. Ingrediente: 250 g faina o lingura cu praf de copt 250 ml lapte de soia un ou 8 curmale doua gutui o conserva de ananas o lingurita cu scortisoara…
Read more »





Gem de macese cu cuisoare

28 September 2013
Gem_de_macese_cu_cuisoareGem de macese cu cuisoare din: macese, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg macese, taiate in jumatati si curatate, fara codite si flori 1 kg zahar 1/2 lingurita cuisoare macinate   Mod de preparare: Se acoperă măceşele cu apă. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 30 min. până ce se înmoaie. Apoi…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu banane si nuci

27 September 2013
Prajitura_cu_banane_si_nuci_11Prajitura cu banane si nuci din: unt, zahar, oua, banane, lapte, vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nuci, fulgi de ciocolata.   Ingrediente: 1/2 ceasca unt nesarat 1 cana de zahar 2 oua 3 banane 1/4 cana de lapte 1 lingurita vanilie 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/2…
Read more »





Rosii murate cu ceapa

27 September 2013
Rosii_murate_cu_ceapaRosii murate cu ceapa din: rosii, ceapa, usturoi, tarhon, vin, otet, sare, zahar, boabe de piper. Ingrediente: 1,5 kg rosii sau gogonele 350 g ceapa 4 catei de usturoi 4 fire de tarhon 500 ml vin alb 500 ml otet 2 lingurite sare 1 lingurita zahar 1 lingura boabe de piper negru   Mod de…
Read more »





Usturoi marinat cu mirodenii

27 September 2013
Usturoi_marinat_cu_mirodeniiUsturoi marinat cu mirodenii din: usturoi, otet, zahar, sare, foi de dafin, boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, ienibahar, cimbru, rozmarin, tarhon, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g usturoi proaspat 500 ml otet 50 g zahar 1 lingurita de sare 2 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 2…
Read more »





Rulada de pui cu ardei

27 September 2013
Rulada_de_pui_cu_ardeiRulada de pui cu ardei din: piept de pui, ardei, ceapa, ulei, oregano, piper, boia, sare, apa, vin. Ingrediente: 3 bucati de piept de pui fara os 1 ardei rosu 1 ardei gralben 1 ceapa mare ulei oregano piper boia sare 150 ml apa 75 ml vin alb sec   Mod de preparare: Speli carnea…
Read more »





Vită cu legume şi sos

27 September 2013
Vita_cu_legume_si_sosVită cu legume şi sos din: carne de vita, fasole verde, mazare, arpagic, ciuperci, cartofi, ceapa, usturoi verde, faina, lapte dulce, vin rosu, frunza de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g carne de vita 400 g fasole vrde 300 g mazare 100 g arpagic 300 g ciuperci 4 cartofi doua cepe doua fire de…
Read more »





Cuiburi de verdeaţă cu ouă

27 September 2013
Cuiburi_de_verdeata_cu_ouaCuiburi de verdeaţă cu ouă din: cartofi, broccoli, lapte dulce, oua, unt, salata rucola, lamaie, rosii, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 300 g broccoli 200 ml lapte dulce 4 oua 70 g unt 200 g salata rucola o lamaie 4 rosii o lingura cu busuioc verde tocat 50 ml ulei…
Read more »





Muraturi asortate (reteta traditionala)

27 September 2013
Muraturi_asortateMuraturi asortate din: morcovi, gogonele, gulii, broccoli, conopida, castraveciori, ardei gras, sare, zahar, otet, verdeata, marar, boabe de mustar, boabe de coriandru. Ingrediente: circa 1 kg legume asortate, de dimensiuni comparabile (morcovi, gogonele, gulii, ceapa, broccoli, conopida, castarveciori si ardei gras) 30 g sare 125 g zahar 350 ml otet cu verdeata 1/2 legatura marar…
Read more »





Piscoturi cu capsune

27 September 2013
Piscoturi_cu_capsune Piscoturi cu capsune din: faina, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte, albusuri, ciocolata neagra, frisca, migdale, capsune, sare. Ingrediente: 150g faina 220 g unt 80 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 25 ml lapte dulce doua albusuri 350 g ciocolata neagra 300 ml frisca 100 g migdale 400 g capsune un sfert de lingurita…
Read more »





Supa de creveti thailandeza

27 September 2013
Supa_de_creveti_thailandezaSupa de creveti thailandeza din: supa de pasare, ardei iute, radacina de ghimbir, cuisoare, usturoi, ciuperci, unt, creveti, sare, coriandru, lemongrass, suc de limete, muguri de bambus, ceapa verde, taitei de orez. Ingrediente: 750 ml supa de pasare 1-4 ardei iuti 1 bucata radacina de ghimbir de circa 5 cm lungime 2-4 cuisoare usturoi 6…
Read more »





Salata de rosii cu oua

27 September 2013
Salate_3Salata de rosii cu oua din: oua, rosii, sos de soia, mustar, patrunjel, miez de nuca, migdale, castraveti murati, masline verzi, pudra de curry, paine prajita. Ingrediente: 4 oua 4 rosii o lingura cu sos de soia o lingura cu mustar o legatura de patrunjel 100 g miez de nuca 100 g migdale doi castraveti…
Read more »





Desert Flamingo

27 September 2013
Desert_FlamingoDesert Flamingo din: faina de grau, amidon din cartofi, lapte, cascaval, unt, suc de sfecla, piper, sare. Ingrediente: o lingurita faina de grau o lingurita amidon din cartofi 1,5 din pahar lapte 150 g cascaval ras 200 g unt cateva pitauri suc de sfecla piper negru macinat sare   Mod de preparare: Se amesteca amidonul…
Read more »





Reteta zilei: Mic dejun delicios cu cartofi si oua ochiuri

27 September 2013
Mic_dejun_delicios_cu_cartofi_si_oua_ochiuri_07Mic dejun delicios cu cartofi si oua ochiuri din: cartofi, ulei, oua, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 linguri de ulei 2 oua sare si piper, dupa gust patrunjel proaspat tocat, pentru garnitura     Mod de preparare: Curatati cartofii si taiati cuburi. Adaugati intr-o oala si fierbeti 3 minute, scurgeti bine.…
Read more »





Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi

27 September 2013
Hribi_in_otet_cu_foi_de_dafin_si_usturoiHribi in otet cu foi de dafin si usturoi din: ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, otet de vin, apa, cuisoare, piper alb, foaie de dafin, sare, ulei de masline. Ingrediente: 400 g ciuperci de pădure (gălbiori, hribi, ghebe) 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 ml oţet de vin de…
Read more »





Blinii cu sos iute si oua de prepelita

27 September 2013
Blinii_cu_sos_iute_si_oua_de_prepelitaBlinii cu sos iute si oua de prepelita din: iaurt, faina, oua, praf de copt, oua de prepelita, ardei iute, ardei capia, amidon, vin, miere, rosii cherry, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 375 ml iaurt 375 g faina 3 oua de gaina un pliculet praf de copt 8 oua de prepelita un ardei…
Read more »





Midii in ulei cu rosii uscate

27 September 2013
Midii_in_ulei_cu_rosii_uscateMidii in ulei cu rosii uscate din: midii, rosii uscate, ierburi de provence, sare, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 200 g midii 100 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingura amestec de ierburi de Provence sare piper 1 lamaie 200 ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă midiile, se freacă cu peria şi se…
Read more »





Pâine cu cartofi si seminţe de dovleac

27 September 2013
Retete_8Pâine cu cartofi si seminţe de dovleac din: faina, cartof, ulei, seminte de dovleac, sare, seminte de chimen, drojdie, apa. Ingrediente: 650 g faina 1 cartof mare fiert 2 linguri ulei 6 linguri seminte de dovleac sare seminte de chimen 1 cubulet drojdie 300 ml apa calduta   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în puţină…
Read more »





Pasta picanta cu usturoi

27 September 2013
Pasta_picanta_cu_usturoiPasta picanta cu usturoi din: ardei iute, usturoi, ketchup, otet, sare. Ingrediente: 400 g ardei iuţi 6 căţei de usturoi 15 ml ketchup dulce 2 linguri oţet 1 lingurita sare     Mod de preparare: Se spală ardeii şi se curăţă de cotor. Se taie în bucăţete mici, se pun într-o oală, se amestecă bine…
Read more »





Svaiter pane cu sparanghel

27 September 2013
Svaiter_pane_cu_sparanghelSvaiter pane cu sparanghel din: svaiter, sparanghel, usturoi, cartofi, ulei de masline, otet de mere, ou, pesmet, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 bucati svaiter 500 g sparanghel o capatana de usturoi 3 cartofi 250 ml ulei de masline 100 ml otet de mere un ou 100 g pesmet o lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de porc cu vita

27 September 2013
Chiftelute_de_porc_cu_vita_05Chiftelute de porc cu vita din: ceapa rosie, branza, nuci de pin, rosii uscate, sos worcestershire, fulgi de ardei rosu, usturoi, oua, carne de vita, carne de porc, pesmet, patrunjel, oregano.   Ingrediente: ½ ceapa rosie, tocata marunt ½ ceasca branza rasa 3 linguri nuci de pin prajite 3 linguri de rosii uscate, tocate 1…
Read more »





Păstrăv cu spanac şi mămăligă

27 September 2013
Pastrav_cu_spanac_si_mamaligaPăstrăv cu spanac şi mămăligă din: pastravi, spanac, apa, malai, cascaval, sos de soia, lamai, usturoi, sare, ulei, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 pastravi 500 g spanac un litru apa 300 g malai 300 g cascaval doua lingura sos de soia doua lamai 4 catei de usturoi o lingura cu sare mare ulei de floarea soarelui…
Read more »





Paste cu legume şi măsline

27 September 2013
Paste_cu_legume_si_maslinePaste cu legume şi măsline din: paste, dovlecei, ardei capia, usturoi, masline verzi, rosii, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 300 g paste doi dovlecei doi ardei capia 3 catei de usturoi 200 g masline verzi umplute 200 g frunze de spanac o conserva de rosii o ceapa un ardei…
Read more »





Budinca de cartofi cu oregano si cascaval

27 September 2013
Budinca_de_cartofi_cu_oregano_si_cascavalBudinca de cartofi cu oregano si cascaval din: cartofi, ceapa, oua, smantana, cascaval, usturoi, sare, piper, chimen, oregano, patrunjel. Ingrediente: 450 g cartofi 2 cepe 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval 4 catei de usturoi sare piper chimen macinat oregano 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Cureti cartofii si ceapa, apoi ii…
Read more »





Legume murate cu ciuperci

27 September 2013
Legume murate cu ciuperciLegume murate cu ciuperci din: ciuperci, conopida, gogosari, ceapa, dovlecei, apa, otet, boabe de mustar, boabe de piper alb, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci) 500 g conopidă 4 gogoşari 4 cepe 2 dovlecei 1 litru apă 500 ml oţet boabe de muştar boabe de piper alb 10 lingurite zahăr 30 g…
Read more »





Piept de curcan cu cuscus aromat

27 September 2013
Piept_de_curcan_cu_cuscus_aromatPiept de curcan cu cuscus aromat din: piept de curcan, ulei, sare, piper, oregano, cuscus, suc de lamaie, rosii cherry, castraveti, curcuma, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute, lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan dezosat ulei sare piper zdrobit grosier oregano pentru garnitura: 250 g cuscus 3 linguri suc de lamaie 380 g rosii…
Read more »





Midii cu paste si sos

27 September 2013
Midii_cu_paste_si_sosMidii cu paste si sos din: midii, ceapa, ulei, vin, ciuperci, ardei iute, usturoi, patrunjel, paste scoici, sare, piper. Ingrediente: 800 g midii 2 cepe 4 linguri ulei 170 ml vin alb 150 g ciuperci Champignon 2 ardei iuti tocati 2 catei de usturoi 4 fire patrunjel 500 g paste scoici sare piper   Mod…
Read more »





File de ton cu dovlecei

27 September 2013
Retete_5File de ton cu dovlecei din: ton, suc de lamaie, sare, piper, rosie, ulei de masline, nucsoara, usturoi, busuioc. Ingrediente: 4 felii de ton 2 linguri suc de lamaie sare piper 1 rosie 40 g dovlecei 4 linguri ulei de masline nucsoara rasa 1 catel de usturoi 1 legatura busuioc   Mod de preparare: Feliile…
Read more »





Pâine dulce cu fructe uscate

27 September 2013
Pâine_dulce_cu_fructe_uscatePâine dulce cu fructe uscate din: faina, drojdie, arpacas, lapte dulce, unt, zahar pudra, ou, rom, esenta de lamaie, caise uscate, stafide, sare, zahar vanilinat, migdale, fistic. Ingrediente: 625 g faina 25 g drojdie 100 g arpacas 225 ml lapte dulce 50 g unt 100 g zahar pudra un ou 50 g rom o lingura…
Read more »





Reteta zilei: Mix de muraturi cu ardei iute

27 September 2013
Mix_de_muraturi_cu_ardei_iute_05Mix de muraturi cu ardei iute din: morcovi, telina, ardei gras, conopida, masline, ardei iute, sare, apa, otet, condimente, zahar. 1/2 kg morcovi, curatati si feliati . 1/2 telina, taiata bucati 2 ardei gras rosii, taiati cuburi 1/2 conopida, rupta buchetele ½ kg masline, fara samburi, taiate bucati 10-12 ardei iuti tocati 1 ceasca de…
Read more »





Rosii murate cu busuioc

27 September 2013
Rosii_murate_cu_busuiocRosii murate cu busuioc din: rosii cherry, piper, busuioc, otet de vin, sare, zahar. Ingrediente: 500 g roşii cherry 1 plic piper 1 legatura busuioc proaspăt 200 ml oţet de vin 2 pliculete sare 40 g zahăr     Mod de preparare: Se spală bine busuiocul, după care se lasă să se scurgă de apă.…
Read more »





Ficat cu sos si dovlecei

27 September 2013
Ficat_cu_sos_si_dovleceiFicat cu sos si dovlecei din: ficat de vitel, dovlecei, ceapa rosie, sos de soia, stafide, vin, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper, coriandru, legume de sezon, paine prajita. Ingrediente: 600 g ficat de  vitel doi dovlecei doua cepe rosii doua linguri cu sos de soia 50 g stafide 500 ml vin alb sec…
Read more »





Ardei copti cu branza de capra

27 September 2013
Ardei_copti_cu_branza_de_capraArdei copti cu branza de capra din: ardei grasi, branza de capra, ciuperci, ceapa, busuioc, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5 ardei grasi rosii potriviti 750 g branza de capra 5 ciuperci potrivite 1 ceapa mare busuioc proaspat oregano proaspat sare piper ulei   Mod de preparare: Speli ardeii, ii tai jumatati si le scoti…
Read more »

Somon cu tartă de porumb

27 September 2013
Somon_cu_tarta_de_porumbSomon cu tartă de porumb din: medalioane de somon, praz, lapte, oua, paine, porumb, parmezan, unt, sare, piper, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 4 medalioane de somon un fir de praz 500 ml lapte dulce doua oua jumatate de paine 200 g porumb din conserva 100 g parmezan 50 g unt sare piper patrunjel lamaie   Mod…
Read more »





Salata cu carne de pui si pere

27 September 2013
Salata_cu_carne_de_pui_si_pereSalata cu carne de pui si pere din: file de pui, pere, castravete, ardei dulce, lamai, maioneza, alune de padure, patrunjel, sare. Ingrediente: 200 g file de pui fiert 2 pere zemoase un castravete un ardei dulce 1/2 lamai 4 linguri maioneza 30 g alune de padure curatate frunze de patrunjel sare   Mod de…
Read more »





Micul dejun are o importanţă crucială în sănătatea inimii noastre

26 September 2013
Mic_dejunÎncă din copilărie ni se spune că trebuie să mâncăm bine dimineaţă, iar părinţii şi bunicii noştri ne spuneau că motivul este acela că omleta şi laptele de la micul dejun ne ajută să avem energie toată ziua. Este adevărat, însă oamenii de ştiinţă merg mai departe de-atât şi au explicat, în urma unor studii…
Read more »





Spanacul şi ţelina, alimente pentru o piele frumoasă

26 September 2013
Spanac3Pentru a combate efectele alimentaţiei defectuoase a timpurilor noastre, compusă în special din fast-food, băuturi acidulate şi dulciuri cu mult zahăr rafinat, putem opta, din când în când, pentru alimente bogate în vitamine care ne ajută nu numai să fim sănătoşi, ci şi frumoşi. Pentru a avea o piele de bebeluş, trebuie să mâncăm somon…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu pere si ciocolata

26 September 2013
Tort_cu_pere_si_ciocolata_13Tort cu pere si ciocolata din: prajituri, unt, pere, branza philadelphia, smantana, ciocolata, zahar, lichior, gelatina, lamaie.   Ingrediente: 200g prajituri uscate cu nuci 100 g unt 450 – 500g de pere 375gr branza philadelphia 300ml smantana 100g ciocolata 4 linguri zahar 1 lingura lichior (dupa preferinta) 10g gelatina lamaie   Mod de preparare: Se…
Read more »





Tarta cu ceapa, bacon si cascaval

26 September 2013
Tarta_cu_ceapa_bacon_si_cascavalTarta cu ceapa, bacon si cascaval din: ceapa, ulei, bacon, cimbru, smantana, oua, cascaval, sare, piper, blat de tarta. Ingrediente: 3 cepe 1 lingura ulei 12 felii bacon 4 fire cimbru tocat 350 ml smantana 2 oua 10 linguri cascaval ras sare piper 1 blat de tarta frantuzeasca   Mod de preparare: Se curata ceapa, se…
Read more »





Mâncare de legume cu sos de soia si porumb

26 September 2013
Mâncare_de_legume_cu_sos_de_soia_si_porumbMâncare de legume cu sos de soia si porumb din: hrisca, dovlecei, ardei capia, ardei grasi, porumb, miez de nuca, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100 g hrisca doi dovlecei doi ardei capia doi ardei gasi 100 g porumb din conserva 100 g miez de nuca o…
Read more »





Fursecuri cu alune şi vanilie

26 September 2013
Fursecuri_cu_alune_si_vanilieFursecuri cu alune şi vanilie din: zahar brun, unt, unt de alune, ou, faina, sare, zahar vanilinat, ciocolata neagra, alune de padure, ghimbir, scortisoara, susan, cafea. Ingrediente: 150 g zahar brun 50 g unt 100 g unt de alune un ou 200 g faina un sfert de lingurita cu sare doua pliculete zahar vanilinat 100…
Read more »





Branza marinata cu rozmarin si cimbru

26 September 2013
Branza_marinata_cu_rozmarin_si_cimbruBranza marinata cu rozmarin si cimbru din: rozmarin, cimbru, ardei iute, frunze de dafin, branza, boabe de piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi rozmarin şi cimbru 4 ardei iuţi roşii 3 frunze de dafin 500 g brânză (de preferat de capră) 8 boabe de piper alb 500 ml ulei de măsline   Mod de…
Read more »





Ficăţei de pui cu ceapă şi nuci

26 September 2013
Ficatei_de_pui_cu_ceapa_si_nuciFicăţei de pui cu ceapă şi nuci din: ficatei de pui, vin, ceapa, nuci, suc de rosii, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 250 ml vin alb sec 4 cepe albe potrivite 100 g nuci zdrobite grosier 150 ml suc de rosii ardei iute rosu, taiat julien 3-4 catei…
Read more »





Coaste marinate de porc la grătar

26 September 2013
Coaste_marinate_de_porc_la_gratarCoaste marinate de porc la grătar din: coaste de porc, sos de soia, miere, usturoi, ceapa, boia iute, sos de gratar. Ingrediente: un kg coaste de porc 200 ml sos de soia 3 linguri miere 2 catei de usturoi o ceapa o lingura boia iute 3 linguri sos de gratar   Mod de preparare: Cu…
Read more »





Mancare de mazare cu vita

26 September 2013
Mancare_de_mazare_cu_vitaMancare de mazare cu vita din: mazare, carne de vita, morcov, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, ciuperci, fasole verde. Ingrediente: 500 g mazare 600 g carne de vita un morcov o ceapa rosie 4 catei de usturoi doia ardei capia 5 rosii o lingura…
Read more »





Gogosari in otet cu telina si miere

26 September 2013
Gogosari_in_otet_cu_telina_si_miereGogosari in otet cu telina si miere din: gogosari, sare, zahar, telina, usturoi, boabe de piper, otet, miere. Ingrediente: 1 kg gogoşari necurăţaţi 1 lingurita sare 1 lingura zahăr 1 ţelină mică cu frunze 5-6 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 15-20 boabe de muştar 80-100 ml oţet de 9° 1 lingurita miere  …
Read more »





File de rechin cu legume

26 September 2013
File_de_rechin_cu_legumeFile de rechin cu legume din: fileuri de rechin, fasole verde, morcovi baby, ardei capia, ardei iute, amidon, vin alb, seminte de mac, rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui, busuioc, lamai. Ingrediente: 4 fileuri de rechin 400 g fasole verde 300 g morcovi baby 3 ardei capia un ardei iute o lingura cu amidon…
Read more »





Mâncare de hrişcă cu vinete

26 September 2013
Mâncare_de_hrisca_cu_vineteMâncare de hrişcă cu vinete din: hrisca, vanata, ceapa rosie, rosii uscate, scortisoara, ghimbir, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, miez de nuca, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 150 g hrisca o vanata doua cepe rosii 100 g rosii uscate in ulei un sfert de lingurita cu scortisoara un sfert de lingurita cu ghimbir…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu branza si ciuperci

26 September 2013
Bruschete_cu_branza_si_ciuperci_14Bruschete cu branza si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, vin, patrunjel, cimbru, crema de branza.   Ingrediente: 1 bagheta, taiata felii ulei de masline 2 cepe, tocate 1 catel de usturoi, tocat 300gr ciuperci ¼ lingurita de sare Piper negru proaspat macinat ⅓ pahar vin alb sec 1 lingura…
Read more »





Zacusca de vinete cu rosii si morcovi

26 September 2013
Zacusca_16Zacusca de vinete cu rosii si morcovi din: vinete, rosii, gogosari, ardei grasi, ardei capia, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 10 vinete mari 4 kg roşii 30 gogoşari mari 5 ardei graşi 5 ardei capia 500 g ceapă 300 g morcovi 700-800 ml ulei 1 căpăţână de usturoi…
Read more »





Spaghete cu carne si rosii

26 September 2013
Spaghete_cu_carne_si_rosiiSpaghete cu carne si rosii din: spaghete, rosii, carne, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet spaghete 500 g rosii de gatit o cutie mare carne conservata o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se oune carnea din conservă si se lasă puţin să se călească Se adaugă roşiile tăiate…
Read more »





Creveti picanti cu maioneza si wasabi

26 September 2013
Creveti_picanti_cu_maioneza_si_wasabiCreveti picanti cu maioneza si wasabi din: maioneza, coriandru, pasta de wasabi, suc de limete, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, praf de chili, sare, piper, creveti, lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza 3 linguri coriandru verde tocat 1 lingurita pasta de wasabi 2 lingurite suc de limete 3 catei de usturoi 80 ml ulei…
Read more »





Iuţari la cuptor, cu mălai

26 September 2013
Retete_3Iuţari la cuptor, cu mălai din: iutari, ulei de floarea soarelui, malai, sare, piper, mujdei de usturoi. Ingrediente: 1 kg iutari (ciuperci) ulei de floarea soarelui malai sare piper mujdei de usturoi   Mod de preparare: Pentru început, cureţi şi speli foarte bine iuţarii. Aceste ciuperci au pălării mari, pe care le tai în bucăţi…
Read more »





Vinete marinate cu ardei iute si capere

26 September 2013
Vinete_marinate_cu_ardei_iute_si_capereVinete marinate cu ardei iute si capere din: vinete, lamai, capere, ceapa, ardei iute, oregano, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 2 lămâi 2 lingurite capere păstrate în saramură 1 ceapă 2-3 ardei iuţi 2-3 crengute oregano sau o linguriţă oregano uscat ulei de măsline sau de floarea…
Read more »





Mancare de castraveti cu ardei gras si rosii

26 September 2013
Mancare_de_castraveti_cu_ardei_gras_si_rosiiMancare de castraveti cu ardei gras si rosii din: castraveti, rosii, pasta de rosii, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveti de gradina 3-4 rosii coapte, de gatit o lingura pasta de rosii o ceapa un ardei gras 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Castraveţii se spală binş şi apoi se curăţă…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu chiftelute si sos de rosii

26 September 2013
Sandwich_cu_chiftelute_si_sos_de_rosii_17Sandwich cu chiftelute si sos de rosii din: carne de vita, carnat, ardei gras, ceapa, usturoi, sos worcestershire, ceapa, sare, piper, ou, pemset, sos de rosii, oregano, fulgi de ardei, mozzarella, parmezan.   Ingrediente pentru chiftele: 1/ 2 kg de carne de vita 1 carnat ¼ ceasca ardei gras verde ¼ cana ceapa tocata 2…
Read more »





Sarlota – crema de lamaie

26 September 2013
SarlotaSarlota – crema de lamaie din: oua, lamai, limeta, branza mascarpone, zahar pudra, unt, gelatina, ananas, ciocolata neagra, afine, coacaze rosii, migdale, fistic, ghimbir. Ingrediente: 3 oua doua lamai o limeta 250 g branza mascarpone 150 g zahar pudra 20 g unt 5 g gelatina o conserva de ananas 200 g ciocolata neagra 200 g…
Read more »





Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan

26 September 2013
Tarta_cu_rosii_uscate_branza_de_vaci_si_parmezanTarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan din: faina, unt, apa rece, sare, rosii uscate, branza de vaci, oregano, smantana, parmezan, oua, usturoi, sare, piper. Ingrediente: blat: 400 g faina 125 g unt 3 linguri apa rece sare umplutura: 8 jumatati de rosii uscate conservate in ulei 400 g branza de vaci 2…
Read more »





Dovlecel cu floare pane

26 September 2013
Retete_1Dovlecel cu floare pane din: dovlecei cu floare, feta, seminte de chimen, ou, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: dovlecei mici, cu floare in varf 50 g feta 1 lingurita seminte de chimen pisate 1 ou sare piper faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Scoţi cu grijă pistilul de la floare, apoi o ţii…
Read more »





Rulada din pate de ficat

26 September 2013
Rulada_din_pate_de_ficatRulada din pate de ficat din: unt, ceapa, usturoi, ficat de pasare, coniac, praf de mustar, sare, piper, marar. Ingrediente: pentru pate: 100 g unt o ceapa un catel de usturoi 450 g ficat de pasare o lingura coniac o lingura praf de mustar sare piper pentru garnitura: un pachet unt o legatura marar  …
Read more »





Pricomigdale cu lichior

26 September 2013
Pricomigdale_cu_lichiorPricomigdale cu lichior din: zahar, albusuri, faina de migdale, lichior amaretto. Ingrediente: 300 g zahar 3 albusuri 200 g faina de migdale 20 ml lichior Amaretto   Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul. Se adaugă albuşurile şi se amestecă foarte bine. Apoi, se pune lichiorul şi se amestecă din nou foarte…
Read more »





Cartofi cu şuncă si sos

26 September 2013
Cartofi_cu_sunca_si_sosCartofi cu şuncă si sos din: cartofi, sunca, ardei capia, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, praz. Ingrediente: 700 g cartofi 300 g sunca doi ardei capia doi ardei grasi 4 cepe 4 catei de usturoi 500 g rosii 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper cimbru praz…
Read more »





Supa de varza cu rosii si ardei grasi

26 September 2013
Supa_de__varza_cu_rosii_si_ardei_grasiSupa de varza cu rosii si ardei grasi din: varza, ardei grasi, morcovi, ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare. Ingrediente: 1/2 varza medie 2 ardei grasi 2 morcovi o ceapa mare 1/2 kg rosii bine coapte 5 ciuperci albe 2 linguri ulei o legatura marar sare   Mod de preparare: In oala de fiert se…
Read more »





Salata de gogosari cu varza si telina pentru iarna

26 September 2013
Salata_de_gogosari_cu_varza_si_telina_pentru_iarnaSalata de gogosari cu varza si telina pentru iarna din: gogosari, varza, telina, morcovi, ardei grasi, boabe de piper, otet, miere, sare, telina verde. Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 varză albă 1 ţelină mare 2-3 morcovi 2-3 ardei graşi 10-15 boabe piper 500-750 ml oţet de 9 150-200 g miere sare 2-3 rămurele de ţelină…
Read more »





Reteta zilei: Supa de salata creata cu carnati afumati

26 September 2013
Supa_de_salata_creata_cu_carnati_afumati_07Supa de salata creata cu carnati afumati din: ulei de masline, carnati afumati, ceapa, usturoi, supa de pui, apa, cartofi, sare, salata creata.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 3 carnati afumati, taiati felii 2 cesti de ceapa 2 linguri usturoi tocat 4 cesti supa de pui 3 cani de apa 5 cartofi,…
Read more »





Tarta cu spanac si pui

26 September 2013
Tarta_cu_spanac_si_puiTarta cu spanac si pui din: mei, supa de pasare, sare, piper, ulei de floarea soarelui, oua, branza de vaci, lapte, patrunjel, ceapa verde, usturoi, cascaval, piept de pui, frunze de spanac. Ingrediente: (1 cana=250 ml) blat: 1 cana mei 1 cana supa de pasare sare piper 3 linguri ulei de floarea soarelui umplutura: 4…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu