sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Retete de toamna #15

Retete de toamna:

Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici

9 November 2013
Prajitura_crocanta_cu_piersici_07Prajitura crocanta cu piersici din: piersici, esenta de vanilie, sirop de artar, faina, scortisoara, inghetata, migdale, faina de migdale, ulei de nuca de cocos, sirop de artar, sare.   Ingrediente: 6 piersici, feliate 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de sirop de artar 1 lingura de faina ¼ lingurita de scortisoara Inghetata pentru servire…
Read more »





Ghiveci cu praz şi gulii

9 November 2013
Ghiveci_cu_praz_si_guliiGhiveci cu praz şi gulii din: gulii, varza alba, morcovi, cartofi, praz, bulion, ulei, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 300 g gulii tinere, de marime mijlocie 200 g varza alba 4 morcovi mari 2 cartofi 1 fir de praz sau 1 ceapa mare 100 g bulion…
Read more »





Chiftele de peste cu garnitura de cartofi natur

9 November 2013
Chiftele_de_peste_cu_garnitura_de_cartofi_naturChidtele de peste cu garnitura de cartofi natur din: peste file, oua, paine, lapte, ardei gras, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei, sare, faina, piper. Ingrediente: 1 kg peste file 2 oua 4 felii paine 200 ml lapte 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa…
Read more »





Turnedo de vită cu sos

9 November 2013
Turnedo_de_vita_cu_sosTurnedo de vită cu sos din: turnedouri de vita, coniac, unt, ceapa verde, usturoi, rosii, ardei capia, frunza de dafin, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare, piper, varza rosie, castraveti verzi, marar. Ingrediente: 4 turnedouri de vita 100 ml coniac 50 g unt o legatura…
Read more »





Supa de cascaval cu verdeata

9 November 2013
Supa_de_cascaval_cu_verdeataSupa de cascaval cu verdeata din: unt, faina, zeama de carne, cascaval, paine, ulei vegetal, frunze de patrunjel, nucsoara, piper, sare. Ingrediente: 60 g unt 60 g faina 1,5 l zeama in care a fiert carnea 180 g cascaval 6 felioare paine ulei vegetal frunze…
Read more »





Tochitura cu carne de porc

9 November 2013
Tochitura_cu_carne_de_porcTochitura cu carne de porc din: carne de porc, limba de porc, ficat de porc, rinichi de porc, otet, carnati afumati, vin, ceapa, pasta de bulion, rosii, condiment din legume uscate, piper, boia dulce, usturoi, cimbru, ardei iute, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g carne…
Read more »





Somon afumat cu legume

9 November 2013
Somon_afumat_cu_legumeSomon afumat cu legume din: cartofi, broccoli, conopida, morcovi, ceapa verde, usturoi, Ingrediente: 600 g cartofi 500 g broccoli 200 g conopida doi morcovi o legatura ceapa verde 3 catei de usturoi 500 ml lapte dulce 500 g cascaval o lingurita cu cimbru uscat 300…
Read more »





Aperitiv cu salată

9 November 2013
Aperitiv_cu_salataAperitiv cu salată din: aluat de foitaj, parmezan, ou, varza rosie, miez de nuca, stafide, oua de prepelita, sos de soia, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, caise uscate, menta. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 100 g parmezan un ou o varza…
Read more »





Desert cu fructe rosii

9 November 2013
Desert_cu_fructe_rosiiDesert cu fructe rosii din: zmeura, coacaze rosii, capsuni, visine, zahar, amidon, vodca. Ingrediente: 750 g fructe rosii (zmeura, coacaze rosii, capsune, visine) 50 g zahar 40 g amidon un pahar vodca de visine sau rom   Mod de preparare: Fructele se aleg, se spala…
Read more »





Tuslama cu burta de vita

9 November 2013
Tuslama_cu_burta_de_vitaTuslama cu burta de vita din: burta de vita, picioare de vaca, usturoi, sare, radacini de hrean. Ingrediente: 1 kg burta de vita 1-2 picioare de vaca sau un rasol 1 captana de usturoi sare 2-3 radacini de hrean   Mod de preparare: Cureţi burta…
Read more »





Dovlecei la cuptor cu sos

9 November 2013
Retete_1Dovlecei la cuptor cu sos din: dovlecei, smantana, usturoi, ceapa verde, marar, rosii, branza de vaca. Ingrediente: 2 dovlecei mari 150 g smantana 6 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar 3 rosii mari 300 g branza de vaca, potrivit de sarata…
Read more »





Reteta zilei: Penne cu legume si sos de rosii

9 November 2013
Penne_cu_legume_si_sos_de_rosii_06Penne cu legume si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, inimi de anghinare, boabe de porumb, vin rosu, fulgi de ardei rosu, masline, sare, piper, penne.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, tocat…
Read more »





Broccoli cu branza halloumi si ardei iute

9 November 2013
Broccoli_cu_branza_halloumi_si_ardei_iuteBroccoli cu branza halloumi si ardei iute din: broccoli, ulei de masline, branza halloumi, garam masala, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, lipii. Ingrediente: 1 broccoli, rupt in buchetele 1 lingura ulei de masline 225 g de branza halloumi, feliata 1 lingurita…
Read more »





Pizza cu peste si dovlecel

9 November 2013
Pizza_cu_peste_si_dovlecelPizza cu peste si dovlecel din: apa, drojdie, ulei, faina, sare, peste, rosii, masline, dovlecel, suc de rosii, busuioc, oregano. Ingrediente: pentru aluat: 1 cana apa calduta drojdie cat o nuca 4 linguri ulei 400 g faina sare pentru umplutura: 250 g peste alb file…
Read more »





Crema cu dulceata de cirese

9 November 2013
Crema_cu_dulceata_de_cireseCrema cu dulceata de cirese din: lapte de cocos, lapte, frisca, tapioca, zahar tos, nuca de cocos, caise, afine, dulceata de cirese, zahar vanilinat, sare, miez de nuca, menta, fistic. Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 500 ml lapte 250 ml frisca 125 g tapioca…
Read more »





Supă cu măruntaie de pui şi cu găluşte

9 November 2013
Supa_cu_maruntaie_de_pui_si_cu_galusteSupă cu măruntaie de pui şi cu găluşte din: maruntaie de pui, morcovi, telina, cartof, radacina de patrunjel, oua, ulei, sare, gris, patrunjel. Ingrediente: 250 g maruntaie de pui (inima, pipota sau ficatei) 2 morcovi 1 telina mica 1 cartof mare 1 radacina de patrunjel…
Read more »





Pui fript, cu sos de roşii

9 November 2013
Pui_fript_cu_sos_de_rosiiPui fript, cu sos de roşii din: pui, sunca afumata, lamaie, unt, usturoi, spaghete, sos de rosii, frunze de tarhon. Ingrediente: 1 pui mare 30 g sunca afumata 1 lamaie 50 g unt usturoi spaghete sos de rosii frunze de tarhon   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Pui in sos de ghimbir si chili

9 November 2013
Pui_in_sos_de_ghimbir_si_chili_04Pui in sos de ghimbir si chili din: ulei, unt, margarina, faina, sare, ghimbir, piper, pulpe de pui, miere, sos de chili, sos de soia.   Ingrediente 3 linguri de ulei 3 linguri unt sau margarina 1/3 cana de  faina 3/4 lingurita de sare 1…
Read more »





Iepure cu legume sotate

9 November 2013
Iepure_cu_legume_sotateIepure cu legume sotate din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz…
Read more »





Cartofi cu sos de usturoi si nuci

9 November 2013
Cartofi_cu_sos_de_usturoi_si_nuciCartofi cu sos de usturoi si nuci din: cartofi, usturoi, ulei, ulei de masline, nuci, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 capatani de usturoi 1 ceascuta ulei 2-3 linguri ulei de masline 100 g nuci sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi…
Read more »





5 fructe excelente pentru tenul tau

9 November 2013
Fructe pentru tenCapsunele hidrateaza Delicioasele capsune sunt excelente pentru tenul deshidratat, deoarece aceste fructe contin multa vitamina C, un nutrient esential pentru a avea o piele frumoasa. Iei, asadar, cinci capsune pe care le zbrobesti si adaugi o lingura de smantana proaspata. Le amesteci si aplici pasta…
Read more »





Burger cu carne de pui si mango

9 November 2013
Burger_cu_carne_de_pui_si_mangoBurger cu carne de pui si mango din: piept de pui, cimbru, ulei de masline, amestec de condimente, zeama de lime, chifle, mango, rosie, salata verde, maioneza, ketchup. Ingrediente: 2 bucati piept de pui fara piele frunzele de la cateva fire de cimbru 1 lingura…
Read more »





Supă de ghebe cu găluşte

9 November 2013
Supa_de_ghebe_cu_galusteSupă de ghebe cu găluşte din: ghebe, telina, fasole verde, morcov, mazare, praf de copt, ulei, ceapa, sare, piper, oua, gris, patrunjel, condiment din legume uscate, smantana. Ingrediente: 300 g ghebe 1 telina de dimensiune medie 120 g fasole verde 1 morcov 100 g mazare…
Read more »





Sote de ciuperci cu ardei iute

9 November 2013
Sote_de_ciuperci_cu_ardei_iuteSote de ciuperci cu ardei iute din: vin alb, ulei, ciuperci, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 50 ml vin alb sec 2 linguri ulei 500 g ciuperci albe proaspete 1/2 capatana usturoi 1/2 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Se spală ciupercile…
Read more »





Cuscus cu ton

9 November 2013
Cuscus_cu_tonCuscus cu ton din: cuscus, rosii cherry, ton in ulei, lamaie, naut, salata, ceapa verde, masline, miez de nuca, castraveti verzi, rosii uscate, sare, piper, ulei de masline, cimbru, ardei iute. Ingrediente: 200 g cuscus 200 g rosii cherry doua conserve ton in ulei o…
Read more »





Pui cu usturoi si sos de rosii

9 November 2013
Pui_cu_usturoi_si_sos_de_rosiiPui cu usturoi si sos de rosii din: pui, unt, rosii, usturoi, sare, piper, vin alb. Ingrediente: 1 pui mare 150 g unt 4 rosii 1 capatana de usturoi sare piper negru macinat 1/2 l vin alb   Mod de preparare: Speli puiul şi îl…
Read more »





Ardei capia umpluti cu crema de branza

9 November 2013
Ardei_capia_umpluti_cu_crema_de_branzaArdei capia umpluti cu crema de branza din: ardei capia, branza de vaci, telemea, oua, busuioc, cimbru, patrunjel verde, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia verzi mai mari sau 8 mai mici 250 g branza de vaci 200 g telemea 2…
Read more »





Reteta zilei: Supa de vinete cu carne de porc

9 November 2013
Supa_de_vinete_cu_carne_de_porc_05Supa de vinete cu carne de porc din: ulei de masline, carne tocata de porc, scortisoara, oregano, fulgi de ardei rosu, ienibahar, sare, praf de usturoi, ceapa, usturoi, vanata,rosii, sos de rosii, supa de pui, otet de mere, stafide.   Ingrediente: 2 linguri ulei de…
Read more »





Salata de pui cu ardei copti

9 November 2013
Salate_5Salata de pui cu ardei copti din: piept de pui, ardei capia, masline, patrunjel, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, otet, piper, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui fiert sau fript 3 ardei capia 10 masline 2 linguri patrunjel tocat 1 fir ceapa verde 1…
Read more »





Ciorba radauteana cu piept de pui

9 November 2013
Ciorba_radauteana_cu_piept_de_puiCiorba radauteana cu piept de pui din: piept de pui, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, gogosari murati, sare, usturoi, ou, smantana, faina, otet. Ingrediente: 1 piept de pui mare 2 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 telina de dimensiune mijlocie 1 cepe 2-3 gogosari…
Read more »





Carnati cu linte si sirop de artar

9 November 2013
Carnati_cu_linte_si_sirop_de_artarCarnati cu linte si sirop de artar din: ceapa, carnati, linte verde, otet din rosu, sirop de artar. Ingrediente: 3 cepe mici 6 carnati de buna calitate 2 conserve a cate 250 g linte verde 3 linguri de otet din vin rosu 3 linguri sirop…
Read more »





Scovergi umplute cu varza si fidea

9 November 2013
Scovergi_umplute_cu_varza_si_fideaScovergi umplute cu varza si fidea din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei, varza, praz, fidea, piper, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 750 g faina 25 g drojdie 1 lingurita zahar 1 lingurita de sare 300 ml apa 200 ml ulei pentru umplutura: 1 varza mica…
Read more »





Gogosele de dovleac

9 November 2013
Gogosele_de_dovleacGogosele de dovleac din: dovleac, apa, coaja de lamaie, coaja de portocala, faina, vin rosu dulce, galbenusuri, zahar pudra, ulei, sare. Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apa coaja rasa de lamaie si portocala 250 g faina circa 100-150 ml vin rosu dulce 4…
Read more »

Terina cu crema de ciuperci

27 October 2013
Terina_cu_crema_de_ciuperci _06Terina cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua, gelatina, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli 4 morcovi 300 g ciuperci albe de cultura 10 pastai de fasole 1/2 radacina de telina 200 g telemea 200 g crema mascarpone sau branza…
Read more »





Prajitura cu faina coapta

27 October 2013
Prajitura_cu_faina_coaptaPrajitura cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere, scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de susan 100 g unt 125 g miere o lingurita scortisoara   Mod de preparare: In tava mare de aragaz se pune făina să se coacă la cup¬tor. Se lasă două ore,…
Read more »





Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori

27 October 2013
Bors_moldovenesc_cu_cartofi_si_castravecioriBors moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors, cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2 oua fierte 4-6 castraveciori 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Prepararea este foarte simplă, ţinând cont că nu se fierb decât cartofii şi…
Read more »





Macrou picant in folie la cuptor

27 October 2013
Macrou_picant_in_folie_la_cuptorMacrou picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari 30 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura plante aromatice uscate (tarhon, patrunjel, marar) patrunjel ardei iute sare piper   Mod de…
Read more »





Chec sărat cu dovlecei şi telemea

27 October 2013
Chec_sarat_cu_dovlecei_si_telemeaChec sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua, lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper, seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100 ml + 2 linguri ulei de masline 3 oua 100 ml lapte 200 g faina 1 lingura praf de copt 50 g parmezan ras 50…
Read more »





Rahat cu fistic si migdale

27 October 2013
Rahat_cu_fistic_si_migdaleRahat cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri, colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o lingura agar agar 250 ml apa 40 ml apa de trandafiri colorant rosu pentru servit: o lingurita ulei o lingurita amidon 50 g fistic 50 g migdale   Mod de preparare:…
Read more »





Tocana de porc cu legume si cimbru

27 October 2013
Tocana_de_porc_cu_legume_si_cimbruTocana de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi, usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc o ceapa 2 morcovi 2 catei usturoi o tija telina o lingurita cimbru 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se încinge uleiul…
Read more »





Piept de pui cu legume, alune si ghimbir

27 October 2013
Piept_de_pui_cu_legume_alune_si_ghimbirPiept de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa, alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei rosii, mai mici 2 ardei galbeni, mai mici 1 ceapa mare sau…
Read more »





Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan

27 October 2013
Salata_de_noodles_cu_legume_si_susan_10Salata de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei de susan, sos de soia, tahini, unt de arahide, sirop de artar, ghimbir, usturoi.   Ingrediente: 1 pachet de noodles 1 bucata tofu, tocata 3 ciuperci 1 kg fasole verde 1 ardei…
Read more »





Tarta cu dovlecei, vinete si branza

27 October 2013
Tarta_cu_dovlecei_vinete_si_branzaTarta cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3/4 cana bulgur 1 cana supa de pasare 1 vanata taiata felii 300 g dovlecei taiati felii subtiri sare 3…
Read more »





Covrigi de casa cu dovleac

27 October 2013
Covrigi_de_casa_cu_dovleacCovrigi de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi drojdie 4 linguri ulei 200 g pulpa de dovleac 50 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună cu sarea.…
Read more »





Tocana de vita

27 October 2013
Tocana_de_vitaTocana de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de vita 4 morcovi 2 cepe 200 g ciuperci albe 4 linguri faina 2 lingura pasta de tomate o foaie de dafin o crenguta cimbru 4 catei usturoi 2 linguri…
Read more »





Strudel cu pere, nuci si stafide

27 October 2013
Strudel_cu_pere_nuci_si_stafideStrudel cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca, suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g faina 1/4 lingurita sare 4 linguri ulei 1,5 kg pere 50 g stafide 100 g frisca 1 lingura suc de lamaie 50 g zahar pudra 100 g nuci tocate 3…
Read more »





Ruladă cu spanac, sunca si branza

27 October 2013
Rulada_cu_spanac_sunca_si_branza_Ruladă cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza, sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar sare piper 50 g masline   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui la…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac

26 October 2013
Prajiturele_cu_dovleac_05Prajiturele cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir, ienibahar.   Ingrediente: 3 ¾ cani faina 1 ½ lingurita praf de copt ½ lingurita sare ½ lingurita scortisoara ¼ lingurita nucsoara macinata 1 cana unt nesarat 1 cana de zahar ½…
Read more »





Tocanita de fasole si carne

26 October 2013
Tocanita_de_fasole_si_carneTocanita de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras, suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 500 g carne tocata de vita un ardei gras rosu 500 g suc de rosii 2-3 cepe un cub concentrat de…
Read more »





Piure cu rinichi şi sos

26 October 2013
Piure_cu_rinichi_si_sosPiure cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii uscate in ulei. Ingrediente: 500 g cartofi albi 200 ml lapte dulce 50 g unt 600 g rinichi de porc 6 rosii doi ardei capia o ceapa rosie…
Read more »





Tarta crocanta cu pere

26 October 2013
Tarta_crocanta_cu_pereTarta crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao. Ingrediente: 1,5 kg pere 150 ml vin alb 500 g zahar 2 1/2 lingurite scortisoara 525 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt sare 75 g fulgi de cocos 490 g…
Read more »





Placinta cu branza si ceapa

26 October 2013
Placinta_cu_branza_si_ceapaPlacinta cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana, ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat de foi (30 cm, refrigerat) 250 g cascaval tare 1 legatura ceapa verde 300 g smantana 1 ou 1 lingura amidon sare piper 1 lingura pesmet   Mod de preparare: Se…
Read more »





Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos

26 October 2013
Gnocchi_cu_morcovi_si_cartofi_in_sosGnocchi cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare, suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc, sare, piper, zahar foaie de dafin, masline negre. Ingrediente: pentru gnocchi: 5 cartofi de dimensiune mijlocie 3 morcovi 1 ou faina sare pentru sos: 300 ml suc de tomate 400…
Read more »





Tarta cu nuci, pere si miere

26 October 2013
Tarta_cu_nuci_pere_si_miereTarta cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere, smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere   Mod…
Read more »





Friptura in crusta de parmezan

26 October 2013
Friptura_in_crusta_de_parmezanFriptura in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare, coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac, fulgi de migdale, unt, salata verde, usturoi, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite boabe de piper negru 1 lingurita boabe de ienibahar 1/2 lingurita boabe de coriandru…
Read more »





Mascarpone cu ananas

26 October 2013
Mascarpone_cu_ananasMascarpone cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos, ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta verde, fistic. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 200 g branza de vaci o portocala 70 g zahar tos zahar vanilinat o conserva de ananas o lingurita cu scortisoara 5 g gelatina alimentara 100 g…
Read more »





Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi

26 October 2013
Friptura_de_pui_aromata_cu_vin_si_usturoi_04Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec, usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cana de vin alb sec 4 catei de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri ulei 1 lingura amestec rozmarin si oregano sare piper…
Read more »





Ciorbă cu carne de miel

26 October 2013
Ciorba_cu_carne_de_miel_03Ciorbă cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate, ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper, malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram de carne de miel 300 ml ulei 800 g rosii o lingura cu pasta de tomate doua cepe rosii 400 g ciuperci doua crengute de…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos

26 October 2013
Chiftelute_de_porc_in_sos_15Chiftelute de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar, nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de coacaze.   Ingrediente: 5 linguri unt nesarat 1 ½ cesti ceasca rosie , tocata 1 kg carne tocata de porc 1 1/2 lingurite sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat…
Read more »





Salata de somon cu sfecla rosie

26 October 2013
Salata_de_somon_cu_sfecla_rosieSalata de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat 1 lamaie sare…
Read more »





Carne de vita cu linte

26 October 2013
Carne_de_vita_cu_linteCarne de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa, ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 500-600 g carne de vita 300 g linte verde 3 rosii 2 cepe 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura boia dulce ulei 2 foi de dafin 1 legatura patrunjel sare…
Read more »





Rahat cu fulgi de cocos

26 October 2013
Rahat_cu_fulgi_de_cocosRahat cu fulgi de cocos din: zahar, gelatina, apa de trandafiri, zahar pudra, amidon, colorant, fulgi de cocos. Ingrediente: 450 g zahar 25 g gelatina granule 6 picaturi apa de trandafiri 2 linguri zahar pudra 2 linguri amidon 4 picaturi colorant galben 200 g fulgi de cocos   Mod de preparare: Gelatina se pune într-un…
Read more »





Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata

26 October 2013
Dovleac_umplut_cu_carne_tocata_si_verdeataDovleac umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast, vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare, carne tocata de vita, merisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici (circa 12 cm diametru) 40 g orez cu bob lung 2 felii paine toast 100 ml vin alb sec 3 cepe verzi 2…
Read more »





Marinată din legume

26 October 2013
Marinata_din_legume_03Marinată din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.   Ingrediente: 1 kg morcov 2 kg ardei capia 1 kg ceapa uscata 2 radacini de telina 200 g pasta de tomate 1 borcan mustar 500 ml ulei pentru marinata: 1…
Read more »





Nuga cu migdale si fistic

26 October 2013
Nuga_cu_migdale_si_fisticNuga cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri, zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie. Ingrediente: 400 g miere de tei 500 g migdale 100 g fistic 250 g zahar 2 albusuri 2 pliculete zahar vanilinat un praf de sare cateva picaturi de colorant rosu sucul de la 1/2 lamaie   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon

26 October 2013
Pui_cu_ciuperci_si_bacon_11Pui cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde, usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper.   Ingrediente : 1 pui, taiat bucati 500 de grame de ciuperci 100 de grame de bacon 50 ml vin 50 de gr de unt 5 fire de ceapa verde 3 fire usturoi…
Read more »



Nuga cu cafea

26 October 2013
Nuga_cu_cafeaNuga cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea solubila, scortisoara. Ingrediente: un kg miere poliflora un kg amestec de migdale, nuci sau alune 100 g boabe de cafea 2 lingurite cafea solubila 1/2 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Intr-un vas încăpător se pune mierea la încălzit si se adună spuma.…
Read more »





Budincă de dovlecei cu branză de vaci

26 October 2013
Budinca_de_dovlecei_cu_branza_de_vaci_03O reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaci, ou, faina, unt, ulei.   Ingrediente: 2 dovlecei 100 g brânză de vaci 1 ou 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 lingură ulei     Mod de preparare: Alegi dovlecei tineri, îi cureţi, îi fierbi, îi scurgi şi îi striveşti cu furculiţa. Apoi îi…
Read more »





Nuga cu alune de padure

26 October 2013
Nuga_cu_alune_de_padureNuga cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa. Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi de zahar 120 ml apa   Mod de preparare: Se pune mierea la bain-marie şi se lasă aproximativ 3/4 de oră. în momentul în care devine lichidă, se…
Read more »





Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

26 October 2013
Orez_cu_dovlecel_morcovi_si_ardei_gras_06O reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare.   Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei  graşi de diferite culori (verde,  roşu şi gal­ben) 4 cepe albe 2 căni orez 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde piper măcinat ulei de…
Read more »





Desert cu fistic, nuci si susan

26 October 2013
Desert_cu_fistic_nuci_si_susanDesert cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci, fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2 albusuri 250 g nuci 250 g fistic 20 g susan un pic de ulei   Mod de  preparare: Se presează struguri roşii pentru a obţine doi litri de suc…
Read more »





Rulada cu ciuperci si cascaval

26 October 2013
Rulada_cu_ciuperci_si_cascavalRulada cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa, usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel, foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure 4 oua 1 ou pentru uns aluatul 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana…
Read more »





Cartofi cu sunca la cuptor

26 October 2013
Cartofi_cu_sunca_la_cuptor_04O reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, sunca, unt, lapte, ou.   Ingrediente: 300 g cartofi 100 g şuncă 20 g unt 100 ml lapte 1 ou     Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Apoi îi cureţi şi îi tai rondele. Sărezi bucăţile de cartofi şi le ungi cu unt…
Read more »





Halva de nuci

26 October 2013
Halva_de_nuciHalva de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml lapte 125 g lapte praf 100 g spuma de lapte 120 g zahar 1/4 lingurita pulbere cardamom   Mod de preparare: Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu foarte mărunt. Intr-o…
Read more »





Reteta zilei: Humus cu usturoi

26 October 2013
Humus cu usturoiHumus cu usturoi din: naut, suc de lamaie, tahini, usturoi, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 cutie naut 2 linguri suc proaspat de lamaie 1 lingura tahini 1 catel de usturoi, ras 1/2 lingurita sare 1/4 ulei de masline   Mod de preparare: Se scurge și se clătește nautul și se pune intr-un castron…
Read more »





Salata de vinete cu piept de pui

26 October 2013
Salata_de_vinete_cu_piept_de_pui.pngO reteta delicioasa de salata de vinete cu: ceapa, oua, lamaie, ulei, sare, usturoi, piept de pui, masline. Ingrediente: 500 g vinete 2 cepe mari 2-3 ouă 1/2 lămâie 500 ml ulei sare după gust 1 căţel de usturoi 1 piept de pui măsline pentru ornat   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi şi…
Read more »





Halva cu fructe uscate

26 October 2013
Halva_cu_fructe_uscateHalva cu fructe uscate din: curmale, unt clarifiat, nuci caju, nuci simple, migdale, cardamom. Ingrediente: 15 curmale fara sambure o lingura unt clarifiat 100 g nuci caju 100 g nuci simple 100 g migdale 1/2 lingurita pulbere cardamom   Mod de preparare: Se taie curmalele foarte mărunt. Nucile caju, nucile simple şi migdalele se mixează…
Read more »





Tocana de legume cu carnati picanti

26 October 2013
Tocana_de_legume_cu_carnati_picanti_06O reteta delicioasa de tocana cu: ceapa, ardei gras, rosii, carnati picanti, cartofi, ulei, boia dulce, sare, piper.   Ingrediente: 2 cepe mari 2- 3 ardei graşi 3 roşii (iarna pui bulion) 2-3 cârnaţi picanţi 3 cartofi mari 50 + 200 ml ulei 1 linguriţă boia dulce sare piper   Mod de preparare: Tai ceapa…
Read more »





Halva de amidon

26 October 2013
Halva_de_amidonHalva de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale, fistic, sofran, cardamom, unt, ulei. Ingrediente: 750 ml apa 675 g zahar 250 ml lapte integral 300 g amidon de porumb 2 linguri migdale taiate 2 linguri fistic taiat putin sofran 3-4 seminte cardamom 75 g unt o lingurita ulei   Mod de…
Read more »





Pulpe de pui cu caşcaval si orez

26 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_cascaval_si_orez.pngO reteta delicioasa de pulpe de pui cu: ceapa, orez, cascaval, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 4 pulpe de pui întregi 200 g caşcaval ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: Condimentezi carnea, o usturoiezi şi o pui în cuptor la copt. Tai ceapa rondele şi o căleşti în…
Read more »





Reteta zilei: Placinta delicioasa cu mere si scortisoara

25 October 2013
Placinta_delicioasa_cu_mere_si_scortisoara_07Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, sare, faina, aluat de placinta.   Ingrediente: 5 mere curatate si feliate 1 cana de zahar ½ lingurita scortisoara 1 varf de cutit de sare 1 lingura faina aluat de placinta   Mod de preparare: Adaugati merele felii, zahar, scortisoara si sare intr-o cratita medie.…
Read more »





Slabesti 3 kilograme in 7 zile (suc de telina)

25 October 2013
Dieta_cu_suc_de_telinaDieta cu suc de telina este un mod rapid de slabire, insa nu este agresiva pentru organism. Intr-o singura saptamana de cura cu suc de telina poti slabi pana la 3 kilograme fara efort, dar pentru aceasta trebuie sa iti placa aroma acestei radacinoase senzationale. Inca din vechi timpuri telina a fost considerata o planta-minune,…
Read more »





Incepe dieta de toamna

25 October 2013
Dieta4Ai reusit sa scapi de cateva kilograme bune in timpul verii si nu vrei sa le pui inapoi odata cu sosirea toamnei? Afla cum sa incepi o dieta sanatoasa de toamna, care sa nu iti afecteze greutatea. Abundenta vitaminelor din fructele si legumele de toamna te indeamna la excese, din fericire cele mai multe fructe…
Read more »





Vinul ca medicament in evul mediu

25 October 2013
VIn_8Dupa prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate vindeca un bolnav, cu conditia ca acesta sa aiba credinta. In acea epoca, doar calugarii, care sunt si viticultori (fie si numai pentru a produce vinul pentru liturghie), continua sa trateze bolnavii cu vin, în…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

25 October 2013
Briose_cu_dovleac_topping_de_nuci_si_glazura_de_sirop_de_artar_12Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar, iaurt de vanilie, ulei de canola, oua, piure de dovleac, nuci, zahar brun, unt, zahar pudra, sirop de artar, lapte.   Ingrediente: 2 cesti faina 3 lingurite praf de copt…
Read more »





Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

25 October 2013
Castraveti_murati_cu_foi_de_dafin_si_ardei_iuteCastraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr sare     Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15…
Read more »





File de cod picant

25 October 2013
File_de_cod_picantFile de cod picant din: file de cod alb, ardei capia, fulgi de ardei dulci, cimbru uscat, usturoi, ghimbir, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de cod alb 4 ardei capia o lingura cu fulgi de ardei dulci o lingura cu cimbru uscat o capatana de usturoi o lingura cu…
Read more »





Conopida gratinata cu bacon

25 October 2013
Conopida_gratinata_cu_bacon_04Conopida gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval, galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei. Ingrediente: 300 g bacon 1 conopida 200 g smantana 200 g cascaval 2 galbenusuri 1 lingura faina sare piper alb telina frunze 20 ml ulei   Mod de preparare: Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O…
Read more »





Blinii cu ouă si salată de varză

25 October 2013
Blinii_cu_oua_si_salata_de_varzaBlinii cu ouă si salată de varză din: iaurt, faina, praf de copt, oua, varza rosie, oua de prepelita, seminte de susan, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, ardei capia, portocala, cimbru. Inrgediente: 250 ml iaurt 200 g faina un pliculet cu praf de copt doua oua 500 g varza rosie 8 oua…
Read more »





Halva de morcovi

25 October 2013
Halva_de_morcoviHalva de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale, fistic. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g stafide 6 seminte cardamom 200 g zahar 100 g unt 850 ml lapte o lingura migdale prajite o lingura fistic prajit   Mod de preparare: Se curăţă si se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. într-o…
Read more »





Supă de dovleac cu ghimbir

25 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_ghimbirSupă de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper, zahar, usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de dovleac 1 ceapa 2 cm ghimbir 1 ardei iute 2 linguri ulei 750 ml supa de legume coriandru verde 400 ml lapte de cocos…
Read more »





Desert cu fistic si migdale

25 October 2013
Desert_cu_fistic_si_migdaleDesert cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom, apa, zahar, fistic, migdale. Ingrediente: 250 g gris fin 60 g unt 40 g nuci 2 linguri stafide aurii 1/4 lingurita cardamom pentru sirop: 750 ml apa 150 g zahar pentru decor: fistic migdale   Mod de rpeparare: Intr-o tigaie uscată, pe foc…
Read more »





Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

25 October 2013
Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_04Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia dulce, ulei, smantana, sare.   Ingrediente: 500 g de scarita afumata 3 maini de fasole pastai 5 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura de patrunjel 3 linguri bulion 2 faina…
Read more »





Supă cu somon si spaghete

25 October 2013
Supa_cu_somon_si_spagheteSupă cu somon si spaghete din: somon, fasole fava, ceapa rosie, morcov, supa, usturoi, spaghete, ciuperci, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, limete, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente: 500 g somon 100 g fasole fava din conserva doua cepe rosii un morcov doi litri supa 4 catei de usturoi 200 g spaghete 200…
Read more »





Ruladă umplută cu cremă de castane

25 October 2013
Rulada_umpluta_cu_crema_de_castaneRuladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g faina sare 20 g drojdie 50 g zahar 150 ml lapte 30 g unt 2 galbenusuri 300 g castane comestibile decojite 1/2 borcan gem de caise 3 linguri ciocolata topita   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati

25 October 2013
Piept_de_pui_prajit_cu_garnitura_de_cartofi_gratinati_06Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui, usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon, smantana, branza.   Ingrediente pentru carnea prajita: 300-400 de grame de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare piper boia de ardei foaie de…
Read more »





Andive cu spanac şi sos

25 October 2013
Andive_cu_spanac_si_sosAndive cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 4 andive o conopida mica 400 ml lapte 200 ml smantana 200 g branza de vaci 100 g cascaval patrunjel 500 g spanac 3 catei de…
Read more »





Pui cu sos de struguri

25 October 2013
Pui_cu_sos_de_struguriPui cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare, piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri. Ingrediente: 500 g piept de pui 25 g unt 3 linguri vin alb sec 1 lingura rasa cimbru sare piper pentru sos: 1 lingura zahar 2 linguri vin alb sec…
Read more »





Supa de pui cu legume si clatite

25 October 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_clatiteSupa de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina, praz, unt, sare, oua, faina, unt. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 5 boabe de piper 3 cuisoare 2…
Read more »

Pui cu dovleac si ciuperci

25 October 2013
Pui_cu_dovleac_si_ciuperciPui cu dovleac si ciuperci din: piept de pui, sare, piper, ulei, ciuperci de padure, pulpa de dovleac, rozmarin, vin, supa de pui. Ingrediente: 4 piepti de pui sare piper 2 linguri ulei 200 g ciuperci de padure 400 g pulpa de dovleac 2 fire de rozmarin 200 ml vin alb 600 ml supa de…
Read more »





Dovleac în caramel

25 October 2013
Dovleac_în_caramelDovleac în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas, felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca. Ingrediente: 70 g unt 3 linguri zahar 300 g pulpa de dovleac 50 ml suc de ananas felii de ananas din comot felii de lamaie ornat: piscoturi cereale frisca   Mod de preparare: Se topeşte untul…
Read more »





Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor

25 October 2013
VIn_2ÎN RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun cu greu. Farmacopeea epocii continua sa fie dominata de plante, dar dezvoltarea cunostintelor, deschiderea spre lume ce caracterizeaza aceasta epoca si amplul recurs la Antichitate…
Read more »





Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti

25 October 2013
Galusti_cu_carne_de_porc_si_creveti_15Galusti cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola, castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de soia, piper alb, sare, aluat.   Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 500gr carne de porc, tocata 1 ceasca de rucola, tocata 1/2 cutie castane de apa 1/4 ceasca praz tocat…
Read more »





Miel cu legume, cimbru si scortisoara

25 October 2013
Miel_cu_legume_cimbru_si_scortisoaraMiel cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel 500 g ciuperci o vanata doi ardei capia un ardei iute doua cepe 6 catei de usturoi doua…
Read more »





Mere umplute cu varză si sfeclă roşie

25 October 2013
Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla_rosieMere umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei, foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare, piper. Ingrediente: 4 mere mari 1 varza rosie 1 ceapa 20 ml ulei 2 foi de dafin 200 ml suc de mere 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita chimen…
Read more »





Halva clasica

25 October 2013
Halva_clasicaHalva clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de cacal. Ingrediente: 500 g seminte decojite de floarea soarelui 120 g susan 250 ml miere 50 g unt de cacao alimentar   Mod de preparare: Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate, dar nu coapte în cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul. Apoi, pentru…
Read more »





Salată de andive cu caşcaval

25 October 2013
Salata_de_andive_cu_cascavalSalată de andive cu caşcaval din: andiva, ridichi, porumb, cascaval, otet, sos de chili, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 andiva 2 legaturi ridichi 1 conserva de porumb (425 g) 300 g cascaval 3 linguri otet 3 linguri sos de chili sare piper 4 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare: Se…
Read more »





Ciorba de sfecla rosie cu mere

25 October 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_mere_02Ciorba de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere, cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 sfecle rosii mijlocii 1 l supa de pui 150 ml suc de mere 2 cartofi 1 morcov 1 mar 1 foaie de dafin smantana sare piper ulei…
Read more »





Brioşe cu cremă şi fructe

25 October 2013
Briose_cu_crema_si_fructeBrioşe cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat, drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra, seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt. Ingrediente: 300 g faina sare 70 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat 7 g drojdie uscata 50 ml lapte dulce 3 oua 125…
Read more »





Galuste cu cascaval in sos

25 October 2013
Galuste_cu_cascaval_in_sosGaluste cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara, ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt, smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi albi sare 3 oua circa 75 g gris piper nucsoara rasa 250 g iutari galbiori (ciuperci de padure) 250 g rosii 1 ceapa 2 catei de…
Read more »





Crema de castane preparata in casa

25 October 2013
Crema_de_castane_preparata_in_casaCrema de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2 feţe şi se coc într-o tavă la cuptor, până ce se înnegreşte coaja. Se scot din cuptor, se stropesc cu puţină apă rece, apoi se acoperă timp de 10 min.…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin

25 October 2013
Mancarica_de_pui_cu_dovleac_si_rozmarin_06Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin din: dovleac, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, supa de pui, rozmarin, sare, parmezan.   Ingrediente: ½ dovleac taiat cuburi 2-3 pulpe de pui 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca supa de pui 1 lingura rozmarin , tocat 1 lingura de sare parmezan…
Read more »





Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc

25 October 2013
Tocanita_de_cartofi_cu_morcov_si_carne_de_porcTocanita de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa, morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva cubulete carne de porc 200 g cartofi 1 ceapa 1 morcov 2-3 rosii pentru sos 75 ml de ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele. Ceapa o…
Read more »





Prajiturele cu ciocolata neagra

25 October 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_neagraPrajiturele cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte, budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 400 ml apa 100 g margarina 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 250 g faina+4 oua pentru umplutura: 500 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 50 g unt pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »





Tarta cu legume si orez

25 October 2013
Tarta_cu_legume_si_orezTarta cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt moale 1 ou 1 praf sare 3 linguri de apa minerala 200 g faina folie de copt pentru umplutura: 100 g orez 1…
Read more »





Desert cu coaja de lamaie si scortisoara

25 October 2013
Desert_cu_coaja_de_lamaie_si_scortisoaraDesert cu coaja de lamaie si scortisoara din: lapte, apa, orez, faina de orez, zahar vanilinat, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: un litru lapte rece un litru apa 100 g orez 2 linguri faina de orez un pliculet zahar vanilinat 300 g zahar o lingurita coaja rasa de lamaie scortisoara   Mod de preparare:…
Read more »





Tocanita aromata cu carne de vitel

25 October 2013
Tocanita_aromata_cu_carne_de_vitelTocanita aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion, usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vitel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7 catei de usturoi tocati 1 cana apa fierbinte sau supa de legume sare piper ulei patrunjel 1…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie

24 October 2013
Inghetata_delicioasa_de_vanilie_07Inghetata delicioasa de vanilie din: smantana, lapte, zahar pudra, galbenus de ou, vanilie.   Ingrediente: 400 de grame de smantana 300 ml de lapte 10 linguri de zahar pudra 3 galbenusuri de ou 1 bucata vanilie sau esenta de vanilie, dupa gust     Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilie  și 3 linguri…
Read more »





Tarte cu mozzarella si somon

24 October 2013
Tarte_cu_mozzarella_si_somonTarte cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale, miez de nuca, rosii uscate. Ingrediente: 150 g faina 75 g unt 50 ml apa 300 g somon fume 250 g branza mozzarella un ou 200 ml smantana 50 g cascaval o legatura de…
Read more »





Paste cu legume şi sos

24 October 2013
Paste_cu_legume_si_sosPaste cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare, piper, seminte de mac. Ingrediente: 400 g paste 400 g fasole doi morcovi 200 g porumb din conserva cimbru uscat doua cepe albe doi catei de usturoi 150 ml ulei de masline 250 ml…
Read more »





Ruladă de porc cu sos

24 October 2013
Rulada_de_porc_cu_sosRuladă de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata, ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: un kilogram carne de porc cu sorici 500 g carne de porc tocata o ceapa rosie 4 catei de usturoi 500 g broccoli…
Read more »





Supa-crema de orez cu verdeata

24 October 2013
Supa_crema_de_orez_cu_verdeata_03O reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua, smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar.   Ingrediente: 1,5 I zeamă de carne 200 g orez 2 ouă 1 pahar de smântână 20 g unt 200 g făină 1 lămâie sare 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar   Mod de preparare:…
Read more »





Vinul este un medicament inca din Antichitate

24 October 2013
Vin_3Istoria medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea greco-romana deja, apoi în Evul Mediu, în Renastere, în secolul  Luminilor care a vazut nascându-se Revolutia Industriala, vinul a fost, în medicina traditionala, un remediu curent. El si-a pastrat acest loc onorabil pâna când…
Read more »





Pui cu fructe

24 October 2013
Pui_cu_fructe.pngO reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi, portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1 praf de boia 2 kiwi 2 portocale 12 felii de ananas (din compot) 4 linguri de smântână 4 linguri iaurt 4 linguri de suc de…
Read more »





Friptura delcioasa de vita

24 October 2013
Friptura_de_vita.pngO reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi, cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare. Ingrediente: 1kg carne de vacă 2 morcovi 2 cartofi 2 păstârnaci 2 ardei graşi verdeaţă 1 foaie de dafin 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare:   Pui carnea în apă…
Read more »





Rata umpluta cu ceapa si costita

24 October 2013
Rata umplutaO reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa, costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.   Ingrediente: 1 rată de 1,5 kg 300 g carne de porc 2 ouă 50 g ceapă 150 g costiţă afumată 400 g cartofi 150 ml ulei piper sare Ingrediente garnitură: 800 g…
Read more »





Sărmăluţe cu carne de curcan

24 October 2013
Sarmalute_cu_carne_de_curcan.pngO reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze mijlocii  murate 1 legătură ceapă verde 1 cub concentrat de legume 1 cană orez 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 50 ml ulei pi­per o mână…
Read more »





Piept de curcan cu sos de gogoşari

24 October 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_gogosariPiept de curcan cu sos de gogoşari din: piept de curcan, gogosari, rosii, ceapa, morcov, dovlecei, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan 5 gogosari 2 rosii 2-3 cepe 1 morcov 2 dovlecei 1 morcov 2 dovlecei 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou

24 October 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_parmezan_cu_ou_07Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie.   Ingrediente: 2 oua 1 cana pesmet 3/4 ceasca parmezan ras 4 cotlete de porc sare si piper negru proaspat macinat 6 linguri ulei de masline felii de lamaie, pentru servire   Mod…
Read more »





Omleta cu ardei gras si file de cod

24 October 2013
Omleta_cu_ardei_gras_si_file_de_codOmleta cu ardei gras si file de cod din: oua, marar, sare, piper, smantana, ulei, patrunjel, file de cod, ardei gras, ceapa, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 oua 1 legatura marar tocat sare piper 2 linguri smantana ulei patrunjel pentru umplutura: 1 file de cod 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa…
Read more »





Chec sarat cu ardei capia si ton

24 October 2013
Chec_sarat_cu_ardei_capia_si_tonChec sarat cu ardei capia si ton din: oua, faina, ulei, sare, ton, ardei capia, zeama de lamaie, foaie de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 4 linguri ulei sare, dupa gust 1 conserva de ton in suc propriu 3 ardei capia copti si curatati zeama de la 1 lamaie foaie de copt  …
Read more »





Mic dejun cu fructe de pădure

24 October 2013
Mic_dejun_cu_fructe_de_padureMic dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare, miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de padure, zahar vanilinat. Ingrediente: 150 g faina de secara 90 g faina alba un ou un sfert de lingurita cu sare 100 ml miere 100 g amestec seminte 50 ml…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu